Stockholm Trevligheter

En musikalisk hyllning, “Vegas i Vitan”

“Vegas i Vitan”

I lördags kväll gick jag återigen upp till Vita bergen, Vitabergsparken, (på Söder i Stockholm) för att njuta av en musikalisk hyllning. En musikalisk hyllning,”Vegas i Vitan”, där Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro tillsammans med Blåsarsymfonikerna bjöd på underhållning av hög klass. En show i musikens och dansen tecken där Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr  hyllades. Och Las Vegas kom för 90 minuter, denna lördagkväll,  just hit till Vitan. (Parken kallas ofta så)

I år fyller Parkteatern 75 år och det har firats extra på mängder av scener och i parker runt om i Stockholm under sommaren. Ett stort och varierat utbud har erbjudits där  teater, författarsamtal, dans och musik avlöst varandra. Parkteatern är alltid gratis och och är “Stockholmarnas skatteåterbäring” som  Sissela Kyle,Parkteaterns chef, brukar säga när hon presenterar en föreställning.

Parkteaterns chef Sissela kyle presenterar En musikalisk hyllning "Vegas i Vitan"Parkteaterna chef, Sissela Kyle, presenterar kvällens show och orkestern, Blåsarsymfonikerna.

En musikalisk hyllning, "Vegas i Vitan" Roligt att få “Las Vegas” till Vitabergsparken, Karl Dyall, Joachim  Berström och Rennie Mirro.

Kvällens artister

Karl Dyall – dansare, koreograf, atlet, sångare och skådespelare och en av Sveriges mer framträdande dansare och musikalartister. Carl Dyall har medverkat i det mesta i musicalväg i Sverige sedan början av 1990-talet och gör det fortfarande.

Rennie Mirro – skådespelare, dansare och musikalartist. Han började sin bana som dansare vid Kungliga Baletten men övergick till att kombinerat dansen med sång och musiktteater och medverkat i många musicaler på olika scener i Sverige.

Joachim Bergström- sångare och musiker som medverkat i många uppsättningar på Göteborgsoperan, på Malmö Opera  och på olika scener i Stockholm.

Blåsarsymfonikerna, tidigare Stockholms Läns Blåsarsymfoniker,  har sin hemmaarena på Musikaliska akademien i Stockholm. Detta är en “bred orkester” och inte hamnat inom en viss genre utan testar ständigt nya möjligheter till olika samarbeten.

Publiken är givetvis viktig en sådan här kväll och det var helt fullsatt. Många stod bakom på “lyssnarplatser” och hade också egna stolar med sig. På slutet blev det allsång med några av de mer kända svenska sommardängorna och då flyttades fokus från Vegas till ett vackert Stockholm .

Joachim Bergström tolkar Sammy Davis Jr. Och han gör det väldigt bra.

Jag var här tillsammans med vännerna Susan och Jörgen och hade förmånen att bli bjuden på en fin picknick som vi hann avnjuta innan föreställningen började. Det blir ju lite segt att vara på plats i god tid- Redan halv fem, 90 miuter innan föreställningen började, kom jag och då var ändå de sex första raderna längst fram upptagna. Men vi fick ändå bra platser mitt framför scenen där vi såg och hörde alldeles utmärkt.

Susan och Jörgen mitt i publikhavet.

Uppladdning för Karl Dyall och Rennie Mirro.

Vegas i Vitan VItabergsparken ParkteaternVacker augustikväll, med strålande underhållning – “Vegas i Vitan” .

Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro- En musikalisk hyllning "Vegas i Vitan"“Fly me to the moon”, ett av Frank Sinatras paradnummer. Här är det Rennie Mirro som sjunger.

Till månen var det svårt att ta sig – men kanske en flygtur så där i största allmänhet kunde passa?

 

 

30 svar på ”En musikalisk hyllning, “Vegas i Vitan””

 1. Hola! Vad trevligt vi hade! Och tack vare dig fick vi kalasplatser! Innan Vegas i Vitan hann ju J och jag med en hojtur med stopp för lunch och en runda på ett konstgalleri i Rosenhill. Igår var vi ute och luftade lilla Plura (cabben) och tittade på teaterkompisar som framförde Körsbärsträdgården av Tjechov och ikväll ska ska se vår regissörs uppsättning av Ludvig Holbergs Den rastlöse med en kompis i huvudrollen. Holbergs mest kända pjäs är väl annars Jeppe på berget. Känner mig som en riktig kulturtant! Och maken hänger på! ?
  Kram! ❤️

  1. Jättetrevligt att vi tillsammans kunde se föreställningen. Och väldns bra var den.

   Ja, begreppet “kulturtant” lever kvar. Tur det. Men “tanten” är det väl jag som får stå för. Var till Vitan igår också för att se Richard Wolff, men han var sjuk och föreställningen inställd. Vet ju att han varit dålig ett tag.
   Körsbärsträdgården känner jag väl till, däremot inte “Den rastlöse”. Jeppe på berget har jag sett många gånger däremot.
   Och kul att maken nu blir “kulturknutte”. Toppen!
   Kram och trevlig kväll.

 2. Kan tänka mig att det blev en mycket trevlig kväll med bra och uppskattad musik. Behöver man vara på plats i så god tid innan är det ju alldeles ypperligt att inleda med picknick. Smidigt dessutom att bli bjuden. Säga vad man vill men det är verkligen något extra att lyssna på musik live. En fantastik tur med vädret såg ni också ut att ha.

  Kram och trevlig måndagskväll!

  1. Det blev det verkligen. Och för en “bra plats” bör en vara i god tid men trevlig samvaro med vänner och god picknick gör det hela mycket trevligare. Och sedan kunde inte föreställningen heller bli annat än toppen.
   Vädret var helt klart med oss.
   Kram!

  1. Det var verkligen toppen! Karl Dyall har vi följt länge och min ena dotter hade honom länge som danslärare. Även de andra var så bra. Du hade gillat föreställningen! Helt klart!

 3. Det är så underbart att alla oavsett om man är fattig eller rik kan ta del av det bästa vi har när det gäller underhållning! Så härligt och får man dessutom en picknick slår det nästan allt! Kramar

  1. Visst är det bra att Parkteatern är kostnadsfri och med ett stort och varierat utbud och på scener i stora delar av Stockholm.
   Och som Sissela Kyle säger så är detta en skatteåterbäring. I år har många kända artister medverkat.
   Vitan var fylld så det var många som ville se lite av “Vegas” här.
   Att bli bjuden på picknick var en extra bonus.
   Kram1

 4. Lite Allsång på Skansen över “Vegas i Vitan”. Å den var ju verkligen populär med mycket folk, vilket är riktigt kul om man gillar den sortens musik, vilket jag tyvärr inte gör;-)

  1. Lite så! Men jag gillar musiken, artisterna och deras stepp/dans och så det var en perfekt kväll. Men å andra sidan är jag allätare i musik så det mesta tycker jag om. Parkteatern bjuder ju på ett varierat utbud så ofta finns något man gillar. (Hade gärna gått på författarträffarna också..)

 5. Låter som en härlig kväll och föreställning.

  Jag kollade faktikst upp vad det var med arbetsmiljölagen som stod på skylten. Och det handlar om att arbetsgivaren skall skapa en mijö där man inte utsätts för olyckor, och förebygga ohälsa. Så det gäller väl alla skyltar på den bilden 🙂

  1. Jag grunnade just på detta. Takc för ditt svar. Och nog borde det gälla alla skyltarna. Men helt tydligt var dte ju inte.

   Kvällen blev verkligen lyckad och med fantastisk underhållning i den vackra aftonen.

 6. Godkväll! Så trevligt det såg ut på Parkteatern, och en sån vacker kväll! Härligt med utomhuskultur på sommaren. Även igår visade sig ju huvudstaden från sin vackraste sida, vi körde in och lämnade barnbarn i Enskededalen och grillade i Hammarby sjöstad. Vinkade som vanligt från bron?.

  1. Vad trevligt att ni också var här i “trakterna”. Blev ju en bra blandning med både Enskede och Sjöstan. Jag var på väg till Vitan igår också för att se Rikard Wolff, men föreställningen var inställd eftersom han hastigt insjuknat. Så det blev en kväll på balkongen i stället.
   Borde ha sett när ni vinkade…

  1. En toppenkväll! Nej, jag väntar ett tag till men en flygtur till månen hade varit nåt…
   Önskar er fortsatt fina dagar.

 7. ÅH, det hade jag också velat se, jag har ju sett Karl Dyall och Rennie Mirro i sång och dans föreställning om Sammy Davies Jr på Stadsteatern, heelt underbar! Förstår att du hade en fantastisk kväll! den tredje killen däremot känner jag inte till, tror jag?
  Kram och sov gott!

  1. Visst var den föreställningen på Stadsteatern bra! Och de har gjort så mycket bra saker jag sett genom åren. Joachim Bergström har gjort mycket i Göteborg och malmö men också en hel del musical i Stockholm, dock r han ingen dansare som de andra. Men väldigt bra sångare.
   Du hade verkligen tyckt om föreställningen.
   Kram!

 8. Vilken härlig kväll! Sammy Davis, Jr, Dino och Frank är favoriter. Och tänk, att det är
  en gratis konsert (well, skattepengar används väl, antar jag) 🙂
  och att kunna ha en picknickmiddag på plats. Låter perfekt.

  1. Jag tror att du hade tyckt om att vara här med oss. En härlig kväll blev det och med så bra musik. Dessa herrar gillar jag verkligen.
   Att skattepengar går till Parkteatern är väl använda pengar.
   En vacker kväll, god picknick och trevligt sällskap gjorde kvällen än bättre.

  1. Jag har passat på nu på slutet att gå dit för det är nu i augusti flest öfrestälningar varit i Vitan. Det är så smidigt att gå upp dit och det är trevligt där. Förstår att du gärna också
   varit på plats.
   Var där i söndags för att se och lyssna till Rikard Wolff, men han blev hastigt sjuk så föreställningen ställdes in. Hoppas han snart blir frisk igen, men han har tidigare haft problem med sina lungor.
   Kram!

 9. Det verkar ha varit en enormt trevlig föreställning. Att parken kallas för “Vitan” har jag inte hört. Jag fortsätter nog att säga Vitabergsparken.
  Karl Dyall och Rennie Mirro känner jag till och tycker att de är enormt duktiga, både i sång och dans. Den tredje mannen däremot är för mig inte lika välkänd.
  Så mysigt att få höra dessa fina låtar som har sjungits av kända sångare. Frank Sinatra och Dean Marin, speciella män, ja även Sammy Davis.
  Ni verkar också haft tur med vädret.
  Önskar dig en finfin dag och varm kram till dig.

  1. Jag säger också oftast Vitabergsparken, trivs bäst med det.
   Både Karl Dyall och Rennie Mirro är sångare och dansare och har “gjort mycket” i Stockholm. Joachim Bergström är ingen dansare, men mycket duktig sångare och har spelat musical i Malmö och Göteborg men även en del i Stockholm. De tre “herrarna” kompletterade varandra väldigt bra.
   Föreställningen var väldigt bra och kvällen vacker.Extra mysigt var dte att bli bjuden på en god picknick av vänner.
   Stor kram!

 10. Vilken trevlig kväll! Och så kul att du var där tillsammans med Susan och Jörgen!
  Idag hoppas vi på en trevlig kväll med kändisar….en väldigt välkänd för dig 🙂
  Stor kram

  1. Det blev en väldigt trelvig kväll i Vitabergsparken och med “kändisar” även där. En jättebra föreställning dessutom.
   Önskar er en fin och trevlig kväll. Hälsa! Och jag är med er i tankarna.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *