Allmänt

”Drop – in” – Och en erfarenhet rikare

Gårdagens försök att få den tredje dosen Covidvaccin gav mig en helt ny erfarenhet. Maken och jag tyckte att det kunde bli smidigt att gå till Medborgarplatsen här på Söder i Stockholm och till den ”drop – in” buss som finns utplacerad där. Smidigt meden promenad dit på 20 minuter var vår tanke. Och bra, tyckte vi, att på ett enkelt sätt få dos tre. Men så blev det inte.  (I Stockholmsområdet finns det flera drop-in bussar utplacerade och det är lite olika aktörer som har hand om dem)

Stockholm.Södermalm. Katarina Bangata. På väg till Medborgarplatsen och drop-in vaccination.På väg till Medborgarplatsen och drop-in vaccinationen och tog vägen genom allén vid Katarina Bangata.

Drop-in

skulle det vara. Själva vaccinationsbussen skulle ha öppet mellan klockan 14 och 20 och vi var på plats på Medborgarplatsen strax efter klockan 12. Och det såg ut att vara ”hårt tryck” vad gällde intresset för att bli vaccinerad. Här fanns två köer. Genast tänkte jag att man kunde välja kö. Men så visade det sig inte vara.  Man skulle stå i båda. Ja, inte samtidigt. I den vänstra kön skulle man stå för att få ett papper/intyg att fylla i. Och närdet var gjort under överinseende av en ”vaccinationsvakt” skulle man gå till den högra kön och hade då fått ett könummer med sig.

Stockholm.Medborgarplatsen. Stort intresse för denna drop-in för tredje dosen Covidvaccin. Medborgarplatsen igår 13.15. Stort intresse för att bli vaccinerad vid denna ”drop-in” mottagning. Och det är ändå 45 minuter tills den öppnar. 

Jag tyckte att logistiken här vid vaccinationsbussen var undermålig och kunde inte begripa att man skulle behöva  stå i kö för att få ett papper att fylla i när man kom fram till bordet och vaccinationsvakten. Varför inte fylla i pappret när man väntade i kön. (Vi hade med oss papper/hälsodeklaration som vi tryckt ut och fyllt i . Alltså ansåg jag att det var onödigt att stå i kön och ville hämta en nummerlapp. Men icke! Man skulle stå i kön.

Stockholm. Södermalm. Medborgarplatsen. Dubbla köer till drop-in dos 3 av Covid. Att stå i kö, först för att få ett papper,sedan få en nummerlapp och därefter gå till nästa kö är inget för mig. Beräknad tid 2 1/2 -3 timmar totalt för att bli vaccinerad. Så maken och jag gick hem. Detta kallar jag inte drop-in. 

Nytt försök med drop-in

Vi gick alltså hem igen och funderade på om det kanske var idé att gå tillbaka senare. Under tiden tittade vi på ”appen” Alltid Öppet för att via den kunna boka en tid. Jodå, om vi åkte till Hallstavik, Norrtälje och andra mer utsocknes platser kunde det går bra. Men inga tider att boka inom huvudstaden eller grannkommunerna. Vad gäller vår vårdcentral har de nu fokus på vanlig influensavacccin så där var det knepigt just nu. Och den hade jag inte tänkt att ta. Har aldrig gjort det. Men hade funderingar på att göra det för att då samtidigt boka tid för Covid dos 3. Pust!

Strax efter klockan 17 gjorde vi en ny utryckning till Medborgarplatsen i hopp om att det skulle fungera bättre. Alltså att köerna hade minskat.

Strax efter klockan 17 passerade vi genom Tullgårdsparken, granne med oss, och förbi det vackert upplysta Folksamhuset.

Framme vid Medborgarplatsen och  drop-in bussen hade köerna verkligen INTE minskat. Tvärtom. Här skulle det vara öppet till klockan 20 men redan klockan 17.30 verkade både blanketter och vaccin vara slut. Fann också att det i köerna befann sig personer i olika åldrar, så detta med drop-in gällde även de som skulle ta dos 1 och 2. Så inga fler vaccinationer denna dag fick vi besked om. Nu började jag skratta. Var detta ett skämt? Eller?

Visserligen är jag envis men det finns gränser. Att stå i kö för att fp en vaccinationsspruta kommer aldrig på tal

Stockholm. Medborgarplatsen. Här har vaccinet och blanketterna tagit slut så ingen drop in till covid vaccinationer hos Mobila doktorn, Drop-in? Snarare här ”drop ut”.

Mobila Doktorn. Hembesök av läkare. Nej, man kunde inte få sprutan hemma.Jag frågade.

Givetvis lämnade vi detta skämt till ”drop- in” vaccination och gick hem igen.

Götgatan och gamla fina biografen Victoria piggar upp oss.

Hemma på kajen.

Apropå envishet.

Idag på eftermiddagen lyckades jag boka en tid via ”Alltid öppet” och ska i morgon ta dos tre av Covidvaccinet på Gamla Karolinska i Solna. Och här är det ingen ”drop-in” som gäller.

 

30 svar på ””Drop – in” – Och en erfarenhet rikare”

 1. Hej Ditte!
  Ja varför ska det vara lätt 🙂 Låter nästan som Spanien…en kö för att få lapp och sen ytterligare osv…eller komma tillbaka.
  Bra att du får komma till Karo då…Hur som helst så verkar ju folk vilja ta sprutorna iaf med tanke på kö. Och inga tider.
  Nu blir det ju Covidpass fr o m 1.12…Kul för dom som köpt årets julklapp dvs för evenemang av olika slag 🙂
  Bra att nåt görs i alla fall då smittan ökar överallt.
  Kram och hälsa Bosse!

  1. Nej, det undrade jag också. Logistiken saknades helt. Men KS blir bra. Och med bokad tid.
   Covidpass blir bra tycker jag . Jag går ju gärna på teater, har varit och ska på flera ”soppeaterföreställningar” , så detta är bra.
   Bosse hälsar.
   Kram

 2. Oj oj det lät ”inget vidare”….tror inte jag skulle orka stå så länge i kö med tanke på mitt ben!?
  Bra du lyckades få en tid.
  Oroar mig för hur svärfar ska få sin tredje dos???
  Klarar definitivt inte av att stå i kö.
  Har inget bankid.
  Jag bokade tid igår på privat vårdcentral till 2 dec.
  Man ska ju inte besöka vårdinrättningar inom 14 dagar när man varit utanför Norden.

  1. Nej, detta var illa och det verkar vara liknande på ”alla” drop in ställen. Men KS blir bra i morgon och med bokad tid.
   Tar man influensasprutan på en VC i Stockholm så kan man då boka tid för dos 3 av Covid.Man kan ju ringa VC och boka.
   Man kan ju ta ett PCR test om man varit utanför Norden och då besöka en vårdinrättning. I alla fall i Stockholm. Kan vara olika i olika regioner.
   Jag ville ta dos 3 så snabbt som möjligt eftersom jag är ute och rör mig en hel del.

 3. Du gjorde klokt i att boka en tid. Jag hade en tid för influensavaccin idag och det funkade smärtfritt. Nu har jag en bokad tid för Covid 3 på nästa torsdag här nära mig. Nej, drop-in funkar dåligt.
  Bättre lycka nu då!
  Snart ska jag iväg igen i mörkret med jag tror jag får skjuts denna gången.
  Stor kram!

  1. Perfekt med Karolinska. Fungerar bra där. Ville ha en snabb tid men eftersom jag är ute på så mycket.Bra att du fått en tid nästa vecka för dos 3. Har varit ute på trevligheter hela dagen så det blir en lugn hemmakväll.
   Trevlig kväll och skönt att slippa cykla-
   Stor kram

 4. Herregud! Det var då verkligen ingen höjdare! Okej, ni fick extra motion, men att köa i kylan för att bli vaccinerad finns inte på kartan hos mig heller. Urdåligt måste jag säga. Berättade ju om ”folksamlingen” hos min husläkare häromdagen, men där var det åtminstone inomhus och varmt. I och för sig en bra grogrund för både flunsa och Covid-19, men ändå. Där ropades förresten ganska så många namn upp, men inga patienter dök upp. Så mycket för bokning…
  Bra att ni lyckades få en tid på GKS med så kort varsel. Lycka till!

  1. Verkligen inte! Nu har jag bokat till i morgon på gamla KS och där vet jag att det fungerat bra. Känns bra. Och jag är ju så mycket ute och rör mig så jag ville gärna ha en snabb tid.
   Nej, detta med drop – in är en trist historia. Ingen logistik alls. Verkar vara lika illa på de flesta av ställena där detta erbjudits.

 5. Låter ungefär som när jag fick dos 1, hade en bokad tid och fick ändå stå ute och köa i nästan 2h och då i 1h 45min i regn endast i klädd klänning. Dos 2 var bättre organiserad. Som sagt envishet lönar sig….. det dröjer nog ett bra tag till innan jag får min tredje dos.

  1. Bedrövligt att med bokad tid få vänta så länge. Var är logistiken? Skönt att det var lite bättre med dos 2 för din del. Här på Medis var det visserligen drop in men så dåligt organiserat. Med vaccin och lappar som tar slut 2 1/2h innan de ska stänga.
   Jag tog dos 1+2 på VC och det fungerade jättebra. Och nu hoppas jag det blir bra i morgon med dos 3.
   Lika bra att ta den snabbt. Jag rör mig ju en hel del ute….

 6. Eftersom min vårdcentral kallade mig till spruta 1 och då också gav mig tid för dos 2 har jag tänkt att de skulle höra av sig även om trean. Än inget. Fast jag hoppas fortfarande. Ditt äventyr på Medis vill jag inte särskilt gärna upprepa.

  1. Så var det för mig vad gällde spruta 1 och 2. Men nu har Ringen mycket med alla influensavaccination så där skulle jag fått vänta. Medis var bedrövligt. Helt utan logistik . Men nu kör jag i morgon på gamla KS och där vet jag att det fungerat bra. Och en bokad tid har jag.
   Till Medis ska man inte gå om det inte är en hobbyverksamhet att vänta och köa.

 7. Storstadsfenomen.. köer. Fördom eller en viss sanning?
  Tur att det ordnat sig ändå!
  Men visst blev det ett spännande inlägg av allt köande. Kram!

  1. Visst är det så. Här är ju trycket hårt och det är många som ska vaccineras. Och på dessa drop in så gäller det ju vaccination av både dos 1,2, och 3.
   Jag blir så irriterad när ansvariga inte har koll på logistiken.Intressant att se eländet i studiesyfte. Men detta är ju inget jag kan göra något åt. Däremot ordnade jag en tid i morgon på Gamla Karolinska och det blir bra.Envisheten kan vara bra.
   Kram

 8. Men vilken ineffektivitet och vilken dålig logistik! Att köa i två omgångar var det dummaste jag har hört. Påminde om hur det fungerade på en liten flygplats som vi hamnade på en gång. Vilken tid det tog! Nej tacka vet jag när man kan boka en tid för då blir det effektivt och går undan. Undrar hur det kommer att fungera här… Skönt att det löste sig i alla fall!

  Kram

  1. Rent bedrövligt! Noll logistik. Och några erfarenheter rikare blev jag av upplevelsen- Men de hade jag kunnat undvara.
   Envis är jag så efter att ha tittat in 10 ggr idag på appen ”Alltid öppet” gick det att boka tid på Gamla Karolinska i mrogon. Jag örr mig ju en hel del ute så det känns bra att så snart som möjligt få dos 3. Hade kunnat få tid på VC men fått vänta lite. Där vaccinerar de först och främst mot influensa
   Hos er blir det kanske VC som tar hand om det. Intressant att få höra.
   Kram

  1. Tack, för länken. Nej, detta inslag såg jag inte.
   Maken var här på Medis idag, studiesyfte och fick en spruta efter två timmars vänta. Men bedrövlig logistik idag också.
   Missförstånd? Man utgår ju från att de som ska vaccinera vet vad de gör.
   Igår var det slut på ”hälsolappar” och vaccin klockan 17.30 och de skulle ha öppet till klockan 20. Undrar vad de då missat. Och köerna var ju långa.
   Ska bli intressant att se hur det blir när jag ska till Gamla KS i morgon. Men jag har i alla fall en tid.

 9. Jösses, vilket skämt! Förstår att ni inte stod kvar i dessa köer! Va bra att du fått tid på GKS, där fick jag mina två sprutor, väldigt smidigt och ingen större väntan, men de dagar jag fick mina sprutor så var det ju också bara för personal.JAg hoppas att det är lika smidigt för dej, håller tummarna!
  Kram och ha det gott!

  1. Verkligen ett skämt. Helt avsaknad av logistik. Vet av dottern att du fungerar bra på Gamla KS och här har jag i alla fall en tid. Återkommer när jag varit här- Men säkert bra.
   Ha det fortsatt bra.
   Kram

 10. Jisses! Verkligen tålamodsprövande – och jag hade gjort som ni och gått därifrån! Bra att du lyckats boka en tid till idag i alla fall 🙂
  Jag har för första gången i år tagit influensavaccin – och förra året tog jag vaccin mot lunginflammation – bägge på läkares inrådan, med tanke på mina hjärtproblem. Har fått en tid för tredje covidsprutan i december …
  Fina kvällsbilder!
  Önskar dig en bra torsdag!
  Kram

  1. Riktigt illa här och helt avsaknad av logistik. Inget för mig att köa. Fint att du fått tid i december för dos nr 3. Och givet att du ska ta de andra sprutorna med dina hjärtproblem Så bra att de finns.
   Bra att jag lyckades boka en tid på Gamla Karolinska för det är hårt tryck här i Stockholm på alla tidsbokning. Envisheten hjälpte mig här också. Önskar dig en fin torsdag. Strålande sol här idag och den piggar upp.
   Kram

 11. Fullständigt oacceptabelt! Den typen av ”service” gör mig skogstokig – all energi man lägger i onödan bara för att bli uppretad.
  Desto bättre att det nu löst sig med en tredje dos, och SÅ bra, tycker jag, med covidpass från december.
  Önskar dig en fin dag Ditte!
  Kram från Mia!

  1. Just så tänkte jag också. Och visst tog det massor av energi. Men just att jag blev så ilsken gjorde att jag var in minst 10ggr på appen ”Alltid Öppet”
   och där fick en tid idag för dos 3 på för Gamla Karolinska. Bra så.
   Jag tycker också det är bra att man äntligen inför Covidpass. Borde behövas även för buss och t-bana i Stockholm.
   Fin men svag novembersol idag i Stockholm. Skönt så.
   Önskar dig en fin torsdag.
   Kram

 12. Ja jösses vilket skämt till ”drop-in”… Det enda som jag kan tycka är ”bra” med kaoset är att så många vill vaccinera sig. Det är ju positivt i mina ögon. Men hanteringen… Hur tänkte dom där?
  Skönt att B har fått sin dos och att din envishet har renderat med en tid. Hoppas det går smidigt idag!

  Ha en fin dag! Här sitter jag och tittar på regnet som smattrar mot terrassdörren…

  1. Det kan man lugnt säga. Bedrövligt sådant. Vad gäller hanteringen av flera drop in mottagningar finns mycket att ordna rent logistiskt. Men med envishet lyckades jag komma in via ”appen” Alltid Öppet och boka tid idag på Gamla Karolinska och där vet jag att det fungerar bra.
   Bra också med covidpass här f.o.m. 1/12 för inomhusaktiviteter av skilda slag där mer än 100 personer deltar.
   Här är en svag novembersol framme.
   Önskar dig en fin dag trots regn just nu.

 13. Men oj så jobbigt och så många som vill vaccinera sig där på Söder.
  Drop in, ja det stämde dåligt, håller med dig helt. Jag skulle också ha gått därifrån. Märkligt att det var två köer, aldrig hört talas om något liknande.
  Då måste jag säga att vi hade tur, som kunde ringa vår vårdcentral och få en tid och slapp vänta mer än cirka 10 minuter. Helt suveränt.
  Du tog som vanligt fina bilder på din promenad.
  Fint att du har bokat tid nu och fått en tid.
  Ha det bra och var rädd om dig.
  Kram!

  1. Bedrövlig organisation. Och man vet ju att det är så många som vill vaccinera sig här.
   Och detta med två köer var ju hur knasigt som helst. Vi som hade fyllt i våra hälsopapper hemma var ändå tvungen att stå i papperskön för att där få en nummerlapp. Pust!
   Här i stan tar de flesta Vårdcentralerna nu först emot de som ska ha influensavaccin och man kan också boka det plus dos 3. Men då är det i mitten av december som gäller. Jag är ju ute en del och ville gärna snarast få dos 3.
   Fint att ni fick så smidigt. Och ni är ju båda riskpatienter så än viktigare.
   Idag blir det en tur till Gamla Karolinska för dos 3 och med bokad tid.
   Många tankar och en stor kram

 14. Bättre brödlös än rådlös! finns det ett talesätt som säger och som passar Ditte på pricken! Jag blev ytterst förvånad, jag gick in på 1177 dagen efter att man meddelat att min åldersgrupp skulle få en tredje spruta och fick en tid direkt. Imorgon ska jag åka in till min vårdcentral, bägge vaccinen erbjuds. Jag har inte heller tänkt ta influensasprutan men jag tror jag ändrar mig nu då jag umgås med småbarn en del. Det har jag inte gjort tidigare år…
  Nu ska jag läsa vidare, tänk att jag har svårt att hinna ikapp, jag har nog haft en släng av novembersjukan och inte varit så pigg och alert..
  Kramen

  1. Tack, för de orden. Och nog stämmer de bra. Här tar VC i första hand influensavaccinpatienter och det har jag inte tänkt att ta. Men hade jag valt det så hade jag fått en tid där. Bra att du tar influensavaccinet när du träffar ”miniorerna”. Och toppen att du fick en tid så snabbt. Här är trycket stenhårt. Lugnt uttryckt. Jag var på Gamla Karolinska idag och fick dos 3. Fungerade perfekt. Eloge till deras organisation.
   Och du, man måste inte läsa och kommentera allt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *