Stockholm Trevligheter

Arlanda och Hotell Clarion – perfekt mötesplats

En resa till Arlanda känns alltid förväntansfull och denna lördag var inget undantag. Svenska resebloggar hade i samarbete med Clarion Hotel Arlanda Airport bjudit in till ett dygns  medlemsträff/ “workation” och givetvis var resor, bloggande och fotograferande ständigt närvarande komponenter. Ordet “workation” är önnu ett av dessa teleskopord som finns och inlånat från engelskan och kommer från orden work+vacation= workation. Alltså jobb och ledigt blandat, en alldeles perfekt idé och gränserna är väldigt flytande.

Att stiga in i receptionen på Clarion Hotel Arlanda Airport, “The Living Room”, är som att kliva in i ett stort vardagsrum och är möblerat som ett sådant. Tanken är att dettta ska vara en naturlig samlingsplats där  människor, konst, musik och design möts. Här finns också en trevlig bardel  där även de som inte bor på hotellet kan köpa förfriskningar och blir man hungrig finn en lättare barmeny att beställa från.

Välkomnande lobby men välkomnande personal-

Arlandas flygtorn ger den rätta flygkänslan, men det fick räcka med känslan denna helg. 

Clarion Hotel Arlanda Airport är ett stort hotell där 414 rum är fördelade på 12 våningar. Den 13:de våningen är konferensplan.

Vi var sammanlagt femton resebloggare från olika delar av landet som efter hand droppade in och samtalen om resor startade genast. De flesta som anslöt sig hade jag träffat innan och andra blev nya trevliga bekanstskaper och en god och lättsam stämning fanns redan från början.

Samling pågår.

Johanna med bloggen Vandraren  och Tove som skriver Comeflywithme, fågel ett och fågel två, (obs klänningarna) önskar oss välkomna. Och det är dessa härliga tjejer som startat Svenska Resebloggar. Stor tack för det.

Detta trevliga budskap inspirerade och skrevs av hotellets marknadsavsvariga chef, Lisa Haglund. Klart inspirerande.

Middag väntade på oss och det i den trevliga restaurangen Kitchen&Table, by Marcus Samuleson, en restaurang 35 meter upp i byggnaden, på tolfte våningen.  Här gäller absolut utsikt så  “a meal with a view”  kändes helt rätt.  Marcus Samuelsson är en svensk krögare som är bosatt i New York där han blev känd som delägare och kökschef för restaurang Aquavit och driver sedan 2010 restaurang Red Rooster.  I Sverige gästar han också då och då sina restauranger som finns inom Clarionkedjan.

Fina detaljer utanför matsalen.

Och är det ett bloggäng som samlats så är alla kameror framme och igång. Man vill inte missa något.

Kitchen&Table serverar smaker från New Yorks Manhattan och världen runt men de är tillagade på svenska råvaror. Här sker matmöten mellan världens olika kök, något som passar perfekt på en flygplats.  Vi serverades läckra tapasbrickor til förrätt och även varmrätten gick i resandets tecken. Dumplings, taco och hamburgare med dels varmrökt lax och dels med nötfärs blev en resa i sig. Allt väldigt gott och rikligt.

Härligt god och färgglad förrätt.

Samtalen runt middagsbordet många och givetvis var temat resor, både långa och korta. Många satt kavr och några förflytattade sig ner till lobbyn och “The Living Room” för att kasta ett öga på melodifestivalen men samtalen om resor och allehanda trevliga ting kändes mer angelägna.

En givande eftermiddag och kväll på alla sätt. Stort tack till Johanna och Tove samt till Clarion Hotell Arlanda Airport och givetvis till alla som var med.

 

Del 1/2 –  fortsättning följer.

 

48 svar på ”Arlanda och Hotell Clarion – perfekt mötesplats”

 1. Vilken trevlig dag ni fick. Och visst är det väl härligt att få sitta och utbyta erfarenheter från sina resor. Och förhoppningsvis hitta nya drömmål.
  Det ser verkligen fint ut och med god mat.
  Nu fortsätter vi njuta av våren!
  Kram

  1. Det blev ett jättetrevligt dygn fyllt av inspiration, reseprat och god mat. Mycket att ta med vidare.
   Och visst är det fint med våren som är här. Hoppas den nu stannar kvar.
   Kram!

 2. Hej Ditte! Jag förstod att det skulle bli en toppenkonferens! Vet att Clarion är populärt.
  PS vi vinkade i alka fall till pippin på ert balkongräcke! ?

  1. Vi hade det väldigt bra och jag kom hem med många idéer om olika saker. Bara att sätta igång och det har jag gjort idag.
   Pippin är en uggla som är tänkt att skrämma bort måsarna, vilket den gör ibland. Synd att jag inte var hemma. Men nästa gång…

 3. Både mycket trevligt och mycket gott! 🙂

  Jag kom dock osökt att tänka på när jag messade till Anders att vi satt på Calabrio, och min telefon tyckte att jag nog skrev fel och skickade att vi satt på Clarion… Haha! Sen dess kallar jag ofta Calabrio för Clarion 😀

  1. Det var det verkligen! Och väldigt inspirerande! Ja – visst går det att kalla Calabrio för Clarion. Båda börjar på C. Men ännu har inte Calabrio hotellverksamhet….Kanske en tidsfråga.

 4. Härliga bilder från Arlanda. De visar verkligen vilket fint väder vi kunde njuta av i lördags. Tjejernas blusar med Flamingon respektive svanar var riktigt roliga. Var det med avsikt?
  Sedan kan jag inte låta bli att än en gång konstatera att bloggvärlden verkligen domineras av kvinnor. Ser bara två män…

  Maten såg otroligt god ut och var vackert upplagd.

  1. Jag tror det var med avsikt som Tove och Johanna bar klänningar med fågelmotiv och det var ju dessutom passande på en resebloggträff.
   Lite symboliskt kanske att kunna flyga iväg- Vi är ju alla reseintressserade. Här var det bara 15 som “fick plats” men det finns en del män som också som bloggar om resor, men visst dominerar kvinnorna. Tycker man ser det ser man inne på Svenska resbloggares hemsida. Men jag tror det är så i bloggvärlden över lag.
   Det var verkligen givande och insprierande dagar och maten var riktigt bra.

 5. Vilken intressant träff som ni har haft. Förstår att du hade stort utbyte av den.
  Fina “fågelklänningar” som de två tjejerna bar.
  Du fick fina överskådliga bilder och maten ser ju hur god ut som helst.
  Trevlig kväll och kram till dig.

  1. Det var verkligen en givande och rolig helg och jag kom hem med många nya tankar, idéer och intryck. Allt var så bra ordnat både av Svenska Resebloggar och Clarion Hotell på Arlanda. Verkligen energirikt.
   Stor kram!

  1. Det blev ett helt dygn på Clarion Arlanda, en resa i sig och som var väldigt trevligt och givande. Många tankar med hem och tips om resmål förstås.
   Kram!

 6. Alltså den där förrätten… !!! Nu blev jag hungrig 😉 Och deras klänningar var ju bara för underbara 🙂 Själva hann vi inte vara med tyvärr, det blev lite mycket med mässan på slutet och lite annat …

  1. Förrätten var läcker att se och läcker att äta-även varmrätten var god, men i mesta laget för min del.
   Förstår att ni hade mycket med mässorna och det är svårt att vara mer än på ett ställe i taget.
   Eventet på Clarion var verkligen givande och väldigt välordnat.Många tankar kom med hem.

  1. Instämmer helt.Verkligen jättetrevligt och med många “inputs” av skilda slag. Tack för dina bidrag till detta.

 7. Men så trevligt! Å inte visste jag att Marcus Samuelsson driver restaurangen på Clarion? Nu vill jag dit och äta bums! Är det alltså förrätten som du lagt ut på bild, den är ju enorm…och allt ser så gott ut!

  1. Allt var jättetrevligt och maten en stor del. Förrätten som jag hade bild på var nog beräknad för fyra personer, men det var så gott och väldigt vackert presenterat. Du kan på Clarons hemsida se vilka restauranger som här drivs “by Marcus Samuelsson”.
   Varmrätten blev suddig så den fick inte vara med…
   En givand ehelg och jag hade med mycket hem i “hjärnkontoret”.

 8. Låter som en perfekt workation (bra ord). Du håller verkligen igång, Ditte!

  Marcus Saumelsson har varit i nyheterna här (Aquavit), mycket
  på grund av sin intressanta bakgrund. Svenskt namn men ser inte
  alls svenskt ut, givetvis. – Han och hans syster föddes i Etiopien och
  adopterades av geologen Lennart Samuelsson och hans fru Ann Marie
  i Göteborg. Men vem lagar maten på Arlanda, om han jobbar i New York?
  Vet att kända krögare har flera restauranger, och jag undrar hur det
  funkar. Används “stjärnans” recept på de olika restaurangerna?
  Det är sånt där som jag är nyfiken på.

  1. Det var verkligen en givande helg och väldigt roligt att träffa andra bloggare som är reseintresserade.
   Visst är Marcus Samuelsson en riktig kändiskock men har numer lämnat Aquavit och driver sin Harlemkrog
   Jag har förstått att koceptet med dessa “Kitchen & Tablerestauranger by Marcus Samuelsson innebär att hans ande vilar över dem och att kockarna som driver dessa har valts ut av honom.
   Det är än så länge en handfull restauranger inom hotellkedjan Clarion som Marcus Samuelsson “har sin ande över.”

  1. Det var verkligen ett givande dygn och på många sätt.
   Johanna och Tove från Svenska resebloggar gör verkligen ett storartat jobb och så fint att Clarion Arlanda så generöst bidrog till att möjliggöra denna träff. Kom hem med många nya idéer…

 9. Vilken trevlig och inspirerande dag ni fick! Det är alltid lika roligt att träffa människor med liknande intressen. Dessutom så såg maten väldigt god ut och vilken portion!

  kram och god tisdag!

  1. Väldigt givande och trevligt. Det blev ju ett dygn på Clarion Arlanda och det gjorde det hela än bättre. Ingen hade bråttom!
   Många samtal blev det och där resandet och bloggandet var i fokus.
   Charkbrickan/tapasbrickan var beräknad fö ca 4 personer och var så läcker. Även varmrätten gick i resandets tecken och gav smakprov fån lite olika delar av världen. Väldigt gott!
   Kram och trevlig tisdag.

 10. Nej, men så trevligt!
  Kan absolut tänka mig att ni hade massor att prata om. Och maten såg väldigt god ut!
  Stor kram

  1. Det var verkligen givande och väldigt roligt. Och inte saknades det samtalsämnen. Här var resor i fokus.
   Clarion hotel på Arlanda var verkligen en perfekt miljö för detta.
   Stor kram!

 11. Åh, vad trevligt det såg ut! Jag visste inte att du var där. Du berättar så inspirerande i både text och bild: ett nöje att få vara med så här i efterhand. 🙂

  För mig hade det blivit lite bökigt att ta sig kollektivt fram och tillbaka till Arlanda från Strängnäs när jag inte hade möjlighet att bo över. Jag har dock bott på (och recenserat) Clarion Hotel Arlanda tidigare. Det var förra sommaren inför min resa till Ostrava i Tjeckien. Håller med om att det är väldigt trivsam miljö där och rummen var riktigt bekväma.

  Restaurangen med utsikt har jag inte ätit på, men det hör jag ju direkt att det är ett ställe i min smak! 🙂 Härliga matbilder.

  Kramar!

  1. Det var verkligen ett trevligt och givande dygn och så välordnat. Och du fanns med i tankarna och i en del samtal, bara så du vet.
   Saknade dig!
   Minns nu att du recenserat hotellet och de hade verkligen ordnat det bra för oss.
   Prova gärna matsalen för den var mysig och vi fick riktigt god mat, men lite i mesta laget för min del. Hade nästan räckt med den läckra tapasbrickan.
   kram!

   1. Tack, det var roligt att höra och det värmer att jag var saknad. Matsalen ska absolut prövas vid tillfälle. Det blev ju bara ett sent besök med övernattning förra gången. Tror man behöver lite tid på dagen också för att kunna njuta av alla faciliteter. Kram!

    1. Extra tid här på Clarion Arlanda Airport är en god idé, men det går ju flera flyg….Eller hur?
     kram!

 12. Kul att se lite bilder från Clarion hotell där jag aldrig varit. Det verkar dock som de flesta resebloggarna var kvinnor? Stämmer det eller kanske det bara var tjejer som ställde upp på den här träffen?
  Kram

  1. Vi hade en väldigt trevlig och givande weekend och det är alltid väldigt inspirerande att träffa andra bloggare med fokus på resor.
   Och Clarion är ett så bra hotell och hela deras koncept med miljötankande och samhällsengagemang uppskattar jag väldigt mycket.
   Vi var femton stycken resebloggare här och två var män och visst finns det fler. Allt var i Svenska resebloggares regi och endast ett begränsat antal kunde få plats att vara med här ute på Arlanda.
   Vad gäller bloggandet i stort så tycker jag mig överlag ha sett att det mest är kvinnor som skriver.
   Kram!

  1. Det var en givande helg på många olika sätt och mycket nytt finns med hem i bagaget.
   Nu vill det till att gå från tanke till handling.
   Varm kram från mig.

 13. Vilken trevlig sammanslutning på Clarion hotell på Arlanda. Där har jag spenderat en natt på vägen hem till Spanien. Vi bodde i en svit och hade en vy mot landningsbanan. Gillade även uteterassen där man kunde både äta och dricka gott. Därefter förflyttade vi oss in och lyssnade på lite jazzmusik. Kan även rekommendera detta hotell=) Tack för ett fint inlägg. Kramiz

  1. Tack! Vad roligt att du bott här och kan rekommendera det. Jag tyckte det kändes väldigt bra och kommer att övernatta här igen och då när vi har en tidig flygning till Spanien.
   Vi besökte en svit på 12 trappor och just med utsikt mot landningsbanan. Kanske var det i den ni bodde.
   Vi var en sväng ute på terrassen men inte någon ävrme att sitta där. Men jag kommer tillbaka hit i sommar, helt klart, och då ska den provas.
   Kram!

 14. Där har vi också ätit några gånger, bra mat.
  Vad trevligt det låter att träffa andra bloggare, antar att ni hade mycket att prata om.

  1. Maten, miljön och servicen var riktigt bra och väldigt roligt att träffa andra bloggare och prata resor, tips och bloggande och en hel del foto också. Verkligt inspirerande.

 15. Oj va trevligt och fint upplagt 🙂 kul med saker med sig hem he he ja känslan kommer nog när man är där 🙂 kram o fin dag <3

  1. Detta var verkligen givande och inspirerande på alla sätt. Mycket att ta med hem och fundera vidare på.
   Kram!

 16. Gu vad gott det där såg ut! Och trevligt verkar ni ha haft.

  Jag tro det var det där hotellet som egentligen skulle ha varit några våningar högre men då hade inte flygledartornet sett flygplanen. Smart …

  1. Det blev en givande och inspirerande helg tillsammans och allt var så välordnat och trevligt. Maten var verkligen god och miljön i matsalen också. Vi satt länge till bords och samtalsämnena rörde sig mycket om resor. Så härligt.
   Hotellet är verkligen fint och med utmärkt service. Men så mycket högre kunde det npg inte vara för det är en fördel om flygledarna ser planen.

 17. Himla kul med ett sådant sällskap! Verkligen din nisch. Du har också hunnit se så mycket och under en längre tid så du har mera perspektiv än de yngre förmågor. Världen förändras!

  1. En del har jag hunnit se och uppleva och så hade de flesta som var här .
   Jätteroligt och givande att prata resor, resmål, tips och bloggar.
   Mycket energigivande!
   Och visst förändras världen och det snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *