Spanien Torrevieja

After market och marknaden – en trevlig fredagstradition.

Fredagar här i Torrevieja kan under “svalare perioder” (oktober till maj) för mig innebära ett trevligt marknadsbesök.  Att då stråla samman med Ami, Christel och Carita för att upprätthålla denna tradition är viktigt. Och när det inte blir marknadsbesök med tillhörande “after market” så hittar vi på annat, för dessa traditioner vill vi ha kvar. Och man kan ju tolka begreppet “after market” som det passar.

Apelsiner i mängder.

Flytt av marknaden

Visserligen har fredagsmarknaden sedan i våras flyttat från sin centrala plats mitt i Torrevieja och nu fått sig tilldelat ett stort område någon kilometer nordväst om centrum. På gott och ont. Inne i stan var många gator helt avstängda för all trafik och det var smalt och trångt mellan marknadsstånden. Här hade även utryckningsfordon svårt att ta sig fram om olyckor av något slag skulle inträffa. Men marknaden lockade alltid måga besökare och barerna inom området (som var stort) hade verkligen uppsving på fredagarna. Ett visst “buller” blev det när marknadsstånden i ottan började monteras upp och rejäl städning av gatorna krävdes efteråt. Men städningen sköttes väldigt effektivt och det gick snabbt att få gatorna tillbaka i ordinarie skick.

Nya marknadsplatsen är tämligen bilfri, visserligen kör bilar in för att parkera men viss ordning råder. Likaså har det nu tillkommit soltak vid fler marknadsstånd. Även fler “pitstop” har uppstått och nu finns också ett par ställen där en kan få något i magen.

Nya marknaden är luftig och nu när turisterna minskat så är det gott om plats. Fräscha frukter och grönsaker köps  till bra priser.

Lockande!

After market

Innan vi slog oss ner för lite tilltugg, som inte alls var små, hade vi gjort några smärre inköp. Dock inga väskor- Ofta hamnar vi vid olika väskförsäljare men denna fredag blev det bara tittning. Jag letade efter ett par varmare tofflor för även om det är ca +20 under dagtid blir stengolven kalla till kvällen. Och tofflorna hittade jag.

Lite tilltugg som extra förstärkning blev det här. Det är krävande att titta. Många intryck blir det. 

After market i Torrevieja- lite tilltugg smakade bra efter shoppingenLite tulltugg var det. Dessa baguetter ansågs vara av det mindre formatet. Och man kan ju tycka olika. Nästa gång delar vi på dem. En hade räckt till två personer. 

Vi drog oss så småningom hemåt och slog oss under vägs ner med lite tilltugg och gott i glasen.  Tillhör också fredagstraditonen. Tack för en rolig och trevlig marknadsrunda med tillhörande “after market”.

Trevligt att slå sig ner after market, efter marknaden, och samla ihop intrycken.Christel, Ami och Carita. Vi var inte direkt hungriga men smakade på den tapa som ingick i drycken. 

Mina inköpta tofflor till det facila priset av 6 euro. Så sköna.

 

28 svar på ”After market och marknaden – en trevlig fredagstradition.”

 1. Hola! Hade gärna varit med på er AW… förlåt AM menar jag! ? Snygga tofflor – i en av mina två favoritfärger! Här ska knallas ned till gamla stan tillsammans med svåger oxh svägerska från Östersund och därefter vidare till Scalateatern för att titta på Plura!
  Kram❤️

  1. Ja, här blir det AM, passar bra. Vad trevligt med både Gamla Stan, Scalateatern och Plura.
   Önskar er en fin kväll.
   kram!

 2. Så härligt, och fina tofflor dessutom! Just nu har jag plockat fram mina “värmetofflor” här hemma i kalla Sverige. De fungerar typ som de där nackkuddarna med bönor (?) i som man kan värma i ugn eller micro. Och de varma tofflorna är så sköna att sätta på frusna fötter, så de åker ofta på medan vi ser på film. 🙂

  1. Tofflorna behövs för det är kyligt om mornar och kvällarna på stengolven. Och hemma kan varma tofflor också behövas, helt klart. Vilken bra idé med tofflor som är som värmekuddarna. Ska jag titta efter för de kan vara bra här också. kan tänka mig att du använder dina flitigt.

  1. Visst är det trevligt med en del traditioner! Detta ären av dem! Och all frukt och fina grönsaker piggar upp.
   Kram och njut i ert paradis.

 3. Så trevlig tradition 🙂 Vi brukar alltid försöka hitta lokala marknader när vi är utomlands, det är så spännande att se på utbudet och jämföra med vad som säljs hemma.

  1. Detta är verkligen trevligt. Och är jag inte på plats här så är jag med i tankarna. Lokala marknader är alltid trevligt och jag brukar hitta dem var jag än är. Kul att ni också gör det.

 4. Vilka mysiga tofflor och vilket bra pris! Bara att gratulera till fyndet. Men baguetten… Den hade gott och väl räckt till två!

  Kram och god lördagskväll!

  1. Tofflorna är så sköna och värmer fötterna- Stengolven här kyler ju nu. Men sommartid är det skönt…Och bra pris!
   Nästa gång tar vi en baguette och delar på två. Absolut. Och man lär sig hela tiden nya saker…
   Önskar dig också en fin kväll, dock lite sent nu…
   Kram!

 5. Det var ena gosiga tofflor! De kan hålla dina fötter varma mot stengolvet. För mig är det riktigt bra med den nya marknadsplatsen, eftersom jag kan köra ända fram. Ska bli så roligt att få gå och botanisera där nästa år. Väskor hägrar alltid. Kul att ha fler i olika färger. Och så vet jag hur stor minismörgåsen är! Haha! Trevligt att ni upprätthåller traditionen med marknadsbesök! Ha en fin helg! Kram!

  1. Tofflorna är så sköna. Ett bra köp- för stengolven blir ju kalla så här års. DEn nya marnadsplatsen tar sig och den känns nu betydligt bättre än förra gången. Fler solskydd, fler barer/matvagnar bidarförstås. Och fint att det går att köra änd fram . Luftigt är det också och att ev. utryckningsfordon kan ta sig fram gllas.
   Vad gäller minismörgåsarna var de rejäla. Allt är ju relativt. Nästa gpng kan vi dela.
   Traditionen med att vi går på marknaden är trevlig och likaså AM, “after market”.
   Önskar dig också en fin helg. Saknar dig här,
   Kram!

 6. AM tycker jag är en helt perfekt uppfinning och traditioner ska man absolut hålla på:-) Alla härliga frukter och grönsaker är riktigt ögongodis i höstmörkret. Tack för det:-)

  1. Visst är det bra med AM. En trevlig tradition. Och är jag inte på plats här i Torrevieja så är jag liksom med i räkningen ändå. Gälle ross alla fyra.
   Och både frukt, blommor och grönt piggar upp liksom en hel del annat.

 7. Vilken trevlig tradition! Läckra bilder från er trevliga dag på marknaden … och tofflorna ser ljuvligt sköna ut!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Visst är det! Och vi har trevligt när vi går på maknaden och även “after market”.
   Tofflorna är så sköna och varma. Är på nu. Stengolven här blir kalla nu på hösten-vintern. Och sommartid är det å andra sidan skönt med deras svalka.
   Ha det gott du också.
   Kram!

 8. Vad fint att ha en After Market! En AM 😉
  Marknaden ser väldigt fräsch ut. All frukt och grönt blir ju annorlunda i varmare länder.
  Ha det gott och goa tofflor är inte dumt.
  Kram!

  1. Visst är det! Och de är så trevliga. Är jag inte på plats så är jag med ändå. I tankarna. Blommor,frukt och grönt är så fräscha och det finns en hel del annat också.
   Tofflorna är på och är så sköna och värmer gott.
   Kram!

 9. Jag är inte mycket för traditioner annars, men våra fredagsträffar gillar jag verkligen och vill inte vara utan dem. Alltid lika trevligt att träffas över en flaska vatten…..eller ett glas vin 😀 och prata av sig lite!
  Och nästa gång delar vi på den där mackan 🙂
  Tofflorna var jättesnygga!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Traditioner kan jag oftast avvara och våra fredagsträffar vill jag helst inte missa. Och är jag inte här så är jag med ändå. I tankarna.
   Och visst gårdet lika bar med en flaska vatten.
   Tofflorna är rejäla och sitter stadigt på fötterna. Du vet- som det tillhör en “tant”.
   Stor kram!
   Och trevlig kväll.

 10. Jag stördes egentligen aldrig av marknaden. Inte av upplockningen eller av städningen. Hördes inte så mycket upp till oss även om den höll till precis nedanför terrassen (städningen störde mest, men den var ju precis som du säger snabbt avklarad). Men det där med att utryckningsfordon inte kunde komma fram, det skrämde mig. Så det var bäst som skedde. Att den flyttade, alltså.

  Fina fynd och fina brudar 🙂

  Ha en trevlig kväll!

  1. Visst var det charmigt med marknaden inne i stan och när du hade koll på det hela visst vi ju att dte var fredag. Kan sakna det.
   Men med tanke på att det var svårt för utryckningsfordon att ta sig fram så var dte väl bra med flytten. Men det känns inte lika charmigt…
   Trevlig kväll önskar vi er också. Nåja, det är sent nu…

 11. Så snygga tofflor! Och säkert sköna på stengolven. Älskar marknader med frukt och grönt, vill alltid köpa allt jag ser. När vi var i min kompis hus i Fuengirola for vi ner på marknaden och handlade. Jag köpte dessutom bomullsbyxor med resår i midjan i alla möjliga färger och längder. 🙂
  Ha en skön söndag!
  Kram!

  1. Tofflorna är jag jättenöjd med, väldigt varma och sköna. Marknaden här är stor och har det mesta av det mesta. Allt samlat på ett ställe och är det något till vardags en behöver går det oftast att hitta. Visserligen kan kvalitéer variera men å andra sidan är priserna väldigt rimliga. Och frukt och grönt har alltid bra kvalité.
   Kul med ert besök och dina inköp på marnaden i Fuengirola.
   Önskar dig också en fin söndag. Här är det ännu en dag med fin sol.
   Kram!

 12. En fin tradition, tycker jag. Roligt att träffas och prata lite, eller bara gå och titta tillsammans.
  En stor marknad kräver sin plats så det var kanske bra att den blev flyttad.
  Ser gott och rikligt ut, där på fatet och det ser också som om det är varmt i luften.
  Tofflorna, helt i min smak, jag som fryser så om fötterna. De verkar kunna värma en del.
  Trevlig dag och varm kram till dig.

  1. Vi har trevligt och det är viktigast. Och inte för att vi köper så mycket, en kan ju inte bara handla för handlandets egna skull. Men jag behövde ett par tofflor och blev så nöjd med inköpet. Stengolven är ju kalla.
   Jag tycer det är bra att marknaden flyttade, främst av säkerhetsskäl. Och bra också för de som har bil och kanske svårt att gå att kunna köra ända fram.
   Solen skiner på oss idag också och det är lagom varmt, nu +20. Behagligt.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram och tankar!

 13. Åh va fina tofflor påminner om mina som kostade 99kr åh så sköna 🙂 men behöver du dom där?? ja ni har det varmt o skönt är allt lite avis o marknader är ju såå kul 🙂 kram å fin söndag

  1. Vi har stengolv så de blir kalla på kvällarna och mornarna. Ute är det över +20 men just golven blir kalla så här års, men svala sommartid.
   Tofflorna är verkligen sköna och fint att jag hittade dem.
   Kram och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *