Skyltar Stockholm

Uppmaningar

Under veckan har jag tänkt på diverse uppmaningar eller förslag  jag sett på olika skyltar. Och det finns ju en hel del som man kan ta till sig eller också låter man bli.

Uppmaningen att jag kunde förenkla mitt liv kändes tilltalande och genast tittade jag in i butiken DEsigntorget på Götgatan. Och visst fanns det en hel del här som mycket troligt kunde förenkla mitt liv.

Men att jag skulle kunna måla som en mästare  och att det skulle förenkla mitt liv är jag dock tveksam till.

Å andra sidan måste det finnas hopp men vad gäller mig och målning, ja alla sorts målning, så är jag inte direkt hoppfull i sammanhanget.

Nyfiken är något jag däremot är. Ja, inte “nyfiken som nyfiken”  utan mer för att jag vill veta saker och lära mig nya saker. Helst dessutom även minnas det jag en gång lärt mig. Här var jag nyfiken på butiken BOTTL 35 HOP som erbjuder lågalkoholhaltig öl i mängder av olika varianter och många från olika mikrobryggerier, dessutom finns en  del delikatesser i matväg

En spännande butik som ligger på Kocksgatan 17, på Södermalm.

Visserligen är det semmelperiod och kanske skulle en chokladsemla smaka. Ja, de var som små praliner.

Ordning och reda kan det vara bra att ha och här uppmanas man till det. Ja, det är ett butiksnamn dessutom. Här kan man hitta mycket som kan hjälpa till för att få ordning på sina saker och i läckert utförande dessutom.

Och med tanke på ordning och reda passsar det kanske med att ha ett lås som inte har nycklar utan som man låser upp med en mobilapp. Vill ju till då att mobilen är laddad och att man hittar den…Kan var osäkert för min del.

Dagens skyltskörd har jag hittat i mina hemmakvarter på Södermalm och här är det en fröjd att botanisera bland skyltar. Och vist handlar jag oftast lokalt, men även bra att även bli påmind om det.

 

Söndag idag! Och det innebär givetvis “skyltsöndag” med bloggvännen BP . Titta gärna in där för att ta del av veckans skyltare.

36 svar på ”Uppmaningar”

 1. En chokladsemla lät spännande!
  Och är man inte nyfiken får man ju aldrig reda på något ?
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Bild på ckokladpralinssemlan kommer i veckan för den jag tog blev extremt suddig. Och visst är det bra att vara lite nyfiken…
   Stor kram till dig.

 2. Handla lokalt är viktigt! Vill man att butikerna ska finnas kvar får man göra en insats. Extra viktigt när man bor i en lillhåla.

  Kram och glad söndag!

  1. Visst är det viktigt att handla lokalt och extra i en lillhåla. Men jag handlar gärn alokalt här på Söder och gärna i mindre butiker där det är personlig service och ett bra och varierat utbud.
   Önskar dig också en trevlig söndag.
   Kram!

 3. Att förenkla sitt liv för att få tid att leva sitt liv – jag där har jag nog lyckas 🙂
  Att måla som en mästare finns hos mig, inköpt för att vidga mina vyer lite inom konstens linjer och det är en härlig bok, men titeln är jag inte överens med – mästare behöver jag inte bli som du vet, gladmåleriet passar mig bäst 🙂
  God samling skyltar du visar.
  Stor kram!

  1. Visst är det budskapet bra! Och så fint att du känner att du lyckats med det.
   Och du målar ju spm en mästare det vet jag och du skriver också som en sådan . Bra kombo där!Och gladmåleri kan också vara mästerligt. Allt ligger i betraktarens ögon.
   Stor och varm kram.

  1. Tack!LÅter fint med promenad. Även här är vädret fint men promenad hinns nog inte med idag annat än inne på Arland och till och från bussar. Är på resebloggträff på Arlanda och det blir promenader i resesvängen pch det är jättetrevligt och givande.
   Kram!

 4. Så väl utvalda skyltar med mycket kloka ord=) Ordning och reda vill man ha men att vara beroende av sin Smart telefon att den då ska lösa problemet genom en enkel kod. Då gäller det att den smarta telefonen sköter jobbet ordentligt =)
  Gillar butiken med delikatesser och olika sorters öl. Nu blev jag allt nyfiken Ditte..
  Visst finns det en mening med att handla lokalt. Kram och en trevlig Söndag=)

  1. Tack! Jag är nog lite tveksam till att bli beroende av telefonen till diverse saker, men jag ska gå in, bara på skoj, och titta mer. Men jag skulle ju inte ha låset till något viktigt. Nycklarna har vi här hemma på ett ställe och det har fungerat bra.
   Öl och delikatessbutiken är verkligen rolig och det är entusiaster som driver den. Vet dock inte hur välbseökt den är.
   Önskar dig en fin söndag eftermiddag.
   Kram!

  1. Här “växer” olika skyltar ganska fritt och det är roligt att titta närmare vad som finns helt i närområdet.
   Ha det bra du också.
   Kram!

  1. Tack för fina ord! Och visst verkar hänglåset spännande och jag funderar på att titta närmare på det.
   Kram ochb trevlig eftermiddag.

  1. Tackar! Du ska få se en bild på den senare i veckan för den jag tog blev suddig. Men söt var den.

 5. Welcome to the Dark Side – den var superbra! Hade gärna sett en liten bild på pralinen också.

  Fina skyltar har du hittat, Ditte. Söder är verkligen en inspirationskälla!

  1. Tack! Pralinen fanns men blev tyvärr så suddig att det fick avstå från att visas. Ska nog ordna till det i veckan så bild kommer.
   Och visst är Söder en fin inspirationskälla och i mångt och mycket.

 6. Söder är ett eldorado för skyltar – å vilken härlig mix du fick ihop! Bra jobbat där:-)
  Designtorget älskar jag som du vet. Måla – kan jag inte heller, knappt ett rakt streck om du förstår vad jag menar;-)
  BOTTL 3.5 HOP gillar jag – think outside the box – jag menar outside Systembolaget, även om ölen bara har en alkoholhalt på 3,5 procent.
  Come to the dark side – här trodde jag att det var en skylt för tatueringar;-)
  Ordning & Reda hade vi i Täby Centrum ett tag, men butiken bar sig tyvärr inte. Gillar deras färgglada och annorlunda sortiment.
  Tusen tack för en toppen skyltning från Söder, stort tack för länken också:-)

  1. Tack! Visst är Söder perfekt i mångt och mycket och även när det gäller skyltar.
   Designtorget får ofta besök och alltid hittar man något roligt här. Fastnade extra för målarbokens uppmaing men insåg att det nog skulle bli svårt.Men tanken är god. Jag får inte heller till ett rakt streck så vi är i alla fall två i den klubben.

 7. Om man inte är nyfiken kan man ju inte lära sig nåt som du säger, så sant. Visst är det bra att handla lokalt.. Jag vet när vi bodde i Björnsholm när barnen var små. Vi hade en Ica affär där, björnsholm är ju ett väldigt litet samhälle alla känner alla ( på gott och ont ) Taxin till skolan gick från affären och om jag glömt att köpa frukt till barnen att ha med så kunde jag ringa ner till Svea ( hon som hade affären ) och be henne gå ut med det till dom. Det kallar jag service det.
  Kram på dig.

  1. Visst är det fint med småskalighet och det lokala. Lite av detta finns fortfarande kvar på Söder och det är roligt med de små butkerna men de få kämpa för att klara sig.
   Förstår att det var praktiskt med den servicen ni fick i Björnsholm och det är ju en av fördelarna med att bo på landet.
   Kram och jag önskar dig en bra vecka.

 8. Helt underbara skyltar du har hittat 🙂 och alla manar dom oss till än det ena än det andra 😉
  Tack för att du delar dina fina bilder på kocksgatan Bode min man när vi träffades, men sen blev det tillsammans i större på Krukmakargatan 🙂 båda lika ok enligt min smak 😉 Älskar ju hela söder
  Stor kram till dig finaste Ditte

  1. Tackar! Jag har roligt när jag är ute och spanar under mina promenader och alltid hittar jag något som jag kan grunna vidare på ellee skratta åt. Vad roligt att din man bodde på Kocksgatan, mycket av det gamla söder finn sju fortfarande kvar där och så även på Krukmakargatan där jag också har vägarna förbi då och då.
   Söder är fint och jag strövar ju gärna runt här.
   Stor kram till dig och jag önskar dg en bra vecka.

 9. Trevliga skyltar, tänkvärda. Mycket beror ju på vad man vill anamma själv.
  Ordning och reda och handla lokalt, gillade jag. Lås per mobil, verkar vanskligt.
  Skyltsöndagskram!

  1. Visst beror mycket på vad man vill anamma och man kan ju välja fritt. Själv är jag nog extra förtjust i Desihntorgets skylt, men jag är å andra sidan väldigt förtjust i hela butiken och dess sortiment. Lås per mobil verkar klirigt men jag ska titta in och be om en demonstration. Men jag tycker nyckel fungerar väldigt bra.
   Kram!

 10. Hmm…ibland känner jag mig som en riktig bakåtsträvare men det där med “låsapp” känner jag direkt att det inte är något för mig. Jag är helt övertygad att min telefon garanterat skulle dö i det ögonblick jag var tvungen att låsa upp något. nej, jag tror jag behåller nycklarna ett tag till 😉

  1. Låsappen är nog inget fö rmig heller men jag ska be att få en demonstration så jag vet vad som händer inom området. Vil heller inte bli beroende av en mobil för att öppna låset.
   Är också nöjd med mina nyckellås.

  1. Sol i Stockholm och behagligt vårväder men jag är genomförkyld och håller mig hemma. Men har fullt upp med trevligheter.
   Kram!

 11. Det var verkligen uppmaningar att ta fasta på.
  “Förenkla ditt liv, få tid att leva”, mycket bra uppmaning.
  Nyfiken är jag också, inte bara på livet och vad det kan komma att bjuda på , utan också på människor, jag tycker det är spännande och intressant med människor. Det kan bli riktigt fina utbyten.
  Hopp, ja hoppet är det sista som överger oss.
  Ordning och reda vill jag ha. Var sak på sin plats. Men jag är absolut ingen pedant, dammråttor huserar ibland.
  Sköt om dig och varm kram till dig.

  1. Visst är det roligt, givande och inspirerande med människor. Jag har haft en jättefin helg och träffat många inspirerande människor på en bloggkonferens ute på Arlanda. Ny energi har verkligen kommit.
   Visst är hoppet det sista som överger oss och det känns bra tycker jag. Jag känner mig hoppfull i det mesta.
   Pedant är jag inte men viss ordning vill jag allt ha.
   Tankar och stor kram till dig.

 12. Är man bara lite vaken och lyfter blicken under sina promenader, så kan man få sig till livs en hel del bra. Men viktigt förstås med urskiljning. 🙂
  Hoppas du har en solig och härlig start på veckan.
  Kram Mia

  1. Visst kan man se en hel del och det äär allltid roligt att se vilken fångst som fastnar i näten.
   Huvudstaden har bjudit på fint vårväder men en förkylning har stör mina dagliga promenader. Har fått nöja mig med att vara kortare stunder på balkongen.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *