Skyltar Torrevieja

Skyltar, Torrevieja och söndag = Skyltsöndag

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Här blir det idag en skyltpromenad från den gångna veckan i Torrevieja.

Tydliga skyltar uppskattas. Denna från marknaden i Torrevieja.Ett marknadsbesök i Torrevieja är alltid trevligt. Här är utbudet av både frukt och grönsaker är stort. Mycket annat också. Och tydliga skyltar finns om vad varorna kostar.

Skyltar från Torrevieja

får det bli för det är där jag varit denna vecka. Fint väder har det varit men stundtals väldigt blåsigt. Perfekt seglarväder men eftersom vi nu inte seglar här så hade vi uppskattat lite mindre blåst.  Så våra tänkta cykelturer har fått stannat just vid tankar. För att cykla när det blåser 10m/sek och motvind avstår jag gärna. Promenader har det dock blivit. Och som vanligt dras vi ofta  till havet.

Men i onsdags blev ett “pitstop” uppe i stan, på restaurang 100 Montaditos, (betyder 100 smörgåsar). Detta är en kedja som finns på många platser i Spanien och här finns också 100 olika smörgåskombinationer att välja på. Jodå, matsedeln innehåller också mycket annat.

Restaurang 100 Montaditos i Torrevieja har tydliga skyltar som berätar att alla mackor på onsdagar och söndagar kostar 1 euro styck.Här finns skyltar som berättar att alla olika varianter av mackor kostar 1 euro på onsdagar och söndagar. Klart vi passar på.

Många apotek i Torrevieja har skyltar som talar om temperaturen i skuggan.Bra med apoteken som har skyltar som talar om hur varmt/kallt det är. Men vindriktning och hur mycket det blåser får man själv ha koll på.

Att det var sol och blå himmel noterade vi utan skylt.

Nere vid havet finns skyltar

där man går ut på den långa piren och tsom berättade om ett kattprojekt. ungefärligt översatt från spanska .” Kattkoloni. Här finns steriliserade och kontrollerade katter som ingår i ett kattprojekt som stöds av frivilliga. Det är förbjudet att mata och störa katterna. Och om man passerar med sin hund ska man se till att den inte är aggressiv mot katterna”

Flera liknande "kattskyltar" finns runt om i Torrevieja där det samlats många katter. Flera liknande skyltar finns uppsatta vid piren och på några andra ställen inom Torrevieja stad där det samlats många katter.

Klart att en katt också måste få vara med när det kommer till en kattskylt.

Att ta sig fram i blåsten

per cykel har vi avstått från. Men undrar hur det skulle blåst om vi färdats på denna läckra HD. Skulle gilla det. Kanske är ändå det säkrast att hålla sig till apostlahästarna i blåsten-

Lite långsammare går det troligen framåt för  en av stadens sopbilar

Sopbilen har parkerat utanför en tandläkarmottagning. Kanske dags att städa tänderna.

 Apropå sopor så kan  återvinningstanken vara  stor.  Många placerar möbler, kläder, husgeråd m.m- i lådor och kassar bredvid soptunnorna.  Och ofta blir också mycket återanvänt.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Skyltar, Torrevieja och söndag = Skyltsöndag”

 1. Fina skyltar från ett soligt, men blåsigt Torrevieja! Gillar såklart bilden på katten, och gillar mycket projektet med kattkolonin! Toppenbra ju!
  Verkligen en snygg HD, och söt liten sopbil. Återanvändningen av “sopor” är ju jättebra!
  Ha en skön söndag, hoppas blåsten gett med sig!
  Kram!

  1. Visst är kattprojektet/kattkolonien bra. Finns på lite olika ställen i kommunen.HD:n fastnade jag för men just nu skulle det kännas väl blåsigt att hänga med på en tur. Men annars så gärna. Här återanvänds mycket. Jag brukar lägga kläder och sådant vi inte använder , men som andra kan ha glädje av,vid soptunnan. Och den kassen är snart borta.
   Vi har haft en solig söndag men väldigt blåsig så hoppas blåsten snart dra vidare.
   Kram

 2. Fina kissemissen! Fint att de tar hand om dem, katterna har ju sitt jobb att sköta de med i samhället. Tänk hur mycket råttor som dras till sopstationerna eftersom folk inte alltid orkar/har lust att bemöda sig om att slänga soppåsarna i containrarna.

  Rolig liten sopbil! Älskar de där små fordonen!

  Å fasen vad här blåser! Tvättställningen blåste omkull, fick surra fast den i muren och husväggen! Fast tvätten torkar fort.

  1. Visst är kattprojektet bra! Finns på några ställen i kommunen.
   Såg på nyheterna att det var rejäl blåst även hos er. Lite trist för då blir inte våra efterlängtade cykelturer av. Får andnöd av blåsten i motvind…Men förhoppningsvis lägger den sig. Vi har promenerat 6 km idag och i alla fall hälften var i medvind. Men sen blev det tungt.
   Även vår tvätt torkade snabbt. Bra så.

 3. Underbar tolkning, älskar prisskyltarna, rena drömmen tycker jag 😀 och så fint med kattprojektet, kan man adoptera en katt där också??
  Vilken läcker mc och supersöt sopbil 🙂
  Ha en fin söndagskväll nu, Ditte

  1. Jag vet att man kan adoptera hundar för det finns ett “hunbarnhem”/hundhem. En del är äldre. Jga tror även det finns ett katthem där man kan åf adoptera en katt. Visst är det ett bra projekt och jag har sett liknande på flera ställen i kommunen.
   Sopbilen är behändig och gör nytta och den syns ju också- HD:n föll jag för direkt.
   Önskar dig också en fin kväll.

   1. Nämen, har du varit i krokarna??? Vad roligt! Den där butiken är ganska nyöppnad, så jag förstår om du inte sett den 🙂

    1. Jodå, jag har varit i krokarna. Men för länge sedan. Men kommer jag tillbaka vill jag nog titta in i butiken.

 4. Roliga skyltar! 10 kr för en macka, det låter prisvärt 😀
  Sopbilen var hur söt som helst, haha. Men sopställena med all bröte bredvid, ser ju inte så lockande ut, men det är väl accepterat där.
  Frukt och grönt direkt på plats närodlat, är väl kalas.
  En sån vacker bild med hav och himmel och små lätta moln, allt annat än den gråa dagen här idag.
  Stor kram!

  1. Tack! Prisbilden här är överlag mycket bra. Och sammantaget minst 50% av priserna hemma. På vin mycket frukt och grönt betydligt mer.-
   Många ställer det som kan återanvändas bredvid soptunnorna och då blir det inte så geggigt utan lättare att ta till vara på- Det mesta i matväg och liknande läggs i tunnorna. (Lite äckligt att plocka upp geggiga kläder från tunnorna.)Annars tycker jag i övrigt att det många gånger hemmma i STockholm ser värre ut runt soptunnorna som är utplacerade för husens räkning på gatorna. Vi har tursamt nog hemma sopnedkast där soporna forslas i en sopsug och tas om hand. Jättebra. Sen två soprum för glas, papper och grovsopor.
   Här finns så mycket närodlat vad gäller frukt och grönt och det smakar ju helt annat än om det ska resa långt.
   Vi har fina dagar men det har blåst så mycket att det vill till att vara i lä.
   Stor kram och trevlig kväll

 5. Här blåste det rejält friska “skyltvindar”:-)
  Frukt och grönsaker är ju så himla billiga i Spanien, dessutom smaker de hundra procent godare än här hemma. Klart man måste passa på att ta ett pitstop med en så billig tapa och en öl till.
  Ett bra initiativ av kommunen att ta hand om vildkatter på det där sättet. Extremt lovvärt måste jag säga!
  Den röda HD:n är verkligen läcker. Det är sällan man ser HD:n i en annan färg en svart.
  Den lilla sopbilden får bli min favo. Den kan man verkligen inte missa med fyra spanska flaggor på topp.
  Det där med spanska sopstationer – antingen gillar man dom eller så tycker man inte om dom. Visst ser det fruktansvärt skräpigt ut, men jag tycker faktiskt att återvinning säg av en möbel är helt okej. Varför slänga nåt om någon annan har behov av det. Helt okej för min del. Dessutom töms ju alla containrar varje kväll (åtminstone i Benidorm och Alicante). Minns faktiskt att de spanska sopgubbarna strejkade för ett antal år sedan, då de hade tröttnat på allt skräp de fick samla upp runt stationerna. Har en viss förståelse för deras reaktion, då de ju inte får betalt för detta extraarbete.
  Tusen tack för en toppen skyltmix och länken.

  1. Tack! Jadå, här blev det vind i skyltarna! På olika sätt. Och vi är ju utomhus väldigt mycket och det trots ihållande blåst. Men några cykelturer i blåsten blir det inte.
   Frukt och grönt är billigt, ja det mesta är ju det jämförelsevis med hemma, men här smakar det ju också gott.
   Visst är det ett gott initiativ att ta hand om vildkatterna och “projektet” finns på fler platser i kommunen. Visst är sopbilen gullig. Nej, den missar man inte. Tror dock inte alla sopbilar här denna “outfit”.
   Sopstationer hemma kan ju också se trista ut och här ser det också stundtals skräpigt ut. Mem att ställa saker bredvid är ju bra för mycket kan ju användas av andra. Synd att slänga i själva soptunnan om det är sådant andra kan vilja ha. Och även här töms soporna varje dag i princip. Jag har också förståelse för att sophämtarna inte vill ta med sig all bråte. Många slänger ju även trädgårdsavfall och sådant som ingen människa vill ha.

 6. Snyggt skyltat som vanligt
  Ett gott projekt när det gäller vildkatterna. Tyvärr är det väl så att ju mindre ett djur kostar desto mindre bryr man sig om det. Sorgligt men sant!

  Kram

  1. Tack! Ja, projektet med katterna är bra och förekommer lite runt om i stan. Här tycker jag att man i allmänhet är väl sinnad till katter. Och att många nu steriliseras är ju en fördel. Ser många spanjorer som lägger ut mat till katter och har aldrig sett några som inte varit vänliga mot dem. Bra så!
   Kram!

 7. Så billiga smörgåsar och så många att välja emellan plus annat till. Superbt! Självklart skulle vi också ta vara på sådana tillfällen. Dum vore man ju annars.
  Sopbilen är ju bara för gullig! Har nog aldrig sett en så liten sopbil förut. Men att den är spansk går det inte att ta miste på 🙂
  God fortsättning på veckan som kommer!

  1. Vi tittar in här då och då och det är både gott och prisvärt. När vi förra hösten var i Madrid åt vi frukost hos samma kedja som var både god och prisvärd med “pan con tomate” och kaffe. Visst är sopbilen fin och verkligen personlig.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Här hoppas vi på mindre vind. (De senaste dagarna mellan 9-12 m/sek och vi ska ju inte segla…)

  1. Blåsten registreras tyvärr inte på skylten men den har varit påtaglig nu i veckan. Idag had ejag både halsduk och jacka trots att det var +18. Men vinden var kall. Mne havet lockar ändå. Men bara att titta på.

 8. Jag dreglar, både efter frukten och mackorna! Om någon kunde förklara för mig hur man kan ta 40,- kg för svenska äpplen NU??? Det var ett fantastiskt bra äppelår i Sverige och de kan inte ha tagit slut. Sen kan jag köpa utländska för hälften av priset, men det bär mig emot! Jag förstod nte riktigt hur kattkolonin fungerar, bor dom i ett inhägnat område? Som de inte får lämna?Om de inte är inlåsta så står ju dem fritt att flytta vart de vill…o är de steriliserade så gör det väl inte så mycket? Det skiljer sig alltså helt från vårt system med katthem där vi söker nya hem till djuren! Lilla sopbilen var ju för söt, men väldigt liten för ändamålet kan tyckas, liksom även sopstationen. Men om de töms varje dag så kanske det funkar
  Den häftiga hojen var ju stor som en husvagn! Tar upp lika mycket plats som en bil vid parkering och på vägen.
  Tack för finfina skyltningar/Kramen

  1. Tar man så mycket för svenska äpplen när det varit ett bra äppelår är det ju något fel. Och jag kan då förstå att många väljer äpplen som rest en bit. I Stockholm såg jag att många i koloniträdgårdarna skänkte bort äpplen. Likaså erbjöd sig personal på Clarion hotell vid Skanstull att plocka äpplen och sedan dela med koloniinnehavarna. Många nappade på detta eftersom man inte själv kunde ta hand om dem. Många ställde också ut kassar med äpplen som de som passerade fick ta. Katterna kan absolut lämna området, Men de har tagits hit efter de steriliserats för att ses om. Och här finns det mat till dem.Här finns hundhem och jag tror att det även där finns några katter. Men folk här är i stort väldigt kattvänliga och brukar ställa ut mat och vatten till dem. Har förstått att innekatter här är ovanligt. (Om man inte har raskatter…)
   Sopstationer finns flera i varje kvarter och töms dagligen. Att denna sopbil är liten beror på att den mest tömmer papperskorgar och där det är trångt att ta sig fram med en större bil som på strandpromenaden t.ex. Och den syns väl- Stora sopbilar tar hand om resten.
   Kram och trevlig måndag.
   HD:n tyckte jag var jättesnygg. Och visst är den stor.

 9. Härlig skyltning som alltid hos dig! Billig frukt och billiga mackor … ser lockande ut! Sopbilen är ju helt underbar! Bra med kattprojektet – och vilken söt kisse du fick på bild 😉
  Kram

  1. Tack! En blandad kompott från den gångna veckan fick det bli. Visst är sopbilen fin! Ohc den syns också- Kattprojektet är så bra och det finns ju gott om vilda katter. Många sätter ut mat och vatten till dessa för alla har inte kommit in i “projektet”.
   Kram och trevlig måndag

 10. Ja jösses vad det har blåst! Fast igår var det förvånansvärt lugnt nere vid havet. Hela stans hus hjälpte väl till att läa kan tro 🙂

  Härlig skyltning och den där lilla Spanienbilen är sååå fin! Man blir glad varje gång man ser den 😀

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tack!Men visst var det lugnare nere vid havet! Skönt så. Men i övrigt har vi mest blåst fram i veckan och vårat tänkta cykelturer har vi skjutit upp av ren självbevarelsedrift. I medvind går det ju bra…
   Spanienbilen är riktigt söt och den syns ju.
   Önskar er en trevlig måndag

 11. Ja, det är hemskt vad blåsigt det har varit. Något bättre idag, men bra torkväder 😀
  Cien montaditos är bra……vi tog en liten sväng dit igår!
  Stor kram

  1. Visst är det bra torkväder – Men om men nu inte bara vill tvätta…. Cien montadtios blev det inte igår utan det kinesiska tog över.
   Kram och trevlig måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *