Stockholm Trevligheter

Val kan vara svåra – Vilken/vad skulle vi välja?

Nybrokajen – Nybroplan i Stokholm. Båtar på väg till och från kajen. Turister och huvudstadsbor i  skön blandning. Här möter vi vännerna Agneta och Lasse  i den tidiga kvällen och ska äta middag tillsammans. Val av restaurang var inte helt klart. Vi ville i den vackra kvällen sitta utomhus och äta men på många retauranger i stan kan man inte beställa bord till uteserveringarna. Men några alternativ hade vi på lut.

Nybrokajen är välbesökt denna vackra kväll. 

Många val finns

och restaurangutbudet i Stockholm är väldigt stort.  Utomhus ville vi sitta och i mysig, pratvänlig miljö- Vi sneglade upp mot restaurangen på Dramaten, “Dramatenterrassen”.

Perfekt utomhusmiljö och fin utsikt över Nybroviken och alla båtarna. Här har jag ofta ätit lunch, väldigt bra sådan, men inte middag. Vi funderade ett tag men efter att ha tittat på menyn, som erbjöd lite lättare rätter och mest sallader, så styrde vi stegen vidare. Vi hade flera alternativ.

"Dramatens" terass var ett av de val vi funderade på innan vi bestämde oss för att gå vidare. Dramatiska teatern- “Dramaten” har en trevlig terassrestaurang men god utsik över Nybroviken.

Vi styrde stegen in i närbelägna Berzeli park och hade siktet inne på Berns restauranger. Nytt ett val att göra. Vilken av dem skulle vi ta? Och vad ville vi äta. Tonvikt på det kinesiska/asiatiska eller på det franska. Berns asiatiska är alltid bra och deras helgbrunch helt suverän. Och Berns har jag många minnen från sedan både från  barn och ungdomsåren och senara som vuxen. Många shower har varit här under årens lopp

Tror dock aldrig jag sett ut så här när jag vait på Berns. Men kanske kommer den tiden. Mycket gammalt kommer ju tillbaka.

Berns restaurang och café. Tavla från svunnen tid.

Vi bestämde oss för att gå på det mer franska och valde  Berns bistro. Mysigt att sitta i den lummiga parken och heller inte så där jättetrångt mellan borden. Vad skulle vi nu äta. För tre av oss föll valet på “Moules frites” – musslor med pommes frites och Bosse valde ryggbiff.

Nya val att göra. Vad skulle vi äta. DEt blev musslor för tre av oss och ryggbiff för den fjärde. Vännerna Lasse och Agneta, jag och Bosse blir förevigade. Tack för en jättetrevlig kväll. 

Väldans gott!  Att sedan servitrisen inte var så “positiv” var något vi försökte vi ändra på. Men man kan inte alltid lyckas.

Länge blev vi sittandes här i parken innan vi gav oss ut vidare i den sena, fortsatt ljumma, kvällen. Och  sakta vi gick genom stan….

Grand hotell

Stockholms ström, riksdagshuset och till vänster en liten del av Stockholms slott.

 

 

 

28 svar på ”Val kan vara svåra – Vilken/vad skulle vi välja?”

 1. Vilka läckra Stockholmsbilder! Riktigt tjusiga. Vackra Stockholm kommer verkligen till sin rätt. Jag har träffat syrran till servitrisen. Hon jobbade på ett café i Pisa nedanför tornet. De hade tydligen missat charmkursen! ? Torsdag idag, men önskar redan nu en trevlig helg! Kram! ?

  1. Tack! Ja, kvällarna nu tycker jag bäst om då det är ljummet men inte hett. Och visst är Stockholm fint. Vi hade en verkligt trevlig kväll med god mat och många skratt trots att vår servitris inte direkt var positiv. Vi var det desto mer.
   Och du hade ju ockås träffat på någon som missat charmkursen. Men visst kan en ha mindre bra dagar…
   Kram och trevlig helg.

 2. Så många ljuvliga kvällar den här sommaren bjuder på. Extra härligt blir de tillsammans med goda vänner och god mat. Sura servitriser är mindre roligt men hon/han kanske hade en dålig dag, det förstörde väl inte er kväll, hoppas jag.

  1. Just kvällarna tycker jag varit de bästa…Mycket uteliv blir det då på olika sätt. Vi hade en väldigt trevlig kväll men som gäst här ska man inte här behöva styra upp saker och ting. Vi konstaterade mest och berättade vad vi tyckte kunde förbättras och i ävnlig ton. Maten var toppenbra och miljön också. Vi är ett positivt gäng så inte lät vi oss påvekas. Men man noterar…

 3. Vilken trevlig kväll ni fick! Å lustigt nog var vi också i närheten av Kungsträdgården igår kväll! Ser att vi båda lagt ut ett foto av Grand Hotell i kvällsljus!
  Vi fick en trevlig båttur med Blidösund ;-D
  ..och idag svettas man vidare…puh!
  Kram och ha en så bra dag det går i värmen!

  1. Ja, det blev det verkligen. Skrev just i en kommentar till dig att vi såg när Blidösund kom in till kaj. Och visst var vi nära Kungsan.
   Förstår att det var fint med en tur med Blidösund. Tack för påminnelse om den. Var länge sedan vi gjorde en liknande.
   Och varmt är det. Puh!
   Kram”

 4. Ja, så många val det finns men det blir ju bara en del av nöjet! På BZ, som det kallades då, har jag varit några gånger i min ungdom men det var då det. Musslor hade jag inte valt men alla kan inte tycka om samma sak även om jag insett att det är en mycket populär rätt. En sur servitris kan man inte alltid ändra på men nog är det trevligare att bli betjänad med ett leende 😀

  Kram och ha en bra kväll!

  1. Visst finns det! BZ minns jag också och takterrassen med dans under bar himmel. Kul att du också varit där. Och minnena har och tar vi ju med oss. I alla fall de trevliga.
   Vad gäller musslorna , så fanns det också mycket annat att välja på. Minns att just musslor inte är dina favoriter.
   Här på restaurange förväntar man sig ju kanske lite mer från personalen, som att per automatik tömma överfyllda skalfat och lämna våtservetter när man ätit klart. Trevligt också om man kunde fått fat till pommesen utan att be om dem. Men “shit happens” och vi lät oss inte nedslås utan var positiva. Även när vi påpekade bristerna. Klart förbättringsområden.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

   1. Vi dansade där en nyårsafton och snöflingorna dalade ner. Minns att det var Rod Stewarts “I’m sailing” så visst tar man man minnena med sig. Vissa saker borde vara en självklarhet dock…

    Kram

  1. Instämmer till fullo. DEt blir vad vi gör det till Inställningen är viktig.
   Mr B hälsar med kram
   Jag också.
   Stor kram!

 5. Moules frites – mmmmhhhhhh i denna miljö! Kan inte bli bättre. Å ljummen kväll – ja, 24,9 grader som jag såg på termometern klockan 00:30 i natt känns ju ljummet när man genomlevt 32-33 grader under dagtid. Otroligt skönt! Vilken sommar!
  Osis dock med en mindre positiv servitris. Det var aningen otippat med tanke på var hon jobbar. Hon var kanske totalt utmattad efter en lång arbetsdag i värmen, men ändå.
  Fantastiska nattbilder från Grand Hotell och Riksdagshuset:-)

  PS. I valet av kvalet vad gäller restauranger, men vad gäller maten var ju tre av er bergssäkra;-) DS.

  1. Vi hade en supertrevlig kväll och med mycket god mat. Alla var vi nöjda med maten. Men just vår servitris var inte direkt vad vi väntat oss.Men man kan inte alltid lyckas. Å andra sidan var det ju inget direkt “billigt ställe” vi besökte. Så vi förväntade oss lite mer av servicen. Tycker att man bör byta skalfat utan påminnelse likspm att komma med våtservetter. Inte direkt stora krav från oss. Men vi påpekade detta och det var svårt att ta trots påpekande i positiv anda.
   Kvällen var ju fantastisk och vi gick sen sakta hem genom stan.

 6. Fina bilder på vår vackra huvudstad.
  Att välja restaurang är inte alltid lätt. Jag sprang runt o letade när jag var uppe för några veckor sedan, jag fastnade då för Klara Cafë och åt där, hade inte så mycket tid på mig, deras mat var kanon!!
  Ni verkar har hittat rätt och ser nöjda ut.
  Kramiz

  1. Tack! Nej, här är det kvällstid ofta svårt att få bord på uteserverinngar och i den vackra kvällen var det ute vi ville sitta. Och både maten, restautangen och miljön var bra. Det var bara en av servitriserna som var “trött” så att vi som gäster kände att vi besvärade när vi önskade något. Lite trist. Kafé Clara har jag inte testat så tack för det tipset. Vi hade en väldigt trelvig kväll och gick senare sakta hem genom ett ljummet Stockholm.
   Kram!

 7. Hej, jag hade inte kännedom om terrassen på Dramaten! För den fanns väl även på “min tid” på 80-90talen? På teatern gick jag ibland, aldrig som betalande besökare men som representationsaktivitet för prominenta gäster. Haha, det lät väl bra? Det betyder att banken jag jobbade på hade utländska besökare från andra banker runtom i världen och dessa skulle ibland underhållas med inte bara fysisk mat utan även kulturell spis.Samma problem varje gång, kläderna! Man går ju inte på Dramaten klädd hur som helst…
  Hade gillat ert matval, sällan jag äter musslor, ingen ensamrätt hemma precis. Vilken trevlig kväll i gott sällskap/kram

  1. Vet inte hus länge “matterrassen” funnits här men den är trevlig, med bra utsikt och bra luncher. Går hit då och då under tiden den är öppen, vår-tidig höst. Jag har besökt Dramaten en del men numer när jag pendlar till Spanien är det svårt att boka biljetter men ibland finns det återbudsbiljetter. Kul att du fick gå i representationssammanhang.
   Vi hade en jättetrevlig kväll men god mat i mysig miljö.
   Kram!

 8. Det finns säkert hur mycket som helst att välja emellan i Stockholm! I senaste Damernas Värld fanns det en liten guide till sommarStockholms bästa restauranger, shopping, kroppsvård och bad. Att det ska vara så svårt att ta sig till huvudstaden. Jag gör ett nytt försök i vinter!

  1. I värmen nu i sommar har jag tyckt det varit alltför varmt att orka göra så mycket dagtid. Men kvällarna har varit behagliga. KUl med D.V. och deras tips. Får nog ta mig en titt. Har säkert missat en del.
   Hoppas du gör ett nytt försök med huvudstaden i vinter.

 9. Ååhhh… Moules frites… Verkligen en favorit även här. Speciellt när man kan sitta ute i den ljumma (eller kanske för varma?) kvällen och njuta på en uteservering 🙂
  Vackra kvällsbilder!

  Ha en fin fredag 🙂

  1. Tror att vi nu haft minst lika varmt som hos er och dagarna tycker jag inte inbjuder till så mcyket aktivt. Men kvällarna har varit så sköna. Mysigt då att sitta på uterestauranger med vänner. Och helst i fin muljö.
   Önskar dig också en fin fredag.

 10. Jag lär mig så mycket om Stockholm av dig. Lättare att sätta in i sammanhanget var platser du berättar om ligger när jag nu har litet mer egen kännedom. Tack för de kunskaperna.

  Vackra bilder, Dramaten har de en restaurang för “vem som helst”? Det hade jag ingen kunskap om, kanske värt att testa för mig någon gång.

  Trevlig service tycker jag man ska få, oavsett restaurang. Att det sedan missas på de litet dyrare är trist. Som tur var hade ni trevligt sällskap av varandra så ni kunde bortse från det.

  1. Vad trevligt att jag kan bidra med Sockholmskunskaper. Jodå, terrassen på Dramaten är för alla. Man går in genom ingången till teatern (på framsidan) och sedan ligger terrassen ett par trappor upp. Finns även en restaurang inomhus där som också är trevlig. Har mest varit här lunchtid.
   Visst ska man få bra service helt oavsett restaurang, men helt självklart är det ju inte. God mat fick vi och trevligt hade vi.
   Hoppas vi kan ses i Stockholm vid tllfälle.

 11. Ja, jag hoppas också vi kan ses, skulle vara väldigt kul! Får se var du befinner dig i världen i höst, jag förmodar att du kommer att vara mycket i Spanien då. Jag ska vara i Stockholm nio veckor i sommar, har bokat upp mig på litet jobb igen. Litet svårt att lämna arbetslivet, kan tyckas. Men den största anledningen är faktiskt att kunna få vistas i Stockholm under längre tid utan alltför hög kostnad. På det här sättet får jag t.o.m betalt – och jodå, jag ska utföra arbetet så bra jag kan. Goda rekommendationer är alltid positivt och bra. 🙂

  1. Vad roligt med jobb i Stockholm! Toppen! Och fint att förena nytta och nöje. Visst hinner vi ses! Jag varvar ju mellan Stockholm och den spanska sommarstugan. Gillar dte bäst. Visst är goda rekommendationer både positivt och bra. Jag jobbar ju också lite och trivs bra med det.

 12. Fina bilder från ditt Stockholm! Många val … och jag tror nog ni valde helt rätt!
  Jag har ju ingen erfarenhet av de här “fina” ställena, men jag har i alla fall bott en natt på Grand hotell och njutit av deras fantastiska frukost! Visserligen bodde jag i ett pytterum med utsikt mot en vägg, men ändå – det var som en dröm att gå på heltäckningsmattan i korridoren 🙂
  Kram

  1. Tack! Ja, Grand hotell är fint och med bra service. Roligt att du har så fina minnen härifrån. Och vad gäller utsikten sitter man ju inte där och tittar..
   Har också bara bott här en natt, men ätit här en del gånger och använt mig av den trevliga baren. Att de sedan har ifna toaletter som jag också nyttjar när jag passerar (utan att vara g’st) gillar jag också. Jag bara spatserar in gemom dörrarna och ser ut som om jag bodde där. Fungerar utmärkt. Har i alla fall gjort hitintills.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *