Stockholm Trevligheter

Dans och musik – “Soppteater” på Kulturhuset/Stadsteatern

För ett tag sedan var det för andra gången denna höst dags för “soppteater” på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm. Nu var det dans, sång och en titt bakom kulisserna i artisten Rennie Mirros liv som serverades tillsammans med soppan i föreställningen “Dansa Rennie”.  Perfekt med kombinationen sopplunch och en kortare föreställning på ca. en timme.(Mer om Rennie Mirro i länken)

Roligt är också att repertoaren är varierad.  I oktober var jag här och såg då “På jakt efter bibliotekstjuven”. En föreställning byggd på en autentisk händelse om en bibliotekarie som stal gamla böcker från Kungliga biblioteket i Stockholm och sålde dem vidare utomlands)

Stockholm. Sergels torg/Plattan. På väg till Kulturhuset/Stadsteatern för att bli serverad dans och musik till sammans med en sopplunch. Sergels torg/Plattan. På väg till Stadsteatern/Kulturhuset för att uppleva dans och musik och soppa till lunch.  

Dans, musik och text

är viktiga delar i den föreställning och resa  som artisten Rennie Mirro  tar oss med på. En resa som tar oss med bakom kulisserna i hans liv inom showbizz. Ett liv där dansen hela tiden varit viktig från det han var liten. Han började i unga år på Operans balettskola och har sedan dansat i Kungliga Baletten på Operan, haft huvudroller i olika musikaler bl.a. “Greese”, “Cats” och “Singin in the Rain.”

Kulturhuset/Stadsteatern. Och detta är verkligen ett Kulturhus värt namnet.

Soppa, vatten, bröd, kaffe och en liten kaka finns på borden när man kommer in i salongen.(Soppan är under lock så den ska hålla sig varm)  Annan dryck finns att köpa i baren om man så önskar. De flesta bord är för fyra personer men även några finns också för två.

Själva “soppteatersalongen”.

Vi hade ett bord längst framme vid scenen.Helt perfekt.

Soppan är serverad och man tar själv av “locket” som är på så att den ska vara varm. (Och på soppteatern är det meningen att man ska äta under föreställningen.) 

I föreställningen får vi förutom dans och musik också ta del av underhållningens värld och livet och människorna vid sidan om. Att just vara dansare har varit en stor del av Rennie Mirros liv och i föreställningen funderar han en hel del på hur åldrandet påverkar just detta med dansen och hans yrkesroll-  (Rennie Mirro är nu 49 år) Finns det kanske en ny roll i andra sammanhang.

Stockholm. Stadsteatern, Soppteater. Dans har alltid varit en viktig del av Rennie Mirros liv. Här i öfreställningen "Dansa Rennie"Dans har alltid varit en viktig del av Rennie Mirros liv och det ändå från det att han var liten.

I föreställningen

har Rennie hjälp av sin mamma, Francine Lee Mirro-Finer som är pyskoterapeut. Under föreställningen ställer hon personliga frågor till Rennie som han ska besvara. Frågor som gör att föreställningen blir aktuell och varierad. Frågorna är inspelade i förväg och kommer aldrig i samma ordning vilket ger mer liv åt föreställningen och det blir en oväntad och spännande intervju.

Här har terapisejouren/intervjun börjat.

En del sångnummer bjöds vi också på. För egen del har jag ett par gånger också sett Rennie Mirro tillsammans med artisterna Karl Dyall och Joakim Bergström när de bjudit oss med till “Vegas i Vitan” (Vitabergsparken. Här finns ett klipp från Youtube. 

Stockholm. Stadsteatern.Soppteater. En hel del dans i föreställningen "Dansa Rennie" med Rennie Mirro. En hel del dans blev det ju också denna trevliga lunch. Och då ingick stepp, hip-hop och showdans. (Filmade diskret med telefonen så ett par klipp finns på min Instagram idag @ditteakker

En lyckad och trevlig lunch? Absolut!

 

24 svar på ”Dans och musik – “Soppteater” på Kulturhuset/Stadsteatern”

 1. Kul slå “två flugor i en smäll” så att säga.
  Åta och bli road.
  Mycket länge sedan jag var på något teaterliknande.
  Önskar dig en god start på veckan.
  Väntar på varor från Ica Maxi.

  1. Så roligt att kulturlivet är igång igen och soppteatern är helt perfekt. Stockholm har ju ett stort utbud på den fronten.
   Önskar dig också en bra vecka.

 2. Ser så roligt, spännande och inbjudande ut med soppteater. Det finns möjlighet till det på Borås Stadsteater, men det har inte blivit av att testa. Tror att det ligger på jobvardagen, torsdag.
  Rennie Mirro såg jag i “On The town” på Spira i Jkpg innan pandemin. Tillsammans med Carl Dyall. Superbra par
  Ha det gott! Kram!

  1. Det här med soppteater är riktigt bra och det är så varierat utbud på föreställningarna. Och för mig tar det bara 20 minuter från dörr till dörr till Stadsteatern om jag tar tunnelbanan. Går jag blir det 45 minuter friskvård varje väg.
   Rennie Mirro och Karl Dyall är ju så bra . Har sett mycket av dem i olika sammanhang, även “On the Town”.
   Ha det gott.
   Kram

 3. Det låter spännande med soppteater. Läste ditt tidigare inlägg om soppteater just. En trevlig kombination.
  Ser att han är i ålder med min äldsta dotter Jessica. Rennie Mirro har jag missat, förstår jag, läste din länk om honom.
  Vi behöver underhållning! Såg inslaget på ditt instagramkonto.

  Stor kram och Trevlig kväll

  1. Detta med soppteater är så trevligt. Och föreställningarna är också väldigt varierade. Så roligt nu att teatrar och annat är i gång igen.
   Rennie Mirro är så bra och har gjort väldigt mycket. Ofta har jan varit tillsammans med Karl Dyall. Och Sarah Dawn Finer är hans halvsyster.
   Såg att jag fått tack från Rennie Mirro på Instaklippet.Jättekul!
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 4. Är man intresserad av sådana föreställningar är det ju idealiskt att ha en soppteater. Det har ju funnits ganska länge. Hade en kollega som regelbundet besökte föreställningarna där. Skrattade gott åt Mirros förnamn – Rennie. Så heter nämligen en tablett som ger lindring vid halsbränna och sura uppstötningar, ungefär som Novalicol.

  PS. Ja, du ser. Jag är då inte så värst kulturellt lagd;-) DS.

  1. Jag är ju det! Går gärna på olika sorters teaterföreställningar och tycker det tillför en hel del. (Har förr om åren varit en hel del på soppteater, men den har ju, som det mesta annat, varit inställd ett bra tag.)
   Alla kan ju inte vara intresserade av allt men så länge jag kan och orkar så vill jag passa på och “göra” det jag tycker om. Och Stockholm har ju ett väldigt bra utbud med mycket av det mesta.

  1. Verkligen! Och Rennie Mirro är så bra. Intressant att i dans, muskik och text hänga med bakom kulisserna till framgången.
   Stor kram

  1. Så roligt att de är i gång igen. Vill även gå och se Rennie Mirro i den föreställning han gör om “Robban Broberg”. Roligt också med så varierade föreställningar.

 5. Så underbart det verkar med soppteater, har funderat flera gånger att gå. Rennie Mirro är så duktig! Jag och min man såg föreställningen med han och Karl Dyall på Stadsteatern som handlade om Sammy Davies Jr, så mycket sång och dans, vi gillade den verkligen!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jag gillar verkligen konceptet med soppteater och föreställningarna är verkligen varierade. Föreställningen “Till Sammy with love” såg jag också. Så bra. Och lunchteatern var också väldigt bra här med Rennie Mirro.
   Ha det gott du också.
   Kram

 6. Vad härligt med både föreställning och mat! Kul att kulturen har vaknat till liv igen 🙂

  Bilden på själva kulturhuset med speglingarna är ju hur bra som helst!

  Ha en skön tisdag!

  1. Jätteroligt att kulturlivet är i gång igen. Har saknat det. Och att kombinera lunch med teater/underhållning gillas.
   En fin dag var det ju också.
   Trevlig tisdag.

  1. I mitt tycke är det ett väldigt trevligt koncept att kombinera båda. Detta är väldigt populärt och biljetterna går åt på en gång.Jag gillar också att föreställningarna inkl. lunchen är ca. 1 1/2 h. oftast lite kortare. Att det sedan är smidigt att ta sig hit är ju en klart fördel. Blir liksom ingen direkt utflykt.
   önskar dig också en fin tisdag.
   Kram

 7. Dessa föreställningar tycker jag är en superb idé, de har lagom längd, är varierade och man har samtidigt något att pyssla med, viktigt för mig som har svårt att sitta still och koncentrera mig, “ler” Rennie har varit en stor favorit i många år, han är så duktig och entusiastisk i allt han gör. Förstår att ni trivdes!
  Kram

  1. Visst är det bra med korta föreställningar! Och soppteatern har mycket variation i sina. Trevligt också med soppa till lunch och företsällningarna är oftast på 60 min. Ganska lagom.
   Rennie Mirro var helt suverän här och jag har sett en hel del av det han gjort. Många gånger är han ju tillsammans med Karl Dyall. Nu satt vi ju perfekt också. Längst fram.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *