Spanien Torrevieja Trevligheter

Snabbt och plötsligt och en del planerat

Ibland sker saker och ting både snabbt och plötsligt. Och så långa startsträckor har jag /vi inte, vilket gäller det mesta.  Riktigt snabb  kan jag också vara om det blir “skarpt läge.” De soliga dagarna fortsätter och både spontana och planerade trevligheter avlöser varandra. Gårdagen var inget undantag.

Torreviejasolen består och det känns inte som om något snabbt skulle ändra på det. Det vackra vädret består.

Snabbt, plötsligt och planerat

Vi hade planerat träff på “stan” med de goda vännerna Ingrid och Leffe som bor en bit utanför stan och som kommit in för att träffa oss. Under “gång,” och letandes efter ett trevligt lunchställe med havsutsikt, träffar vi på Ami och Patrik. Jättetrevligt!  Denna gång blev det ett både snabbt och plötsligt möte. Men Torrevieja är trots att det bor många här ändå en ganska “liten “stad när det gäller att träffa på vänner. Havet och strandpromenaden lockar  alltid många.

Ingrid(Karlsson) Leffe, Ami, Patrik och Bosse. Ett snabbt, hjärtligt och plötsligt möte.

Lunch, en väldigt trevlig sådan, blev det och med havsutsikt. Tiden gick fort och och när vi skildes åt fortsatte vi en sväng upp mot lite lantligare omgivningar. En park. Och att tuppar och höns kan vara ute här i stadens grönområden är tämligen vanligt. I varje fall inte ovanligt.

Vad gäller höns…

Så hade vi för ett par somrar sedan besök av en höna hemma på den spanska terrassen. Den bara fanns där. Något förvirrad och inte helt bekväm med sin situation, vilket var fullt förståligt. Ett tag funderade vi på om hönan skulle få stanna men efter att hon levt om i rabatterna, suttit på klädstrecket och ramlat ner, så försökte vi bli av med henne. Tankarna fanns ju där om varifrån hon kommit men inte blev vi klokare. Dock verkade hönan trivas.  Ett tag. Hon spatserade så småningom ut genom grinden och försvann nerför gatan.  Och sedan dess har vi inte sett henne.

En höna på  besök på den spanska terrassen.

 

 

20 svar på ”Snabbt och plötsligt och en del planerat”

 1. Var det hönan Agda som var på besök och var lite vilsen i pannkakan=D
  Härligt med snabba beslut och möte med vänner för lunch. Jag gillar oftast snabba och spontan beslut. Jag har många gånger svårt för att planera i förväg. Trevlig kväll/ kram

  1. Då är vi nog tämligen lika här, vad gäller att fatta snabba beslut. För min dle hänger det nog samman med ett 40 årigt yrkesliv som lärare och där är det snabba beslut som gäller. Även när jag numer jobbar som guide/reseledare är dte snabba beslut att fatta annars skulle dte inte fungera. Har tagit med mig detta i det privata och det fungerar oftast bra.

   Kanske var det Agda som var här och vilsen var hon.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram!

 2. Visst är det härligt med denna “lagoma” stad – det där med att man ofta springer ihop med folk (kanske inte bokstavligen 😉 ) och får en kort pratstund eller sätter sig ned och tar nåt att äta/dricka tillsammans då man ändå har råkat på varann 🙂
  Apropå det var det trevligt att ses en liten kortis idag 🙂

  Ha en skön kväll!

  1. Det är alltid tervligt att ses, även så kortisar. Lätt hänt här i stan!
   Och den rekommendeade “svampen” var riktigt god. Tack för detta.
   Önskar er också en fin kväll.
   Och fler “tapas” lär det bli i helgen-

 3. Så kul att få besök av vänner från Sverige som också bor där, och det andra besöket ,-)
  Mysigt med tupp o hönor…..hade vi gård så…….
  En höna på terassen lät kul ,-))
  Undrar om den hittade hem,-) hoppas det.
  Ni ser verkligen ut att ha det mysigt ,-)
  Så fortsätt fint önskar jag.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vad gäller hönan så har vi grannar längre ner på gatan som har höns. Kanske var det någon av deras som besökte oss. Men vi vet inte.
   Hur so hade vi gärna hjälpt till så att önan kom hem, men jag tror hon var väldigt stressad.
   Vi har det jättebra och sol och värme bidrar.
   Kram!

 4. Först och främst så skrattade jag gott åt din formulering “…lantligare omgivningar. En park. Trodde du hade tagit dig ut på den riktiga vischan alltså;-) Sedan fortsatte jag skratta åt hönan Agda som var så snäll att lämna några ägg åt er som tack för gästvänligheten. Det kallar jag väluppfostrad:-))))) Hon kanske besökte flera terrasser till glädje för alla som gillar färska ägg;-)

  1. Nåja, “lantligare omgivningar i stan” hade kanske varit mer rätt. Här finns en del grönområden och vi sveper gärna in där.
   Visst var Agdas besök trevligt. Och oväntat. Har dock inte hört att hon valt ut fler terasser att besöka så jag kände mig verkligen utvald. Kanske anade hon att jag var en sann djurvän.
   Men ingen höna har efter detta besökt oss. Lite trist!

 5. Ja, visst är det roligt att man oftast stöter ihop med kändisar på paseon, också ett bra ställe att stämma träff på, lätt att hitta trevliga ställen att umgås på och att samtidigt sitta ner och “vila benen”. Förstår att ni hade en trevlig lunch med Leffe och Ingrid!
  En höna på er terrass, det var värst!
  Vi hörs!

  1. Många dras ju till paseon och att promenera längs havet i det vackra vädret gör en ju gärna- Många restauranger och “vattenhål” finns ju ockås att tillgå.
   Jättetrevligt att träffa Leffe och Ingrid igen och en god lunch blev det.

   Hönan på terrassen var en upplevelse men jag har ännu inte bestämt mig om det är höns jag ska satsa på. Tycker de kacklar mycket….
   Vi hörs!

 6. Hola! Torre har verkligen perfekt storlek! Man stöter oftast på någon man känner (eller känner igen) på paseon. Känns “hemtrevligt ” på något vis – utan att kännas för trångt. Vilket härligt gäng ni är av idel ädel favoriter! Jörgen och jag hade gärna förflyttat oss söderutnågra timmar!

  Själv har jag jobbat heldag idag och sedan haft styrelsemöte i bostadsrättsföreningen och därefter bakat 2 kladdkakor till teatercaféet inför morgondagens föreställning. Konstaterar att dag 17 snart är avklarad i mitt 24-dagarsmaraton med heltidsjobb och kvällsaktiviteter VARJE kväll. Första och sista gången jag kör en sådan här novembermånad. ?? Normalt sett får jag energi av de här aktiviteterna men med vikande publiksiffror (trots positiv respons av besökande åskådare) och som ordförande i teaterföreningen med det ekonomiska ansvaret på mina axlar (och risk för att fortsatt verksamhet äventyras under våren) + en massa strul med “haveristiska” medlemmar i brf:en och ett av mina 9 jobbprojekt som är mer än lovligt trögt känns det lite motigt. ? Men i morgon är en annan dag! ?
  Kram ❤️

  1. Visst är det så! Och ni är ofta med oss i tankarna och mycket roligt har vi. Och ett roligt gäng är det, trots att några saknades på bild.

   LÅter som om du har mer än fullt upp. Tur du är ung, stark och pigg. Känns trist att jag misser teaterföreställningen, emn inget att göra något åt. Verkar väldigt klokt att du inte ska satsa på liknande novembermaraton fler år. Kanske en halvmara kan räcka.

   Du har ju en del nu som tar energi och då blir det än tyngre. Inte så mycket som du kan göra åt det hela heller. Jobbigt det också.

   Idag är en annan dag och snart helg.
   Tankar till er från oss. nu väntar marknad med Ami och gänget.
   Stor kram!

 7. Jag minns att jag läste om den där vilsna hönan. 🙂 Det var en ståtlig tupp du träffade på. Den skulle jag ha lust att måla av. 🙂 Härligt med era promenader och luncher.
  Kram!

  1. Kom att tänka på vårt hönsbesök när jag såg tuppen. Och visst är den ståtlig. Måla gärna av den om du vill. Tyckte ljuset föll så fint där och när jag såg den.

   DEt blir både långa och många promenader och lite kunch i solen (skuggan för min del) är alltid trevligt.
   Kram och jag önskar dig en fin fredag.

 8. Tack så hjärtligt för en trevlig eftermiddag. Som vanligt fanns det mycket att avhandla. Ja, Bosse och jag hann väl inte säga så mycket, men vi hade trevligt ändå!
  Kul att träffa på Ami och Patrik, det satte lite extra krydda på dagen.
  Festligt med hönan som kom på besök på er terrass! Vi har pratat om att eventuellt skaffa sommarhöns i den norra sommarstugan, i den södra tror jag knappast att det är aktuellt.
  Många hälsningar från oss till er!

  1. Stort tack själva! Och vi fortsätter avhandlingarna nästa gång. Kul att Ami och Patrik anslöt, alltid lite extra krydda med dem.

   Vad gäller hönan har vi inte sett fler här, men kanske den tyckte att vi kändes som fina djurvänner/hönsvänner.
   Kul om ni skaffar höns till den norra sommarstugan. De skulle garanterat trivas.

   Ha det fortsatt bra och vi ses!
   Hälsningar från oss båda.

 9. Trevligt med lunchträff och vädret verkar hålla sig på den soliga sidan 🙂
  Kul att läsa om besöket av hönan – och så härligt att få ett alldeles färskt ägg till frukost – det kan man kalla närproducerat 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Det blir lätt små lunchträffar här och trevligt är det.
   Besöket av hönan var minnesvärt, men det gav inte direkt mersmak. Höns ska vi inte ha här. Men de finns i omgivningarna. Får räcka med det.
   Kram och trevlig fredgag.

 10. En höna som uppför sig så i svensk tätbebyggelse tror jag inte skulle bli gammal! Tur att hon hade förstånd att spatsera ut genom grinden igen, kände sig kanske inte riktigt välkommen. Jag hoppas hon hittade hem till någon/några som blev glada att se henne igen.

  1. Vi försökte ta hand om henne men vår terass kändes nog inte helt hemma. Vet nu att vi har grannar längre ner på gatan som har höns och kanske hade hon rymt därifrån. Efter detta har vi inte sett några höns hos just oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *