Spanien Torrevieja Trevligheter

Tapasrunda i Torrevieja – Dax igen och vi är med

Igår var det startskott för en ny tapasrunda här, den femtonde i ordningen. Tapasrundan pågår från torsdag den 23/11 till söndag den 26/11 och har en lunchmodell mellan 12 och 16.30 och en kvällsvariant melllan 19.30 och 23. Väl tilltagna tider. Även nästa torsdag till söndag, dessa klockslag, går det fint att att ta sig en tapasrunda och då är det andra tapas som gäller.

Antalet restauranger/barar som deltar är varierande men i denna omgång är det 45 stycken och det räcker långt. väljer man sedan att inmundiga sina tapas på restauranegr som ligger en bit från varandra så ingår även motionen. Priset är tänligen modest och en vanlig tapa med dryck (vin, öl, vatten, läsk) kostar 2 euro och väljer man en ”gourmet tapa” så blir priset 2.50 euro. (Några restauranger serverade bara den dyrare varianten men fortfarande fanns det två att välja på.)

Dax igen för en tapasrunda i TorreviejaHösten tapasrunda i Torrevieja har börjat idag. Och visst var vi med.

Det berättas

-att det förr då det fanns gott om pirater här längs de spanska kusterna och på de sju haven så var det några som bestämde sig för att gå i land i Torrevieja och bosätta sig här. De attraherades både av de människor som levde här och av den mat som serverades, bl.a. tapas och färsk fisk och skaldjur och blev bofasta. Så att en pirat finns med på foldern för tapasrundan kan ha sin förklaring.

Tapas är smårätter och som ofta serveras tillsammans med vin, öl, sherry eller annan dryck. Och givetvis serverar de flesta barer/restauranger här i Spanien tapas av olika modeller och storlekar. Ofta är det också så att om man slår sig ner och beställer en dryck så kommer ofta en lite tapa med på köpet. Väldigt trevligt och oftast gott.

Torsdagens tapasrunda

Vi började på en restaurang som hitintills ingått i de tapasrundor vi gjort under åren, Casa Juani (Första tapasrundan vi testade var 2013)

Casa Juani blev första stoppet på torsdagens tapasrunda.Här var det två ”gourmettapas” som erbjöds; en bläckfiskvariant med ris och en thaiinspirerad soppa.

Valet föll på soppan som hade bra smak och ett par goda räkor kom med.

Stopp nummer två var vi lite osäkra på men efter att ha stött på vännerna Ama och Anders gick vi på deras förslag och slog oss ner på ett annat tämligen ”säkert kort”, La Encina.

Även här var det ”gourmettapas” som serverades. Valen stod mellan en stor grönsaksfylld champinjonhatt och en pasta med skaldjur och bläckfisk.

Två tapas att välja på.

Vi gick på Amas och Anders rekommendation om svampen och den var riktigt läcker. Snyggt serverad också.

Vårt tredje stopp blev ett ställe vi inte testat tidigare, Mat´s Burger. Och som namnet antyder serverades det hamburgare och valet bestod av fyra olika varianter där det både fanns vegetariskt alternativ, ett fisk, en kyckling och en köttfärsvariant. Här blev vi inte besvikan. Tvärt om.  Väldans gott! Sen kan det ju diskuteras om hamburgare är tapas, men det är förvisso bröd med fyllning….

Riktigt goda minihamburgare. Och fint att det fanns olika att välja mellan. Även här var det ”gourmettapas”

Trevlig personal var det också.

 

 

36 svar på ”Tapasrunda i Torrevieja – Dax igen och vi är med”

 1. Så många goda rätter och visst är det kul att testa olika saker. En motionsform som passar mig perfekt 😉 Nu vet jag dessutom varför piraten finns där!

  Kram och trevlig fredag!

  1. Det blir lite att smaka och fint att en kan röra sig mellan ställena. Bra motionsform!Och piratens gåta är löst även för mig.
   Kram!

 2. Jodå, Ama hade ju redan gjort reklam för denna härliga tapasmaraton. Kul med mun till mun reklam – den fyllda champinjonen. Själv fastnade jag för bläckfisken (såklart). Hoppas du visar massvis med fler tapas. Det finns ju 45 restauranger totalt att besöka. Och med tanke på att en ”riktig” maraton är drygt 42 kilometer lång, så är ju oddsen ganska bra att ni lyckas beta av de flesta ställena;-)

  1. Jag hade inte tittat in till henne när jag skrev…Lätt att det blir liknande. Vad jag sett av menyerna verkar bläckfiskar i olika skepnader vara poppis i år.
   Mer tapas kommer men man kan inte äta på alla ställen- Ja, kanske om nästa vecka tas med.
   Vad gäller maratonsträckan så hinns den med redan denna vecka. Igår blev det 10 km och idag 9 km. Så det känns bra. Motionen alltså. Tapasen också.

 3. Trevligt att prova lite nya ställen! Och kul att veta varför piraten alltid är med 🙂
  Stor kram och trevlig kväll. Och tack för idag!

  1. Visst är det! Och en del positiva överraskningar blev det.
   Tack själv! Jättetrevlig marknadstur och tofflorna ska snart invigas.
   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Oj, så mycket gott! Den där fyllda champinjonen hade jag gärna velat testa. 🙂
  Ha en skön tapashelg!
  Kram!

  1. Tack! Ja, mycket gott finns det och vad som är extra roligt med dessa rundor är att testa för oss nya restauranger. De fyllda champinjonhattarna trpr jag du yyckt om.

   Vi ska ut på ytterligare turer i helgen. Bäst att passa på,
   Kram!

 5. Om jag fattar rätt så äter ni inte många smårätter på varje ställe under tapasrundor utan en rätt. Sedan vandrar vidare…?

  I så fall får man ha gott om tid och inte vara alltför hungrig när man börjar. 🙂 Å andra sidan, det ser supergott ut det du visar på dina bilder! Jag skulle gott kunna tänka mig att gå en runda…

  Trevlig helg!

  1. Helt rätt!Det blir en rätt- en tapa på varje ställe. Och sen går man vidare. Gott om tid har vi och är man hungrig kan man välja restauranger spm ligger nära varandra.
   Jag tror du har tuckt om att gå runt här med oss och prova.
   Önskar dig också en fin helg.

 6. Åh så gott med tapasrunda! Vattnas i munnen. Men jag är på säkert avstånd! Det där med hönan var roligt. Var kom hon ifrån och vart skulle hon? Märkligt, men trevligt med ett besök för er. Inte varje dag man får besök av en höna. Hoppas hon klarade sig från alla katter! Trevliga fikastunder och annat roligt har ni i den behagliga temperaturen. Bara att njuta av det, här är så grått. Inget blått hav iksom! Ha det gott! Kram!

  1. Tapasrundorna är trevliga och är vi på plats brukar vi vara med. Kul med olika tapas och att testa lite för oss nya barer/restauranger.
   Hönan dök upp här och då visst vi inte alls varifrån hon kom. Men vi vet nu att några längre ner på gatan har några höns så kanske hade hon rymt. Vi har aldrig sett henne mer. Men det var uppfriskande…

   Trevligt har vi och det är skönt med lagom värme, dagtid starx öve r+20. Och både himmel och hav har varit vänliga mot oss och visat sig från den blå sidan.
   Vi saknar er!
   Men allt är lugnt vid Casa Furuvik. Vi går förbi var dag.
   Tankar till dig. Ha det gott.
   Kram!

 7. Å vilka goda tapas ni hittade! Bra sätt att motionera på, och perfekt att få sitta ner en stund då och då! Även om nan ofta får en tapa automatskt vid beställl dryck annars också, anstränger de sig litet extra,då det ju är en tävlan! Och sen träffar nan ju så trevliga människor på vägen!

  1. Visst är detta med ”tapasrundorna” ett både gott och trevligt arrangemang. Och tapasen här är ju lite extra. Kul också att det ofta blir ett par restauranger vi går till som inte tidigare besökts.
   Och att träffa trevliga människor när en är ute är ju extra uppiggande.

  1. Detta med tapasrundorna är tämligen återkommande och vi brukar ta några runor. Vad gäller vinet är det ”smakprov” och men kan ta vatten också…
   Men visst kan det finnas chanser till att benen rör sig på egen hand.
   Kram och trevlig lördag i ”paradiset”. Vi är med i tankarna.

 8. Verkligen trevligt! Skulle gärna gå en sådan tapaspromenad! Champinjonhatten ser god ut … ja det andra också förstås!
  Här åts svampsoppa på karljohansvamp – det var också gott 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Tror du hade tyckt om att följa med här. Men å andra sidan soppa på karljohansvamp låter verkligen gott. Hade gärna smakat.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 9. Låter så härligt och gott förstås. Jag tror tyvärr inte att vi hinner delta denna gång heller, men jag antar att det kommer flera och då SKA vi vara med!

 10. Mmm gud va gott det ser ut med hamburgare på det viset du visar 🙂 förstår att ni har det underbart 🙂 fin lördag på alla vis kram

  1. Extra roligt är det att testa tapas som till denna ”runda” är lite speciella. Det är ju också en tävling mellan restaurangerna och vi som äter får rösta på den tapas vi tycker är bäst. Kul också att gå till några för oss ”nya” restauranger.

   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 11. Vilken rolig grej.
  Bra att ni får promenera mellan de olika matställena så ni kanske kan bli hungriga igen. Nej, jag förstår, det är inte så mycket med mat, varje gång.
  Många av de små rätterna ser ju riktigt goda ut.
  Trevlig helg.
  Varm kram till dig.

  1. Detta är ett trevligt arrangemang och promenaderna kommer liksom på ”köpet”. Vad gäller rätterna är det ju mest smakprov så det är inga fullständiga måltider. Men oftast väldigt goda smakprov.

   Önskar dig också en fin helg och hoppas att du mår ok-
   Stor kram och tankar till dig.

 12. Era tapasrätter såg goda ut, speciellt din soppa och de små hamburgarna.

  Jag är ju lite rädd för ”nymodigheter”, men vid tillfälle ska jag nog testa bläckfisk.
  Såg mysigt ut när ni fikade med P, Janett, Peter och Ami.
  Önskar dig och B en fortsatt trevlig helg.
  Kram/A-K

  1. Vi testar ju gärna lite nya tapas men man kan ju välja restauranger efter maten så att något passar. Du skulle helt klart ha hittat det du tyckt om.
   Jättetrevligt att träffa ”gänget” för fika/lunch. Alltid roligt att ses!

   Vi saknar dig här!
   Stor kram från oss.

 13. Det blev faktiskt en tapsrunda för oss här utanför Marbella i går också. Några ställen och några tapas och den middagen var klar. Älskar tapas och alla dessa underbara smaker!
  Ha en fin helg!

  1. Vad trevligt! Och visst är det gott med dessa smårätter och urvalet är ju stort.
   Önskar er också en fin helg.

 14. Vad gör vi här hemma sa just till gubben som fick njuta av läckra tapasbilder han med ,-)
  Ser så mysigt ut, gott också.
  Kul att ni kom ner i tid till Tapasrundan. Visste inte om att den fanns ens ,-)
  Men har ju aldrig varit i Spanien.
  Men efter att ha sett alla underbara bilder du lägger ut så kanske i framtiden om det finns någon möjlighet åker vi en tur dit.
  Men det blir nog bara en dröm ,-)
  Ena dottern med familj är just nu i sydligaste Spanien ,-)
  Ha det fortsatt SÅ fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vad trevligt att er ena dotter är i södra Spanien och troligen har hon liknande ävder som vi har.
   Vi har det fint här och just nu längtar jag inte till novembermörkret hemma. Men å andra sidan så kan in inte påverka vädret så jag klagar sällan när jag är hemma. Men sena hösten och en slaskig vinter gillar jag inte. Däremot tycker jag om Stockholm.

   Och vem vet. Kanske blir det en tur till Spanien i framtiden.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

 15. Men? Vart tog min kommentar vägen? Glömde jag möjligen trycka iväg den…
  Kul att ni gillade rekommendationen. Nu har jag hittat ännu bättre tapas – ja, i min smak alltså. Så champinjonen har nog halkat ned till fjärde plats 🙂 Många goda finns det!

  1. Kanske försvann din kommentar ut i etern…Händer så ibland.
   Er rekommendation var väldans bra. Och idag fick vi nya inför morgondagen. Verkar lockande.Och vi kommer att testa.
   Sista chansen för mig denna omgång. Men vi får ligga i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *