Skyltar

Veckans Skyltsöndag – En hel del gott och blandat

1 september, 2019

Söndag! Och dags igen för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. I veckans skyltsöndag finns en hel del del gott och blandat. Var så goda!

Restaurang Thaiboat får inleda veckans Skyltsöndag. Restaurang Thaiboat får inleda veckans Skyltsöndag. Det vackra sommarvädret har lockat många hit. Ja, det är ofta fullt här. Fullt förståeligt. Sandstrand,  mysig miljö, god mat och dryck hjälper förstås till.

Veckans skyltsöndag

börjar på kajen hemma hos oss på Södermalm i Stockholm. Under veckan blivit ett par besök på restaurang Thaiboat. Absolut sjönära läge och trevligt att slå sig ner en stund för att ta in lite Thailandskänsla.

Några få enkla regler finns uppsatta. Enkla att följa. 

Visst bjuder jag gärna på en god mojito i veckans skyltsöndagOch visst bjuder jag i veckans Skyltsöndag på en riktigt god mojito. Kanske inte så thailändskt men väldigt gott.

Promenader av olika slag blir det varje dag och ofta går jag på kajen, längs vattnet till Hammarby sjö och Hammarbykanalen. (En del av Saltsjön/Östersjön. Dock är vattnet inte direkt salt.) Längs kajerna finns en hel del husbåtar som ligger här permanent och är uppkopplade på el och vatten. Alla båtar som ligger här måste för egen maskin “i princip vara flyttbara” och med vissa mellanrum ska de besiktigas. Det finns också en del platser där större yachter kan hyra in sig för kortare tid med el och vatten tillgängligt. Här vid kajen ligger “yachten Awatea” under några dagar. En rejäl variant med sin längd på 50 meter.

 

Även denna vecka har bjudit på flera höjdpunkter

och en av dem var turen genom de östra delarna av Stockholms lummiga innerskärgård till Gustavsbergoch även besöket där hos vänner.

Enköping, världens äldsta passagerarfartyg i linjetrafik är fortfarande i bruk och förtjänar en plats i veckans skyltsöndag. Vi reste med “Enköping,” världens äldsta passagerarfartyg som fortfarande är i linjetrafik.  Fartyget byggdes 1868 Så visst förtjänar det en plats i veckans Skyltsöndag.

I Gustavsberg besökte vi en så läcker butik, Deli Verkstan,en saluhall i miniatyr. Så mycket gott och smaka fick man också på en hel del av varorna.

Saknar man inspiration till middagen finns en hel del att välja på. Bara att ta med sig. Jag fastnade för för denna variant.

Gott om smakprover. Här bl.a. tryfffelolja, olivolja rapsolja, picklad rödlök och röd vinäger från Jerez i Spanien.

Lakrits tycker jag om men chips med smak av lakrits hade jag inte tidigare sett eller smakat. Riktigt gott. En plats i veckans skyltsöndag var given. 

Så över till något hel annat.

Nu blir det bilar. Och för att titta närmare på dem blev det ett besök i Saltsjöbadens centrum, “Tippen” (Någon mil öster om Stockholm)

En av många bilar jag tittade extra på var denna Ford Mustang.

Jackie Oliver är en brittisk racerförare och Alan Mann är ett team för racerförare. Jag trodde först det var min pappa som man avsåg men han stavade sitt namn med två l – Allan. Å andra sidan har han aldrig ägnat sig åt bilsport. Dock åt andra spännande  och fartfyllda aktiviteter.

 

Och när det nu är Skyltar som gäller så ägnar jag denna åt bloggvännen BP. Ja, ett litet Djurgårdsmärke har smugit sig in och i bilens lack speglar sig mina vita byxor samt  barnbarnen. William i sin Barcelonadräkt (Messi) och Max som kör på Juventus med Ronaldo.

Eb glänsande svart Chevrolet Corvette avslutar veckans skyltsöndag. Och visst står det BP på den (+ ett Y)En glänsande svart Chevrolet Corvette från 2007  får avsluta veckans skyltsöndag.  Och här finns   BP med  på reg. skylten. 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

Du Kanske Också Gillar

30 Kommentarer

 • Svara Znogge 1 september, 2019 | 13:29

  Så mycket gott och blandat du bjuder på denna söndag! Kan tänka mig att Thaiboat är ett populärt och uppskattat ställe när vädret är så fint och somrigt!

  Kram och ha en härlig söndag!

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 13:51

   En god blandning i skyltväg från veckan som varit. Och en bra vecka har vi haft. Fint även idag.
   Kram och trevlig söndag

 • Svara Emma, Sol som sol? 1 september, 2019 | 15:16

  Skylten vid thaibåten var ju fin men “no cash”? Märks att det inte är i Spanien! Vi åt frukost ute och då var det bara cash som gällde, tur jag hade. Jag har liksom fortfarande inte riktigt vant mig vid det.

  BP-flirtenbilden var läcker!

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 15:41

   Jag använder bara kort när jag ”måste”. Men i Sverige är det tyvärr nu nödvändigt på många ställen. Inte alls så i resten av Europa. Att slinka ner till Thaiboat är trevligt och vi gör det gärna. God mat och dryck. Och reg. skylten till BP passade perfekt här.

 • Svara Gertie 1 september, 2019 | 16:54

  Nu har jag läst om din söndag och återigen njutit av välkända vyer…MEN, framförallt har jag klickat mig vidare och läst om din fantastiska far. Vilken människa han var och vilken kämpe, med ett driv som är få förunnat och jag tror visst att det har smittat av sig till dig, hans dotter.
  Roligt även att få se lite snygga bilar, en av mina passioner som du säkert har förstått.

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 17:33

   Ja, pappa var speciell. Inte direkt någon dussinmänniska. Hajade till här ute i Saltsjöbaden bland alla fina gamla bilar när hans namn stod på en av dem. Dock “Alan” med ett l. Du hade nog, som jag, stannat till vid flera av bilarna. Många var verkligen helt fantastiska. Har samlat lite bilder till morgondagens inlägg.
   Har förstått att snygga bilar är en av dina passioner.
   Önskar dig en fin kväll.

 • Svara BP 1 september, 2019 | 18:38

  Verkligen gott och blandat! Love it! Sista bilden är riktigt roligt med speglingarna och mina initialer förstås:-)
  Googlade faktiskt Alan Mann, för namnet ringde en klocka: http://www.alanmann.co.uk/our-story . En riktigt kändis i racingvärlden.
  Boullabaisse – dregel, dregel. Lakrits gillar jag inte och har faktiskt aldrig sett chips med denna smak. Chipsen verkar gå samma väg som te, hundratals olika sorter och smaker;-)

  Thaibåtens skyltar är alltid roliga. Du läste väl att Susjos besökte stället för ett par dagar sedan. Å Mojito är min absoluta favo drink under sommaren.

  Tusen tack för en härlig blandning och länken:-)

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 19:21

   Ja, en god blandning blev det. Där vi var i “Saltis” och tittade på bilarna fanns många riktiga godbitar. Och namnet Alan Mann googlade jag också på. Trodde först att det gällde min pappa, men hanstavade Allan med två l. Lakrits tycker jag om i måttliga mängder men vad gäller lakritschipsen vet jag inte. Testade ej. Gillade konceptet med mat som i princip var färdig för att ta med. Fanns olika varianter. Och det är lagat på plats.
   Läste att Susjos var på Thaiboat men såg henne inte. vi var inte där vid samma tillfälle.
   Mojito tycker jag också om och är riktigt bra på att själv få till den. Tränade under åren i Peking då vi hade en thailändsk restaurang som gjorde dem så bra.
   Bilen med dina initialer och speglingana av oss blev riktigt bra.

 • Svara Klara Ovida 1 september, 2019 | 19:42

  EN fin samling skyltar som du knyter i hop med annat smått och gott – god blandning vilket du ju alltid gör 🙂
  Stor kram!

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 21:13

   En del gott och blandat från den gångna veckan blev det och en bra och varierad vecka var det.
   Stor kram

 • Svara Micke 1 september, 2019 | 19:42

  Har i över halva mitt liv haft en dragning till att bo på en husbåt året runt…men det får väl stanna vid en dröm.
  Ja båt kan jag överhuvudtaget inte ens lossa tamparna på antagligen men det behöver man ju inte mer än nån gång om året då efter vad du skrev…det kan man säkert hyra in någon för 😉

  Tack för denna kavalkad..ha en fin kväll.

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 21:11

   Livet på en husbåt kan nog vara bra men en hel del att stå i är det. Ser ju båtarna hos oss hela året. Jag nöjer mig med att titta.
   Jag tror inte ens att det behövs besiktning varje år och visst kan man få hjälp- Men jag ser dagligen att det är mycket praktiskt att ordna med även när båtarna ligger vi kaj. Finns mycket på en båt som kan trilskas.
   Jag har seglat en hel del så en del kan jag. Men numer har vi ingen båt men jag tittar gärna på dem och tar gärna en tur.
   Önskar dig också en fin kväll och bra start på veckan.

 • Svara Åke 1 september, 2019 | 19:51

  Just denna Ford Mustang årgång har varit min favorit bil sedan barnsben. Fantastiskt att den 151 åriga Enköpings båten går för maskin fortfarande. Måste prova chipsen jag med, bara jag kommer ut från plåsterkåken igen… Fina skyltar du bjuder på från din stad.

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 21:07

   Vi såg många läckra bilar här ute och fler kommer i morgon här på bloggen. Jag hittade flera favoriter.
   Båten är mysig och kul att den är i användning.
   Lakritschipsen testade jag inte fmen ska göra det vid nästa tillfälle. För laktrist gillas-
   Skyltarna blev lite gott och blandat från den gångna veckan.
   Önskar dig en fin kväll och bra start på veckan.

 • Svara Ama de casa 1 september, 2019 | 20:51

  Härliga skyltar! Fast det där med “no cash”… Jag hör fortfarande till den gamla stammen som tycker att “cash is king”. Å andra sidan är det perfekt att kunna betala med kort när man är ute och reser och då slipper växla till landets valuta om man bara är där en eller några stopp.

  Ha en fin söndagskväll!

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 21:03

   Jag betalar också allra helst med pengar. Men detta med kortbetalning har mer och mer spritt ut sig här i Sverige. Märkligt eftersom det faktiskt finns pengar. Ja, ute på resa är ju kort perfekt och där använder vi det- Men t.ex. sällan i Spanien.
   Önskar er en fin kväll.

 • Svara Paula 1 september, 2019 | 21:39

  Men skojar du med mig, lakrits-smakande chips?? Jag kan inte ens i min vildaste fantasi tänka mig att kombon funkar, men säger du det så! Såg själv idag Bön-ostbågar från Estrella, tordes inte smaka, haha utan valde vanliga traditionella. Visserligen testar jag gärna, men påsen var stooor! Jag hade gärna handlat en god bouillabaisse för det är inget jag kan svänga ihop här hemma då råvarorna inte är lätta att få tag på. mums
  Ja som du hör så är jag som vanligt matfixerad…fast yachten var grymt stor, skulle aldrig våga ratta en dylik.Finns det förresten sittplatser under tak på thaibåten? Annars är dom väldigt väderberoende…
  Kram o tack för alla finfina skyltar

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 22:07

   Nej då, jag skojar inte. Dock testade jag inte chipsen med laktritssmak. Ska göra det nästa gång- Butiken var riktigt rolig och den var i den mindre skalan med personlig service. Bra med olika färdiga påsar att ta med sig. Och rätterna är lagade på plats.
   Mat gillar jag också och det kan vara roligt att “trolla med knäna” och se vad man får till. Tycker mig ha förstått att du är riktigt bra på det.
   Det finns gott om inneplatser på Thaiboat. Och för att sitta ute kan man inte beställa bord. Men finns det lediga kan man få ett sådant när man kommer som “drop in”. Thaiboat har öppet hela året och är populärt även när utomhussäsongen är slut.
   Kram!

 • Svara Geddfish 1 september, 2019 | 22:22

  Svårt det där med cash eller no cash. Japp, en härlig skyltblandning och där fick jag mig en blänkare om din far, vilket det nu inte var, men han har min beundran, din far.
  Är nu i mitt bo och ska ta mig till ro.
  Stor kram

  • Svara Ditte 1 september, 2019 | 22:52

   Välkomna hem igen! Förstår att ni sett och upplevt mycket och jag har varit med er i tankarna. Nej, här var dte inte pappa som var på bilen. Men namnet var snarlikt. Bara ett “l” saknades i Allan.
   Varm kram!

 • Svara Susjos 1 september, 2019 | 23:23

  Vilken härlig skyltsamling, och snyggt att få med BP i dagens skyltning! Snygg spegling också.
  Thaiboat ja, tänker ju alltid på dej när jag är där.
  Vilken grej att din pappas namn fanns där på bilen, ja förutom ett l i förnamnet, förstår om du hajade till!
  Jag gillar chips och jag gillar lakrits, men tillsammans, kan det vara gott, hm?
  Ha det gott!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 09:38

   Tackar! Lite gott och blandat från veckan som varit och en fin vecka var det.
   Thaiboat är mysigt och vi tittar in då och då. Kul att du tänker på mig vid besöken. Vi har ju bra vy över den.
   Kul med liknande namn som pappa. Men det saknades ett “l”.
   Vad gäller lakritschipsen så testade jag inte men jag ska testa nästa gång.
   Ha det fint du också-

 • Svara KajsaLisa 1 september, 2019 | 23:24

  En massa fina bilder, blev törstig när jags åg Mojiton. Det var jättelänge sen jag var ute i kustavsberg, får kolla upp Saluhallen framöver. Taiboat verkar också intressant om värmen håller i sig.

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 08:56

   Tack! Veckan har varit fin så vi har varit ute en hel del. LIka bra att passa på. Saluhalllen här är i”mycket liten skala” och är riktigt trevlig. Ta gärna en titt in där om du kommer till Gustavsberg. Båtresan ut genom Skurusundet och Baggenstäket och var också fin. Men hem blev det buss. Thaiboat tittar vi gärna ner till en fin em eller kväll.
   Nu hoppas vi på en fin september.

 • Svara wiolettan 2 september, 2019 | 10:57

  Det var verkligen mycket fint, gott och blandat som du bjuder på. Njutningsfulla bilder på flera sätt.
  Det där gul/gröna i glaset ser mycket gott och inbjudande ut. Skulle gärna smaka.
  “Enköpingsfartyget” det har vi missat, har aldrig åkt med det. Annars har vi ju åkt en hel del i Stockholms skärgård, vilken är helt underbar. Fast nu var det flera år sedan. Så det blir jag också sugen på nu då jag läser din blogg.
  Häftiga bilar, dom gillar jag.
  Ha en finfin vecka så här i början av september Hoppas att du får må bra.
  Varm kram!

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 11:01

   Tack! Det har varit fina sommarveckor här och vi har hittat på en hel del trevligheter. Och att ge sig ut på en sjötur gör vi ju ofta och gärna när tillfälle ges.
   Du får ju lite båtturer tillsammans med mig här i bloggen och det är så trevligt att ha dig med.
   Förstår att du nu är hemkommen från fina Ångermanland och hoppas du haft det bra. Välkommen hem!
   Varm kram

 • Svara Anki 2 september, 2019 | 11:24

  Oj så mycket godis du bjuder på – både för öga och gom 🙂
  Enköping … där har jag en del av mina rötter – både min farmor och farfar var födda där och jag var ofta med till farmors föräldrahem som ung …
  Kram

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 12:44

   En del gott och blandat blev det. Och turen med fartyget Enköping ut genom Stockholms innerskärgård blev så lyckat. Ja, hela veckan har bjudit på trevligheter. Vad roligt att du har en del av dina rötter i just Enköping.
   En fin stad med en gammal historia.
   kram!

 • Svara Christine - 29° 2 september, 2019 | 21:45

  Så många tjusiga bilar och andra bilder du bjuder på! Och den där Mojiton fick det att vattnas i munnen. 🙂

  • Svara Ditte 2 september, 2019 | 22:22

   Tack! Det var kul att se bilarna och alla var ju godbitar på sitt sätt- Men att äga någon är nog en livsstil. För egen del har jag ingen bil, behöver ingen här på Söder. Och att köra bil i Stockholm är ju lönlöst och slöseri med både tid och pengar. (Dyrt att parker och tullavgifter)
   Fina dagar har det varit så att titta in på Thaiboat och folklivet har varit trevligt. En riktigt bra vecka.

  Kommentera