Trevligheter Utflykter

Till Uppsala – En trevlig kväll med gott innehåll

I veckan har det hänt en del trevligheter av olika slag och där gårdagens resa till Åland stack ut lite extra.(En dagskryssning)  Och vad gäller trevligheter och omväxling i största allmänhet så väljer jag helst båda.  Tursamt nog har jag nästan dagligen en god blandning av båda här hemma på kajkanten på Södermalm. Båtar och flytetyg  av olika slag ger riktigt god underhållning och även folklivet på kajen är också  ofta av gott underhållningsvärde. Till trevligheterna i veckan räknar jag också in resan till Uppsala och besöket hos barnbarnsfamiljen för en grillkväll.  Verklig tur med vädret hade vi också.

På våg till Uppsala- Åkrarna har på Uppsalaslätten bytt ut det gula i rapsfälten mot vacker grönska. På väg till Uppsala med bil.  I slutet av maj åkte vi den här sträckan och då lyste fälten gula. Nu är rapsen överblommad och åkrarna på Uppsalaslätten har bytt det gula mot grönt.

Till Uppsala

åker jag gärna. Och anledningen är i första hand barnbarnsfamiljen. Förutom barnbarnen finns det mycket annat som också som lockar och detta går ju fint att kombinera.  Hit tar jag gärna en tur. Uppsala är en stad som trots sin storlek, landets fjärde största stad, känns som en småstad och har mycket att erbjuda av det mesta. Nu under våren har resorna till Uppsala blivit färre och vi  har träffats betydligt mindre än vanligt. Fint att ha möjlighet att ses och då utomhus. Har fungerat väldigt bra. Vid ett par i tillfällen har vi också setts här i Stockholm. Lika trevligt det. Extra glad och tacksam är jag  också över att  få biltransport med dotter Helen. Men snart tror jag det är dags att testa med tåget igen. (Första klass erbjuder mer gott om plats. )

I slutet av maj såg det ut så här på åkrarna när vi var på väg till Uppsala. I slutet av maj såg det ut så här när vi var på väg till Uppsala-Vackra rapsfält-

Barnbarnen väntade på oss likaså en riktigt god grillmiddag. Grillad kycklingfilé, grekisk sallad och tzatziki.

Alltid roligt att komma till Uppsala och träffa killarnaFinaste killarna. Max har nu slutat klass 3 och William 6 år har lämnat förskoleklass och börjar klass 1 i höst. Alltid så  roligt att komma till Uppsala och träffa lillarna. 

Helen tar hand om grillningen. Perfekt med en ”riktig grill” på innergården.

God  picknickmiddag tillsammans med döttrar, barnbarnen och pojkarnas pappa.

Finaste William.

Och finaste Max som är i torkartagen. Här torkas det ordentligt.

Jättetrevligt att ses! Men nu dröjer det några veckor tills vi ses igen. Sommarlov väntar och barnbarnsfamiljen åker norrut.

Hemma igen och promenerar sista biten hem längs Östgötagatan. I bakgrunden, på andra sidan kanalen skymtar den nya skyskrapan Stockholm New. Väljer att gå ner till kajen och ta den sista biten hem.  

Bonusbilder från balkongen sent i går kväll. Vi satt ute länge och såg mörkret sänka sig och ljusen speglade sig så vackert i kanalen.

30 svar på ”Till Uppsala – En trevlig kväll med gott innehåll”

 1. Vilken trevlig dag tillsammans med barn och barnbarn. God mat fick ni dessutom och alldeles perfekt med en stationär grill på innergården. Så stora pojkarna har blivit och jag kan tänka mig att de uppskattar att ha sommarlov nu. För lilla S del var det sista dagen på förskolan i dag för i augusti börjar hon på en ny som ligger närmre deras nya hus.

  Kram och ha en finfin torsdag!

  1. Det är alltid så roligt att ses och killarna är så fina. Och visst har de blivit stora. Tiden går så fort.
   Jättebra med en allmän grill eftersom man inte kan grilla på balkongerna. Och även innergården är fin.
   Härligt även för lilla S med sommarlov och sedan ny förskola. Antar att ni också firar in lovet.
   Här är det en fin dag och hoppas det fina vädret består under kvällen. Önskar dig också en trevlig torsdag.
   Kram

 2. Härliga dagar! ,-) Härlig familj både stora och små, jag åren går fort och vårt yngsta barnbarn börjar nollan ,-)
  Härlig innergård med grill, och härligt väder, det har ju störtregnat i två dagar så ni hade tur.
  Förstår att det är härligt att träffas ,-)
  rapsen har ju en underbar färg, den gula färgen lyser så varmt.
  Bra att du kan åka med din ena dotter.
  Tycker att Uppsala är en väldigt vacker stad.håller med om att den inte upplevs som så stor.
  Så centrum är greppbart, man kan njuta av det.
  Vilket är bra om man är turist.
  Också din balkong igen! Ja underbart läge och att ha så mycket att titta på. Det finns inte en lägenhet till salu i huset?
  ,-)))) Härliga bilder.
  En härlig Midsommar önskar jag!
  Kram Primrose ,-)

  1. Vad roligt att ni också har barnbarn i den här åldern. William är nu klar med ”nollan” så klass ett gäller i höst.
   Vi ses helst utomhus eftersom jag är i dubbla riskgrupper men vi hade tur med vädret och det blev en både god och trevlig grillmiddag utomhus Och visst är det roligt att ses.
   Just centrala Uppsala känns ju väldigt hanterbart men det finns ju många områden utanför men det enda jag besökt är Flogsta.
   Vår balkong är en pärla och det är, om man vill, alltid mycket att titta på.
   Önskar dig också en fin midsommar.
   Kram

 3. Skönt att få träffa sina nära och kära! Har aldrig varit i Uppsala, men jag förstår att det är värt ett besök. Spännande att börja första klass , förstår jag. Fina kvälls bilder från balkongen. Ha en härlig midsommar!

  1. Visst är det. Och jag saknar dem. Nu blir det ju inte så ofta vi ses eftersom jag helst inte vill ta tåget men när det blir så uppskattar jag det verkligen.Eftersom jag är i dubbla riskgrupper så vill vi också helst ses ute och då är ju vädret viktigt.
   Satt länge igår på balkongmn och det var en väldigt vacker kväll.
   Önskar dig också en fin midsommar.

 4. Så roligt att kunna besöka barnbarnen. Skönt för dem med sommarlov nu. Då blir det mer som ett riktigt lov än när skolorna var stängda. Kvällsbilderna vid vattnet är mycket vackra. Jag önskar dig en trevlig midsommar.

  1. Jag är så glad för att vi kan ses och då gör vi det utomhus. Tack och lov har vi hitintills prickat in fint väder för våra träffar.
   Sommarlovet är välkommet för dem och de kommer att tillbringa juli uppe på deras farmors lantställe i Medelpad. Och med föräldrar som är med.
   Vi njuter nu av vackra kvällar på balkongen och det är den tid jag mest kan vara där. Ska nu än mer än annars undvika solen. (Har rejäla solskador som nu på nytt behandlas med cytostatikakräm som gör att det blir stora sår och även hela kroppen påverkas. Trist och ont.)
   Önskar dig också en fin midsommar

 5. Man blir ju så lycklig i själen av de fina kvällarna man kan umgås och ha såna grillkvällar på, hoppas det kan bli fler av dom nu framöver. Så mysigt <3 Det är toppen att man har möjlighet att kunna ses utomhus nu också i och med omständigheterna. Uppsala är sällan jag är till men som till Stockholm vill jag gärna till mer och se, speciellt under sommaren 😀 <3

  1. Så känner jag också. Och mycket utevistelse blir det. Fint att kunna träffa barnbarn och döttrar utomhus. Men det vill ju till att det är bra väder. Nu är det mycket tid på balkongen och särskilt kvällstid.
   Uppsala är en väldigt fin stad och många studenter sätter sin prägel på den.Uppsala är ju en ganska stor stad men själva stadskärnan är väldigt nåbar och väldigt trevlig.
   Önskar dig en fin midsommar.

 6. Uppsala känns som du skrev lite som en småstad, lite småtrevlig. När jag bodde i Skokloster, pluggade jag på Katedralskolan och mumsade många bakelser på Ofvandals konditori hihihi Jobbade även ett tag på Akademiska.
  Härligt att ni kunde träffas, det blir drygt nu när det gått så många månader. Tänker man på avstånd osv så känns det ok.
  Trevlig Midsommarhelg

  1. Kul att du också har tillbringat tid i Uppsala och även jobbat på ”Akkis”. Jag har jag pluggat här lite grann och visst blev det en och annan bakelse både på Ofvandals och Gunterska.
   Förr åkte jag ganska ofta till Uppsala och barnbarnen och då med tåget. Men nu har jag inte gjort det så vi har kanske setts var tredje vecka. Men Uppsalafamiljen har också ibland kommit in till Stockholm och vi har då setts utomhus här.
   Vi hade en jättefin eftermiddag och kväll och perfekt att det finns en allmän grill att använda. Gott var det också!
   Önskar dig också en fin midsommar

 7. Hej, ni hade verkligen ett toppenväder för en trivsam grillkväll! Och det är ju på barnbarnen man märker att man blir äldre, eller? Kanske är det inte alls så, kanske närmar vi varandra i ålder istället. Med dottern känner jag nästan så, att vi är jämnåriga, haha, tur hon inte läser vad jag skriver!
  Önskar er en skön och trevlig midsommar i kungliga huvudstaden/Kram

  1. Visst hade vi tur med vädret. Och att ses utomhus är ju perfekt. Men väderberoende. Ja, barnbarnen blir större och jag blir äldre. Så är det. Även döttrarna blir äldre. Hela 40 år i januari.
   Ja, midsommarafton i morgon. Redan! Ser ut att bli strålande väder här För vår del blir det pciknicklunch med vänner. Ska bli jättetrevligt och väldigt lagom. Är ju inte helt i form. Ansiktet värker och kroppen tar ”stryk” av behandlingen.
   Önskar dig också en fin midsommar.
   Kram

 8. Förstår att du hade en fin dag! Och så mysigt de hade gjort det med en riktig grill på gården, för mig en typisk medelhavsgrill, många grannar som har dem. De är så fina!

  1. Alltid fint att ses men tyvärr blir det nu lite mer sällan och alltid utomhus. Men väldigt gott var de och väldigt trevligt. Perfekt med en allmän grill på innergården och en riktig kolgrill. Gillas. Tycker också dessa är så fina och skulle gärna ha en i Spanien. Men terrassen är inte så stot så jag tror inte våra spanska grannar skulle gill det.
   Kanske har ni också en.

  1. Så fint att träffa barnbarnen och nu blir det ju mer sällan eftersom vi ses utomhus och då blir det väderberoende. Men vi har lyckats bra hitintills.
   Vi har en fin balkong, inte så stor, men utsikten är verkligen omväxlande och fin.
   Önskar dig också en fin midsommar
   Kram

 9. Vilken enorm tur med vädret och så härlig träff med döttrar och de fina barnbarnen! Så roligt om man har möjlighet att hålla bra kontakt 😀 Uppsala är ett önskemål för resande, man vet aldrig.
  På måndag fyller mitt äldsta barnbarn William 22 år, samtidigt som mamman Jessica fyller 48.
  Trevligt att kunna grilla på gården! Här finns möjlighet men var och en får ta med sin egen grill.
  ———–
  Än är inte jag mogen för att ta buss och tåg till något av barnen. Västtåg har ingen 1 klass och i övrigt, nja jag tror resandet ökar nu, så jag ligger lågt ett tag.
  Önskar er en härlig kväll i detta underbara vädret 😀
  :Stor midsommarkram!

  1. Visst hade vi tur med vädret. Och det var så roligt att se igen. Senast vi sågs var för tre veckor sen men allt ska ju klaffa för att det ska fungera. Grillen ute på innergården är verkligen bra och används flitigt. Hos oss finns också uteplatser på gården lämpade för grillning men man får här också ta med egen grill.
   Uppsala är en så fin stad men nu var det ju barnbarnen som var i centrum- Vi firade in deras sommarlov-
   Trevligt med två firardagar på måndag och kanske kan du vara med via ”zoom” eller liknande.
   Jag har ju haft det bra som har dotter Helen som kör. Visst kommer resandet att öka men jag vet att SJ har gott om plats och tar heller inte så många passagerare. Vi har ju planer på tågresa om ett tag.
   Nej, du ska ju helt göra det som känns bra .
   Njuter i den sena kvällen på balkongen och det är så skönt.
   Stor kram

 10. Alltså man blir ju totalt förälskad i William. Vilken bild du tog av honom. Ansiktsuttrycket är ju sååååå bra. På granngården har dom också ”riktiga” grillar. De påminner mycket om dom man ser överallt i Grekland och på Cypern. Smaken blir ju en helt annan. Vår gård har bara ”vanliga” grillar.
  De två sista bilderna med speglingarna i Hammarbykanalen är enastående.

  1. Visst blir man! Och han är bra på att charma både ung och äldre. De där ögonen…Ja, bilden blev riktigt bra och det är ju så här han är och ser ut.
   Vi ses ju utomhus och hade verkligen tur med vädret. Dessa grillar är jättebra och husen har ingen hiss så det är ju skönt att slippa släpa en grill upp och nerför trapporna. Hos oss har vi grillplatser men man får ta med egen grill. Något vi aldrig gjort.
   Satt ute sent igår och ville bjuda på bilderna.
   Ansiktet kliar mindre när det är lite svalt och det var en jättefin kväll. Likaså i kväll-

 11. Hola! Vackra bilder! Har varit en vemodig men helt ok kväll på Åsöberget. Timmen är sen – har haft svårt att somna. Ses i morgon!
  Kram till dig och Mr B!

  1. Hola! God morgon!
   Tack! En trevlig eftermiddag och kväll blev det och tur med vädret hade vi.
   Förstår till fullo att det blev en vemodig kväll men många tankar som surrar.
   Ska bli väldigt trevligt att ses idag.
   Kramar från oss.

 12. Ser ut som en riktig toppendag tillsammans med barnbarnen! Härligt att få träffa dem förstås och såå fina bilder!
  Önskar dig en trevlig midsommarhelg!
  Kram

  1. Tack! Det är fint att vi kan ses utomhus och tur med vädret hade vi. Nu har vi firat in deras sommarlov och det är inte utan att jag också funderar på att ta sommarlov nu.
   Önskar dig också en fin midsommarhelg.
   kram

 13. Vilken lycka att få träffa nära och kära! Och så mysigt att kunna grilla på gården. Killarna växer så det knakar, så stora och fina de är.
  Förstår att ni njuter på er fina balkong med denna utsikt! Ljuvligt!
  Ha en skön midsommar!

  1. Det är så fint när vi får till att ses och än så länge får det bli utomhus. Fint väder och en god grillmiddag bidrog till trevligheterna. Nu har vi firat in killarnas sommarlov.
   Balkongen är en tillgång. Men för mig mest morgon och sen eftermiddag eftersom solen nu ligger på under dagen.
   Men långa kvällar blir det här.
   Kram och trevlig midsommar. Och tur med vädret har vi ju.

  1. Det är alltid så roligt att ses och utomhus fungerar det ju fint. Nu firade vi in pojkarnas sommarlov med en grillfest. Och nu de är nu på landet i Medelpad så vi ses inte på en månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *