Resor i Sverige

Aktiv semester -Jadå! Vemdalen med skidåkning

God morgon lördag!  Här är det aktiv semester som gäller några dagar och med fokus på skidåkning. Klockan är snart 07.45 och det är dags för en riktigt god frukost på hotellet i Vemdalsskalet där vi bor.  Även idag ser det ut att bli en dag fylld av sol. Härligt!  Så vid 9-tiden vill vi vara på väg upp med liften och ta oss an dagens åkning. Och med tanke på torsdagen och den fina åkningenså kändes det hela väldigt bra.

Ser lovande ut redan tidigt med vacker blå himmel och en sol som är på väg upp.

 

En skidresa blir ofta en aktiv semester

för är man road av  utförsåkning på skidor så är det ju i backarna man vill vara. Och gillar man längdskidor så är det ju på fjället eller i skogen man helst tar sig en tur. (Men tycker man inte alls om skidåkning, eller av olika skäl inte kan åka, så går ju de mer snöiga varianterna bort.)

Gårdagen, fredag, såg ut så här! Välkomna med!

Fler som gillar en aktiv semester i just Vemdalen. Skidåkning gällerKlockan är här  strax efter nio fredag morgon och det är fler än vi som gillar en aktiv semester med skidåkning.  Snart på väg upp med liften.

Bekvämt med 6-stolsliftarna. Och utsikten är njutbar i det soliga vädret.

Lite stelt i första åket men jag verkligen gillar det här med aktiv semester. Lite stelt i första åket. Träningsvärken sitter  kvar sedan torsdagen och varenda muskel ömmar. Men det går över. Jag verkligen gillar det här med aktiv semester.

En tävling, en “kexchokladsjakt/orientering deltog vi i. Gällde att hitta kontroller enligt kartan och svara på frågor.

Barnbarnet Max, hans moster Helen och kusin Leo i rött stämplar sina kort. 

Jag passade också på att fotografera. Fascinerades av molnen som låg så lågt.

Absolut njutbar utsikt.

Stora delar av de “mina” är samlade.

En aktiv semester passar oss fint och att åka skidor här i Vemdalen gillar vi verkligenVi har flera intressen gemensamma men att vara på en aktiv semester med fokus på skidåkning passar oss fint. Här “delar av” mina nära och kära. Några saknas dock. 

Klockan är 16 och det är fortfarande en timme kvar till liftarna stänger. Men jag ger mig för dagen. Fem timmars aktivt åkande för en som inte åkt utför på sex år är helt ok. Jag är supernöjd med dagen och allt trevligt vi haft i backarna. Ihc det kommer även en lördag.

Vemdalsskalet. Nöjd och glad över en aktiv semester här. Nöjd och glad över möjligheten till en aktiv semester.  I detta fall skidåkning.

Och solen sänker sig så sakteliga även över Vemdalsskalet.

 

 

32 svar på ”Aktiv semester -Jadå! Vemdalen med skidåkning”

 1. Vilken härlig åkning och underbart väder! Hoppas ni får en lika fin dag idag 🙂

  Fjällvärlden kan vara jättefin även om man inte är så aktiv. Senast satt jag med en bok uppe i backen och studerade folklivet – inte dumt det heller 😀

  Ha det toppen på toppen!

  1. Så härligt väder och en skidåkning som har varit så bra. Nej, visst kan man njuta av att läsa en bok. men här hade det nog känts kyligt ute efter 30 minuter. Men när nu kroppen är välvilligt inställd så är jag gärna aktiv med både skidåkning och annat. Man vet vad som fungerar idag men inget om morgondagen. Och jag har här ett helt “crew” – “de mina” som ser till att allt är perfekt. Även vädret.
   Och toppen på toppen har vi haft och toppenskidåkning.

 2. Oj vad fint det var där, har inte åkt skidor sen jag var 13, det var första och enda gången jag åkt skidor i fjällen.
  Men nån gång ska jag väl ta tag i det igen, är ju ganska fint med skidbackar tycker jag och kul är det väl också.
  Är ju lite speciellt med att bo i stuga också som vi gjorde den gången….trevligt.

  Ha det fint nu i backen. 🙂

  1. Vi har haft det så bra här uppe. Och vilket fantastiskt väder! Strålande sol, ingen vind 0ch runt -8. Vi bor lite blandat. Sex stycken bor i en stuga och ena dottern och jag på hotellet. Men vi åker en hel del tillsammans och har haft väldigt roligt.
   Nu är skiddagarna och aktiviteten i backarna över för denna gång men hoppas att det nu inte ska dröja sex år till nästa gång det blir skidåkning.
   Ha det gott och trevlig helg.

 3. Vilken härlig dag och vilken fantastisk tur ni har med vädret! Visst blir det en aktiv semester när skidåkning står på dagordningen. När det begav sig minns jag att vi var uppe tidigt och ute i spåren eller i backarna snabbt. Efter lunch så gav vi oss alltid ut igen. Härliga dagar och så gott man sov. Jag tycker du ser ut att vara i fin form och platsar bra i backen 😀

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Helt otroligt! Så vackert väder. Strålande sol , ca -8 under dagen och ingen vind. Idealiskt. Och aktiva dagar är det. Kroppen är ni i kväll rejält mör.Men jag är jätteglad att det gått så bra att åka för det är ändå sex år sedan senast. Jadå, frukost äter vi 7.45 på hotellet och sedan är vi ute i backarna klockan 9. Lucnch + paus vid 12.30- 13.45 – och vi äter i Helenfamiljens stuga, 8 personer.SEdan åkning igen till 16 eller lite till.
   Ja, det är precis som du minns det. Dock inga små barn nu som ska roddas utan mer en mormor.
   Tack, första åket är lite stelt men sen så…
   Lördagen här har varit toppen .
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 4. Oj så härligt med lite skidåkning…och vilket väder sen! Sista, eller kanske jag skall säga senaste gången jag var i Klövsjö/Vemdalen för att åka skidor var det regn och snöblandat i tre dagar…sen gav vi upp och åkte hem till Sthlm.
  Det här är nåt helt annat, precis som det ska se ut och underbart även att få ha hela familjen samlad (i alla fall nästan).
  Jag har ju lagt skidorna på hyllan efter stora problem med mina knän, varav ett var sviterna efter en skidolycka på den tiden då jag var aktiv. Saknar det ibland så det nästan gör ont…men jag får leva på mina minnen.
  Vi har det bara bra österut, ingen Coronahysteri vad vi hittills har sett och det är nog så att det stormar värst hemma i ankdammen.
  Fortsätt att njuta av det vita, vackra och sunda…jag är nog lite avis trots allt!

  1. Verkligen! Allt har varit så lyckat! Och så även vädret med strålande sol och “lagom ” kallt och nästan vindstilla. Senaste gången jag åkte skidor vra just här 2014 och även då med döttrar och barnbarn. Ja, William var 7 månader så han var i vagnen, men vi andra. Han är inte heller med i år. Nej, skidsemester i regn kan man undvara. Förstår att ni åkte hem igen.Illa med din skada och att åka skidor är ju att utmana ödet. Mne du har åkt mycket och har ju de fina minnena med dig.
   Jag hann inte läsa ditt inlägg igår men idag så. Är så spänd på hur ni har det. Och jag tycker det är så roligt att ni kom iväg. TRor nog också att det stormar en hel del här “hemma i vattenglaset”. Känns väl mycket av “Corona ” just nu.
   Jag har nyss åkt det näst sista åket, åker aldrig det sista och har alla kroppsdelar intakta. Men jag har ett bra “crew” med mig som stöttar mig och det känns väldigt fint.
   Önskar er fortsatta fina dagar. Och nyfiken är jag.

 5. Så fina bilder. Jag har många vänner däruppe som har stuga där och några bor i husvagn på Vargen under helgerna. En fortsatt trevlig vistelse nu. Vi får se lite skyltar därifrån nu då 😉

  1. Tack! Jadå, det blir skyltar härifrån i morgon. Vi har haft ljuvliga dagar med strålande sol sedan vi kom upp i onsdags kväll. Och de övriga verkar ha haft det bar hela veckan.Vi reser hem i morgon så nu är sista racet kört för denna gång. Men det ska inte dröja sex år till nästa gång.
   Visst är hela området fint! Och inte så hektiskt som Åre.

 6. Vilket fantastiskt väder ni har i Vemdalen. Bättre tajming kan man verkligen inte önska sig. Fantastiskt och det är ni sååååå värda.
  Jo, skidsemester blir ju automatiskt aktiva, om man vill åka skidor vill säga. Och de vill ni ju allihopa ser det ut som. Och det är inte alls så mycket folk i backarna, vilket jag tycker är en bonus, speciellt om man vill “kryssa”. Man vill ju inte bli påkörd bakifrån direkt.
  Då du åker hem igen imorgon kan jag bara gratulera att du varit så aktiv och inte brutit något. Träningsvärk är som sagt bara en aningen smärtsam bonus. Men den är ju ett bevis på att man aktiverat musklerna:-)
  Ha en trevlig hemresa nu med de sina!

  1. Helt fantastiskt väder!Så skidåkningen har varit lika bra den. Vi har verkligen haft så härliga dagar. Vi trodde att det skulle vara mycket folk i backarna nu när mellersta Sverige har sportlov men det har inte alls varit trångt. Vemdalsområdet är ju ganska stort och med flera snabba sexstolsliftar så liftköerna har heller inte varit långa. Jag har inte direkt varit orolig öfr att ramla men funderade lite på de som kan köra på en. Men vi tycker folk varit varsamma i backarna.
   Jag är “komplett” och har verkligen haft fina dagar tillsammans. Och jag har ju lyckan/turen att ha ett eget “crew” med som stöttat och servat på alla sätt. Helt fantastiskt.
   Rejäl träningsvärk har jag. Men det kan jag ta.
   Tack, vi hoppas på att hemresan blir lika lyckad som uppresan. Vi tar tåget till Uppsala/stockholm men Helenfamiljen kör bil-

 7. Strålande bilder och du ser så fräsch ut i spåret! Tycker man det är roligt, så!
  Jag har en syssling som bor i Järvsö och som flydde fältet denna sportlovsveckan och åkte till Vemdalen. Det var på tok för mycket turister i Järvsö nu, sa han, så familjen bytte skidort. Jag vet inget om hur stort respektive orter är
  Jag åkte längdskidor tillsammans med Sigge en del men fick så ont i ryggen och det är nog minst tio år sedan.
  Njut och stor kram!

  1. Tack! Ja, solen strålar så det faller över lite på bilderna också. Vi har haft så fina dagar och åkt i många olika backar. Jag gillar ju utförsåkning och har åkt mycket och döttrarna började redan som 3 -åringar i Idre . Några år senare blev det olika länder i Alperna under många år. Fina minnen och deras intresse håller i sig. Nu har det gått över till barnbarnen. Döttrarna har skidåkningen med sig och jag ärvde den från mina föräldrar , men då var det mer att vi gick på “tur” i Norge och även i svenska fjällen.
   Visst märks det att det är sportlov i mellersta Sverige men Vemdalen är ganska stort och utspritt så det har inte alls känts trångt här. Vi bor alldeles vid backen så det är smidigt på alla sätt-
   Jag har turligt nog här inte alls haft ont i ryggen när jag åkt skidor . Men ont i musklerna har jag efter 5-6 timmars åkning per dag. Men vi har haft så roligt och mitt “crew” tar så väl hand om mig.
   Hemresa i morgon. Och det blir bra det också-
   Trevlig kväll!
   Stor kram

 8. Oj så härligt! Skidåkningen kan jg klara mig utan,men miljön och det sköna vädret skulle jag njuta till fullo 🙂
  Heja dig spreke dame som skidar med familjen!!’
  Njutkram från Karlstad!

  1. Man måste ju inte åka skidor. Men jag tycker ju om det. Jag har inte gjort det på sex år men kunskaperna satt kvar och det gick riktigt bra. SEdan har jag haft fin stöttning av de “mina” på alla sätt. Liksom ett eget “team”-
   Önskar dig en fin helg.
   Många tankar till dig.
   Stor kram

 9. Viket fint tåg som rullade in! Bra med extra koll att man kommer rätt;-)) Skönt med en tågresa.
  Bra att få läxorna gjorda innan det roliga börjar. Tågresan var lång!
  Fina bilder det ser mysigt ut. Älskar snö!
  Kul att njuta med familjen .Att Leo bakat semlorna hela natten, vilken bra reklam, ser goda ut!
  Mysigt med tid med vänner.
  Skönt att röra på sig. Molnen ser ut att vara nere vid backen ;-99
  Härliga bilder, ser att ni har kul. Sen skönt med sol, tycker solen har börjat värma. Ha det jättefint
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Tåg är smidigt och det fungerade bra. Och Inlandsbanan är alltid extra trevlig och tog oss genom fin natur från Mora till Röjans by i Härjedalen.
   Vi har haft fina dagar här i Vemdalen/Härjedalen med strålande sol och mycket fin utförsåkning. Väldigt roligt att vara här med “de mina”-
   Jag hann ju med att testa en semla innan jag åkte upp till fjällen och den var riktigt god.
   Önskar dig en fin kväll och helg.
   Kram

 10. RENA PARADISET !!!!
  Kan nästan känna doften of snö och sol.
  Används det skidvalla nu för tiden? Jag älskade doften av skidvalla och apelsin
  i min ryggsäck.

  1. Ja, Ruth! Det har varit så fina dagar. Vad gäller skidvalla så kan den nog användas fortfarande. Men kanske inte för oss mer “vanliga”. Är inte säker på att det doftar lika gott idag som jag också minns. Men apelsiner har jag med. Dock ingen valla numer.
   Jättetrevligt att du är med.

  1. Vi har haft så fina dagar med mycket sol och fin skidåkning. Och väldigt roligt att ha “de mina” så nära.

  1. Vi har haft väldigt fina dagar och på alla sätt.
   Kan tänka mig att ni också har det bra men med mer grönska och värme.
   Önskar er fortsatt fina dagar.

 11. Jag hade glömt bort hur fint det kan vara med en skidsemester och ni verkar dessutom ha haft en fantastisk tur med vädret!
  Ha en trevlig söndag!

  1. Vi har haft väldigt fina dagar och solen har verkligen strålat. Ingen vind heller så åkningen har varit njutbar. Och med temperaturer på mellan -5 och -8 undre dagarna. Kallare på nätterna.
   NU på Inlandsbanan på väg mot Mora.
   Önskar er också en fin söndag.

 12. Ljuvligt! Perfekt väder för utomhusaktiviteter. Man känner sig så frisk, sund och härligt trött efter en dag i backen.
  Du ser proffsig ut där på väg ner.

  1. Vi har haft väldigt fina dagar på alla sätt. Kunde i de första åken konstatera att det var sex år sedan jag åkte utför så lite stelt var det. Men allteftersom så lossnade det. Och friskvård är det absolut. (Om man nu inte skadar sig. Men det kan man ju göra var som helst)
   Trevlig söndag.

 13. Du ser ut att ha haft fantastiska dagar i Vemdalen och vilket väder! Jag tycks aldrig pricka in soligt väder när vi är i fjällen. Jag tycker du är så tuff som ställer dig på slalomskidorna, själv tror jag att jag knappt skulle ta mig ner men jag minns hur roligt det var. Har tyvärr ingen annan i familjen som är intresserad av utförsåkning så det ser inte ut att bli någon mer utförsåkning för mig,

  1. Vi har haft jättefina dagar i Vemdalen och med så bra skidåkning. Jag är extra glad över det soliga vädret som medförde så god sikt.Nu var det sex år sedan jag senast åkte men efter några åk så var det helt ok. Jag är snart 71 och inser min begränsning men bra teknik har jag. Men ack så ont i alla små muskler efter en dag i backarna. Nu var jag här med bl.a. döttrar och äldsta barnbarnet så vi var ett gäng på 6-8 personer som åkte tillsammans. Och jag måste säga att de gjorde allt för att uppmuntra och stötta mig. Jag har åkt mycket i mina dar och döttrarna likaså, men åldern tar ut sin rätt. Bara att förlika mig med tanken. Men svårt är det.

  1. Vi har verkligen haft det jättebra! Strålande väder och väldigt bra skidåkning. Väldigt roligt också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *