Stockholm

En julhälsning – Jag önskar alla en så bra julhelg som möjligt

Så kom den då i år också. Julafton. Den 24 december. Precis som vanligt. Och jag skickar här i bloggen idag en julhälsning till alla som tittar in.  Visst är det en annorlunda jul i år på många sätt. Och för många. För min del som inte tillhör de “juliga skara”  så gladdes jag idag åt att det tidigt på morgonen var klart och nu lyser solen över Södermalm och himlen har till största delen klätt sig i blått

En julhälsning från några tomtar som kommit upp ur vråna på tilfälligt besök. En julhälsning från några tomtar som fått komma upp ur vråna på  tillfälligt besök. 

En  julhälsning

från Stockholm och Södermalm. Solen skiner och det är någon minusgrad. Och visst har jag även idag tänkt att ge mig ut på en promenad.Och att göra det i sol har inte hört till vanligheterna i december. Till vanligheterna hör inte heller att att vi är hemma under juldagarna. Eftersom varken maken eller  jag är några “juliga personer” så har vi ofta varit på bortresta och trivts väldigt bra med det. Förra året blev det en kryssning  längs den finska kusten till norra Finland och på julafton var vi i Kemi.Här var det inte direkt resmålet som lockade utan mer att vi tyckte det skulle var skönt att bara glida iväg. En lyckad resa blev det.

Någon jul har vi också tillbringat i den spanska sommarstugan där vi på julafton suttit utomhus och ätit både lunch och middag. Och på juldagen träffade vi vänner och åt middag tillsammans på restaurang. Under några år var vi på vinterförvaring i Thailand och lite juligt blev det även där. Till julafton 2012 och det gemensamma julbordet skulle vi bidra med  en “Jansson”.Och det gick bra trots att vissa ingredienser saknades. Med fantasins hjälp ordnade det sig.

Men nu till julafton 2020-

Julaftonsmorgon klockan 07. Jag släckte vår balkongbelysning för att bättre se alla ljus som speglade sig i vattnet.

Fortfarande klockan 07 och ned tänd balkongbelysning. Och speglingarna syns bra även nu

Stockholm. Södermalm. En julhälsning från balkongen hemma. En julhälsning i arla morgonstund från balkongen.

Klockan har hunnit på 10.30 denna julaftonsmorgon. Och fjärden, snarare kanalen, ligger blank. Och det är blå himmel….

Snett över kanalen, mot Skansbron, ser jag något rött på en balkong.En tomte.

Stockholm . Södermalm. En julhälsning från en balkongtomte. Ser att balkongtomten vinkar till oss.  En fin julhälsning på betryggande avstånd. 

Balkongen alldeles nyss. 

Och från balkongen här hemma önskar jag alla läsare en så bra jul som möjligt.

 

28 svar på ”En julhälsning – Jag önskar alla en så bra julhelg som möjligt”

 1. TREVLIG JUL önskas dig/er också.
  En likadan silvrig tomte bor även hos oss.
  Visst är julen annorlunda iår, sedan ganska många år brukar vi vara bortresta under julen.
  London, Thailand eller Göteborg.
  Är inte så traditionsbundna.
  Nu väntar promenad till kyrkogården.
  Har sett en svag sol!

  1. Tack! önskar er detsamma! Nej, traditionsbundna är vi inte här heller. Och helst är vi ju borta över julen men så blev det inte i år. Så även för er- Men vi har det bra här hemma också. Och strålande sol idag.
   Önskar er en fin julafton.

 2. God Jul till dig också!
  Det är bara att göra det bästa av läget….jag brukar gå och bada på Amadores….men för första gången på 7 år är jag hemma. Det blev en kort solskens promenad innan julmaten. Ha en fin eftermiddag =)

  1. Tack! Låter härligt med Amadores. Har varit där men inte just vid juletid.
   Önskar dig en så bra helg som möjligt. Promenad blev det här också. Och i sol.

  1. Tack! Och visst kan det bli bra! Det mesta blir ju till vad man gör det till
   Önskar dig och de dina det bästa.
   Karm

 3. Önskar dig också en riktigt God Jul!

  Vilken perfekt tajming idag! Snö fick vi som tur var ingen, men att vakna till en stålande blå himmel har inte hänt sedan i början av november. Helt underbart:-) Lite extra ljus i tillvaron just nu.
  Visst har vi också tillbringat fler jular utomlands än på hemmaplan (man är ju lite äldre och har varit med ett tag;-) ), så vi är heller inte “juliga”. Inte ens maten är speciellt julig hos oss i år. Gissar att ni också satsar på skaldjur…

  1. Tack! Jag satsar på det goda vad gäller det ät och drickbara. Och det blir endast lite av den s.k. julmaten. Satsar på skaldjur och annat vi verkligen tycker om.Och solen idag kändes upplyftande på många sått. En skön promenad blev det. Ja, inte för ryggen, men i övrigt.
   Tänk så rätt du har om maten och det mer ojuliga.
   Vi har det ju bra här hemma också…

 4. Spelar ingen roll när på året eller vilken tid på dygnet –
  från Dittes balkong får man alltid vackra foton av underbara Stockholm..
  Jag njuter av allt.
  Här blir inget julfirande, eftersom dotterdottern och jag fortfarande har
  full karantän med Britt på nedre våningen och jag på den övre. Hon har
  inte blivit sjukare, så hoppas det är ett lindrigt fall. Själv har jag inga
  symptomer, inte än iaf. Vad är det dom säjer om “ont krut”. 🙂
  Det blir väl julotta i morronbitti, förstår jag, med mäktiga
  “Var hälsad sköna morgonstund …”

  1. Lite så är det! Trist med din karantän men viktigast att du inte blir smittad och heller inte känner dig sjuk. Jag tänkte extra på dig i det här inlägget där jag var i Gamla stan och också fick till en bild vid “Den Gyldene Freden” där du och Don var på bilden som du skickade till mig. Vill du läsa så finns inlägget här https://dittemitti.se/hoppfullt-i-gamla-stan-och-jag-haller-tummarna-hart/
   Ingen julotta i en kyrka för de är inställda. Men kanske på tv.Många hälsningar och tankar till dig. Ha det så bra du kan. Kram!

 5. I år har jag inte postat någon julhälsning. Fy på mig. Men jag har suttit så mycket vid datorn senaste halvåret så jag har prioriterat stunder i solen. Det innebär dock inte att man tänker mindre på alla bloggvänner!

  Än är inte julen slut, hoppas att den har varit bra så här långt.

  Stor kram från mig

  1. Nej, jag förstår dig så väl. Man kan inte hinna allt så är det bara. Här har det inte i december varit nästan någon sol Men ett par dagar har det varit och idag, julafton, var en av dem. Så jag både satt på balkongen en stund och var ute på en skön promenad.
   Hoppas nu att du kan få några lediga dagar och koppla av och njuta i solen av att “bara vara” och kanske läsa.
   Jag är ju ingen “julig” person men vi har haft en väldigt bra dag.
   På alla sätt och med god mat som vi verkligen tycker om. (Dock i princip ingen svensk julmat. Är inte direkt förtjust i den) Men skinka har vi. Gott på en smörgås.
   Önskar dig en så bra jul som möjligt.
   Stor kram

 6. Tack för den oväntat juliga julhälsningen! Ja, själva hälsningen var såklart inte oväntad, men alla tomtar hemma hos dig var ändå lite överraskande 😉

  Ha en fin fortsättning på julen!

  1. Jag blev själv förvånad över att de alls fick komma fram. Det var ett antal år sedan senast. Här uppgår antalet tomtar till fem stycken plus en tomteljusstake- Men redan i morgon får de återgå till sina gömmor.
   Önskar er också fina dagar. Och idag tycker jag julen är över.

  1. Visst var det. Och en promenad blev det längs vattnet.
   Julen är inte min “starkaste gren” men det blev en trevlig julafton. Men dock med ytterst lite av den s.k. juliga maten. Gillar skaldjur bättre.
   ( Håller på med fotokursen och kämpar på med bländare och iso. Alltså tränar på att ställa in kameran…)
   Hoppas du har det bra och önskar dig en skön ledighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *