Trevligheter Utflykter

Bilar i urval, båtar och skönt sensommarväder

2 september, 2019

Stockholm har för min del bjudit på en fin helg både väder och upplevelsemässigt. Visst fokus har vi haft på bilar och båtar och båda kan pigga upp. Och piggade upp  gjorde även det sköna sensommarvädret.

Gott om snygga bilar. Här ett par av märket Ford Mustang.Gott om snygga bilar, många av äldre modell, såg vi i lördags i Saltsjöbaden. Dessa båda varianter av Ford Mustang gillades.  

Snygga bilar

av det lite ovanliga slaget såg vi ute i Saltsjöbaden i lördags.  (Saltsjöbaden ligger ca 15 km öster om Stockholm) Här var det bilträff och man riktade in sig till besökare som just är intresserade av dessa “godingar”. De flesta  var av något äldre modell men även nyare varianter var på plats och visade upp sig.

Bland de bilar vi såg var flera av av märket Porsche Bland de bilar vi såg fanns flera av märket “Porsche”

Här har en del av familjen “Morgan” radat upp sig. Ett brittiskt klassiskt bilmärke. (Mer om dem i länken om du vill läsa)

Denna jaguar av äldre modell var en av de bilar vi tittade extra på.Denna jaguar, äldre modell  var en av de bilar vi tittade extra på.

Bilmärket Morgan verkade populärt. Här  kommer en från 1974  som kördes av en mekaniker som arbetat för racerföraren Picko Troberg.

Flera bilar av det franska märket Bugatti gled in. Flera bilar av det franska märket Bugatti , grundat 1909, anslöt sig också. Har ingen aning om denna detta fordons ålder.

Kanske var denna BMW, i blått dessutom, och av nyare modell något extra. Den drog i varje fall till sig våra blickar.

Visst är den snygg? Men man kan ju inte köpa en bil för att den är snygg. Eller?

Extra blickar fick denna skönhet även av barnbarnet Max.

En annan skönhet

här var denna Rolls Royce från 1937. Från början byggd med fyra dörrar med så småningom ombyggd  och har nu två dörrar. Just den här karossen tillverkade man bara i ca 1200 exemplar och en av dessa har också varit i tjänst hos det brittiska kungahuset.

Både bilen och jag är ju lite äldre så kanske kunde den vara något. Men sedan är det detta med garageplats och att ta sig fram i Stockholm. Och att parkera. Nej, denna R.R. får vara skådebröd. Och den har  redan en ägare.

Vi tar oss vidare och nu till  Nacka strand.

Barnbarnen William och Max valde fotbollsklädsel. Kan ju aldrig bli fel. Här Barcelona och Messi på William och Juventus och Ronaldo gäller för Max.)

Efter lite lek

är det dags för oss att ta pendelbåten in till Stockholm från Nacka strand. En resa på ca 30 minuter och där SL:s biljetter gäller. Stopp vid flera bryggor på vägen in och att ta sjövägen är alltid trevligt.

Stockholms in/utlopp sett från Nacka strand. Gott om segelbåtar och bra vind är det.

Vi väntar på båten vid Nacka strand och ett av landmärkena här ute är Carl Milles staty “Gud Fader på Himmelsbågen” .Och en tur hit ut med båt är både trevlig och avkopplande. Så nära stan men ändå med lite skärgårdskänsla. Och blir man hungrig eller törstig finns bl.a restaurang J att besöka. (Flera andra caféer och kiosker finns också längs kajen.)

I bakgrunden syns Lidingö och där vänder båten vid  det nya bostadsområdet Dalenum.

Här kommer vår båt från Dalenum och ska ta oss in till Nybroviken i Stockholm. DEnna lördag var det så många resenärer att alla inte kom med när vi lämnade Nacka strand. Men vi hade tur. 

Du Kanske Också Gillar

40 Kommentarer

 • Svara Titti/Umeå/Huay Yang. 2 september, 2019 | 13:14

  Kul med äldre bilar.
  Kanske var min svärmor med god vän där.
  Han har en tjusig Porsche.
  Trevligt med båt som fortskaffningsmedel.
  Regn i norr idag. Trots det grejat lite med utomhusblommorna.
  Höstsäsongen närmar sig, ljung m.m.

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 13:32

   Det var väldigt roligt att se de fina bilarna och en del var ju riktigt gamla. Ja, kanske var din svärmor här på plats. Många besökare och bilägar evar dte.
   Men vad gäller bil ska jag inte ha någon. Vi hyr om vi behöver och här inne i Stockholm behöver vi absolut ingen bil.
   I Stockholm finns det många båtar att använda för att ta sig runt och det är både trevligt och praktiskt.
   Halvsol hos oss men inte så varmt. Dock en fin höstdag.
   Lycka till med blommorna.
   Trevlig måndag

 • Svara Znogge 2 september, 2019 | 15:40

  Vilka härliga bilar och fina bilder. Jag skulle misstänka att en del av bilarna visades upp även här hos oss när det var utställning i somras. Jag vet att en del reser land och rike runt med sina skönheter.

  Jag förstår mer än väl att det är skönt för er att slippa ha bil i Stockholm. Dessutom är ni en hel del i Spanien så det känns som ett bekymmer mindre.

  Kram och ha en fin måndag!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 17:34

   Ja, flera av dessa bilägare reser nog runt med sina “skönheter”. Är lite av en livsstil.
   Nej, bil behöver vi inte längre och skulle vi göra det finns de att hyra. Här i stan kör man helst inte. Ja, igenom går bra, men att parkera i stan är jättedyrt om man ens hittar en plats.
   Kram och trevlig kväll.

 • Svara Bosse Lidén 2 september, 2019 | 18:25

  Mycket nostalgi när det gäller bilarna. Skådebröd är inte att förakta. Jaguaren blev min favorit. När ni “skippade” bil var det ett klokt beslut. Det måste vara sällan ni blir strandsatta på grund av saknad av bil. Pendeltåg en sådan solig dag låter som pricken över i:et. Fullt av möjligheter för den med tid.
  Fick Ronaldo och Messi skriva många autografer? 😉 Spelar de fotboll aktivt i något lag?
  Kram frågvisa Bosse

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 18:42

   Roligt att titta på dessa tjusiga och välvårdade bilar men de får förbli just skådebröd. Vi har så bra kommunikationer här inne i stan så en bil är mer till besvär.Och det går alltid att hyra om behov uppstår.
   Just denna dag var det lugnt på autografskrivarhållet. Men man vet ju aldrig. Båda pojkarna spelar i Uppsala och tränar på måndagar. max är väldigt fotbollsintresserad och vad gäller Wille så är han på plats…Och att vara med i ett lag ger ju mycket annat än bara spel. Båda killarna är sociala och hjälpsamma och det är värt mycket.
   kram!

 • Svara Micke 2 september, 2019 | 19:25

  Gillar att åka med skärgårdsbåtarna här på Västkusten…spelar ingen roll vilken tid på året det är…supermysigt ju fast allra bäst är det väl i varmare väder förstås 😉
  Fina bilar där..de där riktigt gamla är riktigt vackra, något jag tycker har gått förlorat tyvärr..nostalgi i min smak.
  Inte mycket för att ha bil själv…här brinner bilar ibland och jag tycker inte det är värt det riktigt.
  Tar dessutom bara 30 min att ta sig till kneget med buss och spårvagn…det fungerar det med. 🙂

  Ha det så bra.

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:19

   Ni har ju så fina möjligheter att ta er ut i er fina skärgård i Göteborg. Fint alla årstider, men kanske allra bäst sommartid.
   Bilarna var fina och väldigt välbehållna och det är nog en livsstil att äga dem. Vi har heller ingen bil sedan några år tillbaka och har inte saknat den. Bil går ju att hyra om vi skulle behöva. Bra att du bara har 30 minuter till jobbet och skönt att åka kommunalt och slippa trafik och köer.
   Ha det bra du också-

 • Svara Geddfish 2 september, 2019 | 19:48

  Jag älskar gamla fina välskötta bilar! Kan nog tänka mig att även här i Lidköping har en del varit. Vi har ju Hjulafton i augusti. Är jag hemma så brukar jag kolla.
  Det går jättefint att leva utan bil. Jag tar tåg, buss och cykel och i de fall det behövs en bil så funkar samåkning fint och jag betalar för mig.
  Fina barnbarnen!
  Stor kram!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:41

   En del av dessa bilägare reser nog runt en del i Sverige och visar upp sina bilar. Roligt att här se så många olika bilar och av både yngre och äldre modeller. Visst fungerar det funt att inte ha bil. För någon mer bil ska vi inte ha. Har inte saknat vår sedan Helen tog över den. Behöver vi kan vi låna den eller hyra en annan bil men det behovet har inte ännu uppstått. Men Helen kör gärna förbi här och hämtar oss och att ha henne som privatchaufför är en ynnest.
   Barnbarnen är så mysiga och det var så roligt att ha dem här över helgen. En hel del roliga saker blev det.
   Stor kram

   • Svara Gittan 3 september, 2019 | 06:28

    Tack för rundturen och så kul att höra lite om de olika bilarna.
    Många fina bilar men som du säger det är nog bäst att dom får va där dom är. Ha en skön dag. Kram 💖

    • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:33

     Det fanns verkligen många fina bilar att se och det är nog verkliga entusiaster som äger dem. Så välhållna! Kul att titta var det.
     Önskar dig också en fin tisdag.
     Här strålar solen från en molnfri himmel.
     Kram!

 • Svara Anette 2 september, 2019 | 20:21

  Oj, oj, oj så många fina bilar. Det är nåt visst med de gamla modellerna, dagens bilar är sällan så vackra.

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:35

   Det blev en fin utflykt och roligt att se dessa välvårdade fordon. Några var äldre och andra yngre men jag antar att det är en livsstil att äga dem. Dagens bilar är mer slätstrukna och modellerna påminner mycket om varandra. Inte alls så personliga.

 • Svara Klara Ovidia 2 september, 2019 | 20:26

  Det är något särskilt med gamla snygga bilar. Det är det ju med båtar och barnbarn med😃ljuvliga bilder, tack för turen!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:31

   Roligt att se dessa fina bilar av olika modeller och de är också så välskötta.Och det där lilla extra finns ju hos barnbarnen och även hos gamla välskötta båtar.
   Stor kram

 • Svara Karin Eklund 2 september, 2019 | 21:08

  Riktigt fina bilar av äldre årgång. De var vackrare förr, så är det bara.
  Det slår mig igen att Stockholm är så vackert det också, så mångsidigt på så olika sätt.
  Ha det fortsatt fint Ditte, nu ska jag fortsätta läsa dina inlägg som du redan har skrivit och som jag inte har läst ännu.

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:29

   Tänkte på dig när jag var här och alla dina fina inlägg från bilmuseet i Malaga. Här var dock inte bilarna så många. Men fina var de- Vi hade en fin helg och roligt att vara med barnbarnen. Och visst är Stockholm en fin stad med både det lugna i naturen och det mer livliga inne i city.
   Ha det fortsatt fint Karin.

 • Svara BP 2 september, 2019 | 21:12

  Dregel, dregel! Älskar veteranbilar och beundrar ägarna som sköter dom med så mycket kärlet. Sedan tycker jag också att många “gamla” bilar är ack så mycket charmigare än dagens modell. Tänker speciellt på Mustang och Jaguar. Enda märket som håller “stilen” även idag är Morgan. Dagens Rolls Royce är nog en av de fulaste bilarna som finns, aningen överraskande, då företaget ägs av BMW. Nu blev jag sådär entusiastisk igen;-)

  Gillar Max och William med sina fotbolloutfits, men de verkar vara goda vänner ändå;-)

  Fina bilder från båtfärden i det härliga vädret. Å J är en klar höjdare!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 21:26

   Det var väldigt roligt att ta en titt här och dessa skatter är verkligen välskötta och ompysslade- Kul också med variatonen på modellerna- De är ju inte direkt gjorda på en dator. Mustangen i modellen cab gillade jag men även en hel del andra. Morgan ser ju ut i dag som den i stort sett alltid har gjort och det är kul. BMW:n här, den blå, gillade både Max och jag. Jaguaren är lite “kult”-
   Båda killarna tränat fotboll i Uppsala och jag William har nog ärvt Max Messidräkt från Barcelona- För Max är det Ronaldo som är idolen. Men han gillar fotboll överlag och har bra koll på de svenska lagen i Allsvenskan. (Just nu hoppas han på att AIK ska gå om Djurgården…)
   En fin helg blev det och vädret var ju med oss.

 • Svara Susjos 3 september, 2019 | 00:01

  Wow, vilka bilar! Klart man kan köpa en bil för att den är snygg! Jaguaren var cool.
  Å åka båt är ju hur mysigt som helst, och värmen håller i sig här i Sverige, mysigt!
  Kram!

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 10:00

   Kul att se alla bilarna och de är också så välvårdade. Är nog en livsstil att äga en sådan. Ja, en del har fler…
   Det blev en bra helg med fint väder, träff men barnbarn, bilträff, Thaiboat och båttur.
   Önskar dig en fin tisdag.
   kram!

 • Svara KajsaLisa 3 september, 2019 | 00:21

  Jättehäftiga bilar, Morgan är så typiskt brittiskt att man som sann anglofil bara älskar den. Tyvärr är den på tok för dyr. Den båtturen skall jag testa när jag hinner med.

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:57

   Morgan är verkligen häftiga bilar och jag gillar att de idag ser ut i princip som när de första tillverkades. Här fanns många olika Morgan och vi tittade på alla. Men väl dyr. Milt sagt!
   Testa båtturen för den är riktigt trevlig. Och man kan ju fortsätta till Dalenum på Lidingö.Allt för ett “klipp” på SL. Och har man månadskort så ingår det ju i det.

 • Svara Ruth i Virginia 3 september, 2019 | 03:20

  1960 / En kompis till min make hade beställt en Porsche, som han ville, att vi skulle plocka
  opp i Amsterdam åt honom. På den tiden kunde man köpa från USA direkt fr fabriken, och genom att köra denett visst antal km (miles) kunde den importeras till USA utan importskatt. Vi hämtade den tjusiga
  bilen – röd med svarta lädersäten. Det var bara två säten och vi var fyra.
  Bagageutrymme varminimalt, men vi lyckades stuva in det vi hade, och flickorna fick sitta på
  nåt som liknade en hylla i baksätet (som inte var ett säte). Tur att dom var så små! 🙂
  Säkerhetsbälten? Va´ var det?
  Vi blev stoppade längs Autobahn – undrade varför. “Jag ville bara titta på bilen”, sa han.
  En Porsche var inte vardagsbilar på den tiden. – Är inte nu heller!

  Som alltid njuter jag av dina Stockholmsbilder. Så otroligt vackert! Kram!

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:55

   Tack, Ruth för att du delade med dig av ditt fina minne från när ni körde denna tjusiga bil genom Tyskland. Kan tänka mig att ni just blev stoppade för att bilen var både fin och ovanlig på denna tid. Och en röd Porsche med avart läderklädsel! Elegant! Ja, säkerhetsbälten fanns ju inte och kanske tur att antalet bilar heller inte var så stort.
   Ja, Stockholm är vackert. Och nu har vi också haft så fint sensommarväder.
   Önskar dig fina dagar.

 • Svara Gertie 3 september, 2019 | 04:59

  Så roligt att se och så tråkigt att de flesta bilderna inte går att öppna! Förstår inte, kanske är det bara för att jag är i US och det är lite segt, men jag har försökt flera gånger och det kommer bara ett “kryss”. Jaja, det är som det är, jag vet ju att både Mustangerna och Morgan”cabarna” är läckra och det är roligt att du visar för mig som bilälskare och alla andra också förstås.

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:51

   Trist att bilderna inte gick att öppna, men kanske är det för att du är långt borta. Men jag såg i din andra kommentar att det hade lättat så att du kunde se dem. Bra så!Tänkte på dig när jag skrev inlägget. Både bilar och Nacka strand.
   Hoppas du har det fint. Ska snart läsa ditt blogginlägg.

 • Svara Gertie 3 september, 2019 | 05:01

  Oj, kollade en sista gång innan jag stänger datorn och nu var alla med…tusen tack!

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:34

   Bra så! Det kan ju krångla med bilder när man är långt borta…Ja, hemma också.

 • Svara Anki 3 september, 2019 | 08:50

  Oj så många läckra bilder på urläckra bilar! Älskar gamla bilar! En härlig dag med barnbarnen och dessutom i ett underbart sensommarväder.
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:25

   Det blev en fin helg på alla sätt och dessa godingar till bilar var det roligt att se.
   Önskar dig också en fin sensommardag.
   Kram!

 • Svara Ami 3 september, 2019 | 09:42

  Så många tjusiga bilar. Och fint väder hade ni också. En perfekt dag förstår jag!
  Stor kram

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 09:49

   Riktigt roligt att se alla fina bilar. Och stor variation var det på dem. DEt fina vädret gjorde förstås sitt till.
   Stor kram!

 • Svara Eva 3 september, 2019 | 10:55

  Men va trevligt med gamla bilar den vita porchen gillas av mig 😉 ha ha men alla är fina på sitt sätt 🙂 hoppas allt är br med dig o dina resor kram på dig

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 15:22

   Vi hade en jättefin helg med roliga saker att göra och titta på- Bilarna inte minst. Jag är svag frö Ford mustang i cabmodell liksom de brittiska av märket Morgan.
   Allt är bra här och trevliga resor har det varit.
   Förstår att ni haft det jättebra.
   Kram!

 • Svara Paula 3 september, 2019 | 19:39

  Här var det krom och fina former av olika slag, en särdeles tjusig kvinna ser jag också, hon kanske nyss har shoppat sig en ny shoppingbil…
  Nog är det en otroligt fin huvudstad vi har, tror jag uppskattar den mer när jag själv inte bor mitt i smeten. Och förstås genom din kameralins med alla vackra foton där man faktiskt kan se kärleken till staden! Kram

  • Svara Ditte 3 september, 2019 | 22:01

   Om det är mig du ser så ser du rätt. Men se en bil shoppar jag inte. Kan bära mina kassar än så länge. Och att titta går ju bra. Det är kostnadsfritt. Men jag stannade länge vid Rollsen. Den hade sin historia. Och historia gillas.
   Visst har jag har en kärlek till Stockholm. Absolut! Du vet det där i Lasse Berghagens låt “Stockholm i mitt hjärta”. Men jag har plats fär andra platser också,
   Kram!

 • Svara Lena i Wales 4 september, 2019 | 10:55

  Vad kul med fina, gamla bilar.
  Har mer och mer börjat gilla dessa under de senaste åren.
  Härligt väder också.

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 12:30

   Det blev en trevlig utflykt i fint väder. Och roligt att se så många fina och välvårdade bilar samlade. Extra roligt är att brittiska Morgan är så populär. Och den ser även idag, i stort, ut som den gjorde när den första tillverkades.

  Kommentera