Spanien Trevligheter

Tropisk kust i Spanien – Costa Tropical

Igår blev det en dag som på olika sätt fylldes av resor. Dagen bjöd på ett jättetrevligt resejobb i Stockholm och på kvällen blev det  en tur till södra Spanien, till en tropisk kust, Costa Tropical, i regionen  Andalusien.  Det var Travel Massive, (ett resenätverk) som på  hotell Downtown Camper, tillsammans med den andalusiska turistbyrån/spanska turistbyrån ordnade ett “Mini Massive”med fokus på Costa Tropical.  Nu var det andra gången den här veckan jag var här på hotellet på ett “event” och även i tisdags var det med viss inriktning på resor. 

Tropisk kust i Spanien , Costa Tropical lockar till besök.

 

En tropisk kust

I södra Spanien, i regionen Andalusien och i provinsen Granada, ligger en ca 8 mil lång kuststräcka som kallas just Costa Tropical, en tropisk kust.  Året runt är klimatet behagligt, ett subtropiskt klimat, långa varma somrar och mycket milda vintrar. Här möts varma vindar från Sahara och de friskare från Atlanten och gör att klimatet anses vara “lagom” hela året. Andalusien fungerar som en naturlig bra  mellan Afrika och Medelhavet och är en mötespunkt för två hav, Atlanten och Medelhavet.  Ett kriterium på det behagliga klimatet sägs vara att den tropiska frukten cherimoya/kirimoja  (vaniljäpple) trivs här. Den vill inte ha  det för varmt på somrarna och inte för kallt på vintern.

Förutom vackra stränder erbjuder området en hel del annat. Befinner man sig i den staden Almunecar, en av städerna på denna kustremsa, når man på under en timme skidåkning i Sierra Nevada, konst och kultur i staden Granada och mycket av det mesta i Malaga.

Costa Tropical är området som är märkt med rosa på kartan med en av städerna, Almuñécar , utsatt.

Transporter

är viktiga och har man med sig, eller hyr bil är vägnätet med motorvägar (många avgiftsfria) och bra landsvägar väl utbyggt. Höghastighetståg och vanliga tåg gör att det går snabbt och smidigt att ta sig runt. Mellan Malaga och huvudstaden Madrid tar man sig med tåg på 2 timmar. och 40 minuter.  Även bussnätet, med både lokala och långfärdsbussar, fungerar fint. Vad gäller flyget så är Malaga ett bra val om man vill ta sig längs kusten här.

Kvällen bjöd på

en hel del trevligheter och förutom olika “workshops” och presentationer av Costa Tropical smakade det väldigt gott med ett stort urval av spanska tapasrätter, många i modernare tappning. Extra roligt var det också förstås att träffa bloggvänner, “gamla” och “nya”.

Travel Massive ordnade tillsammans med Andalusiska/spanska turistbyrån ett evennt med fokus på spanska Costa Tropical, en tropisk kust. Sammanhållande länkarna är Annica, Lola och Sofia med bloggarna “Resfredag”, Geotraveler´s  Nich och Fantasiresor. I kväll är det spanska Costa Tropical, en tropisk spansk kust, som presenteras.

Jag fick bra tips av bl.a Matías Hidalgo från Hotel Helios i Almuñécar

“Markona beef tartar”- råbiff-  smakade väldigt gott.

Spanska charkuterier i urval och en tacovariant med färsk tonfisk.  Gott detta också.

Pickles, rökta musslor och tonfisk importerade av hotellet- Ska testas igen. Försvinnande gott. 

En väldans trevlig bloggträff blev det också och samtalsämnen saknades inte. Alla gillar att resa och på olika sätt och delar gärna med sig i sina bloggar. Katarina skriver bloggen “Äntligen vilse”, Kerstin och Eyal “På upptäcksfärd”. Cathinka driver bloggen”På vift” och Sofia tar oss med på resor  via sin blogg, Fantasiresor.

Visst kan resa vara ett sätt all leva. Och att leva ett sätt att resa. En bra kombination.

 

24 svar på ”Tropisk kust i Spanien – Costa Tropical”

 1. Så härligt att resa och ändå vara hemma. Det näst bästa sättet att resa. Det bästa är ju att vara på plats och uppleva med alla sina sinnen och lite till! Kram

  1. Gårdagen blev en kombo. Dels jobbade jag på en tur i Stockholm på dagen och dels blev det lite spanska influenser på kvällen. Jättetrevligt!
   Kram!

 2. Jag trodde först du var i mina faggor! Men så förstod jag att det var en träff OM, inte I! Haha! Ni verkar i alla fall haft det väldigt trevligt och det ser så oerhört gott ut! Äsch, nu blev jag ju hungrig.

  1. Nej, inte just nu. Men i tankarna är jag på Costa Tropical. Ska bli ett besök där snart. Har varit här förr, men dags igen. En jättetrevlig träff blev det. Och med så mycket gott.

  1. En alltigenom lyckad dag blev det. Lång men varierad. Vilar mig i form idag.
   Önskar er en fin kväll med fest.
   Kram!

 3. Intensiva, inspirerande dagar förstår jag att du har! Tack för alla länkar till bloggar jag inte har besökt än.
  Och för allt som du berättade om Costa Tropical! Härligt!
  Ha en fin helg!

  1. Costa Tropical kändes väldigt trevligt. Har passerat där ett par gånger, men nu ska jag vid tillfälle ta ne närmare titt. Verkar lovande. De resbloggar jag länkat till tycker jag själv om och de har många fina tips och bilder.
   Önskar dig också en fin helg.

 4. Yummie, yummie! Vilken buffé! Där hade jag nog gillat allt du skrivit om! Tacos med färsk tonfisk var en helt ny kombo för mig. Det enda jag undrar förstås är var Helena och Peter tog vägen. Dom brukar ju alltid mingla på sådana events.
  Som info kan jag nämna att Downtown Camper fick ett hederspris när priset för bästa ljussättning 2018 skulle delas ut för några veckor sedan. Kändiskrogen Frantzén vann.

  1. Det blev en väldigt bra dag och kväll på alla sätt. Tapasrätterna på kvällens “event” var så goda och i nytänkande variant. H&P var inte till städes men många andra.Alltid kul att ses. Downtown Camper gillar jag och de ska får ett eget inlägg nästa vecka. Deras rymliga lobby är ju tänkt som ett vardagsrum där alla är välkomna att slå sig ner. Och man behöver inte alls “handla något” för att sitta här. Fantastisk tanke. Så extra roligt med deras hederspris. Hot kommer jag att gå många gånger. Och baren högst upp är i sig värd ett besök. Fantastisk utsikt över huvudstaden.

 5. Det är så härligt, du lever verkligen,-)
  Härligt
  Och vilken mat ,-))
  Härligt event, ser att ni verkar ha haft det väldigt fint ,-)
  Trevlig Helg
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vissa dagar blir det en hel del och andra lite lugnare. Detta blev en väldigt trevlig dag, från morgon till kväll och omväxlande. Väldigt roligt att få veta mer om denna spanska tropiska kust. Och jättegod mat fick vi.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 6. Oj … så mycket gott att njuta av – både för ögon och gom! Den tropiska kusten där ser ut som ett fint område … lagom klimat året runt låter härligt – eller förresten – jag vill inte vara utan våra årstider, men det är säkert ett fint semesterresmål 🙂

  1. De svenska årstidernas växlingar tycker jag också om, men ibland blir det, i mitt tycke, väl mörkt och kallt från november till januari. Denna spanska tropiska kust har jag passerat ett par gånger men jag skule vilja titta närmare på den. Och grönt verkar det vara, med vacker växtlighet.
   Kram och trevlig lördag.

 7. Så trevligt att få uppleva Spanien även i Sverige! Kul att träffa så många likasinnade också 🙂

  Costa Tropical har vi nog bara susat förbi på kustremsan några gånger. Oj, det finns så mycket att se i Spanien så det är nästintill omöjligt att hinna med allt man vill göra. Men nån gång kanske det blir att stanna till där också.

  Ha en härlig dag – här regnar det, men inte så mycket (ännu i alla fall…) 🙂

  1. Costa Tropical har vi också bara passerat men jag skulle gärna titta mer på den. Fint att ha både hav och berg till hands.
   Mulet idag i Stockholm och lite regn också. Men det har varit väldigt fina veckor så regnet må ju vara hänt.
   Trevlig lördag.

  1. Välsigt trevligt att träffa bloggvänner och givande att få höra mer om denna spanska tropiska kust.
   En omväxlande, intressant och rolig dag blev det.

  1. Costa Tropical ligger ju nära dig. Jag har bara passerat här men vill gärna titta närmare på denna kuststräcka. En trevlig kväll blev det med god mat och mingel.
   Önskar dig en trevlig helg.

 8. Vilket lugnt och tillbakadraget liv du lever som pensionär. 😉 Jag är förtjust i dina blogginlägg och den energi du besitter. Jag hoppas du får behålla den motorn och din härliga nyfikenhet i många år till.
  Måndagskram Bosse

  1. Fniss! Nåja, lugnt är det ibland och andra dagar är det full fart. Men jag gillar det. Nyfiken är jag och motorn spinner på. Ett bra tag till hoppas jag.
   Önskar dig en fin vecka.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *