Kultur Trevligheter

Bokklubb -väldigt trevligt, gott och givande

Gårdagens bokklubb med “the Beijing Ladies” blev lika trevlig som vanligt. Vi bodde då i Peking och träffades där genom organisationen SWEA,  ett globalt nätverk för kvinnor. Och efter hemflytt ses vi fortfarande i olika sammanhang. Böcker, promenader, stadsvandringar, bio- teater- museie och restaurangbesök är trevligheter som finns  med på vår “träfflista”. Ibland blir det också resor som kombineras med böcker och annat. Verkligen jättetrevligt.

En del av kvällens böcker.

Bokklubb med mycket av det mesta

Böcker av alla de slag finns förstås med på träffarna. Oftast ingen genensam bok utan vi  har med oss lästa böcker som presenteras. Några av oss lyssnar mycket på böcker och kan också ge bra förslag både på böcker och bra uppläsare. Mycket prat och många skratt ingår  också i träffarna –  liksom god mat och dryck. Och gårdagens boklubb hemma hos B på  St. Eriksplan i Stockholm var alls inget undantag.

Bokklubb i Stockholm; trevligt, gott och givandeEn läcker skagentårta till förrätt inledde kvällens bokklubb.

Vackert dukat bord ger verklig feststämning. Extra uppiggande en grå och dimmig måndag.

Älgfärsbiffar med trattkantarellsås serverades tillsammans med morötter, sockerärter, pressgrurka och lingon  och “smakade mycket”. Och samtalsämnen saknades då inte. Inte skratten heller. 

Och visst orkade vi dessert. En frisk och “lätt” hallontårta med extra färska hallon blev en god avslutning på en väldigt god middag.

Så dags för böckerna. Många lästa böcker fanns med och lika många som inte var med men som var lästa och kunde presenteras. Och för att göra det hela mer smidigt så valde vi att ta fram några böcker som vi recenserade. För egen del hade jag bl.a. med mig Anna Hages bok “30 år  av tystnad – Mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme. (En recension av den boken finns i gårdagens blogginlägg.)

En varierad boktrave med lite av varje.

Tack alla för en väldigt trevlig kväll! Och nästa gång vi bokklubbar, då i april, gör vi  en resa. Och då till Västerås.Den ser vi fram emot.

Detta är också ett bidrag till en färgglad vecka som bloggvännen Gärdsmygen initierat. För utomhus är det i alla fall här  i Stockholm olika nyanser av grått.

 

20 svar på ”Bokklubb -väldigt trevligt, gott och givande”

 1. Att träffa goda vänner och samtala om böcker är alltid lika givande. Dessutom så ser jag att ni fick mycket gott att äta och dricka, bara en sådan sak! Trevligt dessutom att ha en gemensam resa att se fram emot.

  Kram och god tisdag!

  1. Visst är det! Jag issar ju en del träffar eftersom jag är en del i den spanska sommarstugan, men jag vill gärna vara med här också och försöker modifiera de spanska resorna.
   Trevligt med boktips och att låna böcker av varandra. Och givetvis är kombon mat, dryck och vänner tillsammans med böcker lyckad.

 2. Vad roligt att ni fortsätter era träffar hemma i Sverige. Det är kanske inte helt lätt om ni bor på olika håll.
  Jag hoppas också att jag kommer att träffa en hel del av mina nyfunna vänner den dag jag, och de, flyttat hem.

  1. Visst är det! Och det hela börjad emed SWEA i Peing och sen har vi fortsatt av bara farten. Vi bor på lite olika håll, dock i Sverige numer, så det brukar ändå gå fint att få till våra träffar. Vi reste till Göteborg i höstas och det var jättetrelvigt och nu i april blir det V
   Västerås.
   Hoppas du också har samma tur och kan träffa en del av fina nyfunnna vänner här hemma den dag du flyttar hem.

 3. Så himla trevligt att hålla liv i en tradition med rötter i Kina! Passar ju bra nu när ni snart är tillbaka i det stora landet i öst! Kram

  1. Ja, vi har det roligt, gott och trevligt på våra träffar. Och så roligt att de består.
   Ja, i morgon bär det av. Vi ser fram emot det. Visumen häntades idag på eftermiddagen. Phu…Men det gick.
   kram!

 4. Många nyanser av grått är det Ditte … jag längtar SÅ efter våren nu. Och vad är väl bättre än att vänta in den med att verkligen sätta guldkant på vardagen. Ett litet kulturevenemang i ett litet sällskap där man verkligen trivs – åh, vad härligt! Så laddar man batterierna. Till och med det gråa lyser upp. 🙂
  Allt gott!
  Varm kram till dig.

  1. Jag kan tänka mig att du också längtar efter vår och mer glada färger. Men den kommer. Tills dess försöker jag göra trelviga saker som piggar upp. Och vår bokklubb är en sådan sak. I morgon åker vi till Peking, något vi verkligen ser fram emot. Och kanske, om vi har tur, kan vi få se lite körsbärsblommor. Hoppas. Men det är i alla fall hyfsat varmt med runt +15.
   Önskar dig det bästa.
   Stor kram!

 5. Vad roligt att ni håller ihop fortfarande. Ni måste ha en skatt av minnen att ta av. Trevligt att aktiviteterna varierar. Kul att få boktips av varandra.
  Kram Bosse

  1. Det är verkligen trevligt att ses och vi hittar på lite blandade saker. Fint med denna vänskap som står sig. Och många minnen och upplevelser har vi tillsammans.
   Bokklubben är ett bra sätt att ses och dela med sig av läsupplevelser, både de positiva och de som man kanske inte rekommenderar vidare. Och alltid blir det givande diskussioner och samtal-

 6. Vilken härlig tradition ni har! Eller traditioner kanske man ska kalla det då det är många grejer som ni hittar på tillsammans 🙂
  Maten lät hur suverän som helst också. (Fast morötterna hade jag petat bort och gett till nån bättre behövande… 😉 )

  Ha nu en braig resa imorgon!

  1. Det blir en hel del trevligheter och det är extra roligt att vare sig avstånd till Göteborg eller Västerås, där några bor, är hinder, utan bara trevliga fördelar. Vi får se oss omkring.
   Vad gäller morötterna kunde de lätt hoppas över….
   Nu är vi nästan packade och klara inför morgondagens resa och är förväntansfulla.
   Det ska bli så roligt att möta Peking igen.

 7. Vilken trevlig reunion med god mat och boktips. Härligt att kunna träffas utan några som helst villkor. Det låter som en utsökt kväll med vänner?
  Kram

  1. Det är alltid så trevligt att ses och samtalsämnen saknas aldrig. Och kombon goda ävnner, god mat och dryck är perfekt och här lägger vi till böcker också. Fint me dmånga lästips.
   Kram!

 8. Men jag ser strålande vackra kvinnor i kristallkronans sken! Det låter så vansinnigt roligt, vem är det som organiserar era träffar, resor osv.? Kanske är alla de som befunnit sig på andra sidan jordklotet så pass självgående att det inte är något problem. Här i Dalom slår alla ifrån sig oavsett vad det gäller. Visst finns det eldsjälar, men då handlar det mest om bevarande av gamla tradioner i kulturmiljö. Men att engagera sig annars i något gör man helst inte. När vi grundade Harmony som hjälpte flyktingarna i byn var vi inte ens tio kvinnor som drog lasset. Och vi hade så roligt, och det var så givande. Däremot är jag ingen föreningsmänniska. Jag är för otålig för att orka sitta på möten o tjata. Nu blev jag så nyfiken på vad ni ska hitta på i Västerås….men det kommer du kanske att redovisa senare? Kram

  1. Vi turas om att ha träffarna hos varandra och vi har alla olika möjligheter och bostäder. Men det är att ses som är viktigast. Jag missar en del eftersom jag ibland är i den spanska sommarstugan men är jag hemma så vill jag gärna vara med.
   Vad gäller att organisera så är det ganska enkelt för när vi ses bestämmer vi nästa träff och hos vem. Jag tror att vi är ganska vana, flexibla och öppna och det måste inte vara så märkvärdigt. Viktigast är att ses, äta tillsammans, skratta , prata om livet och öfrstås om böcker.
   Någon föreningsmänniska är jag inte men jag är öppen för nya kontakter och möjligheter och är nog även uppvuxen på så sätt-
   Trist hos dig om man slår ifrån sig för det kan vara en styrka i att engagera sig och även ta in nya vänner i sin sfär.
   Vad roligt att du berättar lite om “Harrmony” . Skulle vilja veta mer.
   Västerås blir det i april. Och rapport kommer.
   Men i morgon är det avresa till Peking och jag är så förväntansfull.
   Kram!

 9. Jätteroligt både att hålla kontakten, träffas och snacka böcker. Å middagen var det då verkligen inget fel på – mums:-)
  Av böckerna i stapeln har jag läst “Amerikanska jeans” och “Husdjuret”.
  Det roliga med bokträffar är ju att alla har vi olika smak/genren och får vid recensioner/diskussioner upp ögonen för andra böcker än de man vanligen läser.
  Imorgon åker ni väl till Peking, eller hur!? Önskar dig en underbar resa. Som sagt så ser jag mycket framemot att få läsa om era äventyr:-) Kram!

  1. Visst är det roligt att ses! Och förutom god mat och dryck och en del annat prat blir det också mycket prat om böcker. Och böcker av skilda slag. Och extra roligt är ju att böcker i olika genrer presenteras. Sedan lånar men det som känns bra-
   Jodå, vi är i stort sett “packade och klara” och i morgon bär det av. Visumen blev klara.
   Vi är förväntansfulla över att möta Peking igen. Och ett inlägg per dag blir det men i en kortvariant.
   Jättetrevligt att du är med.Och det finns mycket här som jag vet du skulle gilla.
   Kram!

  1. Vi började redan 17.30 och tur var det. För god mat och dryck var det och många böcker att presentera. En toppenkväll med vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *