Skyltar Stockholm

Veckan som varit – Händelser och upplevelser i skyltform

Söndag! Dags igen för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. ”Skyltar” av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckan som varit har bjudit på mycket av det mesta och här kommer  ett axplock i skyltad form.

Skyltar från veckan

En del promenader har det blivit både inne i Stockholm och längs vattnet och koloniområdena Årstaviken/Mälaren på Södermalm.

Veckan som varit har bjudit på vackra promenader på Södermalm både längs Årstaviken och bland koloniträdgårdarna.Gott om äpplen finns det. Och om man nu inte tar hand om dem själv så finns andra alternativ.

Hotell Clarion Stockholm tar gärna hand om överbliven frukt. Gott initiativ! Och personal från hotellet kommer och plockar och tar hand om frukten.

Liknande skyltar finns uppsatta i flera olika koloniområden här på Söder.

Ett par dagar under veckan har jag i olika sammanhang besökt hotell Downtown Camper.

Hotell Downtown Camper har jag besökt ett par gånger i veckan i olika sammanhang.

Välkomna in hit! Och så även om man inte är hotellgäst. Bara att slå sig ner i den stora lobbyn som är tänkt som ett vardagsrum.

I tisdags var det ett event på hotellet som det handlade om sport, friluftsliv och äventyr.

Och i torsdags var det den Andalusiska turistbyrån tillsammans med resenätverket Travel Massive som bjöd in till en kväll där den spanska Costa Tropical presenterades med workshops, presentation av området och goda tapas.

Jag testade olika skor och dessa färgglada varianter kommer i vår.

Och har man köpt nya skor kanske de gamla kan återanvändas. Behållaren finns på hotell Downtown Campet

I lobbyn på hotellet finns en tunna där man kan lämna skor och med skylten “Let someone else adopt your shoes”

Några till…

Under torsdagens jobbresa i Stockholm blev det lunchstopp på restaurang Hasselbacken på Djurgården. Och alldeles bredvid ligger “Cirkus”. Idag ingen cirkus som det var förr utan olika scener för konserter och föreställningar. Gamla Cirkus, till höger, byggdes i slutet av 1800-talet och var till just för cirkusföreställningar.  Nya Cirkus, “Skandiascenen”,  till vänster, invigdes 2015. Hela Cirkusetablissemanget ägs idag av Björn Ulwaeus med bolag.

Peter Jöback är nu aktuell på Cirkus med sin show. Absolut sevärd sägs det. Har ännu inte varit där.

I Kungsträdgården pågår en utställning om rymden som jag tittade på under gårdagen.

Såg under gårdagen också en stor demonstration med start i Humlegården. Mot slaveriet i världen.

 

En händelserik och rolig vecka på alla sätt.  Och hit hörde också att på Stockholm Central bli bjuden på en kopp kaffe. Dessutom var det extra pris på Nespressobryggarna.

 

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Veckan som varit – Händelser och upplevelser i skyltform”

 1. Så praktiskt att man kan lägga sina gamla skor i behållaren. Kanske finns det någon annan som behöver dem och blir glad 🙂
  Stor kram

  1. Tycker att tanken är bra! Och skor fanns i alla storlekar. Hela hotellets koncept tycker jag är bra. Lobbyn är tänkt som ett vardagsrum även för de som inte bor här. Kram och trevlig söndag.

 2. Snyggt skyltat som vanligt! Smart med skorna för vem vet vad som kan hända 😉 Minns när jag fick skoskav i Berlin och det fick bli ett nödköp av flipflops!

  Kram och ha en god söndag!

  1. Tack! Och många skyltmöten blev det i veckan. Visst är det bra med skoinlämning och många par var inte alls så slitna. Att få skoskav är illa så tur att du hittade flippisar.Tur det inte var vinter. Trevlig söndag. Kram!

 3. Skyltar från runtom ui världen igen! Kul ? Trevligt med nya färger på de braiga skorna men jag väljer svart ändå ? Men begagnade skor… njae.. Jag har alltid varit noga vad jag har på fötterna.

  1. Svart håller sig ju alltid, men de i färg såg pigga ut. Vad gäller begagnade skor så kan det ju vara någon som behöver. Hotellobbyn här är öppen för alla så kanske någon som tittar in har skoskav och behöver ett par extra. Tyckte de flesta såg ok. ut. Jag har sådana problen med mina fötter så det är få skor som passar mig. Men ett gott initiativ är det. LIkaså att personal från Clarion hotell Stockholm kommer och tar hand om frukt som koloniträdgårdsägarna inte vill ha.
   Önskar dig en fin ny vecka och trevlig kväll.

 4. Många fina skyltar i din söndagsskyltning idag!
  Jag tycker särskilt mycket om Clarions hotell som erbjuder sig att ta hand om överbliven frukt och
  så givetvis den med möjlighet att adoptera skor. Fina initiativ, verkligen.
  God fortsättning på dagen!

  1. Clarion ligger i framkananten med stort miljötänkande och nu verkar Scandic följa efter. Goda initiativ är det.För det slängs en massa helt i onödan.
   Önskar dig också en fin söndag, det som är kvar av den. Här är det mulet och grått idag och höstkänsla. Men det har verkligen varit fina dagar länge.
   Ha det gott!

 5. Vilken händelserik vecka! Ja, smart av CLarion att ta hand om frukten! Hoppas många nappar.
  Var lunchen bra på Hasselbacken? Tror aldrig jag varit där och ätit.
  Men på Cirkus har jag varit många gånger . I fredags fick jag ett sms från kompisen Y som hade biljetter på gång till just Jöback på Cirkus nästa fredag och undrade om jag ville följa med, jag sa inte nej!
  Ha en fortsatt skön söndag!

  1. Clarion har en hel del olika bra tankar i mångt och mycket. Och just nu är det ju mycket frukt som förfars. Lunchen på Hasselbacken var riktigt bra. Ett stor salladsbord, flera varmrätter att välja blad och kaffe och kaka för 125kr. Bra service dessutom och fin miljö.
   Har förstått att Peter Jöbacks show är mycket sevärd- Skulle gärna se den.
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag.
   Kram!

 6. Vilken härlig mix – igen! Suverän idé med att Clarion tar hand om överbliven frukt! Eloge!
  Downtown Camper ska helt klart få ett studiebesök av mig. Vilken annorlunda koncept, för att inte tala om annorlunda inredning. WOW!
  Å du förstod nog att jag precis valt ut mina nya Ecco till våren;-) De orange såklart. Har ett par liknande som jag köpte ifjol, men de går mer åt “laxrosa” hållet.
  Scandic hotellet vid Cirkus är ett häftigt bygge, men det ligger alltför tätt inpå Cirkus. Kulturkrock, som jag inte tycker är så himla lyckad om man säger så.
  Demonstrationen mot slaveri var en världsomspännande manifestation har jag förstått.
  Å vem tackar nej till en Nespresso, inte jag i alla fall;-)

  Väldigt inspirerande skyltar! Tusen tack för dom och länken:-)

  1. Jag tycker själv att det var en bra mix. Mycket har hänt i veckan. Gör gärna ett besök på Downtown Camper . Jag tror inte du blir besviken. Skönt att titta in, slå sig ner en stund och även toaletterna är jättefina. Visst var de orange ECCO skorna fina. Och de kommer i vår i många olika färger. Vad gäller hotellet reagerade jag inte alls på hotelldelen på Hasselbacken. En stor del är inrymt i den gamla byggnaden. Däremot reagerade jag på den nya scenen vid cirkus, “Skandiascenen” som jag tycker är i stor kontrast till själva gamla Cirkus. Köpte ingen Nespressobryggare här men det var bra rabatt.

 7. Svar: Jag menade såklart Skandiascenen, men läste fel. Måste bero på att solen låg på och jag inte såg;-) Eller så är det åldern;-)

  1. Förstod nästan det…Instämmer helt i dina tankar. Reagerade också på dessa kontraster. Men inte är det åldern. Tror mer på solens frånvaro.

 8. Jag gick ju igång på ECCOskorna. Ett märke som passar mina fötter väldigt väl Snygga färger också! Älskar braiga skor.
  Överbliven frukt kunde gärna få hamna hos mig 😉
  Fint att ta tillvara både gamla skor och kläder. Om kvaliteten håller. Jag gav nyss bort en kasse till Kvinnojouren.
  Sen kvällskram!

  1. Jag tycker ECCO och Scetcher har bra skor som passar mina fötter. Och glada färger piggar ju upp. Clarion hotell har många goda tankar vad gäller miljö och återanvändning. Och jag vet att frukt har hämtats och kommit till användning. Kul att även hotell Downtown Camper/ Scandic är inne på återanvändning. Här vad gäller skor. Och jag tyckte skorna såg ut att var helt ok. Fint att andra kan få ta del av det man inte behöver.
   Sen kram i kvällen.

 9. Jag skulle gärna se Peter Jöbacks show. Ecco-skorna verkar spännande… ser nästan ut som skaftlösa stövlar. Vad är det för material månne? Får vänta och se i vår när de kommer. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Peter Jöbacks show verkar så bra. Vet många som sett och lovordat den. Eccoskorna var både sköna och färgglada. Tror de var gjorda av tyg som andas och är vattenavvisande . Kram!

 10. Vilken händelserik vecka och den gav ju en god skyltskörd också. Och apropå skörd – smart “tiggeri” av Clarion där. Med tanke på vad jag tyckte om alla jobbiga äpplen i trädgården dom sista åren så är det ju faktiskt en riktig win-win situation att dom erbjuder sig att komma och hämta dom 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Här har det varit full fart och väldigt trevligt. Visst är det bra att Clarion gärna hämtar och plockar frukt som annars förfars. Här dignar äppelträden. Sen kan man undra varför svenska äpplen i butikerna är så dyra, runt 30 kr/kg. Strålande sol här så en bra start på veckan blir det. Önskar er en fin måndag.

 11. Härliga skyltar , ang skorna ja att ha extra är alltid bra, när vi gick i Aten hade jag 2 par att byta med o tacksam var jag för det 🙂 roligt att läsa om dina fina turer med eller utan färdmedel kram å fin måndag

  1. Visst är det viktigt med bra skor. Vi går ofta långt och länge och då är det “Scetcher” elle ECCO skor som gäller. Ja, många turer och en hel del trevligheter har det blivit under veckan. Så roligt!
   Kram och trevlig måndag.

 12. Mycket på gång hela veckan.

  Kollade på ECCO- skor. Jisses, va´ dyra dom är! Lägsta priset för ett par gymnastikskor/sneakers
  var 130 dollars. Andra typer ligger omkring 200 dollars och upp. Ingenting för min budget, den
  saken är klar.
  Jag köpte ömt begagnade skor för ungarna, när dom var små. Dom växte ur skor så fort,
  och var för små för att bry sej om, om dom var nya eller ej. 🙂

  1. Verkligen! Här är inte skorna lika dyra som hos dig. Men man får nog kanske ge mellan 75 och 100 dollar. Ibland billigare på rea. Jag har krossade stortår så ECCO eller amerikanska “Scetchers” kan jag ha utan att få ont. Jag promenerar väldigt mycket så skor jag kan gå i är “ett måste”. Men de håller i flera år. Visst är det bra att köpa begagnade saker till barn. Har vi också gjort.

 13. Du har så mycket fint att bjuda på så man blir alldeles paff! Så kontinentalt och så mycket nytt i min gamla hemstad. Och det ser ju nästan ut som om sommaren ännu härskade! Här hotas med snö till nästa helg… Eccodojorna blev man glad av, nästan höstens varma färger. Ja som det finns skyltar och skyltar, överallt. Och i en storstad måste något extra till för att fånga uppmärksamheten…Nu ska jag fortsätta på en buss-båttur ser jag

  1. En rolig, omväxlande och trevlig vecka blev det. Du känner ju väl till Stockholm men mycket nytt händer här hela tiden. Men mycket av det gamla är också kvar. Och ombyggnader pågår ständigt. Förra veckan var somrig men idag kändes det kyligare och med mer vind.
   Men någon snö vill vi inte ha ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *