Skyltar Stockholm

Urval av skyltar från en varierad vecka – Skyltsöndag #341

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Idag bjuder jag på ett urval från en varierad vecka som bjudit på  lite “ris” och mycket ros. I fråga om riset så delar jag generöst ut det till handhavandet när det gäller  “drop in” av Covidvaccin dos 3 på Medborgarplatsen . Å andra sidan blev jag där en erfarenhet rikare, men tycker inte den tillförde något  Till det positiva under veckan kommer en hel del annat; “soppteater”, en sväng i Gamla stan, lyckad vaccinering med beställd tid på Gamla Karolinska, spontan middag med döttrarna och en julmarknad på Zetas handelsträdgård. En julmarknad som var skönt befriad från tomtar och tingel-tangel.

Urval av skyltar från en varierad  vecka

Och en varierad vecka blev det,  både upplevelse och erfarenhetsmässigt. Soppteatern och en runda i Gamla stan blev helt klart en lyckad repris.

Stockholm. Kulturhuset/Stadsteatern. Ett urval av de böcker som är till salu i lobbyn. I lobbyn till Kulturhuset/Stadsteatern finns olika utställningar och en del av det som finns är till försäljning. Här ett urval från bokdisken. För egen del slog jag till på boken “Stockholm – gata för gata”. Riktigt intressant. 

Efter soppteatern i onsdags blev det en vända till Gamla stan.

Stockholm. Gamla stan. En varierad vecka blev det och ett besök här ingick. Visst blev det en varierad vecka. På olika sätt. Här Västerlånggatan,Gamla stan, i onsdags. Reklam  görs för julmarknaden på Stortorget som öppnade den 20/11 och pågår till den 23/12. (Dagligen mellan klockan 11 -18.)

Gamla stan. Västerlånggatan. Begränsat urval av allt som fanns här i butiken. Ett begränsat urval från en skyltning  på Västerlånggatan. Här verkar mycket av det mesta kunna samsas.

Stockholm.Gamla stan. Kristoffers blommor . Stort urval av allt i blomväg. Är jag i Gamla stan passerar jag också gärna Christoffers blommor på Kåkbrinken. Stort urval av det mesta i blomväg.

I Gamla stan höll man i onsdags på att sätta upp julbelysningen. Men butiken Julkulan på Österlånggatan var redan i gång med sin. Undrar vad man säljer när det inte är juletider. Nej, det blev inget besök utan vi stannade till och gick vidare.

På restaurang “Österlånggatan 17”  har man fasadbelysningen året runt. Så den är inte speciell för just juletider.

Julmarknad

på Zetas handelsträdgård. Skönt tomte och tingel-tangel befriat.

Här fick man smaka. En del annan rökt fisk fanns också.

Zetas julmarknad. Ostmakeriet på Rindö bjuder på ett gott urval av ostar. Ostmakeriet finns på Rindö och bjuder på ett gott urval av ostar.

En del “rostiga bruksföremål” fanns också att köpa. Gillade dessa marschallhållare men måste  först hitta en plats på balkongen.

Här lärde jag mig något nytt; hönsben. Och nog såg detta gröna ut lite som hönsben. Men är det någon som vet vad dessa egentligen heter.

Zetas handelsträdgård. Julmarknad. Veckans sista skylt i urval.SnitthyacinterTill sist i veckans urval av skyltar. Uppiggande snitthyacinter.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Urval av skyltar från en varierad vecka – Skyltsöndag #341”

 1. Snygg och varierad skyltning hos dig som vanligt. Härliga bilder dessutom och så fint det såg ut med hyacinterna som snittblommor.

  Kram och god söndag!

  1. Tack! Hyacinter som snittblommor har jag inte tidigare sett. Ångrar att jag inte köpte med några. Men kanske kan jag hitta dem i Gamla stan hos Christoffers blommor.
   Hoppas du mår bättre.
   Trevlig fortsatt söndag.

 2. Hönseben ser ut som grannens thujahäck…..så thuja tror jag det finna säkert olika sorters, ingen växt jag är så förtjust i och ändå är jag omringad från två grannar med just den växten. Marshallhållarna är så snygga, jag kan tänka mig att ha dem inne med ljus i, säger som BP villhöver sådana! Man behöver inte ens ha ljus i dem utan bara till lyst =) Underbar skyltning! Nu ska jag ur och fylla på mat till fåglarna. Ha en skön solig eftermiddag!

  1. Tack! Jag reagerade på namnet som var kul. Såg att men använt just “hönsben” till en del julkransar och där tyckte jag dem gjorde sig bra.
   Visst skulle man kunna ha marshallhållarna inomhus också. Något att tänka på som utökar användbarheten.
   Önskar dig också en skön eftermiddag. Och eftermiddag blev det här också men utan sol.
   Trevlig kväll

  1. Så tänkte jag också. Har inte riktigt klart för mig vad se annars säljer. Kanske är det en “pop up” butik. Verkar mer logiskt. Får titta i januari.
   Jag gillade just hyacinter som snittblommor och kan nog hitta dem i Gamla stan hos Christoffers blommor. Där finns så mycket vackert.
   (Men egentligen kan vi inte ha hyacinter eftersom båda döttrarna är allergiska.)
   Trevligt att du handlar och dekorerar själv. Jag är inte så pysslig utan brukar beställa lite hos Christoffers blommor till jul om vi är hemma. Alltid fräscht och det står sig.

  1. Inte jag heller. Men när jag var i Gamla stan i onsdags blev jag varse. Vi var på Zetas igår och det kallades julmarknad men var skönt befriat från tomtar och annat. Men fina blomsterarrangemang fanns.

 3. Blev bara så pepp på hyacinter. Tycker att de är ljuvliga. Tyvärr tycker inte maken det. Han tror att han blir sjuk av dem. Så jag får bara njuta på håll. Ha det fint! Kram!

  1. Jag fastnade här för hyacinter som snittblommor. Döttrarna är allergiska mot hyacinter så det är knepigt att ha dem inomhus. Och ute så fryser de.
   Ha det fint du också.
   Trevlig kväll.
   Kram

 4. Blir man klar med Stockholms alla gator egentligen… Snygga tomtar du visar upp där i skyltfönstret. Röding så smakens 🙂 Julkulan sådan läcker skylt 🙂

  1. Nej, det är knepigt. Jag ligger i och har gjort det en tid. Men vid tillfälle ska jag bjuda på lite fler av dem. Boken passar mig riktigt bra.
   Rödingen var så god och roligt att slippa tomtar och tingel – tangel på en julmarknad. Det mer ätbara passar mig bättre liksom blommor.
   Vad gäller butiken “Julkulan” verkar den väldigt säsongsbetonad. Men kanskeär det en pop up butik.

 5. Läcker skyltning! Lärde mig två nya saker hos dig idag. 1. Har aldrig sett snutthyacinter; 2. Hönsben visste jag heller inte att de fanns, men de verkar heta Hiba (Thujopsis) Thujopsis dolabrata. Inte att det säger mig nåt heller, men ändå;-)
  Det känns så skönt att alla butiker i Gamla Stan har skyltat med julprylar, fina som gräsliga. Ifjol hade de ju inga besökare alls och marknaden var inställd. Så jag gissar att de satsar för fullt i år och hoppas ta igen lite efter en missad försäljning ifjol.
  Marschallhållarna är så läckra. Trodde ju igår att det var tulpaner, men det verkar vara rosor – oooops;-) Tände också på dom, men dom behöver ju ett mjukt underlag som man kan stoppa ned dom i. Lite svårt på våra balkonger…

  Tusen tack för din fina Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  1. Tack!Jag var själv tämligen nöjde med veckan och det urval av skyltar jag tog med. Hönsben hade jag aldrig hört talas om i dessa sammanhang men jag såg att man använde dessa för att göra julkransar. Blev en fin ljus nyans. Snitthyacinter hade jag inte heller sett tidigare. Ångrade att jag inte köpte med några. Men ska se om inte Christoffers blommor i G.S. kan erbjuda några.
   Roligt med uppsvinget för G.S. De behöver det.
   Visst är marschallhållarna läckra. Såg dem ju i Vaxholm i somras men har inte kommit mig för att köpa ännu. DE är ju ändå ganska överkomliga i pris.
   Tänkte också på något mjukt att stoppa dem i på balkongen. Men har ett par stora krukor så kanske i en av dem.

 6. Jättefint skyltat från allt vackra i gamla stan! Lustigt namn Julkulan :-), man undrar om den butiken finns på sommaren? Visst ser det ut som hönsben, va lustigt, den där gröna växten. Snitthyacinter tror jag att jag sett tidigare, jättefina! Å jag visste inte att Österlånggatan 17 har fasadbelysningen året runt, fint.
  Ost och röding, mums! Köpte med mig några spanska ostar på flygplatsen på GC, manchego bl.a…
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Vad gäller butiken “Julkulan” känns den absolut säsongsbetonad. Kanske är det en pop up variant. Får se i januari vad som då finns här. Hönsbenen såg jag man använt i olika kransar och där passade den fint.
   Snitthyacinterna hade jag inte heller sett men de var riktigt fina. Tyvärr köpte jag inte med några men ska se om jag kan hitta dem hos Christoffers blommor i G.S.
   Spanska ostar låter riktigt gott och det blir ju lite som att förlänga semestern med att äta dem.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. En härlig skyltning med mycket fint – och rökt röding … mums så gott! De där marshallhållarna är verkligen snygga!
  Snitthyacinter har jag aldrig sett förut spännande!
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram

  1. Tack! Ja, veckan var bra och varierad och några erfarenheter rikare blev jag. Julmarknaden var riktigt trevlig och skönt tomtefri. Gillas! Snitthyacinterna var så fina så jag ångrar att jag inte köpte en bunt. Men, ska se om jag hittar den i Gamla stan. Har en bra blombutik där-
   Strålande sol här ida och just nu -5.
   Önskar dig en fin måndag.
   kram

 8. Verkligen en rolig, varierad och snygg skyltning!
  Boken du slog till på verkar passa dig som handen i handsken, du som “ränner” gata upp och ned överallt i stan. Den får du säkerligen stor glädje av 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Boken passar mig riktigt bra och den har redan kommit i tjänst. Finns mycket i den som jag är intresserad av.
   Ser ut att bli en strålande dag här. Men väl kyligt. Nu -5 men det blir nog lite varmare.
   Önskar dig en fin måndag.

  1. Det räckte bra med att passera “Julkulan”. Och visst hade dem i skylten vackra julkulor men vad skulle jag ha dem till…

 9. Det finns hur mycket som helst att lägga pengarna på, boken gata för gata lät ju intressant, måste först kolla om jag har den. Annars kan du kolla i Stadsmuseets shop, en massa böcker om Stockholm.

  1. Visst gör det. Och just böcker om Stockholm satsar jag gärna på.Har inte sett denna på Stadsmuseet men har köpt en del andra böcker i deras butik.

 10. Tack för promenaden i Gamla stan! Det var ett tag sen nu. Och visst är stämningen där i juletid lite speciellt som det gärna blir i gamla miljöer..
  Hyacint, ja, det måste jag ha till jul. Under några år kom inga doftande hyacinter in hos mig då många i familjen var allergiska, men nu ska ingen utom jag vara här i jul så då kan jag få njuta. Hönsbenen var ju för roliga, ett absolut lämpligt namn! Nu tycker jag snart att det gått inflation i rostiga prycklar. Det var kul o annorlunda i början men som allt annat så kan det även bli för mycket när de finns i varenda trädgård…
  Rökt röding är mums, det brukar mest bli ätbara grejer när jag väljer på en marknad.
  Fint fångade skyltar från olika miljöer…Kram

  1. Tack! Jag traskar ju här lite nu och då. Och jag gläds över att det nu är mer liv här. Men trångt är det inte. Hyacinter som snittbommor hade jag inte sett tidigare. Men det kändes lite tidigt att köpa dem. Kanske kan jag hitta några hos Christoffers blommor i Gamla stan. Annars finns de ju i kruka. Här är döttrarna allergiska så det beror lite på.
   Jag gillade de rostiga marschallhållarna men de blir knepiga att ha på balkongen. Men kanske i en planteringskruka jag redan har där- Har länge belat ha en. (Man kan ju ha ljus i dem också)
   Rödingen smakade bra och roligt med lite “matnyttigt”.
   Kram

 11. Fina dalahästar i skyltfönstret, de tre som står till höger i bild. De har sån fart och fläkt över sig.
  Marschallhållarna är fin och dekorativa. Jag har tittat på sådana men har inte lyckats bestämma mig för vilken modell jag ska ha.
  Vackra buketter och är lite imponerad över att de ligger utomhus för här skulle de frysa sönder.

  1. Det här skyltfönstret har mycket av det mesta. En salig blandning.
   Marschallhållarna gillar jag också men har inte heller bestämt modell. Lite knepigt dock att ha den på balkongen. Men kanske i en stor planteringskruka.
   Vi hade inga minusgrader i helgen men i natt hade vi -6 så det hade inte fungerat. Fint med hyacinter som snittblommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *