Torrevieja

Blåste fram bland grönska, blommor och hav.

Veckan som passerat har försett oss med stora mängder sol men det har också varit kraftig vind.  Redan förra söndagen blåste det friskt. Vi var då ner till fiskehamnen för att se replikerna av de gamla 1500-tals fartygen som kommit in till Torrevieja. Och längs strandpromenaden, på piren och längs vissa gator  i Torrevieja fick man nästan hålla i sig för att inte blåsa iväg. Det skulle vara något. Försvunnen. Bortblåst. Blåste fram gjorde jag även igår och detta i letandet efter lä.

Lite lä i gav all vacker grönska längs vägen.

Vi blåste fram

och med  hjälp av vinden från nordväst fick vi i medvinden stundtals upp en hygglig fart. Lite “skogsdungar” gav tillsammans med växtligheten i vissa  trädgårdar hyfsat skydd mot den stickande vinden. Med “skaljacka” och halsduk var jag bra rustad. Och att termometern ändå kom upp till +17 kunde man inte känna av förrän i lä-  Men stundtals åkte både jacka och halsduk av. Ett kort tag.

En skogsdunge, snarare park, gav lite lä när vi blåste förbi. En skogsdunge, snarare park,  gav lite lä när vi blåste förbi.

Här i området "Los Angeles" -jo det heter så, blåste det mindre. Växtligheten i flera av de stora trädgårdarna gav bra vindskydd. Här, bland villorna i området “Los Angeles” (nära oss) blåste det mindre. Stora trädgårdar med riklig växtlighet gav lä och en del att titta på. 

Även en del högre hus gjorde sitt bästa för att bistå oss. Vacker grönska här också- 

Snart  var vi nere vid havet och här var det riktigt behagligt. Kändes som om vinden tog en återhämtningspaus. Kanske byte av vindriktning.

Här vid Playa de Los Locos, en av stränderna i Torrevieja, blåste det inte alls. Här vid Playa de los Locos, en av stränderna inne i Torrevieja, blåste det inte alls .

Nästan lä- Men inga strandbesökare just här och just nu.

Vi hade ett mål för promenaden.

En sen lunch på  “Nuevo Mundo,” en kinesisk restaurang ,där maten lagas efter beställning  och man kan få också den “lite stark”.  Gillas av oss. (Många gånger är ju den asiatiska maten i västvärlden “anpassad”  så att den är ganska mild).

Här kan man välja att äta à la carte och plocka ihop de rätter man vill ha. Eller också kanske någon av menyerna passar. De finns i olika varianter. En variant kostar 7.95 euro och en annan  är ett par euro dyrare. Och där finns ytterligare rätter att välja på. Tre rätter och en liten dessert ingår i båda.  Plus vin om man så vill det.

Precis som i Kina beställer vi olika rätter och delar. Och med  lite extra smak. Så gott! Här två kycklingrätter, en med krispiga grönsaker och en med mandel.

Pinnar hör förstås till.

 

28 svar på ”Blåste fram bland grönska, blommor och hav.”

 1. Undrar hur mycket det kom upp i vindbyarna. Det kan ju bli mycket blåsigt ibland och då är det inte skönt att promenera. I alla fall inte lätt, att följa med vinden kanske inte är något bra alternativ.
  Motvinden är ju värre än då den och tillbaks måste man ju.
  Vackra bilder med grönska, blommor och så havet, så fint. Märkligt att det blåste mindre där. Jag har för mig att det brukar vara tvärtom. Blåsa mer nere vid stranden och där det är öppet.
  Så världsvant du sitter där och äter med pinnar. Jag har försökt, men använder helst kniv och gaffel.
  Det ser gott ut.
  Ha det bra och varm kram till dig.

  1. Vindbyarna var uppe i ca 10m/sek och eftersom det var nordvästlig vind var det hyfsat lä vid havet och mellan en del hus. Vi provade att var i medvind men svårt att få till det fullt ut. Och tillbaka ska man ju också. Men vinden mojnade lite fram på eftermiddagen. Bra så. Och det beror ju på vindriktningen om det blåser vid havet. Här är det ofta lä där . I alla fall där det finns hus. Vi åt ju med pinnar i fyra år när vi bodde i i Peking och jag hade gjort det innan dess också. Man gör som man själv tycker. Det som känns bra.
   God mat fick vi verkligen och med lite smak på. Just som vi önskade.
   Ha det fint du också.
   kram

 2. Blåst gillas inte.
  Jobbigt cykla då!
  Man ser riktig hur det blåser på en av bilderna.
  Inte mycket blåst i Huay Yang hade vi, brukar vara mer av den varan jan/feb.
  Då kan man t.o.m. frysa.
  Billig god mat=trevligt.

  1. Idag har det varit lite bättre vad gäller blåsten men ändå kyligt, bara +17 under dagen. Men jämfört med hemma är det ju helt ok.Cykelturerna får vi vänta lite med men vi promenerar ändå en hel del-
   Maten här är väldigt bra och så fint att man själv kan bestämma om man vill ha den lite starkare. Spanjorer som är där och äter vill helst inte ha den stark- Kommer däremot kineser vill de också ha smak.
   Ha det gott.

 3. Så gott och fint!
  Blåst kan vara riktigt jobbig! Jag vet inte, regn är också besvärligt, det är blött, men blåsten tär. Båda kan ställa till katastrofer.
  Så vackra blomster på och vid husen. Det är väl i stället för våra pelargoner 😀 inomhus.
  Japp, jag är i förberedande för gospelträning och skjuts har jag lyckats skaffa mig.
  Stor kram!

  1. Maten är riktigt god här och blundar jag kan jag flytta mig tillbaka till Peking vad gäller smaken. Men menyerna är mer anpassade till spansk/europeisk smak vad gäller styrka. Men vi ber alltid om lite starkare och får det också. Regn gillar jag inte heller om jag ska ge mig ut och inte regn/snö kombinerat med blåst. Här finns mängder av vackra blomster i trädgårdarna som i stort sett blommar hela året. Pelargoner blommar ofta här just hela året utomhus.
   Skönt att du får skjuts till och från sången. Inte läge för att cykla.
   Stor kram

 4. Så gott det såg ut och dessutom lika prisvärt som vanligt! Det är ett smart drag att dela för att kunna smaka av lite mer tycker jag. Hoppas vinden har mojnat nu för det är irriterande när det blåser så mycket.

  Kram och god kväll!

  1. Maten här är väldigt bra och dessutom med en väldigt bra prisbild. Överlag är det billigt att gå ut och äta här- Likaså att handla, ca halva priset mot hemma och vad gäller vi mycket mer. Öl likaså-
   Detta att dela mat gillas och är man fler blir det än fler rätter att dela.
   Idag har vinden mojnat men det har känts kyligt. Hoppet står till morgondagen med 3m/sek och +20.
   Trevlig kväll.
   Kram

 5. Ja jisses så det blåste i går! Ibland blev det helt stilla och sedan kom det som en jättevåg med blåst. Som tur var blåste det på framsidan av huset så jag kunde sitta i lä på baksidan, i solen. I dag har det varit lugnare men attans ruggigt i stället. Det blev spansk vinter, nästan!

  Trevligt med lite kinamat, det var länge sedan vi åt det nu. Såg väldigt gott ut och bra att man själv kan bestämma styrka för stark mat är inte min grej.

  1. Så på spansk tv att det blåst en del runt om i Spanien. Mindre blåst här också idag men ruggigt på förmiddagen. På eftermiddagen. var vi ute och gick en bra runda och satt sedan ute i solen och drack kaffe. Behagligt. Och i morgon ska det bli +20 och en vind på 3m/sek så det verkar lovande.
   Jag lagar ofta både kinesisk, vietnamesisk och thailändsk mat hemma och har recept jag fått på plats. Sedan får man av och anpassa styrkan.
   Den vanliga maten här är just vanlig och de som inte tycker om stark mat gillar den. Jättebra att man kan få maten som man önskar. God är den oavsett. Vi beställer alltid med lite styrka och får det och då smakar maten som motsvarande rätter gör i Peking.

 6. Vilka fantastiska trädgårdar du får se, vilka underbara växter! Märkligt att vinden inte var så stark vid havet men det är säkert som du skriver att “vinden vänt” och låg på åt ett annat håll.
  Maten ser också alldeles fantastiskt god ut, tur att jag nyss ätit annars hade nog tangentbordet råkat illa ut *dregel* Jag beundrar dig att du kan äta med pinnar 😀 Ha en fin måndag kväll 🙂

  1. Här finns många vackra trädgårdar och det är roligt att kika in och se vad som växer. Nu var det nordvästlig vind så husen uppe i stan tog nog emot vinden en del och gjorde att det var mer lä vid havet.
   Vi äter här då och då och asiatisk mat tycker vi om. Här i stan blir det mest kinesisk men även lite indiskt och thailändskt. Vi bodde fyra år i Peking så kinesisk mat tycker vi mycket om och åt då alltid med pinnar. (Inte om vi åt västerländsk mat) Alltså den som smakar något. Så bra här att vi kan beställa lite mer smakrik mat och även få det. Många européer tycker ju inte om det och då får de vad de vill ha. Oo vi sågs skulle jag snabbt lära dig äta med pinnar. Är bara ett litet knep.
   Önskar dig också en fin kväll. Här har vinden nu mojnat. Skönt så.

   1. Du är ju för rar 🙂 Peking?? Wow, vilket underbart liv, vilka minnen!!!
    Hoppas du hinner hem så du kan besöka Picchus igen 🙂

    1. I Peking bodde vi mellan 2007 och 2010. Jag jobbade och det var tänkt 6 månader men blev betydligt längre. Fantastiska år med så mycket att se och uppleva i ett land en bra bit bort. Så tacksam för åren här.
     Finns utställningen kvar på Picchus och jag kommer till Väsby så tittar jag gärna in.

 7. Såg på TV att Italien har fått massvis med regn och blåst idag. Ni har åtminstone sluppit regnet, men visst vore det skönare om ni kunde vandra utan den starka vinden och njuta av tillvaron.

  Asiatisk mat gillar jag också. Tror inte den vietnamesiska maten är så stark, jag har inget minne av det i alla fall. Kinesisk mat har jag bara ätit i Sverige, USA, kanske något mer land, men aldrig i Kina. Jag har ju aldrig varit där 🙂 Tror dock jag skulle gilla det.

  Ha det fortsatt gott i de litet varmare trakterna du bevinner dig i mot än här hemma i Sverige. Mörkt har vi det också, redan vid 17.00 är det mörkt. Inget kul alls, men det går fort tills vi går mot ljusare tider igen.

  1. Regnet har vi sluppit men sett på tv att det varit oväder runt om i Europa. Idag har vinden mojnat och det är skönt. Men vädret kan man ju aldrig påverka. Asiatisk mat tycker jag mycket om och lagar det ganska ofta hemma. Den vietnamesiska maten är oftast mildare. Men vad gäller den thailändska och kinesiska finns det ju både och. Fint, att man man här, kan beställa lite starkare om man vill. Och det vill vi.Det är ju samma mat men mer kryddad. I Stockholm är detta mycket svårare. Där är det svårare att få till det.
   Imorgon ska vi få runt +20 igen och ingen blåst så det känns bra. Och ljusare dagar än hemma har vi ju. Varmare också.
   Ha det gott du också.

 8. Oj, oj, oj Ditte, håll i dig! Jag vill inte höra att min vän blåst bort och försvunnit upp i molnen. 🙂 Naturens krafter måste man respektera.
  Det gick ju bra i alla fall och ni kunde njuta av den goda maten.
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Jag är försiktig. Men i veckan har känslan av att blåsa bort varit påtaglig ibland. Vinden har just nu mojnat så risken för bortblåsning har minskat. Skönt så. En fin promenad blev det och med god lunch också.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

 9. Tyvärr godkänns ju inga rekord som man uppnår med vind i ryggen, för annars hade du kanske slagigt ett och annat rekord. Å vilka fina och frodiga oaser du upptäckt på din promenad ned till havet. Huset med lavendlarna(?) är otroligt läckert. Men visst är det konstigt att det blåser högre upp I Torrevieja och inte nere vid havet. Det brukar ju vara tvärtom.
  Maten såg riktigt god ut. Å bilden på dig med pinnen i munnen är härlig:-) Världens roligaste ögonblicksbild skulle jag säga:-)

  1. Tänkte också på det som gammal sprinter. Gjorde som bäst 12.7 på 100 meter i slutet av 60-talet. Men har insett att åldern tagit ut sin rätt. Idrottsintresset finns ju kvar och just nu har jag sett fotbollsgalan.
   När det här blåser nordvästlig vind är det oftast lä vid havet. Husen i stan tar en del av blåsten. Lite lä fick vi av både palmer, hus och träd men vi verkligen blåste nerför backen.
   Maken tog bilden och det var en ögonblicksbild. Var inte medveten om att han tog den. Maten här är riktigt bra och fint att man kan få den med sting i om man vill. Och asiastisk mat av alla de slag gillas. Här smakar den dessutom som i Peking om man beställer den med lite styrka.

 10. Vilken frisk och härlig promenad! Fastän i ärlighetens namn så gillar jag inte blåst … underbara små oaser och härlig blomsterprakt! Maten ser god ut … och priset kan man knappast klaga på.
  ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Blåsten gillar inte vi heller så vi försöker kolla vindriktningen och lägga upp rutten efter den. Det är alltid roligt att titta in i de ofta väldigt välskötta trädgårdarna där vacker blomning fortfarande pågår.
   Och god mat till bra pris uppskattar vi –
   Kram och trevlig tisdag.
   (Mindre blåst idag och strålande sol. Verkar lovande)

 11. Jomenvisst har det blåst! Hösten kom verkligen fort, på en vecka sjönk temperaturen rejält från dag till dag.
  Nuevo Mundo är inte dum den restaurangen! Fast det var länge sen vi var där nu…

  Ha en fin dag!

  1. Idag verkar det mer gynnsamt på blåsfronten och sol är det. Bäst att ta tillvara dagen.
   Nuevo Mundo gillar vi och här kan vi alltid få maten i styrka så att det känns som om vi vore i Peking. Gillas! Bra priser dessutom.
   Önskar er också en fin tisdag.

 12. Tur ni hade bra kläder på er när det blåste starka vindar och man kan ju som sagt ta av sig om det blir för varmt. Det är bättre att vara rustad än tvärtom. Jag tittade på din länk också på alla de gamla båtarna som du fotat, jag säger bara woow…… 🙂
  Till och med här i mitt lilla samhälle har vi en rullande vagn där några kineser står och säljer kinesiska lunchrätter. Massor att välja på. Vi provade det en dag och jag tänkte mig en kycklingrätt men när jag frågade var från kycklingen kom så avstod jag den maträtten. Kycklingen kom ända bort ifrån Brasilien ! Det vill jag inte gynna. Men en god vegetarisk rätt blev det istället. Smakade bra 🙂
  Önskar dig en fin fortsatt vecka ! //Marie

  1. Vi är ju ute mycket varje dag och en vindjacka kan man lätt ta av och på. Idag har det varit nästan blåsfritt och det har uppskattats.
   De gamla båtarna var roliga att se och tanken på att den ena var en replik av det fartyg so var det första att segla orden runt var det extra intressant. Tänk vad man kunde redan på 1500-talet.
   Vad roligt att ni har en lunchvagn med kinesisk mat. Men en kyckling från Brasilien hade jag också avstått om jag var i Sverige. Här är det spanska kycklingar som gäller. Bra att du fick smakrik vegetarisk mat i stället .
   Trevlig vecka önskar jag dig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *