Stockholm Trevligheter

Glädje, spontanitet och humor gör tillvaron roligare

Solen var på gott humör denna måndag morgon och lyste piggt från en molnfri himmel.Någon minusgrad mötte mig när jag klev ut på balkongen för att föreviga det hela.  På husbåtarna fanns lite av nattens frost kvar och på kajen syntes enstaka pigga och mindre pigga joggare, några cyklister samt några som försökte få sina hundar och barn att röra sig framåt. Inte lätt när det finns så mycket att titta på.  Veckan som gått var varierad och väldigt trevlig och fylld med både planerade och oplanderade händelser. Och att det finns utrymme och inslag av och för spontanitet, glädje och humor i den dagliga tillvaron är något jag försöker få till. På olika sätt.

Att se och uppleva utsikten mot Hammarbykanalen är en sann glädje under alla årstider. En vacker måndag och inte ett moln på himmlen. Utsikten över vattnet ger mig glädje och det alla årstider.

Hammarbykanalen ligger spegelblank och solen som står lågt på himmlen når ner och kan ge lite värme.

Glädje, humor och spontanitet

Är viktiga ingredienser i tillvaron. Igår kväll ringde telefonen och våra ”Torreviejavänner”- Fia och Lasse var i närheten. Så roligt med ett besök och det var nu ett tag sedan vi sågs. Vi har ”gått omlott” i Torrevieja och inte varit där samtidigt men nu blev det en trevlig, spontan middag.  Jättemysigt att ses!

Vi, Bosse, Lasse, Fia och jag hade  mycket att prata om så maten hann aldrig förevigas. En glad kväll!

I lördags var jag på mässan ”Stockholm Food &Wine” – väldigt trevligt och gott, men besöket hade kunnat slutat riktigt illa. I denna händelse ligger nästan betjänten i  sketchen ”Grevinnan och betjänten” i lä. I varje fall om jag får tro de som såg mig ”in action”. Och det var med blandad glädje vi tillsammans gick igenom vad som egentligen hände.

Grön matta och en grön skärm med en triangelliknande fot.

Så här var det

Jag har ibland svårt att se konturer och detta var just en sådan situation. Jag går rakt på hindret, snubblar och förstår inte vad som sker. Händerna är upptagna och jag finner mig snabbt som attan fara framåt där mina gamla snabba sprinterben hinner med att räta upp kroppen och ett ”magplask” kan undvikas. Jag ser att de yngre killarna i montern bredvid ser helt chockade ut och hastar fram för att fråga om allt var ok. De berättade vad de sett och att de var säkra på att jag skulle falla rakt fram. Men icke! Kameran räddades och inte en droppe vin lämnade glaset. (Nåja, det var smakprov i glasen så det var inte direkt fyllt till bredden)  Ett gott skratt blev det och jag hade bjudit både på humor, glädje och spontanitet. Och ingen skada skedd men lite tagen blev jag.

Glädje visar Paulo Roberto över en kopp kaffeDetta var vad jag såg när jag rätade upp kroppen efter felstegen, Paulo Roberto .

Vackra moln

Senare på lördagseftermiddagen fångade jag en molnformation över Globen. Och det var bara  just här som molnen hopade sig.

En av Globens två gondoler är på väg upp. Och är det god sikt så är det fint att se Stockholm lite från ovan.

Njutbar glädje att se molnformationerna över Globen spegla sig i solen. Och molnen försvann snabbt bort igen men hann spegla sig i solen

24 svar på ”Glädje, spontanitet och humor gör tillvaron roligare”

 1. Men vilken tur att du var så alert och att det inte blev något fall. Kunde som sagt gått illa men nu bjöd du i stället på en imponerande uppvisning. Jag gjorde en liknande sak men fick kameran i bröstbenet som fick en spricka och kameran gick åt skogen. Hur min vita dunjacka såg ut vill jag inte ens tänka på…

  Vilka otroligt vackra bilder på Globen. Snyggt fångat!

  Kram och ha en fortsatt härlig måndag!

  1. Här var jag snabb i föttterna. Mer en reflexhandling tror jag. Men det såg nog väldigt lustigt ut. Alla verkade dock glada över att jag inte föll.
   Tänk att du gjort en liknande ”manöver” – men för dig blev det betydligt mer besvärligt. Både en spricka i brösbenet och en förstörd kamera och jacka. Hoppas du inte fått bestående men.

   Gkpben var fin här under molnen och jag var snabb med kameran.
   Önskar dig också en fortsatt bra måndag. Hppas det blev en bra måndag i gruvan.
   Kram!

 2. Underbara foton och trevliga kommentarer denna måndagsmorgon,
  som bjuder på 4 plusgrader utan sol. Globenfotona är verkligt tjusiga.
  Vackra nyanser på molnen. Och som alltid – utsikten från din balkong.
  Storslagen! – Önskar dej en lika fin vecka, som den gångna.

  1. Stort tack! Vad roligt att du uppskattar fotona. Jag tyckte molnen över Globen var så fina och särskilt där de speglade sig.
   Utsikten från vår balkong är fin och det finns alltid mycket att titta på och det oavsett årstid.

   Önskar dig också en bra vecka och att termometern ska röra sig uppåt och att solen kommer fram igen.

 3. Ha ha, tur att sprintertakterna sitter i och att du är snabb som en vessla när det gäller! Skicklig manöver med vinglaset där!
  Tack för att vi åter fick njuta av er balkongutsikt irl! Njutbar samvaro, gott, mysigt och jättetrevligt!

  1. Lite gamla takter finns nog kvar. Och jag hade verkligen tur. Lite skicklig kände jag mig allt.

   Jätteroligt att ni kom på spontanbesök. Gillas verkligen! Och gör gärna om det.
   Ha det gott! Hälsa!

 4. Snacka om att vara riktigt snabb och finna sig i situationen! Riktigt snyggt jobbat – förstår att du fick tummen upp av Paolo! 🙂
  Härliga bilder från din balkong – du bor verkligen fint – och fantastiska molnbilder med Globen – härliga färger!
  Önskar dig en fin kväll!
  Kram

  1. Ja, min gamla snabba reaktionsförmåga sattes på prov. Och jag hade verkligen tur här.

   Visst bor vi bra och utsikten varierar ständigt. Är det inte moln, Globen i olika färger så är det båtar i kanalen och annat som händer på kajen. Roligt även att se svanar och änder ”slussa”.

   Stockholm har haft en strålande dag idag så jag har varit ute en rejäl sväng.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Hej ”söstra mil” 🙂
  Nu har jag gjort mig en läs-och bildrunda här på din blogg och fått med mig så mycket från livshörnen: 100 årsdag, Bonniers Konsthall, text, Peking, barnbarna, mässbesök och allt därtill med trivsel och nyttigheter. Pärlan du!
  Tack så mycket!
  Stor kram!

  1. God kväll söstra mi! Vad trevligt att du kommer på besök. Ja, en hel del trevligheter har det varit och jag trivs när det händer saker.
   Och du är alltid välkommen att följa med.
   Stor kram!

 6. Sista fotot på Globen med molnformationerna är ju bara sååååå WOW!!!
  Är man vig och är som du tränad i kampsport så sitter det i, helt klart!!! Kallas visst för grundkondis eller nå’t sån’t:-) Bara att vara tacksam! Å att ha Paolo Roberto som vittne – WOW! Lika bra att det gick ”smidigt” för dig, för det är ju inte varje dag man får en tumme upp från just honom:-)

  1. Tack! Jag blev också nöjd med fotot och jag var även snabb här med kameran. Molnen låg bara kvar ett kort tag.
   Jag hade ju väldig tur här när jag snubblade. Och reaktionsförmågan hängde med. Lite kampsport har jag tränat och även varit ”sprinter” i sådär en 20 år. Så grundkondisen är nog ok.

   Ja, alla som såg ”föreställningen” var ganska tagna och det måtte ha sett jätteroligt ut, men ingen skrattade.
   Själv kom jag undan med blotta förskräckelsen.

 7. Härlig bild från balkongen ,-)
  Har ni en uggla på räcket?
  Härligt att träffa vänner från Spanien ,-)
  Ja takterna sitter i vilken tur att du inte föll och att sen se en leende Paulo Roberto ,-))
  Härliga bilder på Globen med moln ,-)
  Du njuter på ser jag , alltid kul att titta in här ,-)
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Jadå, vi har en uggla här i plast och det för att slippa måsarna och de större fåglarna som annars gärna slår sig ner här på räcket. Och det är inte så att de bara sitter…

   Jätteroligt med spontanbesök av våra Torreviejavänner som bor en en annan stad men var i huvudstaden på besök-
   Och att jag reagerade snabbt här när jag snubblade är jag jätteglad för. Det hade kunnat gå illa med en rejäl ”buklandning”. Globen ser jag från soffan och den är fin både när molnen är där och speglar sig och när den skiftar färg allteftersom vilken aktivitet som pågår.

   Jag har tänkt mycket på dig och maken och skickar varma kramar.

 8. Usch vilken tur alltså…Kunde blivit brooken legs eller nåt annat.
  Bild på snygging fick du i alla fall 🙂 Vilka otroligt fina Globenbilder!!
  Lyckades få ihop ett inlägg i dag…Kram nu väntar sängen 😀
  Kram P ♥

  1. Ja, ibland har en tur och hyfsat tränad är jag kanske fortfarande. I grunden alltså. I varje fall reagerade jag snabbt.

   Tack! Jag är själv nöjd med Globenbilderna och det var bara en kort stund som molnen höll sig där.
   Önskar dig en hyfsad natt.
   Kram!

 9. Härliga foton, inte minst molnen över Globen! trevligt med spontanmiddag med vänner. Å tänk att du ”snubblade in i famnen på Paulo Roberto!!! Tur att du inte gjorde dej illa. Ha en fortsatt bra vecka, vi hoppas på mer blå himmel! Kram

  1. Nja, jag snubblade inte riktigt i hans famn. Men nära på- Framför mig fanns bara det ”gröna golvet”. Men många åskådare, vältränade, av det yngre gardet fanns i närheten.
   Himla tur att jag höll mig på fötterna. Men det såg helt knasigt ut där jag försökte få kroppen och benen att rätas upp.
   Visst hoppas vi på mer blå himmel under veckan. Helt klart…
   Kram!

 10. Vi har också haft en vacker dag i dag med ett par minusgrader. Jag skrattade högt när jag såg framför mig hur du sprang i kapp dig själv och jag kunde se de unga killarnas miner. Ja, ja, det går bra att skratta när det gick bra, men det kunde ha gått riktigt illa… fast jag tror att även om vinglaset hade varit fyllt till brädden, så hade du klarat av att rädda det även om du fallit pladask på magen. Ibland gör man såna konstiga prioriteringar. 🙂
  Ha en bra vecka!
  Kram!

  1. Jag kan skratta nu bara jag tänker på det hela. Men vinet i glaset had jag kunnat släppa om jag ramlat. Ser framför mig scenariot hur
   jag föll och landade utan att ta emot mig med händerna. Tur att så inte skedde.

   Trevligt att ni också haft en vacker dag för är solen framme blir det ett annat lyster både ute och inombords.
   Kram!

  1. Ja, de hängde med denna gång. Kan tänka mig hur magplasket blivit om jag ramlat. Inga händer att ta emot mig med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *