Södermalm Stockholm

Att vänta på något – Att ge sig till tåls

Att vänta på något eller någon kan ju vara ganska så speciellt. Och det är just det jag nu gör. På sätt och vis. Men att vänta och ge mig till tåls är inte min starkaste sida. Å andra sidan tränar jag nu på detta, men vet inte om det direkt har blivit några synliga framsteg eller resultat. Träning lär ge färdighet och det i olika sammanhang så jag försöker ger mig till tåls. Kan man inte påverka något så kan man inte. Min envishet brukar ta mig ganska långt men inte alltid så jag fortsätter att träna tålamodet. Återkommer när jag väntat klart vilket bör vara inom en vecka eller två. (Några genomgripande förändringar är inte på gång, utan lite mer av det ytliga slaget)

Stockholm. Saltsjöqvarn. Att vänta på pendelbåten här på kajen är god underhållning. Dessa vackra dagar tar jag ofta en promenad längs vattnen i mitt närområde. Mycket händer så att vänta på dotter Helen som ska komma med pendelbåten från Nacka strand är underhållande.(Även båtresan är trevlig) Här kommer båten från stan.

Att vänta…

här vid vattnet är riktigt roligt. Och en hel del finns att fästa blicken på.

Bröllop verkar vara på gång. Här är det fotografen och den blivande bruden på kajen på Saltsjöqvarn- (Berättade i gårdagens inlägg om området)

Men väntan på brudgummen blev inte så lång.

Jag tar en runda fram och tillbaka  på kajen och ser också det tyska kryssningstartyget “Inspiration” som ligger kvar i Stadsgården

Kryssningsfartyget. Och i bakgrunden skymtar Gamla stan och till höger några av attraktionerna på Gröna lund.

Jag var ute i god tid  och kunde också zooma in brudparet på bryggan.

Stockholm. Saltsjöqvarn. Brudpar. Med god underhållning och sol är det bara roligt att vänta på pendelbåte. Med god underhållning och fint väder så är det bara roligt att vänta här på kajen.

Och här kommer dotter Helen med “Sofia”. 

Ett tips i Stockholm är  att ta dessa pendelbåtar åt olika håll. Och en tur som inte är så vanlig är att att antingen ta pendelbåten från Nybroplan till Ropsten (via Nacka strand) och sedan där byta pendelbåt och ta en tur mot Djursholm och Lidingö. Rekommenderas verkligen. Mer info om dessa båtar här, på SL:s hemsida.

Till det förlängda vardagsrummet – “Boule& Berså”

Helen och jag traskar bort till vårt “förlängda vardagsrum”, Boule & Berså. Perfekt att slå sig ner en stund vid vattnet. (Jo, vi bor på kajen , vid vattnet så utsikten är i stort sett densamma, men här är vi lite närmre båtarna)

Många turister är det i stan och många tar också en tur med en av Sightseeingbåtarna.Ett bra sätt är det att se Stockholm från vattnet. 

Danvikstull. Att vänta på broöppning är ju något som segelbåtar med höga master måste göra- Och här är båtarna på väg in i Danvikskanalen och under den öppnade Danviksbron. Att vänta på broöppning är ju något många segelbåtar får göra. Här är det Danviksbron, helt bredvid Boule& Berså som ska öppna.

Dags för Diana, en av Göta Kanalbåtarna att passera. Hon är den yngsta och byggd 1931. Här finns 25 hytter fördelade på tre däck. Och en tur med en av kanalbåtarna från Stockholm till Göteborg eller tvärt om är verkligen en upplevelse. (Mer info om en sådan resa och om Diana finns i länken)

 

40 svar på ”Att vänta på något – Att ge sig till tåls”

 1. Trevliga bilder.
  Brudpar, båten “Diana” m.m.
  Väntan kan bli bärde kort och läng.
  Alltid väntar man/jag på något med mer eller mindre tålamod…..
  Ibland något litet ibland något större….
  Önskar dig en fin start på augusti.

  1. Tack! Ja, att vänta kan ju vara speciellt och just här fanns det så mycket att titta på när jag väntade på Helen och även när vi slog oss ner på B&B. Verkligen ett favoritställe tillsammans med J i Nacka strand.
   Tålamod är inte min starka sida men jag har tränat upp det till viss del.
   Ser ut som om du känner igen dig här vad gäller tålamod.
   Maken däremot har massor.
   Önskar dig en fin måndag och bra start på veckan.

 2. Jag har väldigt dåligt tålamod, men tror faktiskt jag har bättre idag än jag haft tidigare. Så kanske jag lyckats träna upp det? Men jag är fortfarande usel på att vänta, så du kan förstå hur riktigt usel jag varit på det genom åren 🙂 Är det väntan som stoppar andra grejer så tycker jag det är riktigt jobbigt, men om det “bara” är sånt jag ser fram emot har jag större tålamod. Hoppas din väntan inte blir så lång.

  1. Lite lättande att höra att du också tränat upp ditt tålamod. Och det har jag gjort. Absolut.
   Nu har jag ändå kommit så långt att om jag inte personligen kan påverka något så går det enklare. När vi flyger blir det alltid “fast track” så slipper jag/vi köa. Och efter våra fyra år i Kina tränade jag upp mig på att köa och vara snabb när det gällde. Utan att tränga mig direkt före.
   Instämmer i att om väntan stoppar upp andra saker är det knepigare än om det jag ser fram emot,
   Just nu är det en kombination så det är både och.
   Bör få något besked om väntan endera dagen-

  1. Jadå! Visst fick jag det. Men det är mer i det lite “större” som tålamodet brister än mer. Men jag vet ju att det inte är idé att skynda på det jag inte kan påverka.

 3. Ingen långtråkig väntan hos dej inte! Så mycket att insupa.
  Har åkt kanalbåt, från Karlsborg till Sjötorp en gång. Med övernattning på landbacken. Var när man hade gott om pengar i skolan, så det var en höstterminsuppstart. Konferens ombord.
  Men så långtråkig resan var. Det var kul med de första slussarna, sen kände jag att jag hellre cyklat längs kanalen… Så sakta gick det.
  En annan gång åkte jag en tur på ett par timmar på Göta kanal. Kommer inte ihåg startplats, men målgång var i Sjötorp. Det var en alldeles lagom tripp med kanalbåt.
  Om jag hör till de otåliga skara? Ja!
  Ha det gott ! Kram

  1. Nej då! Jag var i god tid till båten för det brukar vara ne hel del här att titta på. Och så var det.
   Kul att du åkt kanalbåt mellan Sjötorp och Karlsborg. Jag också som liten. Men som äldre har jag åkte från Stockholm till Göteborg. En fin tur och det går långsamt så tålamodet tränar man helt klart.
   Cykla längs kanalbanken går snabbare. Har gjort det en del som barn och tonåring och då med utgångspunkt i Töreboda där vi bodde-
   Tror vi också har det här med otåligheten gemensamt. Och nu när jag läst kommentarer verka nästan alla träna på tålamodet. Kul!
   Ha det fint du också.
   Jag tränar lite till på tålamodet i kväll.
   kram

 4. Vilket vackert brudpar! Det känns alltid i maggropen när man ser brudparens lycka o man känner att hoppas nu att framtiden blir ljus och vacker också. Så säger förstås en luttrad brud som jag som inte haft större lycka med mina försök…
  En båttur från Stockholm till Göteborg! Wow det låter jättehäftigt! Måste spara länken, tack!
  Kram från pörtet

  1. Lite överraskad blev jag att se dem. Och framtiden finns. Hoppas den blir lycklig- Men om just framtiden vet man ju inget.
   En tur på Göta kanal är fin men tyvärr också väldigt dyr Sällan rea här.
   Har testat för länge sen men skulle gärna ta turen igen. Och kanske då från Göteborg till Stockholm- Dock är hytterna små. lte som en tågkupé- Men ma sover ju bara där.
   kram

 5. Tålamod är inte vår starkaste gren och ibland kan det bli vad vi kallar ”fort och fel”, men även hos oss har det blivit bättre med åren. Du fick ju verkligen lite ögongodis, bl a brudparet, att vila ögonen på och nu får vi hoppas att även din andra väntan snart är över….

  1. Fint att läsa att det är fler som inte har tålamodet som sin bästa gren- Maken här är mer tålmodig och jag tränar.Bättre har det dock blivit. Och mest när det gäller det jag inte kan påverka-
   Ja, här gick det bra att vänta men har lite annat som är på gång och där jag är mer otålig. Men det hjälper ju inte alls.

 6. Ibland måste man vara utrustad med en ängelstålamod. Känner igen mig….vissa saker har jag hur mycket tålamod som helst med….men vissa saker/situationer så tryter det fort. Kul att få se ett vackert brudpar på kajen. Ha en fin eftermiddag, nyss kom en liten skur men nu skiner solen och det känns som om åskan kan slå till

  1. Just så! Fint att vi är fler som tränar tålamodet. Numer går det bättre vad gäller tålamodet med det jag inte direkt kan påverka. Men mer träning i detta med tålamod behöver jag.
   Ingen skur här utan fint väder även i kväll så balkongen blir välsutten-
   Hoppas du slipper åska.

 7. Fina och trevliga bilder!
  Ja, att ge sig till tåls kan vara en svag sida hos mig också. Helst ska det göras igår.
  Men man lär sig att försöka sätta fokus på något annat – kanske.
  Stor kram denna soliga och fina måndag!

  1. Det blev en fin eftermiddag och alltid roligt att träffa en eller ibland båda döttrarna. Nu blev det en och väntan på henne blev trevlig och omväxlande. Här runt kajerna händer mycket.
   En solig och fin måndag här också och nu ännu en skön kväll på balkongen- Här krävs inget tålamod.
   Noterade med ett leende att det är många som kommenterar och som är lite otåliga. Är alltså i gott sällskap. Har tränat en del under åren och god träning gav också åren i Peking-
   Stor kram och trevlig kväll.

 8. Härliga båtbilder, och gillade extra den fina bilden med både båt och det vackra brudparet, wow!
  Ja, i väntans tider gäller det ibland att ha tålamod, hoppas att det snart löser sig!
  Ha en fortsatt fin måndag!
  KRAM

  1. Det är verkligen livar här längs kajerna och mycket att titta på. Fint med ett brudpar också.
   Jodå, tålamodet testas men snart ska det nog vara färdigtestat.
   kram och trevlig kväll.

 9. Härligt att din dotter kommer på besök 🙂 Alltid fint att få träffa de sina och att vänta kan ju vara drygt men du ser ut att vara bra på att underhålla dig med att fotografera och hitta spännande skatter i vardagen. Brudpar är ju alltid romantiskt, man kan ju inte låta bli att le.

  Ha en fortsatt fin måndag!
  Kram

  1. Så fint att ses! Vi bor ju ganska nära varandra men med hennes jobb så blir det långa dagar. Och att se en stund spontant är verkligen uppskattat av oss båda- Perfekt att ta båten-
   Jag tycker ju om vatten, båtar och kajer så väntan blev inte särskilt lång eller trist. Men vi har lite annat som väntar så det är nog där tålamodet falerar lite.
   Brudparet var det roligt att se. Och visst är det lite romantiskt.
   Önskar dig också en fortsatt fin måndag och en bra augusti.
   Kram

 10. Vilken härlig dag tillsammans med Helen. Och både praktiskt och trevligt att ta sig fram med båt.
  Tålamod är tyvärr inte heller min starka sida 😒
  Stor kram

  1. Ja, det blev det verkligen! Så trevligt att ses. Och perfekt att ta båten .
   Tränar på tålamodet och vi hoppas ju att “något” snart händer. Hoppas vi snart också ses.
   Kanske kan vi tillsammans träna på att öka tålamodet.
   Stor kram

 11. Hahaha, vi verkar vara många som har lite tålamodsproblem, så också jag.
  Visst har man fått jobba med det och lite bättre blir det nog med åren.
  Spännande att höra vad som prövar ditt tålamod nu 😀

  1. Riktigt roligt att läsa kommentarerna om detta med tålamod och jag känner mig inte alls så ensam längre i detta med att just tålamod inte är min bästa gren. Och vi är ju också fler som tränat oss på att bli bättre vad gäller detta-
   Svar på tålamodsfrågan kommer om en vecka eller två. Och tills dess tränar jag vidare.

 12. Saltsjöqvarn-området verkar vara riktigt poppis för bröllop. Förstår mycket väl varför, speciellt om det är så fint väder som igår.
  Skrattade gott att du försöker träna upp tålamodet. Medge, att det är första gången, det är också första gången du bjuder på en cliffhanger – hahaha:-) (Skojar bara;-) )

  1. Området här är riktigt fint och med utsikten över Djurgården och inloppet till Stockholm- Och hotellet är väldigt trevligt så det passar ju också bra. Ja, vackert väder hoppas en ju på och i går var det så.
   Jodå, tålamodet har jag tränat på att upprätthålla i många år och bättre har det blivit. Och inte minst när det kommer till saker och ting jag inte kan påverka. Även om jag kan vara envis och tro att jag ändå kan-
   Återkommer om denna tålamodsträning om någon vecka. Så det är lite tid kvar. Men jag tränar på.

 13. Tänk att det är så svårt med tålamodet, helst skulle allt ha skett igår, tur att maken är lugnet själv och drar i min handbroms. Vackert med brudparet.
  Ha tålamod ett tag till, den som väntar på något gott osv osv

  1. Ler och ser att vi är många som helst ville att saker och ting skulle ha hänt igår. Här är också maken kav lugn och det underlättar. Jag har tränat mig under åren att ha mer tålamod och kan jag inte påverka något numer så har jag lättare att acceptera det-
   Jodå, jag har tålamod ett tag till. Försöker.

 14. Har tålamod, men mest med människor och djur ,-))) Annars vill jag inte gärna vänta, förstår dig! Önskar att det du hoppas sker!!
  Fint brudpar!
  Pendelbåtar verkar vara ett trevligt sätt att förflytta sig!
  Att vänta på dotter är rogivande ,-) härlig känsla när pendelbåten kommer!
  Många härliga “väntansbilder” ,-)))
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Vad gäller djur har jag nog mer tålamod och delvis också med människor. Intressant att läsa att många jobbar på just med sitt tålamod-
   Om någon vecka så så har jag nog väntat klart och vet. Blir bra så. Tills ess får jag släppa tankarna.
   Pendelbåtarna är så bra och väldigt praktoska-
   Och när jag väntade på dottern fanns det gott om tålamod.
   Ha det fint du också.
   Kram

 15. Ja det där med tålamod passar inte alla:)Sofia färjan såg jag idag i vaxholm:) men vilken fin bild du fick på brudparet när du zoomade in så häftig,kram

  1. Log när jag läste kommentarerna där många kände igen sig i all tålamodet inte var den starkaste grenen. Men, jag tränar på att förbättra det. Just det jag inte kan påverka irriterar jag mig egentligen inte längre på-
   Området runt Saltsjöqvarn är fint och bra med hotellet som bas om man ska gifta sig.
   Pendelbåtarna kommer och går vid bryggan här och det är ju smidigt att ta dem både in till Nybroplan, till Rppsten/Lidingö, Nacka strand och en del av dem till Waxholm-
   Förstår att nu hade en fin dag i Vaxholm-
   Kram

 16. Tålamod är absolut inte min bästa gren. Det ska gå fort, det ska ske “helst igår”
  Som tur är har jag en bromskloss vid min sida vilket behövs ibland. 🙂
  Tack för alla fina båtbilder, njuter av att stå på kaj och se allt från första parkett. Du fångade brudparet riktigt snyggt!Bravo!
  Kramar

  1. Ler igenkännande! Och visst är det bra med “bromsklossarna” vid vår sida. Nu har jag i alla fall kommit så långt att om jag verkligen inte kan påverka något (väder m.m.) så har tålamodet blivit bättre.
   Just området vid Saltsjöqvarn och hotellet där är en bra utgångspunkt för ett brudpar. Tur med vädret hade de ju också.
   Kram

 17. Vilka härliga bilder och vilket fint brudpar som fick hänga med på ett hörn.
  Att vänta är absolut min svagaste sida måste jag erkänna och definitivt något som jag behöver träna på… Ändå har jag bra tålamod men…

  Kram

  1. Tack! Ja, att vänta så här när det är inom räckhåll och jag väljer att vara i god tid är helt ok- Men i övrigt är inte tålamod min bästa gren- Såg i kommentarerna att vi var många som inte hade just tålamod som vår bästa gren. Jag har blivit bättre och inte minst på det jag inte kan påverka- Alltid något.
   Kram!
   Passar på att önska dig också en riktigt fin födelsedag och ett stort grattis-

 18. Din väntan i det här sammanhanget blev ju enbart trevlig med allt som kom i din väg, brudparsfotografering, båtar, folk etc och så slutligen din dotter med Sofia!
  Här på Madeira har jag verkligen fått lära mig att träna tålamod, också hemma på Åland men särskilt här.
  Det kräver dock ett eget inlägg om jag ska gå in på den saken.
  Kram

  1. Visst blev den! Och jag valde att vara i god tid för här vid kajen och bryggorna finns ofta mycket att titta på.
   Tålamodet har just nu behövts i andra sammanhang men träning ger ju färdighet. Under våra år i Kina blev det en hel del träning av det och jag fortsätter den- Roligt att läsa att du också är i träning- Ler!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *