Stockholm

Vacker höstdag att njuta av här hemma på Söder

Även gårdagen bjöd oss här i Stockholm på ännu en vacker höstdag. Och med blå himmel och lite “krispig” luft som följeslagare gav jag mig iväg längs Mälarens/Årstavikens stränder. Här är det särskilt roligt att följa de olika årstiderna för varje årstid har här sin charm. I juni när jag gick här  var sommarkänslan påtaglig och nu fanns känslan av tidig höst på plats.

Fru “and” ser ut att trivas här i solen på sin sten. 

 

En vacker höstdag

var  det och en promenad längs Mälaren/Årstavikens vatten lockade. Men innan jag styrde benen dit så blev det ett besök  hos min personliga kameraleverantör, “Fotokungen” här i närheten. I den här butiken, inriktad på kameror och foto, har jag köpt mina kameror och att handla här innebär personlig service av kunnig personal. Och man är alltid välkommen in för att ställa frågor och få hjälp med kameran.

Min favoritkamera gav plötsligt upp för några dagar sedan och det gick bara inte att starta den. (Hände inget när jag ryckte på “on knappen”) Jag trodde kameran skulle piggna på sig om den fick vila. Icke! En ny liknande kamera kostar mellan 5000 och 6000 kronor och att skicka denna på lagning betingar ett fast pris av 2200 kr. Så jag hoppas nu att Canonfabriken i Mölndal kan laga den. Kan de inte laga den behöver jag heller inte betala. Men detta innebär också att jag nu får samarbeta med den andra Canonkameran som är en bra zoom-kamera.  (40 x optisk zoom och där zoomen fungerar som en kikare) Och eftersom jag inte använt den så mycket får jag träna. Här är gårdagens bild och promenadresultat.

En vacker höstdag att njuta av och jag gör det gärna.En vacker höstdag att njuta av. Och jag gör det gärna. 

En gigantiska lönn sprakade av färg en vacker höstdag som dennaEn del träd har anammat höstfärger. Här en gigantisk lönn som sprakade än mer färgmässigt en vacker höstdag som denna.

Några “näsor” (frövingar)  fanns också i lönnen.

De flesta båtar ligger kvar i vattnet och väntar på upptagningen nu i helgen. 

Jag lämnade strandkanten

och och tog mig uppför berget mot Eriksdalslundens koloniområde. Här går jag också ofta och det är så fint att se de välskötta koloniträdgårdarna med alla växter. Och växterna skiftar med årstiderna. I början av augusti när jag gick i området såg det ut så här. Lite mer höstligt var det förstås nu.

Visst är det en vacker höstdag både vad gäller väder och gönska i ERiksdalslundens koloniområde. Visst är det en vacker höstdag. Både vad gäller väder och grönska.

Höstsyrén. De har från början vita blommor men övergår till rosa. (Berättade en kolonilottägare)

Vid flera kolonilotter hängde plastpåsar på grinden med äpplen som de som gick förbi var välkomna att ta. (Vet att personal från hotel Clarion på Söder gärna kommer hit och hjälper till att ta hand om frukt som koloniinnehavarna inte själva kan ta hand om.)

 

Min runda är över för denna gång  och jag närmar mig stadens mer bullriga miljö uppe på Ringvägen. Och skyskrapan Stockholm New reser sig högt över trädtopparna.  (Den ska vara helt klar för inflyttning till sommaren 2020)

 

Hemma på kajen igen.

 

 

34 svar på ”Vacker höstdag att njuta av här hemma på Söder”

 1. Vilka härliga bilder från din promenad! Hoppas att kameran går att laga men annars får du tänka om. När det gäller kameror är det A och O med en fackbutik för kedjornas personal brukar inte kunna speciellt mycket.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Tackar! Det var verkligen en strålande dag i Stockholm och att då gå längs Årstaviken är så härligt. Nu testar jag in “kusinkameran” men det tar ett tag att få till allt. Jag hoppas förstås att den andra ska gå att laga. Troligen är det ett kretskort som är trasigt men det återstår att se. Jag håller mig till denna fackbutik för de är verkligen bra. De föreslog inte ens att jag skulle satsa på en ny kamera utan försöka laga den trasiga. (Annars är butiker snara att locka en till inköp)
   Här regnar det idag men det passar fint för jag har en del pyssel inför resan till Krakow på måndag. Men jag har det bra med det jag sysslar med.
   Kram och trevlig lördag

    1. Jag minns att ni var på väg men det blev ju annat resmål i stället. Kanske kan ni ta en förlängd helg här vad det lider. Jag ser verkligen fram emot resan. Har varit här ett par gånger tidigare och det känns välbekant att nu återvända. Men i en annan roll än den privata.
     Kram

 2. Vilken underbar promenad. Din zoom-camera ger utsökta resultat.
  Fotot av “Fru and” borde bli en tavla.
  (vad är det för skillnad på en and och en anka?)

  Fotot under de fina röda äpplena kude vara från djupaste Dalom. 🙂
  Jag är så glad, att jag kan följa med dej på dina promenader, när jag
  sitter här i Virginia. Vill alltid visa ditt(es) Stockholm, när barn och barnbarn
  är här. Krakow nästa. Var där två dagar då USSR fortfarande var vid makten.
  Staden är fascinerande.

  1. Det var så fint denna vackra höstdag här längs vattnet. En anka är en fågel man föder upp för köttets eller äggens skull (människan påverkar detta) och en and är en vild variant där människan inte påverkat dess utveckling.
   Vad roligt att du vill visa mitt Stockholm och vi delar ju detta med kärlek till denna fina stad.
   Krakow blir det på måndag, en jobbresa denna gång och det ska bli både intressant och roligt. Har varit här ett par gånger tidigare och en vacker stad är det verkligen.
   Önskar dig en fin helg och välkommen med till Krakow.

 3. Ja den andra kameran gör också fina bilder, de är superläckra dessa höstbilderna från din fina promenad! Hösten är en pärla att fota och promenera , rogivande vackert tycker jag!
  Lycka till med lagning av din favoritkamera!
  Snart bär det åstad på kommande resan.
  Fortsatt trevlig lördagskväll.
  Stor kram!

  1. Jag har inte använt den så mycket till vardags, utan mer när jag ska zooma in något.Men nu får den vara i tjänst itlls den andra kommer tillbaka om ca. 4 veckor. Jag har också en stor och tung systemkamera men den orkar jag inte släpa med mig. Inget direkt för snabba “avtryck”.
   Ja, på måndag bär det av till Krakow.Så spännande!
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 4. Helt fantastiskt fina bilder med mycket klara och skarpa höstmiljöer. En helt underbar höstpromenad. Å du, du verkar redan vara riktigt god vän med din Canon. Tycker att kameran tar nästa mera färgstarka foton än din andra kamera. Hoppas dock att Canonfabriken kan fixa kameran, för den är ju din favo. Fotokungen har väldigt bra rykte, och just personlig service är hur viktig som helst. Skulle aldrig klicka hem en kamera. Jag vill ha en fotokunnig person som ger råd och förstår just mina behov.
  Andfamiljen är ju sååååå söt. Vilken bild!
  Undrar om du gick ut idag? Det var återigen perfekt tajming att ta promenaden igår i det fina vädret:-)

  1. Tack! Jag har ju inte använt den här så mycket. Inte annat än när det har gällt att ha en rejäl zoom så jag tränar. Men vi ska samarbeta nu i ca. 4 veckor så jag lär väl kunna träna. Jag tyckte det var så bar gjort av “Fotokungen” att inte ens föreslå en ny kamera utan en reparation. Alltså inte bara sälja utan stötta och råda. Hit kan jag ju komma in när som och kunna ställa frågor och få hjälp. Nog så viktigt tycker jag. Här finns personal som kan sitt jobb och tar ansvar för det de säljer.
   En fin promenad blev det och även om jag går här ganska ofta finns alltid något att titta på.
   Idag gick jag inte ut. Har ägnat dagen åt fortsatta förberedelser inför resan till Krakow på måndag. Och det fortsätter jag med i morgon. Men tittar solen fram blir det en vända ut. Annars vet jag att jag kommer att gå långt i Krakow.

 5. Vilka fina förhöst-bilder! Tur att du hade en reserv när nu den vanliga kameran la av. Hoppas det går att fixa till den så den blir som ny igen.

  Ha en härlig lördagskväll!

  1. Här är det ju höst. I alla fall enligt almanackan. Men hela veckan, utom idag, har bjudit på fint sensommarväder.Så härligt. Men visst har träden antagit lite höstfärger. Så trist att kameran bara la av men hoppas det går att få till den igen. Kanske ett kretskort som är trasigt. Men jag har ju en väldigt bra kusin i reserv så den lär få jobba för systemkameran orkar jag inte bära runt på.
   Önskar er också en fin kväll.

  1. Tack! Vi har haft så fina dagar här i Stockholm och lika bra att ta dem till vara. Idag har det däremot regnat och det var helt ok. Har en del att ordna med inför måndagens resa till Krakow. Ska verkligen bli både intressant och roligt.

 6. Håller med BP, mer färgsprakande bilder med denna kameran.
  Hoppas att de kan fixa den trasiga, särskilt som du gillar den. Mycket pengar, dock.

  Jag har aldrig sett röda näsor! Ja, annat än på människor då. Men jag menar lönnens vackra frövinge. Gröna och därefter bruna brukar de ju annars vara. Vackert!

  1. Det har verkligen varit vackra dagar i Stockholm den här veckan så jag har testat kameran med olika inställningar. Kul att experimentera. Kamerorna kompletterar varandra och har olika kvalitéer, vilket är bra. Och båda brukar vara med. Den jag använder nu är rejäl zoomkamera vilket gör att den har andra kvalitéer än den trasiga. Den trasiga är väldigt bra när det kommer till att fotografera i mörker eller när det är svagt ljus. Så att fixa kameran blir billigare än att köpa en ny för 5000 kr eller mer. En bra kamera kostar.Så jag testar och hoppas att den kan lagas. Och kan den inte lagas betalar jag heller inget. Men då blir det å andra sidan en ny kamera och en utgift jag får ta.Eller snarare vill ta.

 7. Många underbara bilder du bjuder oss på idag! Det där med att hänga ut frukt som tomtägarna inte själva kan ta hand om är väldigt bra tycker jag. Har hört flera som sagt att det är ett väldigt dåligt äppelår i år, men det låter inte som det gäller i Stockholm! Det kan nog variera en del, vet många som fick väldigt många äpplen på sina träd i fjol.

  1. Här ser kolonilotttsägarna ut ha gott om äpplen men hur det är runt om i landte vet jag inte. Bra initiativ med påsar som man får ta. Även personal från Clarion hotell här på Söder kommer gärna och hjälper till att plocka och ta hand om frukten. Bra det också så att inte äpplen förfars.

 8. Jättefina bilder med din kamera! Å vilken dag det var.
  Idag däremot har det inte varit lika färgglatt och fint, mest regn. Maken åkte upp till städdagen på landet, medans jag var hemma. Som tur var hade det inte regnat en droppe på dem där uppe på Rådmansö, så där hade de tur. Ikväll fick paraplyerna följa med ut på stan, men det regnade inte så mycket i alla fall!
  HA det gott!

  1. Tack! Och fredagen var verkligen fin. Nä, grått och regn igår. Men jag förberedde mig inför jobbresan till Krakow på måndag så det var helt ok. Roslagen brukar ha bättre väder och skönt att de klarade sig från regnet när det nu var stöddag.
   Skönt att du slapp så mycket regn men ett paraply är bra att ha med sig. Man vet ju inte….
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

   1. Du verkar kunna handskas riktigt bra även med den kameran.
    Det blev många fina höstbilder på promenaden men håller tummarna för att den andra går att laga till rimligt pris.
    God fortsättning på söndagen 😊

    1. Jag tränar fortfarande på inställningarna men lär mig efter hand. Och en fin promenad blev det och några bilder blev jag riktigt nöjd med. Fint väder var det ju också och då ser allt bättre ut. Jag hoppas att kameran ska kunna lagas. Numer är dte så mycket tekniskt i en kamera att det är lätt hänt att något ger upp. Tror det är ett kretskort som lagt av .
     Önskar dig också en fin söndag.

 9. Jättefina bilder från din promenad … vilket härligt väder! Såå tråkigt med kameraproblem – hoppas det fixar sig!
  Här är en mulen morgon idag, men kanske kan det bli bättre lite längre fram på dagen 🙂
  Kram

  1. Tack! Och en vacker och “blomstrande” promenad blev det. Så fintatt gå längs vattnet och bland de välvårdade kolonilotterna. Jättetrist med kameran men jag hoppas den går att få liv i. Tills dess har jag ju kusinen som jag inte kan så bra. Men jag får träna. Mulet här också nu och regnet hänger i luften Men hoppas också att det blir bättre lite senare.
   Kram

 10. Du levererar verkligen toppenbilder. Så vackert!
  Synd om din favvokamera, men om fackmän får hand om den kommer den väl tillbaka som ny får vi hoppas! Kram

  1. Tack! Och en fin höstdag var det.Min favoritkamera fungerade en kväll och nästa morgon var den “död”. Men den har fått resa till Mölndal och en “Cononfackman” tar hand om den Så jag hoppas att den kan återuppstå-
   Kram

 11. Så fina bilder från en vacker höstdag! 🙂
  Håller tummarna att de kan laga din favoritkamera. Men måste samtidigt säga att du levererar mycket fina resultat även med denna. Och kul med 40 x optisk zoom känns det som. 🙂

  1. Tack! Ja, det var en så fin dag och här längs vattnet och i koloniområdena går jag gärna.Jag hoppas kameran kan lagas men det finns ju så många olika delar i den så svårt att veta varför den “dog” Jag håller på att träna med den här. DEn är bra på många sätt men den andra är bättre i mörker och när det är mulet. Har större ljusinsläpp- Jag brukar ju ha med båda och de kompletterar varandra. Men hoppas den andra kommer tillbaka som hel-

 12. Även om jag inte gillar hösten måste jag erkänna att dina bilder verkligen var vackra!
  Och hoppas nu att de kan laga din kamera…..håller tummarna!
  Stor kram

  1. Just den här veckan har Stockholm levererat ett så vackert väder och jag har orkat att gå långa promenader. Jag tycker att september och halva oktober är ok. hemma men inte november. Men då är vi ju inte här heller- Håller också tummarna och hoppas på att kameran kan lagas . För den är verkligen bra.
   Stor kram

 13. super fina bilder o all dess färg är som en massa burkar färg som blandas i huvudet 🙂 hoppas du får en skön söndag kväll för du myser ju jämt 😉 kram

  1. Tack! Och roligt att testa den andra kameran eftersom favoritvarianten lagt av och rest på lagning. Men hoppas den går att laga.
   Har haft en del att stå i idag för jag reser till Krakow på jobbresa i morgon. Men snart är jag klar med allt.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *