Stockholm

Augusti – Sista sommarmånaden pågår för fullt

Den sista sommarmånaden, augusti, är en bit på väg. Det fina vädret består men  kvällarnas mörker blir mer och mer påtagligt. Vi fortsätter att njuta av de ljumma kvällarna på balkongen där vi ofta hamnar efter en kvällsrunda med ”pitstop”. Och här blir vi blir sittandes länge. Väldigt länge. Ännu har vi dock inte suttit kvar och sett solen gå upp. Men det kanske blir.

Ibland blir det också frukost på balkongen och intas den före klockan 9  är balkongen solfri.  Senare kommer solen (och den har visat sig mycket i sommar) och stannar resten av dagen.

Här grönskar båten i augusti. Ibland, om solen inte hunnit fram till balkongen, blir det frukost där. Och utsikten varierar. Men grannens husbåt är som en frodig trädgård  och erbjuder fin variation till alla båtar.

Augusti

pågår för fullt. Men när jag hörde måsskrik från huset mitt emot kändes det inte som just augusti.  Måsarnas skrik brukar höras som starkast i juni när de fått ungar. Men se, en måsmamma har fått till en ny kull. I alla fall var en måsunge ute och spatserade på sina smala ben så säkert finns det fler.  Senaste kullen fanns här på granntaket i juni. (Vårt hus har metallpinnar uppsatta på taket så att måsarna inte ska kunna boa. Men å andra sidan kan de ”boa” i ett stuprör eller var som om andan faller på.) Måsarna blir väldigt skrikiga och högljudda när de har ägg och ungar och även aggressiva och kan anfalla både hundar, katter och människor.

En måsunge såg vi.  Kanske är det bara den som finns.

Och mamma mås vaktar.

Augusti innebär också lite resejobb för mig och efter ett besök i går på resebyrån passade jag på att titta ner i Hötorgshallen . Och det blev inte bara en titt utan efter att ha botaniserat bland ”godsakerna” blev det lite inköp att ta med hem.

I augusti lockar skaldjur extra. Men jag äter dem gärna när som. Jag fastnade bland skaldjuren.

Och väl hemma fastnade vi återigen på balkongen. Mycket att titta på är det alltid. Både på och längs kajen och i vattnet .

En snabb båt tyckte inte det var helt nödvändigt att följa hastighetsbegränsningen om 5 knop i kanalen.

Det kan vara mysigt att slå sig ner på kajen i Norra Hammarbyhamnen en fin kväll i augusti. Att slå sig ner på kajen med en bok och lite tilltugg gå också bra.

Längre bort längs kajen har några ”parkerat” sin båt vid restaurang Thaiboat. Praktiskt med båtplatser för gäster.

Augusti innebär också att det är fortsatt många båtar på väg in och ur HammarbyslussenNedanför oss glider en yacht sakta förbi. Inga problem här med att hålla farten.

Skymningen sänker sig och vi blir sittandes på balkongen. Och det blir vi länge.

 

 

18 svar på ”Augusti – Sista sommarmånaden pågår för fullt”

 1. Kan tänka mig att ni har väldigt sköna kvällar på balkongen. Vi sitter gärna kvar på terrassen ett bra tag och njuter när solen gått ner. Då är det verkligen behagligt på alla vis!

  Här är det varmt och klibbigt och jag kan tänka mig att det är samma sak hos er. Morgonens åskväder gjorde tyvärr ingen större skillnad.

  Kram och ha en härlig onsdag!

  1. Kvällarna är de som jag tycker bäst om nu. Inget åskväder här men varmt, nu +26 och klibbigt är det. Har resejobb att göra så jag är inne under dagen. Ska ut med vänner i kväll och äta middag och då bör det vara svalare.
   Önskar dig en fin onsdag. Ohc blir dte bad så ta gärna ett dopp för mig också.
   Kram!

 2. Förstår att ni njuter av sköna kvällar där på balkongen … det ser helt underbart ut! Vi blir ofta sittande ute på vår lilla altan dessa ljumma kvällar – synd bara att vi inte har sjöutsikt 🙂
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Kan förstå att ni blir sittandes där. Men kanske ser ni dammen med de vackra näckrosorna och ni har tystnaden. Bra så. Här är det ju sällan riktigt tyst. Men mycket att titta på är det.
   Kram och natti!

  1. Stockholm har varit varmt och värmen kvarstår. Tycker de varma dagarna varit jobbiga eftersom jag har lite klurigt nu med lungorna. Men kvällarna är helt ljuvliga. Och det finns ju en hel del saker att ta sig för i Stockholmsområdet där det är svalare. Och vi har hittat en hel del ”njutflykter”.
   Vad gäller måsungen så är det andra kullen några måsar får så kanske har värmen påverkat deras ”barntillverkning” .

  1. Jadå, här varierar utsikten en hel del och ibland blir det som en pjäs i flera akter. Man kan ju fantisera också.

 3. Då har vi levt de senaste tre veckorna på ungefär samma sätt. Och det har varit helt underbart. Klagar inte ett dugg över den här sommaren som varit och varar sedan den 5 maj. ”Långsemestern” har medfört en massa förändringar och anpassningar till sydligare breddgrader som bara varit positiva. Långa kvällar, ändrade matvanor, sena middagar och absolut inga tidiga morgnar. Ja, ungefär som i Spanien då.

  Har upptäckt flera fågelungar här. Värmen verkar till och med ha påverkat ”barntillverkningen” av fågelungar;-)

  Dessutom har du blivit en riktigt, riktigt duktig mammarazzi under den här sommaren:-)

  1. Jag tänkte också på att värmen måtte ha påverkat både måsar och andra fåglars ”barntillverkning” för jag kan inte minnas att vi haft dubbla kullar förut. Men hoppas ungarna snart är flygfärdiga- Undrar om man kan skynda på dem. INtressant att du också har ännu en kull med ungar fågelungar i närheten.
   Jag tycker att dessa dagar då temperaturen passerat +30 har varit jobbiga. Har haft svårt med andningen och inte orkat så mycket. Gillar inte att bli begränsad, men har ju fått acceptera det. Mina långpromenader har dagtid fryst inne och orken för att göra roliga saker har begränsats. Men vädret är ju som det är oavsett. Har njutit desto mer av de sköna kvällarna.
   Och som du vänligt påpekar har min ”mammaraziförmåga ” utvecklats i sommar och det är positivt. Ska jobba vidare på den delen.
   Har i kväll gjort stan med vänner och det var verkligen som att vara i södra Europa. (Om man bortser från priserna och det får man ju göra)

 4. Mysigt med kväll på balkongen och med det läget fattas inte underhållning kan jag se. Vi sitter också ute länge de här ljumma kvällarna. Nästan ingen mygg här på torpet gör det väldigt behagligt. Idag och även nu på kvällen väldigt blåsigt men det är väl väderomslaget som gör det. Regn och åska lär vara påväg. Imorgon är det slut på de här lata torpdagarna då bär det av till stan och förberedelser inför måndagens jobbstart.
  Kram!

  1. Vi sitter ofta på balkongen dessa fina kvällar. Och sent blir det. Tycker dessa varma dagar tar mycket på krafterna. I alla fall i stan. Jag tillhör ju lrdighetsgruppen och har ju tiden till förfogande. Önskar dig en bra jobbstart. Kram!

 5. Åh… Dom där räkorna… Färska smögenräkor är ju bland det godaste som finns! 🙂

  Måsungar är ju sååå himla söta! Fast visst kan det bli både livat och aggressivt från föräldrarnas sida…

  Ha ännu en skön dag i Sveriges vackra huvudstad!

  1. Hötorgshallen är alltid värt besök och det alla årstider. Här är skaldjuren verkligen förska och av bra kvalité. Dessa svenska (jodå även norska räkor) är ju oslagbara i smak.
   Måsungarna är charrmiga men det finns gränser…DE verklar nu vara på väg att flytta. Tror värmen gjort att det kommit ännu en kull av dem. Och måsmamman passar ju på dem.
   Här fortsätter det vackra vädret och väl varmt för att rycka ut på trevligheter under dagtid. Men kvällarna är ljuvliga i stan.
   Önskar er en fin torsdag.

 6. Jag förstår att det aldrig blir långtråkigt att sitta på er balkong och blicka ut över vattnet.
  Och visst är det skönt att att få ha vattnet på nära håll 🙂
  Stor kram och trevlig torsdag

  1. I värmen som varit så är det inte direkt aktuellt med låmpromenader. Men kvällstid beger vi oss ut en vända och sen är det god underhållning att sitta på balkongen och se vad som händer både på kajen och i vattnet. Och mycket är det och varierat dessutom.
   Önskar er en fin dag.
   Stor kram!

 7. Ja värmen har ingen undgått, dagarna är jag helst på stranden men svårt när man jobbar sen kvällarna är såå ljuvliga bäst av allt 🙂 min dotter var i Stockholm med familjen gick på grönan 🙂 ja du bjuder på underbara bilder som alltid kram å fin dag

  1. Stranden är jag ju aldrig på numer. Men vi fösöker göra andra svalkande trevligheter i stället. BLir en del uteätande med vänner och olika båtturer.
   Kul att din dotter med familj var i Stockholm men förstår att de hade det hett på ”Grönan”.
   Kram och trevlig torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *