Skyltar

Veckans skyltar – Med bidrag från Torrevieja och Stockholm

29 september, 2019

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Och eftersom jag delat veckan mellan spanska Torrevieja och Stockholm så blir veckans skyltar en mixad variant.

En färgglad skylt från Torreveija med spanska fotbollslandslaget får inleda veckans skyltar. En färgglad varubil med texten – “Alltid med urval. Officiell leverantör till det spanska fotbollslaget” får inleda veckans skyltsöndag. Men vad leveransen består av framgår inte.  

Veckans skyltar

är  fångade under den gångna veckan och jag börjar med de spanska. I Torrevieja är det hundförbud på de flesta stränderna. Men sedan en tid tillbaka har kommunen tillåtit hundbad vid några mindre stränder. Och vid de  som heller inte direkt lockar badgäster.

Här är en av hundstränderna och med instruktioner om hur den ska användas.

Och badplatsen är även en träffpunkt för hundägare.

Vland veckans skyltar tyckte jag vinflaskan med texten "Spain in a bottle" passade bra.Bland veckans skyltar tyckte jag att den här vinflaskan med sin etikett,”Spain in a bottle,” passade in.

När jag reste hem i veckan fanns viss förvirring om vilken tidtabell som gällde för flygbussarna både från Torrevieja till Alicante flygplats och vice versa. (Den tidtabellen som varit aktuell i sommar och är det fram till i morgon var inte uppdaterad på bussbolagets hemsida.) Den ordinarie tidtabellen och det vill till att läsa noga.  Titta på rad 1 och 2, här är det ett litet streck som visar när  bussen avgår från Torrevieja till flygplatsen i Alicante. Och på rad 2 utan streck. Alltså när den avgår från flygplatsen. Men flygplatsen är ju inte i Torrevieja. Man får alltså ta sig till rad 3 och 4 för att få veta mer exakt. Och är man nybörjare vad gäller bussen till och från flygplatsen vet jag att det uppstått förvecklingar.

Den sista av veckan skyltar gäller busstidtabellen och vad som gäller. Inte helt tydlig. Den sista av veckans skyltar från Torrevieja. Observera texten på sista raden. Ja, även texten om pensionärer kan få en att dra på smilbanden. Tror att Mr Google translate har jobbat på här.

Fler av veckans skyltar

I onsdags var jag på en pressdag angående resor på hotell Down Town Camper by Scandic. Här fanns flera olika länder /städer representerade och det var roligt att ta del av vad de hade att delge. En hel del resnyttiga tips fick jag med mig. Men också lite skyltar från hotellet.

En trevlig uppmaning!

Och visst tog jag en tur och retur hit upp. Men till baren. 

Nu ska man ju enligt en del känna skam över olika saker. Något jag tvärvägrar. Här var det en ny skam som kom på skam, “ShoeShame” – “SkoSkam” och i olika varianter. (Finns i butiken vid receptionen på hotellet.)

 

Det var en strålande höstdag så efter pressträffen blev det en vända på stan. Och visst är det så att el-sparkcyklarna ligger slängda både här och där och stundtals blockerar trottoarer. Så jag blev riktigt upprymd när jag såg denna el- sparkcykelparkering. Med parkerade sparkcyklar.

 

I närheten av Humlegården såg jag denna Mercedes, en diplomatbil, med en egenkomponerad skylt EGO 01A (Har tittat i bilregistret) Lite humor här- Om man så vill.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

Du Kanske Också Gillar

28 Kommentarer

 • Svara Micke 29 september, 2019 | 12:27

  Hundar på badstränder har jag aldrig sett…fast så är det väl förbjudet då förstår jag…ganska lämpligt tror jag.
  Fint att det kan finnas nåt även för våra fyrbenta vänner inklusive ägare 🙂

  Sparkcykelparkeringar tror jag vi har en här i stan…tror jag såg något sådant…den var tom..naturligtvis.
  Dags att de tar tag i det där tycker jag….rena vilda västern ju.

  Ha det gott.

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 12:39

   I Torrevieja är det många som har hundar så de har märkt ut några små stränder som inte direkt var så populära och där får hundarna vara och även bada. Och på vanliga stränder ska de ju inte vara så detta var ett bra alternativ. Och det såg ut att uppskattas.
   Vad gäller el-sparkcyklarna så är det bedrövligt hur detta ens kunnat bli möjligt. Barn ska ha hjälm när de cyklar men sådant gälle rinte på dessa, och helt livsfarligt att de får hållas på trottoarerna. Har sett flera incidenter. Att de sedan ligger slängda både i vattnet och på gator och trottoarer är ju ett oskick. GRRRR….
   Ha det fint du också. Nu väntar utgång här för solen har behagat titta fram

 • Svara Znogge 29 september, 2019 | 13:02

  Vi har en hundstrand här i lillhålan vilket jag tycker är bra. Det är en liten bit på ena stranden som är reserverad för fyrbenta. Tyvärr håller sig inte vissa hundägare till den utan tror det är fritt fram på hela stranden vilket är väldigt irriterande minst sagt. Hur svårt kan det liksom vara…

  Snyggt skyltat hos dig som vanligt!

  Kram och ha en fin söndag!

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 13:07

   Tack! Visst är det bra med hundstränder. Men visst är det konstigt att en del hundägare inte kan respektera att det är så.Vet att det i Torrevieja sent på kvällen kan vara hundägare som tar ner sina telningar för bad på de vanliga stränderna men det är höga bötesbelopp om polisen kommer-
   Önskar dig också en fin söndag och hoppas att vädret är i hyfsad form. Här lite halvsoligt så nu blir det utgång.Bäst att passa på.
   Kram

 • Svara Karin Eklund 29 september, 2019 | 13:47

  I Santa Pola hade de också en plats längs den långa stranden där hundar fick bada. En bra idé, för man såg många med hundar i koppel på väg dit eller redan på plats där. Och förstås, hundägarna fick ju också en pratstund med varandra under tiden.
  Fina skyltar har du “hittat” under den senaste veckan! Förstår att det är viktigt att parkera el-sparkcyklarna, eftersom så många bara lämnar dem vind för våg när de inte behövs längre. Det har sagt en hel del om det i Rapport. Synd att folk inte har större ansvar och respekt för en mycket god service som de tillhandahålls.

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 16:31

   Visst är det bra att det finns stränder/platser där hundar kan bada. Och det är ju inte de mest attraktiva platserna som hundarna fått heller. Men skönt för dem med ett bad i värmen.
   Jag är så trött på dessa sparkcyklar som dräller på många ställen och gör trottoarer svårframkomliga.Och än värre är att de får framföras på trottoarerna och hastigheten är många gånger hög och det sker dagligen olyckor. Att sedan föräldrar kör runt små barn på dem och utan att de har hjälm reagerar jag också på. Förstår inte vitsen med dem inne i stan. Och om de ska finnas i stan bör de ju, precis som cyklar, framföras på gatan eller cykelbanorna. TRist också att de kastas i vattnen runt om i stan. Så ansvar är ju helt rätt ord här.
   Önskar dig en fin fortsatt söndag.

 • Svara Geddfish 29 september, 2019 | 17:02

  Vi har också en hundstrand här i Lidköping. En bit bortåt båtgården. Jag vet inte hur det funkar i verkligheten.
  Det är rastförbud i vår park här men det efterlevs inte, kan jag säga. Men visst är det svårt. Jag skulle inte fixa det utan bil.
  Varför ska alla känna skam? Jag gör det absolut inte.Nä, tänk positivt.
  Jag tänker positivt om mina skador f rån igår. Lite svårt att använda vänstra handen när jag skriver men det kan inte vara något brutet. Stor kram nu!

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 17:34

   Det är ju bra att det finns en plats där hundarna kan få ta sig ett bad och det brukar ju inte direkt varav mitt i smeten. Hundägarna borde se upp var de kan och får rasta sina hundar. Kan ju inte vara så svårt att träna in dem från det de är små- Och varför skulle man känna skam? Förstår inte det. Men det är ju väldigt “inne” nu att tala om det så jag tyckte skylten här var ganska humoristisk.
   Trist med ditt fall igår men hoppas det blir bättre. Men har du fortsatt ont i veckan kan det ju vara bra att söka röntgen. Hoppas tiden läker det onda,
   Stor kram

 • Svara Susjos 29 september, 2019 | 17:08

  Så bra med speciella badplatser för hundar, då blir alla glada! Parkeringar för sparkcyklarna är ju suveränt, det har jag inte sett. Diplomatbilen hade självförtroende, inte minst genom reg.skylten!
  Ha en fortsatt skön söndag, i morgon ska du ut på vift igen?
  Kram!

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 17:28

   Visst är det bra att det finns platser där även hundarna kan ta sig ett dopp. Och dessa platser är ju inte heller de mest attraktiva. Jag önskar att fler kunde parkera sparkcyklarna på avsedd plats så de inte dräller på trottoarerna.
   Såg att diplomatbilen hade bytt reg, skylt till den här. Gott självförtroende – Helt klart.
   Jodå, imorgon bär det av till Krakow i några dagar.Jätteroligt!
   kram!

 • Svara Emma, Sol som sol? 29 september, 2019 | 17:26

  Haha, kul registreringsskylt! Bra med självinsikt!

  Tänk att det ska vara så svårt att skriva en turlista som man faktiskt förstår …

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 21:06

   En riktigt kaxig reg. skylt. Och ägaren, såg jag i bilregistret, hade bytt till denna.
   En förbättringsåtgärd är det att få till en turlista som är mer begriplig. Och helst att även få den gällande turlistan på bussbolagets hemsida. Mne det kanske händer nästa år. Här skyndar man i vissa fall långsamt i flera avseenden.

 • Svara BP 29 september, 2019 | 18:37

  Återigen en toppen skyltskörd den här veckan. Perfekt att börja med fotboll, då ler jag ju direkt:-) “Spain in a bottle” – otroligt fyndigt. Hundstränder finns här också faktiskt, men här går ju hundarna själva, utan hundvagn som så många spanjorer använder (bilden är en höjdare)
  Precis som du vägrar jag skämmas, vilken idiotisk trend! Och om man lider av fotsvett, vilket är en sjukdom så går jag till läkaren, för den kan botas.
  Äntligen parkeringsremsor för elcyklarna, verkligen på tiden. Å folk verkar till och med “lyda” här, bra!
  Registreringsskylten på diplomatbilen var verkligen rolig, ovanligt med “humor” på officiella fordon. Mera sådant!

  Som sagt, en toppen skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 21:02

   Tackar! Jag gillar ju också fotboll så skylten kändes given.
   Och vinflaskans etikett var kul. Lite som anden i flaskan.Visst är det ett oskick att köra runt med hundarna i vagn. Begriper inte varför. En hund är ju en hund. (Är den skadad är det ju en annan sak. Men så är det ju sällan.) Visst är detta en trist trend att man ska skämmas för att man i princip lever.Ja, lite överdrivet…
   Vore bra om det blev ordning på el-sparkcyklarna för som det är just nu är det ju bedrövligt. Detta med parkeringsremsor är ju i rätt riktning.
   Tittade i bilregistret efter reg.skylten och ägaren har bytt till denna mer personliga variant. Kul idé och lite kaxigt.

 • Svara Anemonen 29 september, 2019 | 19:10

  Tänk att hela Spanien kan rymmas i en flaska:-) Det var väl fint att våra fyrfota vänner också får bada i havet. Sedan blir det en fin träffpunkt för ägarna också. Toppen ju

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 20:46

   Visst är det otroligt! “Lite som “anden i flaskan”. Jag tycker det är jättebra med hundstränderna för när det är så varmt vill många hundar gärna bada. Och det är ju inte heller vid de mest attraktiva platserna hundstränderna ligger.

 • Svara Gittan 29 september, 2019 | 20:02

  Fina skyltar du hittat och snygg merca på sista bilden. Kul tävling med skyltar och härligt att åka lite fram och tillbaka.
  Kram och trevlig söndagskväll .

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 20:42

   Tackar! Och “mercan” tyckte jag hade en kaxig reg, skylt. Men den är utbytt mot den gamla såg jag i bilregistret. Skyltutmaningen är kul för det finns så många skyltar av olika slag.
   Och visst är det fint att kunna åka fram och tillbaka . Jag trivs på båda ställena.
   Kram och trevlig kväll.

 • Svara Ama de casa 29 september, 2019 | 20:24

  Det är kul att titta på hundarna (och deras ägare) där vid hundbadet 🙂 Hundar ser man annars rätt ofta på vintern både här och där på stränderna. Gör inget, tycker jag. Bara dom plockar upp efter jyckarna, såklart.

  Härlig skyltning igen! Kul att Scandic slår ett slag för hotellcamping också – den bästa campingen om du frågar mig 😉

  Ha det gott och en fin tur till Krakow imorgon!

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 20:39

   Tack! Och visst är hotellcamping bra. Har egentligen aldrig gillat att campa. Undantag när vi haft båt men då letade vi oss inte direkt till stora hamnar för natten utan hittade egna vikar. Vad gäller hundarna så är det ju bar att d ekan få bada även sommartid här på de av/anpassade stränderna.Och om ägarna bara plockar upp efter sina hundar så kan de gärna springa på stränderna inne i stan på vintern när det är tomt där. Men tyvärr. Alltför många struntar i det och då blir jag sur.
   Krakow ska bli verkligt intressant och roligt är ju ett par år sedan jag var där. Men stan är säkert lika fin som alltid.
   Ha det fint ni också

 • Svara byblixtra 29 september, 2019 | 21:44

  Bra att de ordnat med badplatser för hundar.
  Alltså, den där tidtabellen var inte det lättaste att förstå. Undrar just om resenärerna kommer dit de ska. 😉

  Fina skyltar från Downtown Camper.

  Bra att det börjar finnas uppmärkta parkeringar för el-sparkcyklarna som jag förstått ställt till med en hel del oreda i stan. Men finns City bikes kvar?

  Ja, det var en kaxig och ovanlig skylt på en diplomatbil.

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 22:37

   Visst är det och jag har sett många som med glädje tar sig en simtur. Ja, tidtabellen är en sak för sig. Vi som åker ofta kommer nog fram men värre för de som kommer första gången och ska begripa hur de ska ta sig.
   Downtown Camper är liksom ett vardagsrum där man kan titta in och vila en stund, gå på toa och ladda sin mobil. Alla är välkomna in i lobbyn även om man inte bor här- Så lite skyltar härifrån sprider glädje på olika sätt.
   Jag är så trött på alla el-sparkcyklar som ligger och dräller så hoppas nu folk som använder dem parkerar dem på dessa tänkta platser.
   Nej, jag tror inte City Bikes är kvar- Vad gällde hyrcyklarna låg de ju i varje fall inte slängda på trottoarerna.
   Diplomatbilen hade bytt den tidigare skylten och kanske kommer han/hon nu lättare ihåg vilken skylt de har.

 • Svara Paula 29 september, 2019 | 22:18

  Alltid exotiska inslag på dina skyltar! Du gör mig aldrig besviken! Visst besökte du denna resmässa även ifjol? Eller minns jag helt fel…
  Men skyltar var det ju, är man diplomat tycker jag det känns helt onödigt med ett stort ego, som diplomat tycker jag man ska ha helt andra värderingar…
  Jag smajlar alltid åt strangers här i min by. vill att de ska känna sig välkomna!
  Nu förstår jag att förberedelserna är i full gång, hoppas det inte blir några konstigheter med tidtabeller denna gång! Kram

  • Svara Ditte 29 september, 2019 | 22:30

   Jag var på en liknande resemässa på stamma ställe i fjol. Alldeles rätt. Vad gäller bilen så hade den från början en annan reg.skylt med bytte till denna. (Man kunde hos bilregistret se den gamla.) Och visst syns den. Men visst kan jag helt hålla med dig men tyckte ändå det var roligt. Jag tycker att stockholmare är ganska dåliga på att le mot folk de ser. Så bra med en påminnelse.
   Jag är nu “färdigpackad” och påläst och utgår från att flyget ska gå som det är tänkt. Det ska verkligen bli roligt att komma tillbaka till Krakow. Senaste gången jag var där var i mars 2017.
   Kram!

 • Svara Anki 30 september, 2019 | 06:04

  En härlig skyltkompott! Tänk att hela Spanien ryms i en flaska … låter som ett gott vin 🙂
  Alltid kul med dina skyltar som inte är så vanliga här hemma 🙂
  Ha en trevlig resa!
  Kram

  • Svara Ditte 30 september, 2019 | 06:56

   Tackar! Ja, visst är det otroligt hur mycket som kan få plats i en flaska. Undrar om Sverige också får plats i en liknande. Men det går nog bra. Och det är ju roligt att titta efter skyltar var man än är.
   Ja, snart bär det av. Ska bli både roligt, intressant och spännande. Välkommen med.
   Kram

 • Svara Åke 1 oktober, 2019 | 05:27

  Det är så trevligt att få se skyltar från runt om i världen… du bjuder upp så trevligt med din skyltning. Med “Spain in a bottle” hade även jag suttit ned en stund med och njutit.

  • Svara Ditte 1 oktober, 2019 | 07:12

   Det är roligt att ha ögonen med sig och se vad som fastnar. Och ibland är det detaljerna. Du hade varit välkommen att slå dig ner här med oss.

  Kommentera