Spanien Torrevieja

Samling på stan – kanske en ny tradition

Igår, på juldagens sena eftermiddag, blev det samling –  inte vid “pumpen” men väl på restaurang El Patio  i Torrevieja. Vännerna Ami och Patrik hade initierat en middag och det blev en juldagsmiddag med vissa brittiska inslag. (Restaurangägaren är engelsman men menyn innehåller vanligtvis lite av varje och även rätter med lokala inslag) Vi hade i förväg bestämt och beställt vad vi ville äta och önskades en juldagsmeny helt i brittiskt tecken fanns det. För min del blev det en blandning- nordiskt till förrätt, brittiskinspirerat till varmrätt och ost, tämligen internationellt, till dessert.

Samling utanför restaurangen. kanske ny juldagstradition.

Kanske blir det en tradition med samling på juldagen

Samling och gruppbild innan julmiddagen på restaurang El Patio i Torrevieja.Gruppfoto med stora delar av samlingen.  Vännerna Ami och Ama finns trea och fyra från vänster.

Julkänslan fanns i dukningen som gick i rött och på brittiskt manér fanns också smällkarameller utplacerade vid alla tallrikar. Och i smällkaramellerna, som vi ryckte isär, fanns en liten present. För egen del fick jag ett silvrigt litet anteckningshäfte som kommer väl till pass. Är bra på att notera saker.

Juldukning

God stämning runt bordet, både bland yngre och de något äldre. Får nog räkna mig dit.  Och här lät ingen direkt maten tysta mun. Och varför skulle den det. Vänner , god mat och dryck är alltid en gångbar kombination.

Hög stämning vid bordet. Observera “hattarna” eller mer troligt prins och prinsesskronor. (Fanns i smällkaramellerna)

Vi välkomnades med “juldagbubbel” och hann mingla innan det var dags för förrätten. Jag körde på det lite mer skandinaviska så det fick bli en skagenröra på toast. Försvinnande gott!

Skagenröra i brittisk/spansk/ skandinavisk stil. 

Undrar om skylten anspelar på mig. Är det månne jag som är den färska hemlagade maten. Förstår att maken är fundersam. Varmrätten vi valde var brittisk. Tunt skivad oxstekstek  serverad med sky, “stuffing”, ( en kryddblandning som ofta finns i kalkon) potatismos, lite kokt potatis, en “smördegskorg,” morötter, broccoli och blomkål. Gott men väldigt mäktigt.

Maken undrar  om all osten var till oss nr han fick se mängden. Och givetvis delade vi med oss till andra.

Ostbrickan/ostbrickorna, min valda dessert, som delades med Carita och Ami smakade väldigt bra.

En god samling med ostar bjöds som dessert. Här i “nyskick.”

Tänk att ost kan vara så muntert att äta. Men nu vet jag att det är så.

Patriks vita “krona” kan tolkas på flera sätt. Men kanske kan “Kung i baren” passa bra.

Patrik, kvällens värd -“Kung i baren” – och den 25:te smällde  det.

Tack alla för en jättetrevlig kväll! Och extra tack till Ami och Patrik som tog initiativet.

(PS Har ännu inte läst Amas eller Amis blogg idag. Kanske har de också skrivit om gårdagens “samling”.

30 svar på ”Samling på stan – kanske en ny tradition”

 1. Varför inte göra det till en tradition, ser toppenmysigt ut! Å mums med ostbricka, tyvärr brukar man vara ganska mätt efter varmrätten då…Ni ser ut att ha haft en toppenkväll!
  Jag har nyligen vaknat och ser fram emot en ledig vilsam kväll! Börjar med att se Fröken Frimans krig tror jag på svtplay.
  God fortsättning!

  1. Det kom på tal igår att göra detta till en tradition och vem vet…
   Ostbruckan var verkligen god, men vi var mätta och delade ganska generöst med oss av den.

   Skönt för dig med en lugn och avkopplande kväll- Och “Fröken Friman” är riktigt bra tycker jag. Njut av din lediga kväll-
   God fortsättning!
   Kram!

 2. Så härligt ni har det och god mat låter det som ni ätit. Härligt att fira jul i sommarstugan. Vi var med barn och barnbarn som vi brukar. Vi ska åka till San Augustin den 18 Jan så jag hoppas vi får lite sol och värme då. Här är det inget jul väder 6 grader varmt, blåsigt och regnigt.
  Ha det bra och stor kram på dig. ?

  1. Vi har haft det väldigt bra här och vädret har varit gynnsamt. Jag var hemma en vecka i början av december men nog var dte kyligt. Mysigt att ni firade julen med barn och barnbarn. Här kommer det lite senare.
   Trevligt med San Augustin och visst bör ni få en del värme. Fint med miljöombyte.
   Önskar dig fortsatt fina dagar. God fortsättning.

 3. Fler traditioner är ju kul ,-))
  Ni ser ut att njuta och ha väldigt trevligt ,-)
  Stuffing blir det till kalkonen på Nyåret, det älskar gubben som är engelsman, det är det många hos oss som gör.
  Ha det fortsatt fint.
  Tack för att du visar så många härliga bilder av ert firande.
  KRAM Primrose ,-))

  1. Jag är ju inte alls längre bunden av traditioner. Slutade med det 2002 – men har med mig fina minnen från tiden före dess. Nu är de inte alls viktiga. Men detta att ses i goda vänners lag på juldagen och äta och ha trevligt, det gör jag gärna om och då blir det ju en sorts tradition.
   Igår satt jag nära en engelsman med fru och fick maten förklarad för mig. Jättetrevligt! Brittsik mat är jag inte alls insatt i. Men nu lärde jag mig lite i alla fall.
   Önskar er fortsatt fina dagar.
   Kram!

 4. Gokväll!
  Nu är vi hemkomna från ett av Leffes hem i Malmö. Skickade bild på utsikten till honom och han visste exakt vad var vi bodde?.
  Banne mig! Undrar om jag inte ska försöka få med mig käre sambon nästa jul. Så trevligt det såg ut på er kväll fixat av vännerna Ami o Patrik. Detta fina par hjälpte ju mig också i början på detta år att fixa till så att jag kunde få fira min födelsedag med goda vänner. All heder till dem.
  Önskar Dig o Bosse en bra hemresa.
  Kram till er båda/A-K

  1. God sen kväll. Välkomna hem igen efter ert julfirande. Kul att ni bodde där Leffe bott.
   Vi får jobba på att få med Ö hit nästa år. Ami och Patrik hade verkligen ordnat det så trevligt och de är riktiga festfixare. Och även din födelsedag blev ju så bra .
   Vi hörs och ses.
   Kram från oss båda.

 5. Hahaha! Läste AMA’s blogg och ser att ni inte åt samma mat, då de valde kalkon i stället;-) Tror dock att ni fick likadana presenter;-) Stuffing är ju ett måste i brittisk julmat, oavsett om det är “roastbeef” eller kalkon som gäller. Även vi gjorde stuffing igår.
  Då ni alla hade så trevligt, tycker jag nog att ska skapa en tradition av julträffen.

  1. Jag hade medvetet inte läst Amas eller Amis bloggar när jag skrev mitt inlägg. Men ibland är vi ju tillsammans och då kan likheterna fslå in.
   Jodå, vi fick små, mycket små, noteringshäften. Jag ska nu träna på att skriva med mindre bokstäver så att jag få plats med kanske tio ord per sida.
   Vi valde “roastbeef” som var gott och jag hade en engelsman vid min sida som kunde förklara tillbehören så jag fick nya kunskaper här. Uppskattades.
   Vi hade verkligen trevligt så kanske kan det bli en tradition – även om vi som samlades är tämligen fria från sådana.

 6. Hola! Hahaha!! Vilka fina huvudbonader! Såg ut att vara en trevlig tillställning! Kungligt liksom! ? Hoppas ni hade mer att säga varandra än den rättmätige kungen hade i sina intervjusvar i entimmesprogrammet om kungafamiljen som sändes igår. ? Lika klok och verbal som hans äldsta dotter är -lika mkt skämskudde blir det när han ska improvisera ickeförberedda svar i tv-rutan. Han pratar en lång stund men säger typ… ingenting…. Men är ju egentligen orättvist att hacka på honom. Gör helt säkert så gott han kan – och har ju inte valt sitt jobb själv.

  Kram och hälsa Mr B ❤️

  1. Hola! God kväll! Visst har vi fina huvudbonader, riktigt klädsamma och kan trigga fantasin. Och lite “kungligt med Ditte” kanske kan få en plats hos Aftonbladet. Tycker deras reportrar är trista. Tror jag skulle kunna pigga upp det hela. Någon kungafamilj hann vi inte med.Hade fullt upp ändå…Dock hade vi kronor. I silkespapper. Funderad epå om jag skulle bli allergisk när jag hade svårt att veckla ut min och dessutom var den för stor. Men jag fick till en knut så den blev mer passande. Dock är ju inte rosa min färg direkt. Fick inte välja. Och maken ville inte byta.
   Vad gäller att inte säga något om något så undrar jag hur det är med politikerna…Länge sen de sa något med substans. Men de har däermot valt sina jobb.
   Får nu pigga upp mig med Lena Philipsson show. Riktigt rolig… Kan en inte säga om politikerna.
   Mr B hälsar till sin bilkompis och till dig.
   Kram!

  1. Det blev en verkligt lyckad eftermiddag och kväll.Jättetrevligt! Och visst var vi fina i huvudbonaderna. Inte direkt formanpassade men det gick att få dem att sitta kvar.
   Önskar dig också fina dagar.
   Kram!

 7. Javisst blev det en härlig eftermiddag och kväll och en fantastiskt bra start av en tradition 🙂
  Vi åt samma bortsett från huvudrätten. Men tillbehören var i stort sett desamma bortsett från själva proteinet. Vi delade också med oss av ostbrickan, trots det gick inte all ost åt, trots att det var mycket goda ostar. Hujedamig så mycket mat det var!

  Jag tycker du ska skriva större så du får plats med färre ord per sida, och sen använda blocket till din att-göra-lista 😉

  Ha en fortsatt bra vecka!

  1. Hoppas detta att ses på juldagen blir en pigg och ny tradition. Jättetrevligt var det. Tack för ditt råd angående noteringshäftet. Skriver jag större får jag ju mindra att göra. Tänkte inte på det…
   Önskar er också en bra vecka.

 8. men va trevligt, och man kan ju visst skapa egna traditioner 🙂 kanske har ni skapat en sådan nu? ser ut att ha det trevligt o äter gott som det bör juletid kram å fin onsdag

  1. Väldigt roligt att ses och väldigt trevligt hade vi. Och lite nya traditioner behövs och piggar upp.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Kram!

  1. En jättetrevlig eftermiddag och kväll blev det och visst kan traditioner komma och gå. Lite förnyelse är alltid rätt.
   Kram och trevlig onsdag.

 9. Visst har vi det trevligt när vi ses! Och inte bryr vi oss om att maten ska tysta mun 😀
  Tack för en jättetrevlig kväll – och vem vet, det kanske kan bli en ny tradition!
  Stor kram

  1. Stort tack till dig och Patrik för en jättetrevlig eftermiddag och kväll. Minnesvärt och väldigt roligt,
   Och visst hoppas vi på en ny tradition.
   Stor kram!

 10. Hej Ditte
  En trevlig kväll att bära med sig. God mat, trevliga vänner och en trivsam miljö. Det kan inte bli bättre.
  Kram

  1. Hej Anika! Eftermiddagen och kvällen blev väldigt lyckade och kanske kan detta bli en tradition att samlas. Väldigt trevligt var det.
   Kram och jag önskar er fina mellandagar.

 11. Oj så mycket god mat i goda vänners lag! Om du visste vad jag tänkte på er under kvällen!
  God fortsättning och välkommen hem, vi hörs….

  1. Tack! Vi hade en jätttetrevlig kväll och ni fanns med i tankarna och skratten.
   Är i luften och nu i Schweiz med vacker utsikt och blå himmel. Hopas på en fin solnedgång.
   Önskar er också en god fortsättning.
   Vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *