Spanien Torrevieja

Premiär för julvistelse i Torrevieja – En premiär som gick bra.

Jag passar på att önska alla en god och vilsam fortsättning på helgen. Julafton kom och den försvann och tog i år med sig lite nytt.  För oss var det premiär att tillbringa julhelgen här i  den spanska sommarstugan och den blev lyckad. Någon “julig” person är jag inte längre, inte sedan 2004, men jul blir det ju helt oavsett vad jag tycker . Datumen finns liksom där i almanackan. Juldagen är här, solen strålar ännu från en klarblå himmel och det är njutbart att sitta ute på terrassen med en extra kopp kaffe och pepparkakor. Lite “juliga rester” finns kvar och en terrasslunch är i antågande. Eftermiddagen och kvällen kommer att tillbringas i goda vänners lag på “lokal” med middag och diverse trevligheter. Nu är även det spanska julfirandet i gång och inleddes delvis i gårkväll och i natt med både raketer och midnattsmässa.

Vackra julstjärnor växer fritt hos grannen och  glädjer även oss.

Premiär

Var det för att tillbringa julhelgen här i Torrevieja. Men i Spanien har vi varit under några jular. Ett år lämnade vi Sverige på julaftons morgon och flög till Teneriffa, perfekt i vårt tycke. Visserligen blev det lite stressigt när vi kom hem till nyår och några dagar sedan skulle flytta till Peking på ett halvår. Men det gick bra. (Visste inte när vi bokade resan att jag skulle få jobbet på Svenska Skolan i Peking.)Ett annat år till jul och nyår blev det en kryssning på Atlanten där vi utgick från Las Palmas på Gran Canaria med stopp på Teneriffa, Lanzarote, över till Marocko, vidare till Madeira och tillbaka till Las Palmas. Och det blåste rejält.

Hur gick då julpremiären här i Torrevieja. Jo, tack riktigt bra. Och det kan få bli en repris. Inte för att Torrevieja blir som Thailand, men för att det är väldigt bra ändå. (Mitt solskadade skinn vill inte längre ha så mycket sol och stränder.  Helst inte alls)

Em lyckad premiär med julafton i Torrevieja.Havet som kuliss i solen och en promenad där lockar alltid.

Några moln svepte förbi ett tag för att hälsa, men solen kom tillbaka och en julaftonslunch på terrassen blev bra. För vår del vet jag inte om den blev så “julig” men en hemlagad “herr Jansson,” makens goda köttbullar, sill, lax och skinka räckte långt. Och detta äter vi ju lite när som under året och är inte direkt julmat. Men premiär var det.

Premiär för julaftonens lunch i den spanska sommarstugan.Mysigt med julaftonslunch utomhus.

Inzoomad jullunchutsikt.

Hummer till kvällen

Hummer ville vi ha till kvällens supé och jag hade från början tänkt mig mångder av olika skaldjur och där även färsk hummer skulle ingå. Men, jag fick ge mig lite här. Insåg när jag kom till Carrefour för att handla att det dels var jättesvårt att välja bland alla lockande skaldjur och dels att dessa också skulle “få plats”. Skaldjur är liksom en färskvara. Jag diskuterade med mig själv och kom fram till att var sin hummer, ett par såser till, några goda ostar och bröd var fullt tillräckligt. Ibland vill ögat ha mer än magen. Och valet visade sig bli alldeles lagom. Och väldigt gott.

Väldigt gott med färsk hummer och bubbel till julaftonens supé.

 

28 svar på ”Premiär för julvistelse i Torrevieja – En premiär som gick bra.”

 1. Exotiskt med julstjärnor som växer fritt! Och vad lugnt och fridfullt det ser ut att kunna sitta utomhus i solskenet och njuta av julen. Här hemma regnade det och eftersom vi mest var inomhus så var det helt ok.

  Hummer och bubbel gillas – får mig att tänka på nyårsafton 🙂

  Önskar dig en fortsatt fin julhelg <3
  Kram Christina

  1. Här är det gott om både julstjärnor, hibiskus, bougainvillea och många andra sorters blommar som växer fritt och som trivs nu också.Lugnt och skönt är det och mysigt att kunna sitta ute och äta lunch. Väl kyligt för middag utomhus på kvällen då termometern sjulker till sådär en +15 . DEt är inte kallt men fuktigt och det gör att det känns svalare.
   Och att sitta inne och titta ut på regnet är ju ganska mysigt, men inte direkt julväder.
   I flera sydeuropeiska länder äter man gärna skaldjur till julhelgen så vi anammade det. Gott var det.
   Och lika gott är det ju till nyår.
   Önskar dig och de dina en god fortsättning med njutbara dagar.
   Kram!

 2. God Fortsättning kära Ditte, er julafton ser helt fantastisk ut! Hoppas juldagarna fortsätter njutningsfullt!
  Jag är rätt sliten och ser fram emot annandagen!
  Skyltar hann du med igår också ser jag, underbara bilder, inte minst från Thailand!
  Julkram!

  1. Tack! Jag tämkte på dig när jag satt här och “rullade tummarna” och du kämpade på med maten och sedan BBjobb ovanpå julmatstillverkningen. Hoppas att du nu i morgon kan “vila dig i form” (Kan ju för dig innebära jogning, men att du gör det du vill göra)
   Vi har haft det så lugnt och avslappnat och jag har verkligen gillat det. Visst saknar jag döttrarna och barnbarnen, men jag har sedan många år svårt för att vara hemma under just julen.
   Jodå, skyltar blev det och som sagt tiden har jag.
   Thailand finns kvar bland minnnena men eftersom mitt skinn inte längre vill ha sol så får jag ta det. Och julpremiären här blev väldigt bra.
   Juldagskram!

 3. Mysigt med firande i er “sommarstuga” i Spanien. Jag förstår ditt resonemang där kring Thailand. Och köper det fullständigt. Jag “flydde” Sverige när jag fyllde 30 för ett par år sedan och firade både födelsedag och jul i Thailand det året. Och skulle helt klart kunna göra det igen. Och vad gäller den svenska julbordsmaten så håller jag mig nog också till Jansson, sill, lax, köttbullar och skinka, men nya favoriten är strömmingsrullar (“närproducerade/fångade” från min sommarstuga i Roslagens skärgård).

  1. Det blev en trevlig julafton här och det kändes lyckat på alla sätt. Jag minns när du var i THailand och sicken bra idé att fira både 30 årsdag och julafton i Thailand. Förstår att du gärna gör dte igen.
   Vad gälle julmaten så tycker vi lika där. Och dina strömmingsrullar kan jag tänka mig smakar bra. Fint att de komer från dina sommarstugetrakter i Roslagen. Då är det ju förstås extra gott.
   Önskar fig en god fortsättning på helgen.

 4. Då har vi ytterligare ett och annat gemensamt. Vi har nog tillbringat de flesta jular utomlands, bland annat på Teneriffa, Gran Canaria och Madeira. I Benidorm också såklart Helt underbart!
  Kul att ni njöt, för det var ju ovanligt varmt på Costa Blanca i år. Perfekt tajming alltså:-)
  När jag tittar på din hummer så längtar jag till Nyårsafton. Där har vi som tradition att njuta av “lobster”:-)

  1. Visst har vi en del gemensamt! Kul att ni också “julat” på dessa platser. Vi har haft fina veckor här och vädret har varit verkligen gynnsamt. Premiärjulen gick riktigt bra och Kan helt klart tänka mig en “nypremiär”.
   Hummer brukar vi också äta till Nyårsafton , men jag resejobbar i år också så det blir hotellsupé.Vet inte vad det blir i matväg, men hummer får det bli när jag kommer hem för den hör nyår till för oss också. Hummer på julafton har vi förr också ätit, även då utomlands, och det är gott som komplement till julmaten.

 5. Det ser ut att ha varit en trevlig julafton.
  Vad härligt kunna sitta utomhus.
  Tyvärr har vädret inte visat sig från sin bästa sida här i Göteborg.
  Duggregn och lite blåst.
  Desto kallare hemma i Norrland.
  Men vi hade en trevlig dag igår, god middag på hotellet med fint umgänge.
  God fortsättning önskar Titti

  1. Vi hade en väldigt skön och avslappnad julafton här. Inte thailand, men ävldigt bra ändå.
   Vad gäller vädret kan en ju inte påverka det utan bara göra det bästa och dte har ni ju gjort. Och med fint umgänge, god mat och dryck kommer en långt.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och en god fortsättning.

 6. Fin hummer!
  Och vilken lunchutsikt ,-))))) Här regnar det med knögglig is!!!
  Låter som ni haft en underbar Jul likadant här….Julen är inte längre lika viktig.
  Men älskar all julbelysning ,-)
  Njut på. God fortsättning!
  KRAM Primrose ,-)

  1. Hummern smakade väldigt gott, om man nu tycker on det förstås…
   Vi har haft en bra jul och väldigt avspänd. Julbeslysning tycker jag också om då den finns med. Och så även på många platser här.
   Skönt att läsa att du också haft en bra julhelg. Önskar dig en god fortsättning och fina, lugna dagar.
   Kram!

 7. God fortsättning! Vad spännande!!! I det fina vädret och stället, vad kan då gå fel 😉 Jag förderar dock lite vinter… ja än då 😉 Fortsatt ha det så trevligt för er 🙂 Vi har bara fått 5 cm snö idag och har en 5-6 minus…

  1. Tack! Ja, vinter med snö är helt ok men tyvärr är det numer sällan som Stockholm bjuder på det. Jag har många år tillbringar jul och nyår i svenska och norska fjällen och alltid tyckt om det. Men numer tål mitt skinn inte kyla så bra heller och inte i kombination med stark blåst. Men jag förstår dig helt ut. Ett vackert vinterlandskap är vackert och det är just årstiderna och växlingarna som jag tycker är så fint med Sverige.
   Önskar dig fotsatt fina dagar.

 8. Det låter fantastiskt i mina öron! Jag har läst så mycket fantastiskt, klimat, mat, promenader, i din blogg om Torrevieja så jag googlade på orten. Det lät fantastiskt även där… 🙂

  God fortsättning på helgerna, snart har vi nya året här, ska ni fira in 2018 i ert sommarhem (kanske även julhem) ?

  1. Vi har det bra här och fint att julpremiären blev lyckad. Lagom lugnt och trevligt. Torrevieja är ju en stad där fol bor och arbetar så här är det rörelse hela året. Dte är också en hel del kulturevenemang och många konsterter så det finns något öfr de flesta.
   Till nyår åker vi hem en sväng. Jag har då en jobbrelaterad resa så det blir bra att komma hem ett tag i samband med den.
   Önskar dig också en fin fotsättning på helgen.

 9. Du har verkligen rätt i det där med att “ögat vill ha mer än magen” många gånger. Det gäller verkligen att ha rätt “hungernivå” när man ska handla. Är man FÖR mätt så tryter fantasin, är man för hungrig blir det ingen hejd på inköpen… 🙂
  Det var verkligen trevligt att ses idag! 🙂

  Ha en fin annandag!

  1. Tack själv för idag. Jättetrevligt att ses! Och jag är mätt…Tur dte inte blev en extra kaka där som färdkost.
   Jag är glad att när jag igår “bara” köpte hummer. Något mer hade inte blivit bra. Och skaldjur är ju en färskvara. Men som du sp klokt skriver “rätt hungernivå” vid inköp bör en ha.

   Önskar er också en trevlig annandag.

 10. God fortsättning!
  Så gott med hummer och lite bubbel till. Och det är ju så härligt att vi kan sitta utomhus på dagarna nu!
  Önskar er en fin dag och tack för en trevlig kväll igår!
  Stor kram

 11. wow va häftigt, låter som det var en underbar jul även där du är och jag sa till min make att jag kunde nog tänka mig att resa i väg jul om det inte var för min dotter som nyss separerat hummer gud så gott 🙂 önskar dig en god fortsättning på alla vis stor kram fina du <3

  1. Vi är helst bortresta över jul och har varit det i många år- Döttrar och barnbarnen träffar jag ofta ändå, men visst skanar jag dem. Å andra sidan gör jag det ofta vare sig det är jul elle rinte. De har firat jul delvis tillsammans med “släkten” och delvis på egen hand.
   Önskar dig också en god fortsättning.
   Kram!

 12. Traditioner och julen blir och är vad man gör dem till! Vi firade julafton utan Lilla S men det gick lika bra på juldagen.

  Kram och god fortsättning!

  1. Visst är det så. Och mysigt att träffa lilla S på juldagen. Hon är ju lyckligt ovetandes om dagarna…
   Önskar dig också god fortsättning.
   Kram!

  1. Hej Annika! VI har ju varit borta öven julen i flera år men detta var första gången vi var i Torrevieja. Men det kändes väldigt bra att vara här I Torrevieja och det kanske blir “nypremiär” nästa år.
   Hummern var riktigt god och och alldeles lagom kvällstid.
   Hoppas ni har dte bra.
   Kram och god fortsättning.

 13. Det virka som dere har ei fin jul i Torrevieja.
  Og fint innlegg om tidlegare julefeiringer.
  Her er vi nok litt kjedelige og tradisjonelle, det er feiring på hytta for åttende året i år.
  Mange til bords til julemat av mange slag. Fint å vere i lag.

  Ynskjer deg fine dager vidare
  Helsing Anne-Mari

  1. Vi har haft det väldigt bra här. Och visst kan jag sakna de jular jag firat i Norge uppe på fjället-Men sedan mina föräldrar dog och döttrarna växt upp så har julen inte längre varit viktig. Men jag har många fina minnen med mig från förr och är glad för dem.
   Och att vara traditionell tycker jag är fint. DEn norska julematen är jag uppvuxen med och i minnet finns den också kvar.
   Önskar dig också fina dagar och en god fortsättning på julen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *