Skyltar Södermalm Stockholm

En del gott och blandat – Skyltsöndag #377

Söndag igen och här på bloggen innebär söndagar också att är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Förra veckans skyltbidrag kom från Hammarbykanalen som är en del av mitt närområde här på Södermalm i Stockholm. Veckan har bjudit på skönt sommarväder och jag bjuder på nytagna bilder med en del gott och blandat.

Stockholm. Kungliga Djurgåden med en hel del gott och blandat. Här Spritmuseum, På Djurgårdens västra del ligger museerna tätt och här finns bl.a. Spritmuseum. Och här erbjuds en hel del gott om blandat. Inte enbart mat och dryck enligt texten. De flesta museer  har också en restaurang och sommartid gärna även en uteservering.

Skyltsöndag med en del gott och blandat

Till Djurgården eller Kungliga Djurgården,som denna rejält stora park heter, styr vi ofta stegen. Och Djurgården bjuder på många olika delar och mycket att se och uppleva.  Att  greppa hela på en dag blir “körigt”. så det är mer lättsamt. Ofta väljer vi att ta oss an en del och gör det ordentligt. Man räknar med att Djurgården har en strandlinje på drygt 1 mil och i övrigt 27km2 land och ca 18 km2 vatten.) I den västra delen av Djurgården ligger Skansen, Gröna lund och i övrigt många museer. (Området med museerna  kallas också  “museieparken”.)

Vid Spritmuseum finns också några “Doggy bar”. Sådana finns lite varstans men just här var namnet extra passande.

Gelato och Café med Skeppshandel

Var man kan köpa Stockholms bästa glass finns det många tankar om. Och vad är den bästa. Vem bestämmer? Hur smakar den? Jag kan bara tala för mig och i mitt tycket så är jag väldigt förtjust “Kennys Gelato” som nu finns vid Spritmuseum på Djurgården och i Tollare i Nacka och i Sickla köpkvarter.

Vad är gelato? Kenny skriver; “Varje morgon gör vi dagsfärsk gelato och sorbeter – totalt 12 smaker per dag. Det som skiljer den italienska gelaton från vår svenska gräddglass, är att gelaton är mjölkbaserad och innehåller mindre fett, socker och luft. Smakerna känns rena och intensiva. Vår gelato är fullproppad med riktiga råvaror, såsom färska hallon, banan eller citroner. Vi har flera gluten- och laktosfria varianter. Vår målsättning är att oavsett vilken av de 12 smakerna du väljer så ska du få en smakupplevelse i världsklass.”

Stockholm. Djurgården. Kennys Gelato. Här finns en hel del gott och blandat om man tucker om glass/ gelatoKennys Gelato. Här finns en hel del gott och blandat när det kommer till glass.

En annan favorit ute på västra Djurgården, helt nära den gamla Djurgårdstaden är trevliga Skroten, Café och Skeppshandel.  Populärt och välbesökt och väldigt trevligt.

Stockholm. Kungliga Djurgården. Skroten café och Skeppshandel bjuder på en hel del gott och blandat. både av det ätbara och annat. På Skroten Café och Skeppshandel finns en del gott och blandat även vad gäller enklare maträtter, smörgåsar, kaffebröd, kaffe, öl. vin m.m- Trevlig miljö och service och väldigt personligt. I köpmandisken här finns bestick, servetter m.m-

Även Södermalm och Saltsjöqvarn

bidrar med några skyltar. Runt om inne i Stockholms centrala delar byggs det en hel del. Jodå, även bostäder både för uthyrning (genom bostadsförmedlingen) och en del bostadsrätter.

Gott om byggkranar är det.

Här är det kvarteret Persikan som är på gång. Men det kommer att bli många kvarter med nybyggda lägenheter. Ev. inflyttning under 2023. 

Intressanta skyltar. “StockH2Olm” på Strandvägskajen mellan den 26 och 28 augusti.  Detta är en hyllning till hållbara vattenprojekt och mer info finns i länken ovan.

Skyltarna sitter vid Danviksbron som leder mellan Södermalm och Nacka.

För egen del var jag på väg till Saltsjöqvarn och passerade både Danviksbron och Boule & Berså.  Här har en ny stadsdel växt fram- Delar av  kvarnen är sedan ett antal år tillbaka ett hotell Sturebadet Marina Tower.

Själva kvarndriften ansvarade Kungsörnen AB för och den upphörde 1989. Och i samband med det rev man en stor del av magasinsbyggnaderna. Men marken här var attraktiv och byggföretaget NCC köpte den liksom kvarnen och Danvikens hospital.  Idag finns över 1000 bostadsrättslägenheter här och området har behållit namnet Saltsjöqvarn.

Vad gäller kommunikationer kan man med buss ta sig till Slussen i Stockholm på några minuter men det finns också en brygga här i Saltsjöqvarn så att man med SL-kort och pendlarbåt tar sig in till City på 10 minuter. (En båt som är väldigt populär och går mellan Nybroplan och Dalénum på Lidingö. (AGA:s gamla industriområde där det idag växt upp ett nytt bostadsområde)

Stockholm är en populär destination för kryssningsfartygen och de avlöser varandra. Här fartyget “Inspiration” från rederiet “Mein Schiff” som ligger i Stadsgårdshamnen.

Saltsjöqvarn är sedan flera år tillbaka hotell “Elite Marina Palace”. Och husen bredvid och bakom är delar av det nya bostadsområdet.

Kajen och bryggan vid Saltsjöqvarn där pendelbåtarna stannar. En skylt gör reklam för a.w. på hotellet men inte lätt att ens på plats tyda skylten. Men färgglad är den.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

22 svar på ”En del gott och blandat – Skyltsöndag #377”

 1. Drinkbarer för hundar och glass för både hundar och människor verkar vara gångbart. 🙂 Fast här sålde de nog ingen hundglass. Glass har blivit mer poppis under pandemin då glassförsäljningen ökade men det är inte så konstigt då det är gott och svalkande och passar vid de flesta tillfällen. Roligt är det att fler och fler tillverkar glass med bra råvaror så snart kanske det enbart säljs sån glass?
  Mysigt med uteserveringar intill museerna.
  Saltsjöqvarn är en vacker byggnad och säkert ett fint hotell.
  Det var en färgglad affisch men inte så bra som gatupratare om det är svårt att läsa vad som står där.

  1. Såg ingen hundglass men en “drink bar fanns”. Bra så.
   Kennys gelato tycker jag om och den är populär- Och roligt nu att många tillverkare med bra råvaror dyker upp.
   Skylten vid Saltsjöqvarn är färgglad men svårt att även på nära håll läsa vad det sår. Men a.w. är det med underhållning och lägre priser
   Trevlig kväll.

  2. Pampig byggnad Saltsjöqvarn=)
   Gelato är gott och garanterat färsk utan konserveringsmedel och e-nummer. H2O var ju fyndigt inbakat.
   Snygg skyltmix!

   1. Tack!
    Saltsjöqvarn är pampig och man har ju inte ändrat på utsidan utan behållit den- Men inomhus så är det ju ingen kvarn längre.
    Gelato tycker jag är gott och just Kennys här har jag fastnat för.
    Ska bli roligt att se den här Vattensutställningen och hoppas vara hemma då.

 2. Ett fantastiskt fint inlägg! Jag gillar det väldigt mycket, kanske för att jag känner igen mig till en viss del.
  Sitt, ligg, rulla runt, haha…bara att välja.
  Doggy Bar behövs det titt som tätt; fint att allt flera tar till sig och servar människans bästa vän.
  Einar Mattsson på höjden 🙂 .
  Stockh2olm är fiffigt. Där har de fått till det på ett bra sätt. Vattnet!
  Är inte säker på om vi har haft besök av Inspiriation (Mein Schiff) här men det är ingen omöjlighet. Under höst, vinter och vår så är de många olika slags Mein Schiff i hamnen.
  Tack Ditte, ha en fin fortsättning ni båda på söndagen!
  Kram

  1. Tack, för fina ord. Ja, både ni och vi rör oss ju gärna och även om ni har så mycket mer öppet hav på Madeira och hade på Åland så är vi glada för just närheten till vatten och båtar. Här avlöser kryssningsfartygen varandra men en del ligger av ekonomiska skäl också i Nynäshamn- Men det är ju inte direkt samma sak som att ligga inne i Stockholm-
   Nu blir det en skön balkongkväll och kan tänka mig att det blir fortsatt god båttrafik här i kanalen i kväll-
   Önskar dig och Uffe också en skön kväll.
   Kram

 3. Snygg och varierad skyltning som vanligt hos dig. Hundbarer verkar bli mer och mer vanliga och jag tycker det är trevligt att man tänker även på fyrbenta vänner och att de är välkomna.
  Här nere hos oss finns det ett par fik med italiensk glass och den är verkligen god.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tackar! Vi har haft en fin vecka och en del turer har det blivit. JUst detta med att hundar är välkomna på många restauranger nu är väldigt trevligt. Och likaså att de fyrbenta vännerna erbjuds vatten-
   Kennys glass har jag fastnat för och just att den inte är så söt och gjord på färska råvaror uppskattar jag-
   Roligt också att ni också kan testa lite varianter av god glass. Har förstått att mindre orter här ofta är i framkanten-
   Önskar dig en fin kväll-
   Njutbart hos oss.
   Kram

 4. Detta är ett inlägg i min smak! Gelato, mmm, kunde nog leva på det om jag måste…utan större problem! Känner faktiskt inte till Kennys Gelato, en miss misstänker jag? men det fanns många andra som fick besök, så länge jag bodde kvar. En var “StikkiNikki” nedanför Sheraton. Fantastisk Gelato och dito utsikt. Det poppade upp fler SN under mitt sista år i sthlm, men denna var klart bäst…saknar…Tröstade mig i Italien och nu längtar jag efter mer, mmm

  1. Tack Ja, lite gott och blandat så här på hemmaplan. Kennys Gelato är ganska ny så det fanns nog inte när du bodde i närheten. Men jag vet att den är både välbesökt och omtyckt.
   Stikki Nikki finns kvar och på lite olika ställen i Stockholm, varav ett par på Söder. En på Götgatan vid Medborgarplatsen och en vid Mariatorget- Och sedan den du minns vid Sheraton-
   Förstår att du hittade god gelato i Italien. För min del är det nu tyvärr så länge sedan jag var i Italien att jag nog nästan glömt hur gelato smakade där- Men Italien lockar och av många orsaker. Ja, det finns mycket som gör det.

 5. Oj så många fina skyltar du skyltar med idag! Blev sugen att prova Kennys glass trots att jag inte är en glassälskare!
  Ha en fin kväll, jag måste skynda vidare mot jobbet…
  KRAM!

  1. Tackar! Jag, är inte heller någon riktig glassälskare men ibland så. Och just Kennys har jag fastnat för. Men han finns ju inte här i kvarteren så det ger sig.
   Önskar dig nu en lugn jobbnatt.
   Kram

 6. Härligt med tillgång till många museum .-)
  Gillar förstås Doggy bar!
  Så mycket glass att välja från, här hos oss är det svårt att hitta de snaste sorterna ,-) Man ser reklman och tänker att den ska vi prova, men finns den , nej!
  Skroten café ser mysig ut, från förr!
  Herregud vilken skillnad på att bo där du bor mot här! Tur vi älskar vår lägenhet ,-)
  Hotellet Saltsjöqvarn var verkligen tjusigt, helt i min smak! Fast vi bor ju så gott som aldrig på hotell.
  Måste ändå kolla upp hotell Elite Marina Palace ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose

  1. Har i sommar än mer sett att man på olika restauranger och serveringar tänker på hundar. Och hundar är också numer välkomna mer än de varit tidigare. Bra så.
   Skroten är trevligt så dit söker vi oss gärna. Miljön är så avspänd
   Och visst är det viktigt att man trivs i sin lägenhet. Jag förstår att ni gör det och det är ju så värdefullt.
   Saltsjöqvarn är fint och jag går dit om jag ska ta båten ut till Nacka strand eller över till Ropsten- Fint att fasaden är bevarad.
   Önskar dig också en bra start på veckan och att din mamma ska må bättre.
   Kram

 7. Snacka om variation av skyltar i ditt inlägg:-) Suveränt! Skrattade gott, då det är fler som “hakat på” mitt glassinlägg i veckan. Å även jag bloggade om glass i dagens Skyltsöndag. Förresten finns Snö på Odenplan också, så om du och kompisen Agneta känner för att jämföra Kennys glass med Snö’s variant så… Du är ju heller ingen glassfanatiker, så om du gillar Kenny så gillar du Snö – gissar jag;-)
  En härlig byggkran också, tack speciellt för den:-)
  Hundbaren är nog den mest “sofistikerade” varianten jag sett. Så himla kul:-)
  Området kring Saltsjöqvarn har verkligen “exploaterats” de senaste 10-15 åren. Men kul att man satsar på hyresrätter där, vilket man inte gör här i förorten i norr. Vågar ändå inte ens gissa vad hyran för en säg trea är där…

  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  1. Tackar! En del gott och blandat blev det. Tänkte också på ditt glassinlägg när jag skrivit mitt syltinlägg Ja, så kan det bli.
   Hos dig fick jag veta att Snö också finns på Odenplan så där blir det säkert ett glasstopp i augusti- Agneta är just nu på Gotland så just våra rundor har paus.
   Hyresrätter kommer men under 10 000 kr för en mindre två lär det nog inte bli Hittade inga direkta uppgifter nu. Men säkert behövs också många år i bostadskön för att få en lägenhet här och detta är i området vid Londonviadukten/Danviksbron och med utsikt upp mot Fåfängan. Just nu inte direkt så charmigt.
   Runt Saltsjöqvarn, Finnboda och Kvarnholmen är det ju mest bostadsrätter och där är det nog nu färdigbyggt. (Mer elle rmindre)

 8. Glass i stora lass! Älskar glass och på tisdag ska vi åka till Porto Covo där den bästa glassen finns i vår närhet. Jag blir dock lite skeptisk med ordet “hemmagjord” glass. Står han hemma i sitt kök och gör 12 glassmasker till tre olika glasskiosker? Oavsett så är det ju härligt att du har mumsig glass i närheten, det borde vara lag på det 😀 Hahah

  1. Lite så! Kennys Gelato är ingen direkt GB variant utan produceras i lite skala. Gelato har ju ett helt annat sätt att tillverkas på än vanlig glass så hantverket blir ju större än de massproducerade.Dessutom utan konserveringsmedel och e- medel. Och förutom det så är glassen suveränt god.
   Önskar er en god glasstund-

 9. Alltså, jag är sådan lantis numera så jag hade stått och undrat över ordet gelato! Att det i princip är glass, dock med grädde istället för mjölk hade jag knappast kunnat gissa mig till.
  Doggybaren var väldigt gullig, hoppas hundarna eller hundägarna uppskattar pyntet.
  Du har haft fina dagar i din vackra hemstad! Kram

  1. Jag håller med dig! Är ju nästan allergisk mot alla utländska ord i svenskan. Men här finns just ingen motsvarigeht så det fick passera.
   Stockholm har fler och fler barer för hundar och det är ett gott initiativ. Sen vet jag inte om pyntet är så nödvändigt dock.
   Jag har haft fina dagar hemma och är så nöjd med det just nu.
   Blev ju en del resande i juni och juli som nu tar ut sin “rätt”. Jag är ju ganska åldersrik.
   Kram

  1. Tackar! Just nu är det en hel del tid här hemma och kameran får följa med. Kul att du också gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *