Stockholm Trevligheter

Sport, friluftsliv och lite äventyr

Sport, friluftsliv och äventyr – var temat för den pressdag  jag igår var inbjuden till i Stockholm på hotell ”Downtown Camper by Scandic”.  Det var för sjunde året i rad  (mitt första) som en rad varumärken inom ”outdoor, lifestyle & sport” (utomhusaktiviteter, livsstil och sport) presenterades genom företaget MANDEL Showroom. (En PR firma med kontor  i Norden och Tyskland och som bl.a.  jobbar med marknadsföring av resor, sport, hälsa, återvinning och funktion)

Både sport, friluftsliv och äventyr med Renata ChlumskaKanske börjar äventyret redan här, utanför hotellet, med Renata Chlumska. Första svenska/tjeckiska kvinnan att bestiga Mount Everest. 

Inte direkt en tydlig skylt till hotellet Downtown Camper. Här gick det i gråbrunt. 

Sport, friluftsliv och lite äventyr

var temat för pressdagen och syftet givetvis, som det är på mässor/pressdagar, att visa och marknadsföra olika produkter. Jag är intresserad av både lite äventyr, sport ( numer ganska begränsad som egen utövare) och en dos friluftsliv. Men jag har blivit tämligen bekväm med ökad ålder, även den just det bara är en siffra.  En hel del går att förena och det var just bekvämlighet och funktion jag särskilt tittade efter.

Det mesta som presenterades under pressdagen finns tillgängligt, eller kommer snart att bli det, i olika sportbutiker runt om i landet. Och vill man handla via internet så går det givetvis bra. En del av det jag såg fastnade jag lite extra för och roligt var det att se utbudet och få en mer personlig information.  Trevligt och givande var det.

Norska Bergans har en hel del produkter för sport och uteliv.Norska företaget Bergans har hängt med i många år och är kända för verkliga kvalitetsprodukter för det mesta inom friluftsliv

Jättesköna skor/boots i mjukt skinn från Ecco. Och eftersom jag har problem med båda mina stortår är sköna skor så viktigt.  Just att de är sköna och inte vilket märke det är. 

Vet inte om det direkt är en nyhet

för termosar i rostfritt stål har funnits länge. Men de har varit tämligen tunga. Här hittade jag något som heter ”Hydro Flask” -en termos-behållare som finns i olika storlekar och i varianter som ölmuggar, vinglas. mattermosar och kaffemuggar.  De fungerar lika bra för varma som kalla drycker och går även att förvara is i som håller sig en hel dag. (Nåja, till viss del på yttertemperaturen. Är det väldigt varmt, över +30 smälter en del is, men det mesta håller sig just som is.) Hydroflaskorna/kärlen har dubbla väggar och gjort av livsmedelsklassat stål som innebär att den inte tar eller lämnar ifrån sig ”smak”. (Så är det med det mesta rostfria stålet. )

Att byta ut mycket av all plast mot mer miljövänligt material är ju högst önskvärt. Uträknat är att:

– varje sekund slängs det 1500 plastvattenflaskor i världen

-89 miljarder plastvattenflaskorsäljs i världen varav endast 1 av 5 återvinns

– bara i England slängs 7 miljoner papperskaffemuggar per dag

-globalt slängs 500 miljarder papperskaffemuggar per år

bara 1 av 400 papperskaffemuggar återvinns.

Överst stålflaskan ”hydro flask” och även i genomskärning. Bekvämt var min tanke. Hittade en perfekt hopfällbar stol i aluminium att ta med mig ut . Tillhörande bord finns. Men mitt behov av den är inte så stort…Däremot skulle jag tycka ett en smidig och rejäl ryggsäck kunde få flytta in hos mig. Fastnade för den till vänster, från Bergan. Skall prova den i butik och jämföra med andra säckar både vad gäller pris och hur den känns lastad på ryggen

Roligt med personligt bemötande att att kunna titta i lugn och ro.

Ett urval av vinterns skidåkarmode från Odd Molly. Inget som direkt talade till mig.

Men –

talade till mig gjorde Lotta, PR och informationsansvarig på Mitsubishi och en elev jag hade i Upplands Väsby under tre år i mitten och slutet av 1980-talet. Ett bra tag sedan, men Lotta kände igen mig och jag henne. Och både namn och en hel del annat kom jag ihåg.  Jätteroligt att ses!  Här hos Lotta var jag också med i en tävling.

Så roligt att ses och många år sedan vi sågs var det.

Här hos Lotta var det dags för en tävling. Renata Chlumska hade packat sin ryggsäck och nu gällde det att klura ut hur mycket den vägde. Jag testade. Och tung var den. Men hur tung. Hoppas på vinst kan en alltid göra. Priset för rätt gissning är en vecka med en Mitsubishi Outlander Hybrid. Skulle passa mig perfekt. Billös som jag är.

Här med ryggsäcken på. Men hur mycket väger den?

 

26 svar på ”Sport, friluftsliv och lite äventyr”

 1. Det var ett läckert inlägg, helt i min smak! Jag gillar ju såna prylar även om jag inte längre är ute på det viset. Jag kommer ihåg när jag var gram-letare inför Caminon i Spanien. Och ryggsäckar har alltid tilltalat mig. Söker alltid det bästa! Precis som med skor!
  Odd Molly, där kan jag hålla med dig. Jag tittade just på vanliga modekläder från Odd Molly men jag föll inte för en enda en, jag har aldrig haft något plagg därifrån. Ändå ska det vara så elegant.
  Ryggan du har på dig där, den väger inga 10 kg, men tja.Kanske 7?
  Stor kram!

  1. Ryggan var Renata Chlomskas och vägde en bit över 10 kg. När jag fjällvandrat på skidor och till fots har jag bra koll på vikten så min gissning är nog mer runt 13-15 kg. Får veta nästa vecka. Från Odd Molly har jag en blus och en kofta men det är inte direkt min stil. I övrigt fanns mycket bra och av bra kvalitéer. Man hade dessutom goda möjligheter att testa. Dessa Ecccokängor ska snarast inhandlas. Så sköna. Jag vill också ha det bästa och oftast får man ju vad man betalar för.
   Stor kram och trevlig kväll.

 2. Vilken intressant och givande mässa. Även om du inte är lika fysiskt aktiv längre så finns det många andra sätt att röra på sig som till exempel promenader. Då gäller det verkligen att ha bra skor oavsett märke. Här krånglar en fot så jag får gå på jakt efter något som verkligen sitter bra och är skönt.

  Kram och ha en härlig onsdag!

  1. Det var riktigt trevligt och allt i mindre skala. Utekläder i bra kvalitéer är viktiga. Dessa skor (boots) från Ecco var en höjdare. Som att gå på moln tyckte jag. Ska inhandlas.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 3. Den där ”Hydro Flask” lät ju väldigt bra. Så en eller två sådana måste jag leta upp. Och jag håller tummarna för dig att du gissar rätt på vikten i ryggsäcken. 🙂

  1. ”Hydro Flask” föll jag också för och den säljs bla. hos Naturkompaniet. Men finns också på många ställen via nätet.
   Jag hoppas att jag i alla fall kom i närheten och helst en vinst förstås. Vi har ingen bil och jag vet var jag gärna skulle åka.

 4. Håller tummarna att du vinner veckan med bilen! Kul tävling 🙂

  Hmm… Ser på skidmodet att jag helt klart är omodern. Men varför skulle jag vara modern där när jag inte är det på nåt annat? 😉 Nåja. Modet går ju i cykler, så en dag kanske… 😀

  Ha en fin kväll!

  1. Hoppas på vinst! Vore jättekul. Vad gäller det som visades här i skidmodeväg kan jag avstå från. Har bra Peak Performance kläder och de är alltid gångbara.
   Trevlig kväll önskar vi er.

 5. Vilket färgglatt inlägg, och vilket roligt event. Mycket orange och då tänder jag ju alltid lite extra om man säger så:-)
  Är ingen direkt friluftsmänniska och har ärligt talat aldrig varit någon heller. Men bekväma och fotvänliga skor har alltid haft hög prioritet här hos mig. De flesta av mina skor är faktiskt från Ecco.
  Sedan lärde jag mig nåt nytt, nämligen att Odd Molly gör skidkläder. Det visste jag inte. Känner bara en person som verkligen är skapad för dessa udda kläder. Hon klär sig fantastiskt i dom. Själv är jag absolut inte typen att bära plaggen.
  Himla kul att du träffade en f d elev. Vilken överraskning för er båda.

  PS. Innan du bestämmer dig för en ny rygga så kom ihåg att du ska välja en som försluts mot ryggen. Du vill ju inte råka illa ut en gång till antar jag. DS.

  1. Här fanns en hel del färgglatt att tillgå. Numer är jag väl inte heller en direkt friluftsmänniska men bekväma och ändamålsenliga kläder gillar jag. Och vad gäller skor har jag stora problem med två krossade tår. Dessa Ecco ”boots” var mjuka som handskar och passade mina tår perfekt. Ska bara bestämma färg. Odd mollys skidkläder passar inte mig. INte alls. Jag kör med Peak Performance och de hålle roch är odödliga. Kul att du kännee någon som passar i Odd Molly. Men märket lär sälja hyftsat…Jätteroligt att träffa en ”gammal” elev. Och hela den klassen minns jag me stor glädje. Minns vår lägerskoloa till Fårö som om dte vore igår.
   Vad gäller rygga ska den förslutas mot ryggen. Absolut. Och nu är detta modell större , men kraven kvarstår. Och jag vill inte årka illa ut igen.

  1. Jag har gissat på vikten och med tanke på att ryggan tillhör en Mount Everestbestigare, Renata Chlumska, så är det en bit över 10 kg. Men jag hoppas förstås på vinst.
   Önskar dig en fin fortsatt vecka.
   Kram!

 6. Ja, nu håller vi tummarna för dej!
  Vilken spännande pressdag det blev, och så kul att träffa en fd. elev!
  Odd Molly har lite speciella kläder, jag har nånting därifrån också. Skidkläderna var lite coola tycker jag!
  Kram och sov gott!

  1. Tack! Jag skulle gärna vinna. Vad gäller Odd Molly har en en blus och kofta därifrån. Men anars är dte inte riktigt min stil Vad gäller skidkläder har jag Peak Performance och de har hängt med länge. Ganska tidlösa och funktionella. Kul att O.M. satsar på skidkläder och du skulle säkert passa jättebra i dem.
   Kram!

 7. Så kul att gå på ett lite annorlunda event! Renatas äventyr har jag följt, jag är liksom en bänkidrottare, fast bänk-äventyrare! Läser och tittar på dokumentärer, så upptäcker jag världen när varken hälsan eller plånboken tillåter andra resor. Och jag är ganska tillfreds med det. Ryggsäck ja, nu är inte jag ute o vandrar, men, jag hade en himla bra ryggsäck som jag hade som matkasse i affären. Den hade bara en rem, lätt att svinga bak på ryggen när man lastat klart vid kassan. dramaten, shoppingvagnen har jag förstås, men skulle gärna ha en liten rygga också, Googlade härom kvällen, men det var inte lätt att hitta något jag fastnade för. Hoppas att du gissat rätt och vinner! Kramen

  1. Numer är jag nog också mer på bänken men precis som du så blir det en hel del stag. Att läsa och se dokumentärer är ju verkligen att ta del av världen. Och även här säger plånboken ifrån. Jag behöver verkligen en större rygga än den jag mer har som handväska men det vill till att prova ut den lastad så att ryggen skonas så mycket som möjligt. Din ryggsäck låter ju verkligen bra.
   Jag hoppas också jag gissat rätt.
   Kram!

 8. Jag älskar den här typen av kläder och prylar. Kvalité , funktion och med snygg design. Det kollar jag gärna in. Önskar att jag vore mer sportig och friluftig så jag hade mer nytta av såna här grejer.

  1. Det var roligt att se utbudet och det var en hel del nytänkande här där både funktion och material var viktigt. Så där sportig är jag väl inte men jag är ute mycket och så året om, Många och långa promenader blir det. Så skor är viktiga och jackor som ”andas”.

 9. Vilket spännande och intressant inlägg! De bootsen från Ecco skulle jag gärna ha, men tyvärr är de för dyra för min kasa.
  ”Hydro Flask” verkar absolut vara en höjdare – ska titta närmare på såna när jag kommer in till Naturcompaniet!
  Håller tummarna för att du vinner en vecka med bilen!
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Jag har sådana problem med fötterna, tårna och köper inte så ofta skor/boots.Hittar jag något som är bekvämt och som jag kan gå i, för går gör jag mycket, så får jag slå till. ”Hydro Flask” verkade väldigt bra. Dyr, men hållbar.
   Jag hoppas också jag vinner en vecka med bilen för vi har ju sedan några år ingen. Går bra det också men det är ibland enklare att ta sig ut i landet med bil. Tågen är ju inte att lita på.
   Här väntar jobb idag. Roligt!
   Önskar dig en fin torsdag.
   kram!

 10. De där termosarna var verkligen intressanta men ack så dyra! ca 35 € för en som rymmer en halvliter (Amazon.es). Men förhoppningsvis är de bra och hållbara.

  Bra skor är jätteviktigt, är ju i samma sits som du med onda fötter. Ecco vet jag dock inte om det är mitt märke, egentligen. Köpte ett par dyra sandaler där, kändes bra på plats men nä, de klämmer så över tåleden så det funkar inte. Mannen min köpte ett par snyggare Ecco-skor, han hade bara skavsår av dem.

  Ryggsäckar är ju ett helt kapitel för sig! Det är ett litet h-e här med skolryggsäckar. De är inte gjorda för att bära så tungt som ungarna måste bära, faktiskt. Köper man andra varianter så är de inte lika lämpade som skolryggsäck. Helst skulle jag vilka köpa en liten vagn för sonen att ha ryggsäcken på men det skulle han aldrig gå med på.

  Lycka till med tävlingen! Glöm inte berätta hur mycket den faktiska vikten var. Det är kul med de där gissa vikt eller antal-tävlingarna men det är verkligen supersvårt!

  1. Termosarna är jättebra, men visst är de dyra. Men de är bra och för kvalitet kan jag tänka mig att betala det. Har en gammal ståltermos som jag betalade 300 kr för när den köptes för många år sedan. Den är verkligt bra men väl tung . Ska köpa en ”Hydro Flask” men i butik för där blir den lite billigare. Naturkompaniet har dem. Euron är ju dyr mot kronan. Såg priser mellan 270kr och 370 för 1/2 l, lite beroende på modellen. Scetcher skor (jogging och sandler) och Ecco i joggingskor funkar väldigt bra för mig. Även sandaler. Men modellerna är ju många. Dessa boots som blir bra nu i höst och delar av vintern är så mjuka att mina fötter kommer att gilla dem. Men fötter är ju olika.
   Jag ska nu har en rygga för att ha med mig på vandringar och norska Bergans är bra och av hög kvalité- Vad gäller skolryggsäckar är det ett kapitel för sig för de blir ju verkligen tunga. Ser i Torre att många killar har ryggsäckar, verkligen rejäla, men visst vore en ”dra maten” skonsammare för ryggen.
   Tävlingen får jag svar på i nästa vecka och jag meddelar resultatet. Visst är det svårt, men jag fick testa ryggan och tung var den.

  1. Det var både tervligt och givande och eftersom det var i mindre skala blev det än mer personlugt. Spännnand emed din klänning….kLart jag ska läsa.

 11. Har de hunnit ringa dig och gratulera? Bättre att inte vinna. Sedan blir du ”kär” i bilen och vill ha den varje dag.
  Vad kul att träffa på en elev från förr. Kan inte vara lätt att komma ihåg alla namn.
  Fanns det inga blå boots? De såg sköna ut. De flesta av mina skor är Ecco.
  Det är spännande att se och ”klämma lite” på nya produkter. Vissa undrar man såklart vad de ska vara bra till. Smaken är delad som tur är.
  Fikasugna Bosse

  1. Inget har hänt på vinstfronten ännu. Men i veckan…Hoppas gör jag. Risken finns att kärlek uppstår, men här där vi bor på Söder är en bil inte till så stor glädje. Inte i Stockholmstrafiken heller. Men en vecka med den skulle vara en upplevelse och jag skulle vidga vyerna. Då och då träffar jag gamla elever och jag har ganska bra ordning på namnen fortfarande. Men just denna klass där Lotta gick minns jag med stor glädje. Vi var även till Fårö på lägerskola och bodde på ett vandrarhem. En minnesvärd resa på alla sätt.
   Såg inte bootsen i blått, men det kanske finns. Ska bli et par av dessa.
   Ha det gott!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *