Stockholm

Fullt pådrag – Och sedan infann sig lugnet igen

Det soliga vädret tycks hålla i sig. Och Stockholms innerstad bjuder nu på morgonen på en vackert blå himmel. Inte ens ett litet moln är synligt. En lugn morgon på kajen och vi sitter på balkongen och äter frukost- Några joggare passerar, hundar med sina ägare tar en rask promenad och det gör även en del motionärer och även en och annan fritidsbåt passerar- Men annat än lugnt var det i går sent på eftermiddagen då det var fullt pådrag här under 40 minuter.

Stockholm. Södermalm. Stort pådag på kajen vid Norra Hammarbyhamnen- Fullt pådrag. Vi sitter på balkongen och ser plötsligt en brandbil nere på kajen vid ett av grannhusen. Vad händer?

Fullt pådrag

Brandbilden fäller ut en stege med en korg och en brandman åker upp. Jag zoomar in från balkongen-

Från balkongen har vi alltid  god överblick och härifrån ser vi mycket som händer runt om inte minst i kanalen och på kajen.

En polisbil har ställt sig på tvären står ute på den lite större gatan. Förbipasserande bilar får vänta.

Jag bestämmer mig efter en stunds funderande för att ta en vända ut för att förvissa mig om att det inte var “bomber och granater” som var i görningen.

Och på kajen fanns ett antal brandbilar –

– med rökdykare på plats.

Längs kajen här vid Hammarbykanalen ligger en hel del husbåtar och fullt förståeligt att de boende här kanske också undrade över allt pådrag. 

Stockholm. Södermalm. Stort pådrag var det också från polis och ambulans. Fullt pådrag var det också från polis och ambulans.

Givetvis ville jag veta vad som hade hänt. Och jag var inte ensam om det. Personalen på plats berättade att anledningen till denna utryckning var en brand i någon av lägenheterna högt upp i ett grannhus. Som jag förstod det hade inte någon blivit allvarligt skadad. Jag lämnade kajen och åkte upp igen och såg att räddningspådraget  gav sig i väg efter hand.

Visst är det imponerande att se att en räddningsinsats kan ske så snabbt och effektivt.  Stor eloge till all räddningspersonal-

Här längs kajen är det ofta många som rör sig och så också denna dag. Nu utökat med diverse räddningsfordon med tillhörande personal-.

Jag åkte upp igen

och slog mig på nytt ner på balkongen. Visserligen finns det  alltid en hel del att fästa blicken på om man vill både längs med kajen och i vattnet. Men några stora räddningspådrag är sällsynta och här på kajen infann sig snart lugnet igen.

“Kontoret på fickan” kan man kanske ha. Men visst går det lika bra att ha det på kajkanten och med datorn till hjälp. (Har alls ingen aning om det är jobb eller ej. Men notera den spegelbild jag fick till i datorn. (Jag tar alltså bilden från 6 trappor och ner på kajen)

Fullt pådrag är det inte här på kanotisten. Inte just nu- Han väntar nämligen på att paddla in i Hammarbyslussen. (Ligger ca 200 meter från oss och skiljer Hammarbykanalen, “Saltsjön”, från Mälaren

För oss blev det en sen middag på balkongen och sedan blev vi  länge sittandes här ute.

Absolut njutbart!

 

38 svar på ”Fullt pådrag – Och sedan infann sig lugnet igen”

 1. Visst är det spännande när något händer. Det finns någon särskild dragningskraft till blåljus. Kanske inte av alla men av många. Skönt att inget allvarligt skedde och att ingen blev allvarligt skadad. Vi ska vara evigt tacksamma för all fantastisk räddningspersonal vi har i vårt land. Ja nu är det väl underbart väder. Bara passa på att njuta <3
  Önskar dig allt gott!

  1. Här undrade vi ju vad det var som hände för området är ju så lugnt- En stor eloge till räddningspersonalen som snabbt och effektivt kom på plats. DE förbipasserande höll sig också på bra avstånd. Poliserna förklarade för förbipasserande vad som hänt och det var bra- Många bor ju i området- Och det kändes bra att det inte verkade vara några personskador som uppstått- Men helt säker är jag inte- Inget av branden syntes heller utåt sp jag är hoppfull-
   Lugnet återkom och det blev en fin kväll på balkongen-
   Önskar dig en fin vecka.

 2. Räddningspersonal är guld värda. Vad gjord vi utan dem? Du måste ha n otroligt bra kamera med en sådan skärpa. Sista bilden är verkligen njutbar. Kram

  1. Visst är de! Verkligen värda en eloge-
   Vi blev så förvånade när vi såg en brandbil som sedan visade sig hade flera i sällskap- Kameran är bra men jag tog mig ju senare också en sväng ut. Ville förvissa mig om att det inte var “bomber och granater” som var på gång- Och så var det ju inte-
   Vad vi förstod så ordnade det hela sig och riktigt vad som hände vet jag inte- Inte mer än att alla utryckningsfordon så småningom gav sig iväg- Lugnet var åter på plats. Och en ljuvlig kväll blev det-
   Kram

 3. Skönt det gick bra med branden, utifrån vad du vet.
  Alltid obehagligt med “utryckning”
  Har haft det några gånger hos oss, lite olika orsaker.
  Några tråkiga tyvärr.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Strålande i norr.

  1. Vi förstod det som om allt gick bra. I varje fall inga skador som syntes utåt. Hoppas det helle rinte blev personskador. En rejäl utryckning var det och snabbt gick det- En eloge till de som jobbade och även de “nyfikna ” skötte sig bra-
   Strålande väder här också-
   Bara att njuta

 4. Förstår att ni har det njutbart på er balkong. Alltid något att kolla på.
  Gott att det inte var någon allvarlig brand som brutit ut. Klart att det ändå är besvärligt för den drabbade.
  Riktigt häftig bild på datorn. Du må ha en bra kamera. Samt vara påpasslig då lämpligt motiv visar sig.
  Ha det fint! Kram !

  1. Här är det ofta något att titta på och oftast är det väldigt lugnt. Men just igår blev det fullt pådrag ett tag- Fantastiskt att se hur all räddningspersonal snabbt var på plats. Utgången verkade ok men detaljerna vet jag inte.
   Visst blev bilden bra med tjejerna på kajen. Och jag så inte förrän när jag tittade på datorn att jag även fick med en extra bild. Många sitter gärna på kajen och har picknick så jag trodde de hade pizza med sig- Men så var det inte- Jag har två kameror, varav en väldigt bra zoomkamera.
   Ha det fint du också-
   Kram från en strålande kväll. Och även idag på balkongen-

 5. Jag är alltid nyfiken av mig och dras till blåljus, av någon anledning, det bara är så. Har också varit med om utryckningar och lite kaos och klarat det bra.
  Ja, ni har verkligen koll på läget från er fina balkong högt upp!
  Vilket strålande väder, tacksam verkligen. Cyklade iväg idag i sommarjackan och en kortärmad blus under. Ja, så var ögonbesöket gjort.
  Trevlig eftermiddag, stor kram!

  1. Här är det inte så vanligt med blåljus på kajen. Men visst förekommer det- Enastående att se hur snabbt räddningsmanskapet var på plats och hur effektiva de var- Skönt att “läget” inte var alltför illa-
   Visst är det skönt att njuta av det vackra vädret och här har det varit en utedag från förmiddagen till kvällen. Just nu skönt balkonghäng efter middagen ute-
   Stor kram och trevlig kväll-

 6. Där blev det lite rejäl dramatik och jag förstår att många undrade vad som hade hänt. Man befarar lätt det värsta vid en sådan utryckning. Skönt i alla fall att det inte var värre än så här och förhoppningsvis blev det inga större skador.
  Din zoomkamera verkar väldigt bra. Vad har du för märke om jag får fråga?

  Kram och god eftermiddag och kväll!

  1. Just så! Många passerade ju på kajen här är det ofta full fart- Sedan tillkom vi opm bor här som undrade om den var “bomber och granater ” så var i görningen- Tror att utgången blev bra men enastående att se hur snabbt all räddningspersonal var på plats och beredda.
   Zoomkameran so jag just använder för att zooma är en Canon SX 730 HS med en zoom på 40X. Denhar några år på nacken-
   Men annars har jag en Canon G7X om det inte gäller att zooma. Båda kompaktkameror.
   Önskar dig en fin kväll från en solig balkong på Söder.
   Kram

   1. Du hade blivit en utmärkt nyhetsreporter! Bra bilder och bra text. Rapport från en balkong, alltid intressanta iakttagelser från ovan. Och så alla dina promenader, du är verkligen läsvärd.
    Nog med beröm för idag! 😉

    1. Stort tack! Oftast är jag ju inte en nyhetsreporter men ibland hamnar jag mitt i och då blir det så. Tyckte här att jag också ville ge en eloge till räddningspersonalen som snabbt var på plats. Utryckningen var ju här på kajen och var ju av “visst intresse”. Skönt att få veta att det vare sig var bomber eller granater som var på gång- Fint också att få veta att skadorna inte blev så stora och som jag förstod heller inga direkta personskador.
     Många promenader blir det i veckan och Stockholm har ju mycket att ta sig an-
     Önskar dig en bra vecka och tack än en gång för all uppmuntran-

    1. Vad roligt! Hoppas du blir nöjd. Min är ju lite till åren men ett bra komplement till systemkameran och de andra Canon som också är en kompaktkamera. Min ZoomCanon är inte bra på kvälls eller mörkerbilder men en kamera kan ju inte ha allt.

     1. Just så tänkte jag också. Men himla roligt med en bra zoom- Grattis till den nya medlemmen i kamerafamiljen.

  1. Verkligen skönt att allt verkade ha gått bra- Och fint att se att räddningsmanskapet så snabbt var på plats- Stor eloge!

 7. Vilken tur att det gick bra! Otäckt när räddningsfordon kommer. Blir alltid rädd då. Snyggt med speglingen i datorn! Och sista bilden är fantastisk!!

  1. Vi var nog många som var lättade över att det blev ett bra slut- Fantastiskt att alla var på plats så snabbt för man visste ju inte hur det skulle bli- Men efter ca 45 minuter var lugnet tillbaka . Skönt så och vi satt ute länge i den sköna kvällen- Sista bildeb blev riktigt bra och speglar stämningen-

 8. Va spännande! Vilket pådrag! De hade förberett för det värsta. Lysande att det fungerar. Fina bilder, Ditte! Klart extra roligt med bilden i datorn! Buen viajé mañana! Kram!

  1. Tack! Här händer det ofta saker men detta var mer spänningsförhöjande än det brukar vara- Det bästa var att det verkade ha gått bra. Fantastiskt att se detta räddningsmanskap som var på plats snabbt och jobbade så effektivt-
   Bilden i datorn blev en bonus.
   (Muchas gracias. Kanske blir det på lördag om allt går bra.
   Kram

 9. Bättre med lugn och ro än fullt pådrag. Skönt att det gick bra. Vilken kväll så skön….rosévin, ost och kex, för i eftermiddag tog jag helg =)

  1. Instämmer helt i det- Här är det oftast väldigt lugnt så när det då är fullt pådrag undrar man- Men det hela slutade bra, vad jag förstod.
   Skönt med helg och lite gott att inmundiga-
   Sitter nu på balkongen och njuter av en skön kväll med lite ost, vin och kex. Men med en tröja på-

 10. Det händer ett och annat vid er kajplats på söder! Skönt att det fungerar, och det verkar som att ingen kom till skada!
  Underbart att kunna sitta ute länge och njuta av sommaren som nu äntligen har kommit!
  Bilden på datorn där nere blev verkligen lyckad!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jadå! Men oftast är det av en annan karaktär. Det är sällan stora utryckningar som det blev här- Men fantastiskt att denna styrka var på plats så snabbt- Som jag förstod blev det inga personskador och vad som hände vidare med lägenheten vet jag ju inte-
   Här sitter jag fortfarande ute, så skömt, men nu med en tröja på. Och läget är lugnt-
   Visst blev spegelbilden bra. Såg inte speglingen förrän jag la in bilderna på datorn-
   Kram

 11. Jag förstår att du ville veta vad som hände. Stort pådrag och så fantastiskt att de fick allt under kontroll, otäckt med bränder.
  Vilken kamera du har ,-) Jag ser spegelbilden mycket väl!
  Hos oss var det pådrag för ett tag sen. Två ambulanser och en läkarbil. Det som hände var att vi fick en till liten granne ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Mest undrade jag om det var “bomber och granater” på gång- Men så var det inte- Enastående att se hur effektivt utryckningen skedde. Branden blev inte så illa men här var man verkligen på “hugget” och med stor styrka-
   Spegelbilden tog jag när det var lugnt igen och dessa slagit sig ner på kajen- Såg inte speglingen förrän jag la in bilderna i datorn- Men visst blev den lyckad-
   Roligt för er med en ny lite granne och fint att hjälp fanns att få-
   Ha det fint du också-
   kram

 12. Oj vilken dramatik! Snygg räddningsinsats och skönt att ingen verkar ha kommit till skada. Otroligt läskigt med bränder och det är också otroligt uppskakande med ett brandlarm som går även fast det är falsklarm.

  Skönt att lugnet la sig över nejden när den dramatiken var över.

  Ha det gott!

  1. Här på kajen är det ju oftast väldigt lugnt så när det är en utryckning så undrar man ju- Strålande räddningsinsats och att de var här så snabbt- Eloge!
   Och visst är ett brandlarm en god livförsäkring äben om det blir ett och annat falskt larm-
   Lugnet la sig här på nytt . Skönt så.
   Önskar dig en fin fredag-

 13. Fantastiskt vad räddningstjänsten sköter det bra omedelbart.
  Spännande att få följa med och se det från din balkong på nära håll. Lugnet verkar falla sig på plats efter ett tag.
  Trevlig fredag!
  Kram

  1. Verkligen imponerande att se hur snabbt de var på plats och hur effektiva de var- Så bra! Och utgången verkade bli helt ok- Förstod det som att det inte blev några direkta personskador och heller inga yttre materiella skador . Skönt så-
   Och det vanliga lugnet som brukar råda här på kajen infann sig snart.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

  1. Det var verkligen ett rejält pådrag och så snabbt räddningsmanskapet var på plats. Eloge! Vad jag vet blev det inga större skador och hoppas på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *