Allmänt

En ”selfie” i ord och bild

Igår publicerade bloggvännen Klimakteriehäxan  del fyra i liten ordlek som hon kallade för SELFIE. Och det handlar inte om ett egentaget foto utan det är ord som gäller.   Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar.  Förra veckan tyckte jag det  stundtals  det var ganska knepigt  att få till svaren. (De frågorna och svaren finns här. ) Och även idag tyckte jag det var svårt på ett par ställen att komma ”rätt”. Men i mål kom jag.

Här  nedan kommer ”mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för!

 

1.  Där fick jag första jobbet: I Solna (Bodde där och började sommarjobba på EPA i Solna Centrum när jag var 15 år och  sålde mjukglass)

2. Den personen ville jag se ut som: Audrey Hepburn (Såg filmen ”Frukost på Tiffanys i början av 1960-talet och tyckte hon var helt fantastisk. Filmen likaså. Har sett den många gånger.  Men alla likheter med Audrey Hepburn saknades. Vet att jag försökte få till en scarf som hon bar den.)

3.Tidning: New York Times (Läste den ofta på söndagarna det år jag bodde i N.Y. 1978-1979)

4. Färg: Smaragdgrön

5. Äter aldrig: Nors (en fisk)

6. Godis: Salt lakrits

7. Alltid i kylen: Snaps (Norska Löitens Linierullad Akvavit)

8. Idrottsgren: Skidor

Ingen selfie. Men det är jag som är på bilden. Skidor åker jag gärna. Här i Vemdalen i mars 2020.

9. Skofärg: Med inslag av rött (Favoritskorna är svarta, med röd sula och rejält höga klackar. Mest använda som ”sittskor)

10. Artist jag gillar: Tina Turner

11.Katt: Ragdoll (Mer om kattrasen finns här.  En jättestor katt som blir som en ”trasdocka ” när man lyfter upp den. Kom på namnet eftersom det finns en låt med samma namn framförd av gruppen ”Aerosmith”

12. Konstform : Lars Lerins akvareller.                                                     Besök i Mariehamn och på Lars Lerins sommarutställning.

Lars Lerin. Ingen selfie. Men en målning från Lofoten-Ingen selfie av Lars Lerin. Men väl en målning från Lofoten. 

28 svar på ”En ”selfie” i ord och bild”

 1. Även du har lyckats alldeles utomordentlig bra med att hitta foton som illustrerar dina svar. Bra gjort där:-)
  Himla läckra skor, raka motsatsen till fotriktiga Skechers som vi nuförtiden använder – för säkerhets skull alltså;-)
  Lars Lerins tavlor är alltid en fröjd att titta på. Sedan lärde jag mig en ny fisk också – nors. Selfie är en riktigt rolig och givande utmaning. Inte bara att man lär känna bloggarna lite mera, man piffar också upp allmänbildningen.

  1. Visst är det kul att leka med ord. Men lite knepigt mellan varven att få ihop det hela. I stort sett är det ”jag” här.
   Sketchers har jag ofta men även en del andra skor och dessa med röd sula gillar jag. De är dessutom ganska bekväma.
   Lars Lerins tavlor är jag väldigt förtjust i. Vad gäller nors är det ju ingen fisk man direkt äter. Har dock fått upp den när jag fiskat som barn.
   Visst piffar men också upp allmänbildningen här i temat. Och roligt är det i sin helhet.

 2. Du verkar ha bott över hela världen =) Kul att läsa dina svar. Min ena kompis har en Ragdoll, så fin men han är en självständig kille och vill inte bli upplyft och definitivt inte ligga i någons knä. Ha en bra kväll!

  1. Nej, då- Inte direkt. Har nog bott i Norge och i Peking också i Sverige. Och ett år i N.Y. Glömde det. Men rest mycket i mitt liv sedan barnsben har jag gjort-
   Har nog aldrig sett en ”ragdoll” men kom ihåg namnet från sången. Har förstått att dessa katter är ytterst självständiga.
   Önskar dig också en bra kväll.

 3. Många roliga saker du gjort. NY-boende, jo, jag tackar jag! Har besökt staden en gång.. och visst var det ett superhäftigt ställe.
  Började inte åka skidor utför förrän i vuxen ålder, så jag blev aldrig bra på det.
  Men Vemdqlen har jag besökt några gånger. Föredrar Björnrike, bra backar för den som är lite feg.
  Snaps i kylen… är det en god Snaps, ja… varför inte.
  Kul att läsa dina svar! Kram

  1. Jadå, så har det blivit. N.Y. året var så speciellt och många roliga minnen har jag därifrån. Verkligen. Här bodde vi verkligen i ”slummen”. Men det gick det också.
   Björnrike är också trevligt och där har vi också varit en del. När döttrarna var små var det ofta Idre eller Sälen och Alperna. Ibland Norge. Jag åker fortfarande utför- Inbillar mig att det skulle gå trots knepig rygg men har inte testat på två år.
   Ja, snaps har jag alltid i kylen. I mitt tycke ska den vara kall. Så den hamnar även i frysen ibland. Hade jag fått annan bokstav hade jag valt annat.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Wow – du har ett par Louboutin!!! Jag är impad!
  Kul att du också hade Audrey H som nån sorts (ouppnåelig) förebild. Ser många likheter mellan oss, fast nubbe struntar jag i och skidorna har jag lagt på hyllan – för rätt länge sen, faktiskt.
  Nors har jag ätit, fast det kallas slom i Värmland, och det var inte särskilt gott, kan jag meddela!

  1. Japp! Och de kom i min ägo av en slump. En lyckad sådan.
   Vad gäller bokstaven s så hade du smör och även Audrey så jag fick välja bort smöret. Men det är viktigare än snapsen. Om man säger så. Även lakrits har vi gemensamt. Ser man på.
   Skidor inbillar jag mig att jag ska kunna åka med min rygg. Jag kunde för två år sedan. Å andra sidan är det ju dåtid.
   Aha, du har testat nors. Jag har fiskat och fått upp den men inte ätit den. Men då vet jag nu att just där missade jag inget.
   En jättekul ordlek är det. Tack för att du ordnar.

 5. Hej, börjar från slutet. Ska med glädje se tredje avsnittet av Lerins och Juniors nya serie ikväll då gänget ska vara i Dalarna på besök. Utlovas både det ena och det andra, bland annat kyrkrodd!
  Audrey Hepburn tyckte jag var så sval och oåtkomlig. Nästan motsatsen till hur jag uppfattar mig själv. Men vacker ojoj.
  Jag misstänker att akvaviten i din kyl har en egen speciell historia. Inte hört talas om norska snapsar, men förstår att du har det.
  Nors, kan man ens äta den, är det en matfisk? Hihi, visst får man krumbukta sig in och ut för att få till alla svaren. Oj så många gånger jag fick radera. Och gör man det på ett ställe så rasar resten som en kortlek…
  Har ni planerat någon skidresa även denna vinter?
  Kram från pörtet

  1. Jadå! Jag också! Ska bli så roligt att titta. Inte minst att se deras besök i Dalarna .
   Visst var A.H. sval och oåtkomlig. Minns henne såväl som filmstjärna jag hade i papper och sedan just från filmen Frukost på Tiffanys. minns att jag försökte knyta en scart som hon gjorde. Inte lyckat!
   Jodå, denna Löitens linierullade akvavit har färdats och rullats i ekfat världen över. (Men jag dricker även andra snapsar, dock finna de inte alltid i kylen)
   Nors är ingen fisk man äter, men Klimakteriehäxan hade gjort det i Värmland men då hade den namnet ”slom”. För egen del fiskade jag upp den i Västergötland och den åkte tillbaka i vattnet.
   Skönt att läsa att du också fick jobba med svaren. Knepigt var det mellan varven.
   Ingen skidresa planerad ännu. Ena dottern åker till Frankrike men inte jag. Hade velat men ryggen är nog inte i det skicket. Men kanske en tur ”nästgårds” till Romme eller så ett par dagar.
   kram!

 6. Trevligt att läsa dina svar och de dina bilder som passar så bra. Audrey Hepburn var onekligen en skönhet och det var nog många som kunde tänka sig det utseendet. Men vi är de vi är och det duger gott tycker jag 😀 Med stigande ålder blir man lite klokare på den punkten och värdesätter andra saker.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Lite av mig finns med och på olika sätt. Visst duger vi gott som vi är. Helt klart. Och visst är det insidan som räknas.
   ( Filmen ”Frukost på Tiffanys” har jag sett flera gånger och gillar den fortfarande.)
   Kram och trevlig kväll.

 7. Så fint du fick ihop det ,-) Alltid kul att läsa svaren och jag har två kattfavoriter, nakenkatt och ragdoll ,-)) visst lär man sig känna varann bättre, kul ide och glad att jag hakade på, älskat salt lakrits ,-))
  Snygga skor, snygg kombination med svart och rött.
  Lars Lerin är otrolig.
  TACK för att du tittade in hos mig, och stort tack för din kommentar ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Lite knepigt var det att ”gå i mål” men det gick.Ragdoll kände jag mest till genom låten men har aldrig sett någon i verkligheten-
   Skorna är favoriter och numer mest ”sittskor”. Hög klack men ändå bekväma.
   Lars Lerin är en favorit helt klart. Är så fascinerad av hur han kan fånga och måla ljuset-
   Jag tittar så gärna in hos dig och så roligt att idag fått se lite av dina målningar och skulpturer. Ja, dina målningar på glas är även de helt fantastiska. Så roligt att få se lite. Stort tack för att du visade.
   Ha det fint du också.
   kram

 8. Jätteroligt att läsa dina svar. Men man påverkar ju dem genom valet av föregående svar. Nors, det vet jag vad det är. Ja, jag måste ju säga att jag håller med dig i mångt och mycket.
  Tjusiga klackskor!
  Stor kram, trevlig tisdag!

  1. Visst är det så att man delvis kan påverka svaren men jag tycker ändå det blev lite knepigt att få det att stämma på mig.
   Jag fick upp en nors i Mariestad och den åkte tillbaka i vattnet.
   Klackskorna är verkliga favoriter. Höga klackar men ändå bekväma. En bra investering.
   Stor kram

  1. Lars Lerin är en favorit. Är så fascinerad av hans allsidighet och sätt att fånga ljuset.
   Skorna är jag glad för men de är inte numer så ofta i bruk.

 9. Trevligt att lösa dina svar. Gillar du mjukglass fortfarande tro… jag sålde kokos bollar och mums ett tag i unga år (smakar gått ännu) men jag gillar inte kokos i maträtter. Nors trodde jag var samma som snorjärs (fick googla) Nors är nog den fisken som barnen leker med håv vid våra stränder häruppe ser jag nu, snorjärs luktar också gurka och fått dem på nät ibland. Skidor har varit en favoritgren för mig, när jag bodde i Timrå och dom startade upp backen den lyste så fint var det många gånger jag for dit för några åk bara, det vart som ett gift (bodde mittemot den och haft alltid säsongskort) Slalom påminner om vattenskidor liksom. Minns jag stod och tänkte där uppe på bergets topp att man var lyckligt lottad som både kunde åka v skidor på havet och slalom på vintern i sin hemma komun. Nu är det kamrater till mig som startat upp den igen (ideell förening, jag avstod från att hjälpa till, har Kämparna på min lista också) jag är bra sugen på att ta några åk i varje fall, eller jag bara måste en kväll. Dom vill jag ska komma och foto också… Tina Turner har alltid varit en favorit. Det är många gånger jag spelar upp henne på YouTube.

  1. God morgon!
   Vad gäller mjukglass så är det vid få tillfällen jag ätit just det efter denna sommar här. Kan förstå att du känner liknande inför kokos.
   Jag minns när jag fiskade med en av mina farbröder i Mariestad och fick en nors på kroken. Den fick återvända till vattnet.
   I övrigt har jag inte fiskat så mycket men lite när jag växte upp och vi var vid havet i Norge.
   Så roligt att du också gillat att åka utför- Perfekt med säsongskort och backen helt nära. I Stockholm var det bökigare men många var de helger vi gav oss ut till backarna här. Men det blev också många helgresor till Romme och Säfsen.
   Kul att backen i Timrå är i gång. Och kanske tar du dig en tur dit och tar kameran med dig. Kanske blir det även ett par åk.
   Tina Turner gillas. Såg henne här i Globen för många år sedan. Så bra!

 10. Åh! EPAs mjukglass! Stor nostalgi här, jag valde alltid en blandning med vanilj och choklad 🙂

  Skorna är jättesnygga, men jag skulle aldrig kunna gå i dom. Frågan är om jag ens skulle kunna sitta i dom… 😉

  Snyggt hopflätat!

  1. Tackar! Lite roligt att se var man hamnar med ord och bokstäver. Lite av mig vill jag ju ha med.
   Efter mitt sommarjobb med att sälja mjukglass och tilverka den, kånka tunga hinkar men ”smeten” så dröjde det fler år innan jag åt mjukglass igen. Fortfarande är det ingen glass jag väljer i första taget. (Jag fick ju också äta av den som löneförmån när jag jobbade och hade rast) Skorna finns och de är på ibland. Mest för att sitta i men trots hög klack är de ganska sköna.
   Trevlig onsdag.

 11. Ååhh så roligt att läsa dina svar – och se alla passande bilder! En rolig, men ganska utmanande utmaning och det den fixade du på ett snyggt sätt!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Jag tyckte det stundtals vet knepigt att få till det för att få till och med en del av mig i det hela. Men jag gick i mål.
   Önskar dig också en fin onsdag. Här är det helt ok. men undantag för ett gråväder
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *