Allmänt

Dags igen – En ny “selfie” i form av en ordlek

Igår publicerade bloggvännen Aina / “Klimakteriehäxan” del tre i liten ordlek som hon kallade för SELFIE. Men det handlar inte om ett egentaget foto i sig utan här är det nämligen ord som gäller.  Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Denna vecka tyckte jag emellanåt det var ganska knepigt. Förra veckans  frågor och mina svar finns här och nu är det dags igen för del tre.

Kanske vill du som läser också vara med så här kommer “mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och  precis så kortfattad eller mångordig som du känner för!

Stockholm. Södermalm. Dags igen för nya frågor och svar i en "selfie"Dags igen. En ny selfie med frågor och svar i en ordkedja

Dags igen för “selfie”

1.Där har jag bott: Peking; (bott och arbetat där i drygt fyra år)

Bilden är tagen i kvarteret där vi bodde i Peking. Här slår man sig gärna ner för en pratstund mitt inne i en livlig mångmiljonstad.  I Peking  bodde vi mellan 2007 och fram till 2010. Plus en del av 2011. 

Kina. Peking. Dags igen för en tur hit i mars 2018. I mars 2018 var det dags igen för ett besök i Peking. Här i en äldre  och väldigt gammal del av stan.

2. Känsla: Glädje; (oftast, men har också “kort stubin”)

3. Bärs: E-bok (i telefonen)

4. Smycke: Kamé (gravyr i en relief som jag har i en halskedja som är ett minne från min farmor och pappa)

5. Trevlig vrå hemmavid: enskild

6. Fågel: dubbeltrast (en fågel jag oftast känner igen)

7. Bästa plagget: tröja (egentligen näst bäst efter långbyxor)

8. Hörvärt: Ann Helén Laestadius bok “Stöld” ( även läsvärd i mitt tycke)

9. fötterna:Sketcher skor (sviktande sula som formar sig efter foten)

10.Sött: Rom (gärna i drinken mojito)

Peking.Kina. Restaurang Purple Haze som nu bytt namn till Purple Isle. Efter flera år var det dags igen för ett besök här Äntligen dags igen. Vid vårt senaste besök i Peking, mars 2018, lyckades vi hitta en av favoritrestaurangerna, “Purlpe Haze” som låg i grannkvarteret. Nu med nytt namn, “Purple Isle”. Och menyn, maten och deras mojito var just som vi mindes dem

11.Viktig accessoar: “Mullberryplånböcker (har några att alternera mellan även i modell mindre)

12. Idol: Ross Diana från the Supremes, en av flera. Men på första plats kommer nog min pappa Allan. (avled 2005.)

30 svar på ”Dags igen – En ny “selfie” i form av en ordlek”

 1. Ditt svar på den första frågan kunde jag gissa så fort jag såg frågan hos Aina =)
  Kamé var himla smart, jag har också ett kamésmycke och även örhängen…..dock inte använt de senaste 25 åren…..
  Trodde däremot inte att du hade kort stubin med tanke på din envishet….men det kan ju bero på vad det gäller? Jag har oftast tålamod, men det kan också blixtra till och åskan slår ner med dunder och brak….som sagt beror på sak och situation.
  Ha en bra eftermiddag, jag ska strax bege mig för att få dos 3

  1. Jasså! Du hade kunnat gissa det. Inte direkt så svårt.Kamén har en speciell historia och jag ska berätta den i ett separat inlägg vid tillfälle. Använder den då och då i en guldkedja. Envis är jag men kort stubin kan jag ha. Men stubinen återgår snabbt till det mer gladlynta.
   Känner igen mig hos dig i detta med dunder och brak.
   Fint att du får dos 3. Lite säkrare tror jag och att man i varje fall blir mindre sjuk om man drabbas av detta virus som är i omlopp.
   Trevlig kväll. Just hemkommen från en heldag på stan.

 2. Så kul med denna ordlek! Jag var lite för snabb igår visade det sej, men Ama rättade mej, och nu har jag grejat om på bloggen också, skulle ha ett ord som börjar på G inte L som i ölen Leffe, haha, önsketänkande från min sida!
  Underbar svar och bilder på denna ordlek hos dej! Å visst håller jag med i mycket, glädje är en underbar känsla, en skiva med Diana Ross har jag faktiskt köpt en gång i tiden, och såg henne uppträda på Globen för en massa år sedan.
  Så snygga Mulberryplånböckerna är! Å mojito är gott, de kan verkligen vara olika goda beroende vart man får dem någonstans!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Visst är det! Men visst kan man ha lite “snedsteg”. Inte hela världen.Jag funderade inte över det. Ska titta in hos dig igen och läsa-
   Lite knepigt blev det jär med “idol”. Jag gillar ju TIna Turner och har sett henne på Globen men hon passade inte in på bokstavsmässigt. Men jag gillar även Diana Ross.
   Gillar verkligen mina Mulberryplånböcker. Har några till. Har även en drös väskor som jag nu inte kan använda. De är i skinn och min rygg orkar bara med de små.
   Skulle jag göra en mojito tror jag du skulle gilla den. Tycker jag får dem bra.
   Önskar dig också en fin tisdag och hoppas du är piggare.
   Kram

 3. Den här sortens 2selfie” är betydligt roligare än. bara ett foto. Här får man veta så mycket mer om personen. jag visste att du bott i Peking, men visste inte att vi hade samma favoritdrink t.ex. Vilken vacker kan. Jag förstår att du är glad för den. Den är ju ett kärt minne. Kram

  1. Visst är det roligt att i ordleken få fram lite mer om varandra. Vad gäller att ta “selfies” gör jag det sällan. Men det händer.
   Roligt att du också tycker om mojito. Såg att Klimakteriehäxan anslöt sig här.
   Kamén tycker jag om och den har en speciell historia som jag ska berätta om i ett eget inlägg en gång.
   Kram

  1. Jag tycker det är jätteroligt att vara med. Och inte minst att läsa andras svar.
   Mojito får nog vänta tills det blir lite varmare. Men jag är bra på att göra dem så har du vägarna förbi i sommar ska jag gärna bjuda dig på en.
   Åren i Peking var intressanta och vi reste, när vi hade tillfälle, en del inom landet. Spännande. Men det var ett annat Kina än det är idag vad gäller det politiska.
   Spännande likaså att du bott både i Miami och i Centralamerika. Funderade på om du inte även bott i Sydamerika. Minns inte riktigt.

 4. Klarar inte av det tyvärr, allt går ihopa i mina hjärna. Men fina bilder & fin bild på dig Ditte 🙂 härligt att du/ni njuter av allt det goda i livet , önskar dig en skön kväll kram

  1. Jag gillar ordlekar men förstår att det är mycket annat som du har att tänka på.
   Vi försöker ta till vara dagarna så gott vi kan och när vi kan. Känns bra.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 5. Så trevligt att läsa dina svar. Själv har jag som sagt inte hakat på, inte än i alla fall. Din Kamé är verkligen vacker. Det vanligaste är ju att det är ett kvinnoansikte i profil och de är också fina men denna har verkligen det lilla extra. Ett fint och uppskattat minne förstår jag.

  Kram och god kväll!

  1. Det var lite knepigt att få till det denna gång. Men efter en del funderande så gick jag i mål. Min kamé är inget jag bär till vardags men det finns en fin historia runt den. Och kanske är det mer den som gör att jag gillar den.
   En utedag och utekväll blev det. Och väldigt trevligt.
   Hoppas du haft det bra.
   Kram

 6. Suveränt jobbat! De flesta som bidrog till temat tyckte ju att det var knepigt. Men det ansåg uppenbarligen inte du. Alls. Och så har jag lärt mig två nya saker igen: kamé hade jag aldrig hört talas om, inte om en dubbeltrast heller. Japp, Blogglandia är fantastiskt:-) Dessutom gillar jag din selfie skarpt:-)

  1. Jodå! Visst var det knepigt. Fick fundera en hel del och ville ju att svaren ändå skulle spegla en del av mig. Visst är det bra att vi får lära oss av varandra. Den här kamén är inget jag använder till vardags alls men den har en speciell historia. Dubbeltrast är en av de få fåglar jag lärt mig känna igen.
   Min “selfie” fick ju komma med bara för att…

 7. Hej, här får man tips minsann. Googlade på Sketcher-skor, hade aldrig hört namnet. Memoryfoam finns även i mina Rieker, superbra. Provar gärna Sketcher om jag råkar på dem i skobutik. Vilken vacker kamé, jag ar en brosch som jag inte vet mer än att jag ärvt den. . Sen uppskattar jag ju väldigt mycket dina bild-selfiesar. Och du ser då så nöjd ut när du fått din favorit-mojito!
  Kul att läsa dina svar, jag använder ingen plånbok längre, allt jag behöver får plats i mobilskalet…
  Och visst gillade jag också “Stöld”!
  Kramen

  1. Jadå! Jag har även “Rieker” och gillar dem också.
   Min kamé har en speciell historia och har finskt ursprung. Möjligen ryskt. Pappa kom över den under Vinterkriget i Finland och gav den semare itll min farmor. Och när hon avled 1985 hamnade den hos mig. Den här kan också bli en brosch. Jag använder den ibland på en jumper och då med en guldkedja till. Just broscher är inte riktigt “jag”.
   Jag vill inte ha pengar, körkort eller bankkort i mobilskalet.Tappar jag mobilen så blir det ju knepigt.(Har dock mitt SL-kort tillsammans med mobilen. Men det fyller jag ju på med ett par hundra i taget så där blir det ingen stor förlust)
   Kram
   Kul att du också gillar stöld.

 8. Ojoj, en riktig tankenöt som du klarade galant! Dessutom gjorde du den intressant! Jag har en del kamésmycken efter min mamma. En liten bär jag nästan alltid!
  Kramar

  1. Tack! Lite roligt att sticka mellan med dessa ordlekar. Lite knepigt den här veckan och jag skulle inte alls vara säker på en skillnad mellan en taltrast och en dubbeltrast. Men det var den fågel jag i alla fall kom på och tror mig ha sett.
   Kamésmycket har jag ibland till en jumper och fina minnen från det medföljer. Roligt att du också har några kamésmycker.
   Kramar och många tankar till er.

 9. Kul att läsa dina svar som alltid 🙂
  Du är duktig som känner igen dubbeltrasten – den tycker jag är lätt att förväxla med taltrasten till utseende och ganska lik koltrasten i sången … bra jobbat.
  Jag har ett kamésmycke i halskedja efter min farmor. Om jag ska använda det måste jag ha en annan halskedja … ska fundera på den saken 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Säkert har jag många gånger förväxlat taltrast och dubbeltrast. Du vet ju att fåglar för min del är ett stort förbättringsområde. Så har finns en viss felmarginal. Helt klart. Har en granne som jag promenerar med då och då och hon har pekat ut den. Men kanske var det en taltrast.
   Min kamé kan också has som brosch men det har jag aldrig haft den som. Men med kedja har den varit på en del gånger till en jumper. Kanske hittar du någon kedja som passar.
   Önskar dig också en fin dag.
   Kram

 10. Kul utmaning och kluriga svar 🙂

  Jag inhandlade mina första Sketchers när vi var i Alicante senast (har alltid kört med Ecco tidigare, men har inte hittat några bra på sistone). Efter att dom första skavsåren hade ebbat ut så har dom blivit väldans sköna 🙂

  Ha en finfin dag!

  1. Kul att fundera över lämpliga ord och här gäller det ju att göra det. Lite knepigare denna vecka. Ecco har jag också men jag gillar sulorna svikt betydligt bättre på Sketchers. Har dem även i sandalform.
   Trist att du fick skavsår med skönt att det ordnade till sig. (Har känsliga fötter men tursamt nog sluppit med skavsår med Sketcherskorna)
   Önskar dig också en bra dag.
   (Ska för egen del förbereda mig för dropp mot min benskörhet som jag ska påbörja i em. Men det kan ju bli en fin dag ändå.

  1. Jag tycker det är roligt att leka med ord och se var man hamnar. Och på något sätt stämmer ju svaren mer eller mindre in.
   Denna vecka var det lite knepigare men jag gick i mål.
   Ha det bra du också.

 11. Det tog tid innan jag kom in till dig ,-)) Det fungerade inte i flera timmar, för mig alla fall. Har själv svarat på 12 frågor, jättekul, nu ska jag med intresse läsa dina svar om dig!
  Det måste ha varit intressant att bo och jobba i Peking. Fin bild, det ser trevligt ut!
  Vad är det som är orange som ser så udda ut, kan inte ens gissa?
  Vackert smycke som minne.
  Vackra plånböcker, fina bilder, jag var ganska sen med mitt svar så det blev inga bilder ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Trist! Vet inte vad detta, att du inte kommer in på bloggen, kan bero på men ska se om jag kan hitta felet.
   Kul att du också hängde på ordleken. Ska in och läsa hos dig. Spännande!
   Våra år i Peking gav så mycket och på många olika sätt Och då var ju det politiska läget annorlunda än nu.
   Det orange här från gatubilden är lyktor som är typiskt kinesiska. På kvällarna lyser de oftast.
   Smycket är ett fint minne och jag bär det ibland till en jumper.
   Man måste ju inte alls ha bilder utan det bästa är ju att man bestämmer själv,
   Plånböckerna tycker jag om och de är i bruk. (Vill inte ha betalkort i mitt telefonfodral.)
   Ha det fint du också.
   Varm kram

  1. Visst är det lite knepigt! De två andra gångerna har i mitt tycker varit enklare. Men jag gick i mål i till ganska stor del inom det som är jag.
   Kram

 12. Heisann Ditte, her har du jobba bra med svarene. Tenkte at så lenge jeg ikke holder på med kryssord eller for tida lærer et nytt språk som er anbefalt hjernetrim, er dette et godt alternativ. Vi må bruke de små grå…. Ha en fin dag ;:OD)

  1. Hej!
   Jag har försökt få till det men visst var det lite knepigt den här veckan. Ska titta in hos dig och se dina svar. Roligt att du är med.
   Ha det gott och trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *