Skyltar Trevligheter

Trevligheter i veckans skyltning- ”gott och blandat”

Trevligheter i veckan har det funnits gott om och de har gått i upplevelsernas tecken.  Så temat för denna skyltsöndag var givet. Trevligheter!  Att det sedan kan finnas viss humor med i skyltningen bjuder jag gärna på.

Veckans trevligheter på resefronten

Stockholms  central har inlett julen extra tidigt i år, i alla fall i mitt tycke, och här finns både ljusdekortaioner i taket och förslag på julresor. Och visst piggar det upp, framförallt så lyser det upp.

Trevligheter finns det på Stockholms central. Alla ljusgirlanger piggar upp.  Upplysande är det på Stockholms central.

På Stockholms central fick jag i veckan också en tankeställare. ”Julen börjar i Gävle.” Något jag inte alls tänkt på tidigare, men förvisso finns där en julbock på Stora torget. I varje fall finns den där ibland, i samband med advent och sedan  brukar någon/några sätta den i brand.  Men visst är Gävle en trevlig stad och och börjar nu julen där så kanske Stockholm kan vänta ett tag. Men det känns som om Stockholm sedan några veckor ligger i hårdträning för att hinna i kapp.

 

En tur till trevliga Uppsala blev det och i veckan och här finns det flera skyltar/skulpturer/målningar av Pelle Svanslös. Tror han nästan är lika berömd som staden i sig.

En charmig Pelle Svanslös såg jag på Vaksalaskolan, utanför barnbarnet Max klassrum

Branschmässan för resor, Travel News Market ,bjöd på många varierande trevligheter och visst tittade jag också extra efter skyltar .

Flygbolaget Norwegian bjöd på trevligheter på flera områdenMen jag undrar lite över budskapet ”Till skillnad från dig blir inte flygplan bättre med åren”. Förhoppbingsvis byts den ut…

Aeroflots budskap ”Travel in style” log jag åt. Undrar om en ska ha egen uniform vid flygresor med dem. Alltså för att bli ”stylish”.

Att Kina har förbindelser med resten av världen på olika sätt visst jag. Och nu kanske jag får överväga att anlita dem i stället för Finnair vid nästa flygresa till Peking. (Har testat dem flera gånger och bekvämt och modernt är det. Och de flyger  direkt från Stockholm utan mellanlandning.)

Att Spanien kommit bli en liten del av mig, liksom Kina  är det, har jag  konstaterat. Men nu står det även på deras affischer.

Spanien en av flera trevligheter på resemässan Travel Market NewsVisst instämmer jag i detta budskap.

Trevligheter på Stockholm Food & Wine

Gårdagens Mässa, mat och dryckesrelaterad, bjöd på många och goda trevligheter och någon brist på skyltar var det heller inte.

Egen tillverkning av ost var det många som hade.

Ett ”hundvin”, LAB reserva, ville jag förstås gärna smaka. Jag är ju mattemor till labradoren Curre, alltså mpr till Curres matte så vinet kändes extra tilltalande. Ett portugisiskt reservavin som smakade riktigt bra.

En ny disktrasa kan  behövs. Men jag nöjde mig med att titta- Det fanns många fler att välja bland…

 

”Skyltsöndag” förvaltas hedersamt av bloggvännen BP med bloggen ”Konst eller Konstigt” och andra söndagsskyltare finns här.  Titta gärna in!

 

 

 

30 svar på ”Trevligheter i veckans skyltning- ”gott och blandat””

 1. Så trevligt! Och Pelle svanslös var ju extra gullig 🙂 Och ett hundvin lät väldigt spännande!
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. ”Hundvinet” var riktigt gott! Had einte testat ”Lab” tidigare. Och visst är Pelle Svanslös gullig. Han hör ju liksom ihop med Uppsala.

   Här är det grått och trist idag, men vädret kan en ju inte påverka och det finns trevligheter inomhus att ägna sig år. Böcker t.ex.
   Önskar er en fin söndag!
   Stor kram!

 2. Hahaha! Vilket roligt bidrag till Skyltsöndag:-) Love it! Julskyltningen på Centralen är väldigt smakfull och fin. Å bara för att den lyser upp den mörka November månaden så får den godkänd för tidpunkten;-)
  Just ja, Gävle och stadens bock. Hörde att man till och med kan slå vad om på betting sajter när den bränns ner…
  Innan jag läste din text så reagerade jag precis som du på Norwegians skylt. Hur tänkte dom då?
  Aeroflot’s snygga orange dräkter köper jag, men skulle nog inte resa med det flygbolaget – fördomar kanske, men…
  Spanien-skylten skriver jag helt klart under på jag med:-)
  Labbe-vinet – slutar aldrig förvånas över kreativiteten vad gäller etiketter för vinflaskor. Himla roligt. Synd bara att det är ett rött vin som jag inte tål.
  Å disktrasorna – hahaha! Ama kommer att bli helt salig när hon ser dom:-)

  Ett underbart inlägg:-) Tusen tack för det och länken!

  1. Ett stort och leende tack! Vad gäller Aeroflot har jag flugit med dem två gånger. Första och sista. Men det var länge sen så även dem har nog tagit ett steg framåt. Men för min de vill jag helst i den ”branschen” ligga minst tre steg för. Gärna fler…
   Jodå, Vad gäller Gävle stads bock så kan man ”betta”. Avstår dock!
   Och visst gilas Spaniens skylt!
   Vad gäller vitt vin så dricker jag gärna det också. Men just vita labradorer har jag inte sett. Kanske kommer de. Denna var ju svart och det trots att vinet var rött.
   Tyvärr inga av dessa till Ama, men jag har annan på lut.

   Och ”Skyltsöndag” är en rolig uppfinning, gillas högt.

 3. Haha! ÄLSKAR trasorna! 😀
  Men Norwegian… Hur tänkte dom där? Fy vad dåligt! 🙁
  Aeroflot har jag åkt med en gång. 1985. Aldrig mer – om jag inte måste 😉
  Och det där med att Spanien alltid förblir en del av mig, det stämmer verkligen. Syns om inte annat på vågen… 😀
  Härlig skyltning!
  Ha en finfin söndagskväll!

  1. Visst är trasorna fina! Tänkte på dig.
   Tack! Vad gäller Nodwegian tror jag det kan ha stått att de har en världens bästa flygplansflottor.
   Angående Aerolflot har jag testat två gånger- första och sista, 1989, men de lär ha blivit bättre. Inte vet jag…
   Spaniens budskap tär trevligt och det tycker mog många.

   (Här fick vi sponatant besök i kväll av Fia och Lasse så det blev en extra trevlig kväll med middag tillsammans hos oss.)

 4. Haha! Det visste jag inte, att julen börjar i Gävle! Eländes elände, jag som helst inte vill att den ska börja. Får hålla mig inomhus här hemma i Furuvik. Ha! Och så är det bocken, jag tycker bara det är ledsamt att det har blivit så ”poppis” med att bränna ner den. Jag blir riktigt arg. Den är så fin där den står, så låt den stå julen ut. Tiden går fort, så snart är ståhejet över. Det jag tycker är vackert är alla adventsstakar och stjärnor, alla ljus. Njuter av dem i alla fall. Kram till dig, Ditte!

  1. Tyckte budskapet om att ”Julen börjar i Gävle” var bra. Nej, julig är jag ju inte. Inte alls. Men kul ändå!
   Ohc visst är det trist att bocken ska behöva brinna. Helt onödigt och märkligt att man inte med övervakningskameror kan se vem/vilka som ägnar sg åt detta. Så trist! Önskar den kude få stå där. Men jag läste att det år den var impregnerad och inte kunde brinna så såg den dränkt ut så då var dte inte heller bra. Men jag vill också att bocken ska få stå orörd.

   Visst är det fint med alla ljus men mycket annat kan jag undvara.
   Stor kram och välkommen hem.

 5. Stockholms Central ser ju riktigt tjusig ut, längesen jag var där.
  Härliga disktrasor. Kul att pigga upp diskandet ,-)
  Pelle Svanslös på Vaksala skolan gillar jag ,-))
  Får testa labbevinet!
  Fina bilder och att flyga direkt verkar ju kanon, själv är jag flygrädd, men har flugit ,-)
  fast längesedan!

  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är Centralen fin med sin belysning! Piggar upp!
   Disktrasorna hade många och olika budskap och det var svårt att välja. Så det blev ingen alls som fick följa med mig.
   Labbevinet tycket jag extra mycket om. KKanske mest p.g.a. etiketten. Är ju hundvän och ”mattemor” till en fin labrador som jag tycker så mycket om.
   Flygrädd har jag också varit i omgångar. men just nu är jag det inte.
   Många tankar till dig.
   Stor kram!

 6. Vilken härlig blandning av skyltar! Julen börjar i Gävle,hm…tänker också på julbocken som alltid brinner! Norwegians skylt måste man ju titta på lite närmare , sista meningen lyder…kan det stå ”därför har vi en av världens bästa flygplansflottor”? Det kanske förklarar den första meningen!
  Aeroflots flygvärdinnor var färgglada!
  Åh jag känner mer och mer att Spanien är landet man vill vara i som pensionär! Gissa om vi njutit av Gran Canaria!!
  Disktrasornas budskap är ju för roliga!

  Svar: Visst kunde de ha gett oss plastvinglas på hemresan också! Blev faktiskt lite förvånad när vi fick de vanliga plastglasen på väg hem igår…champagne kräver ju faktiskt lite elegantare glas!
  Kram och ha en trevlig kväll!

  1. Tack! Ja, Gävle ar ju sin julbock och som ofta står i lågor.
   Och en av världens bästa flugplansflottor hos norwegian kan nog stämma. Inte så många skandibaviska bolag so har deras moderna plan och med fritt internet ombord. SAS liggeh´r i lä.

   Inte för att jag tänker flyga Aeroflot, har gjort det och väljer helst annat, så är ju dräkterna pigga.

   Visst är det trist att vin, cava och champagne serveras i fula plastglas. På senaste resan hade jag med egna glas och jag kan lova att minen på flygvärdinnorna var ”speciell”. Kommer numer alltid att ta med dessa.
   Viss ordning får det faktiskt vara.
   Kram!

 7. Jättefint perspektiv över hallen i Centralstationen varför måste bilder vara raka. Det är möjligt att julen startar i Gävle och den kan gärna stanna där till Första Advent. Själv skulle jag vilka åka transibiriska till Kina.

  1. Tack! Nej, bilder måste ju inte vara raka. Och denna hade nog mist en del om den varit rak. Hade nog inte heller fått till den då.
   Jag är ju ingen ”julig” person och vi är numer helst bortresta utomlands över julen. Transsibiriska till Kina har länge funnits på vår lista, men tyvärr verkar den ha fastnat där. Men resan skulle jag gärna göra. Kanske tar du dig en tur…

 8. Spännande varma skyltar ? Men börjar julen i Gävle !?!? Slutet av 70 talet var jag mycket i Västerås… där var en kille dom kalllade för Lappen, aha tänkte jag en som är länge norr om mig… började diskutera vart han kom ifrån, jo Gävle. Pelle Svanslös blir favoriten. Uppsala är en trevlig stad dessutom… liksom nära till allt, även Norrland ?

  1. Tackar! Vad gäller Gävle så är det ju Norrlands sydligaste stad. Att julen skulle börja där hade jag ingen aning om. Men å andra sidan ska den kanse börja någonstans.
   Visst är Pelle Svanslös fin! Och han hör ju loksom til när det handlar om Uppsala- och visst är det en trevlig stad. Och nära både till NOrrland och Stockhlm. Lite mittemellan sådär.

  1. Tack! Ja, det blev en blandad och god mix på flera sätt.

   Strålande sol idag, inte ett moln- så det ser lovande ut. Just nu i alla fall.
   Kram och trevlig måndag.

 9. Super fina skyltar 🙂 he he o gud vilken stor central ni har jag tycker vår är stor men inte längre he he kram å fin dag <3

  1. Tack! Stockholm central är stor och det är i sig en vacker byggnad, både på utsidan och inomhus, och än finare nu när belysningen komit upp.
   Önskar dig också en fin dag.
   Här finns inte ett moln på himmlen, men det lite kyltigt, -1 just nu.
   Kram!

  1. Tack! Stockholm central är verkligen fin nu med sin belysning och inte kändes den alltför ”julig” heller.
   Labbevinet var riktigt gott och kanske kommer det fler viner med hundnamn. Kul idé!

 10. Vilja trevliga skyltar hela bunten, särskilt hundvinet och disktrasorna!!!!
  Tack för en trevlig spontankväll?

  1. Jättetrevligt med spontanbesök! Det får ni göra om!
   Skyltar finns det många av men vinet ska jag titta efter. Gott var det också!
   Och diskbänken kan ju piggas upp med en rolig trasa. Eller var en nu vill torka…

 11. Det var många fina foton som du har tagit.
  Jag tycker om centralens fina belysning, det är vackert.
  Hundvin, då trodde jag först att det var ett vin för hundar. Hur dum får jag bli egentligen. Men till mitt försvar så kan jag säga att tanken försvann väldigt snabbt.
  ”Julen börjar i Gävle”, det hade jag ingen aning om, tänk vad jag får lära mig mycket genom att läsa din blogg och följa med dig på dina resor och utflykter.
  Enorma ostar.
  Disktrasor, vilket utbud av mer eller mindre trevliga texter. Men, ”Tack! För att du är du”, det håller jag helt med om.
  Varm kram!

  1. Kameran är ju min vän så den är alltid med.
   Och jag blev också extra förtjust i Centralens vackra belysning.Den piggade upp.

   Vad häller hundvin så förstår jag dig för på förra veckans skyltar hade jag med en reklamskylt öfr hundöl. Jodå, det var höl lämpat för hundar. Här på Söder finns en hundbar.
   Att julen började i Gävle visst inet jag heller. Kanske kan det variera…

   Mat och vinmässan var trevlig och visst fanns det enorma ostar. Ja, även mindre.

   Jag hade nog också valt en snäll disktrasa. Men uppenbarlihen gick även de andra åt.

   Önskar dig en fin vecka och en trevlig måndag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *