Spanien Torrevieja

Tapas med runda

Idag gick startskottet i Torrevieja  för vårens tapasrunda och visst var vi med. Väldigt god tanke för det kan bli en rejäl runda för man rör sig mellan restaurangerna.

Vi låg beredda i startgroparna. (Här gäller både lunchserveringar och kvällsserveringar) Visserligen är det ingen brådska för evenemanget pågår den här veckan torsdag till söndag och så även nästa vecka. Så tid har vi att prova både för oss nya restauranger och kanske också “nya tapas”. I år är det 37 restauranger som är med och var och en av dem serverar dels en mer traditionell tapa och en mer “innovativ”- modern, där restaurangerna själva sätter sin egen prägel. Det är också olika tapas som serveras under tapasveckorna. Tapas och dryck kostar 2,50 euro, inte direkt så billigt med tanke på att vi ofta får tapas till en dryck och så sker på många restauranger även om det inte är tapasveckor. Nu var ju de tapas vi fick idag av modell lite större och att tillsammans med vänner gå runt och prova är väldigt trevligt förutom att de också oftast smakar bra.

Vi hade försökt få tag i ett häfte med info men det kom inte ut förrän idag när det hela startade och inte ens idag hade allar restauranger fått sina broschyrer.  Men på hemsidan, Torreviejagastronomica , står all info och restaurangkarta finns med.

I häftet finns förutom en förteckning över deltagande restauranger och vilka tapas som serveras också en karta och ett röstkort. Tapasrundan är också en tävling där vi som deltar gärna får rösta på den restaurang vi  tycker serverar den bästa traditionella tapan och den restaurang som servera den bästa “mer moderna” varianten. I häftet finns också en stämpelsida där restaurangerna stämplar för att visa att man provätit. Så nu samlar vi stämplar.  Lämnas stämpelsidan in och man röstat på den/de restauranger som flest andra också anser ha serverat de bästa tapasen deltar man i ett lotteri med fina priser.

Riktigt att restauranger som är med kom inte med på min karta för fem stycken ligger lite i utkanten av stan.

Vi startade på El Rincón de las Jarras, “Glasens hörna” och här serverades dels ett litet köttspett, “pincho a nuestra estilo” med friterad potatis som en traditionell tapa och en “montadito noor” – en dubbelmacka med ägg och bacon, som en modernare variant.  Dessa tapas var ok. men inte så mycket mer. Minus för snål tilldelning av dryck.

Dagens tapasätargäng; Lasse, Bosse, Fia, Krister och Anna Carin.

Stopp nummer två blev på La Creme de la crêpe och här är vi “ladies” i funderingstagen. Men vi här fanns det bara modernare varianter av tapas så vi tog en av varje.

Här blev det “crêpe  teryaki”, crepe med en grönsaks och köttfylllning i teryakisås samt en “taco de ropavieja”, ett mjukt, litet tortillabröd med en kött och bönfyllning. (Ordagrant betyder ropavieja gamla kläder. ) Gott även här.

En tredje restaurang skulle vi orka med och det blev nog också dagens bästa tapas och den fick vi på restaurang Namm&Gastronomic (Paseo Libertad nr 9)

Här på Namm som på de övriga restaurangerna fanns dagens rätter uppdukade.

Och servitören förklarade för oss vad de två olika tapasen bestod av.

Här gällde restaurangens val av tapas; “delicias de la huerta” som var olika friterade grönsaker och rätt nummer två var “manjar de ibérico”, ibericoskinka med delikatesser vilket innebat stekt bröd, en skuva grillad ibericoskonka, görnsaker och två såser. Båda rätterna gillades och var nog, i vårt tycke, de bästa på dagens runda . En jättetrevlig dag blev det och många skratt följde oss längs vägen.

Blåst har det gjort rejät hela dagen så några tapas med havsutsikt intogs inte. Men vi tittade i alla fall till havet och i viss upprorsstäming var det. Vackert och väldigt mäktigt.

 

 

 

38 svar på ”Tapas med runda”

 1. Oj så gott det såg ut med tapas, speciellt den med grillad ibericoskinka, grönsaker och två såser.
  Synd att man inte var på plats.
  Jag har sett att det har blivit lite svalare väder nere i Torre nu.
  Ha en trevlig fortsättning på tapasracet!
  Kram!

  1. Det var både gott och vi hade väldigt trevligt. Vi äter ju gärna tapas även när det inte är dessa “rundor” så det blir olika tapasrundor i princip varje vecka, men nu är det extra roligt att blanda några säkra restaurangkort med några mer oprövade.
   Det har blåst rejält här idag och mycket även igår och det är svala vindar. Luften är inte så kall, nu i kväll är det +17, men betydligt kallar än för ett par dagar sedan då det vid samma tid var +22.
   Tack, ja vi fortsätter med att prova tapas.
   Även Uppsala har ju några bra tapasställen så ni får titta in där om ni blir alltför sugna.
   Kram!

  1. Grundträningen är bra men att hinna till alla 37 ställena blir det inte. Idag blev det tre, men vi ska ta fler i helgen.
   Och sedan kommer en helg till. Det är roligt att testa för oss nya restauranger och en del nya smakupplevelser blir det också.
   Kram!

 2. Javisst hittade vi goda tapas och så trevligt vi hade!
  Ha ha , såg att de var klara på la Encina när Ana dök upp i alla fall! ?

  1. Vad gäller la Encina var de tyvärr saktfärdiga och inte direkt trevliga. Men visst hade vi trevligt utan att få äta där.
   Finns ju mycket bra att välja bland.

 3. En av mina favoritsporter om den hade funnits här 😉 Hoppas ni är riktigt energiska och hinner testa många olika ställen!

  Kram

  1. Kanske ska sporten ha en filial i dina trakter.
   Här är vi pigga och jobbar på för att testa många.
   Kram!

  1. Visst är det! Och visst var den sista den bästa.
   Läste hos Ama att de hade provat tapasen som inte var klar då vi passerade och den var riktigt god.
   Men vi kunde ju inte äta något som inte serverades…
   Stort tack för idag!
   Kram!

  1. Du ska se att sportintresset kommer att vakna och nu är du ju igång. Och imorgon sportar vi vidare på marknaden. Visst?
   Stor kram!

 4. Höll på att skriva japanska tapas i Torrevieija, men crêpes är ju knappast nå’t som förknippas med det japanska köket om man säger så.
  Kan inte låta bli att skratta lite åt det här tapasrejset. Jag menar kommer du ihåg den gamla “goda” tiden då tapas betydde “boquerones”, “pulpo vinaigrette”, potatissallad med mera. Sådant hittar man knappast längre. Synd tycker jag. Jag borde väl följt med “utvecklingen” bättre, men personligen tycker jag att dessa “moderna” varianter inte är riktiga tapas – crêpes – hallå;-)

  PS. Men det viktigaste och roligaste är ju ändå den sociala biten;-) DS.

  1. I år har många restauranger en tapas som är mer vanlig och en som är nyskapande. Vi besökte idag två ställen med “nyskapande”, alltså tapas som restaurangen gjort till detta tillfälle. Nej, just crepesrestaurangen är inte spansk direkt men de hade sina egna tapas och de var riktigt goda.
   Här hottar vi och äter ofta dessa “gamla tapas” som du beskriver men just boquerones har jag inte fallt för, däremot det andra.
   Utvecklingen går framåt även på tapassidan och och är det gott är jag nöjd. Men många gamla rätter testar vi annars dagligen på stan.
   Roligt har vi, absolut.

 5. Så roligt med Tapas race!!! Förstår att det är kul att få prova lite olika tapas, ingår dryck till varje tapas också? Det ser så gott ut allting!!! Fortsätt så! Kram och godnatt ♥

  1. Dryck ingår; vatten, öl, vin eller läsk finns att välja på till tapasen och visst är det roligt att prova nya. Till detta
   evenemang har också nya tapas skapats och det kan ju bli lyckat.
   Vi har en del till restauranger att beta av och motion får man på köpet-
   Natti!

 6. De här tapasrundorna hade jag gärna varit med på men att ni orkar äta så mycket.
  Tur att ni går mellan restaurangerna så ni förbränner lite också.
  Spännande att se vilken Tapa som vinner.

  1. Tapasen är inte stora direkt så det går bra och vi rör oss ju en del däremellan.
   Vi ska nog hinna med en del restauranger till innan rundan är över och ska absolut rösta och vara med i tävlingen. (Mest för skoj skull)

 7. Gomorron!
  Så trevligt med en tapasrunda tillsammans med goda vänner.
  Tyckte era val såg goda ut. Jag är ju lite feg av mig när det gäller mat och rädd för att prova “konstigheter” . Vid tillfälle får jag följa med er kunniga på området.
  Många kramar/A-K

  1. Gomorron!
   Vi hade en trevlig runda tillsammans och det blev inte direkt några konstigheter. Klart att du ska vara med på en runda.
   Och säkra “kort” finns alllltid.
   Stor kram!

  1. Tackar! Önskar dig detsamma. Här blåser det rejält men det blir marknadsbesök med vänner och det är trevligt.
   Kram!

  1. Ja, det var både gott och väldigt trevligt. Och kul att testa både äldre varianter av tapas och mer “nya”.

 8. Visst är det roligt att det är tapasrejs nu igen! Tack för tipsen 🙂

  Det som jag också kan irritera mig på är att flera av restaurangerna plockar fram dom där små vinglasen (som dom på Jarras) som bara kommer fram just till dessa evenemang. Ibland får man också bara bottenskyla i dom. Dåligt! Och dumt – det är ju inte så att vinet är särskilt dyrt här, restaurangerna förlorar nog på det. Bad will, typ.

  Får se om det blir några tapas idag – vädret känns inte så lockande. Men det kan ju ordna till sig 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Tack själv och vi får kanske ge Encina en ny chans.
   Visst är det trist med dessa små glas och annars förekommer de ju inte.
   De på Jarras var dessutom väldigt små och med snål tilltagen dryck.
   Vädret känns ju inte lockande idag, men jag satsar på marknaden och sedan fredagsvin med tapas.
   Trevlig fredag!

 9. Gud vad roligt! Jag hade också velat göra något sånt här. Just att det blir en aktivitet mer än att “bara äta gott”, låter hur kul som helst 🙂 Kanske kan en tom sätta ihop en egen runda i sin hemstad, men det kanske blir lite dyrare.

  1. Det är verkligen roligt och särskilt att gå flera tillsammans.
   Kul också med en del nya bekantskaper både i restaurangväg och tapasväg.
   Vilken god idé att göra en egen tapasrunda i sin hemstad. Och dyrare blir det förvisso men säkert trevligt.
   Ska anamma det förslaget och göra en egen här i Torrevieja. Perfekt när det kommmer de som inte varit i stan innan.

 10. Haha, dyrt när det kostar 2,50 för tapa och dryck. Undrar om det går att få det här? Missar alltid de där tapasrundorna, ser det alltid i efterskott.

  Ja, hu vad det är blåsigt och uschligt!

  1. Nja, dyrt är det inte – men på en del av våra favoritställen betalar vi mellan 1 euro och 1,50 för tapas och dryck, vilket är väldigt bra.
   Men nu under tapasprovarveckorna är det ett enhetspris och helt överkomligt är det ju.
   Här håller vi koll på rundorna för at är alltid trevligt och ibland hittar man nya favoriter i restaurang/barväg och väldigt trevligt att gå med vänner.
   Kallt är det här också så idag åkte långbyxorna på och en tröja.
   Marknad blir det och solen skulle komma fram vid 12 så jag hoppas den gör det.

 11. Men åh, sitter här och dreglar när jag läser! Kul att du beskriver så ingående! Hahaha! Jag får satsa på nästa gång i november. Men roligt att det smakade och inte minst att ni hade så trevligt! Stor kram!

  1. Vänner, god mat – i detta fall tapas, och dryck är alltid trevligt. Och hoppas du kan vara med nästa gång.
   Saknar dig!
   Kram!

 12. Gamla kläder???Den lät väldigt intressant!! Vilket mysigt evenemang och dessutom trevligt att smaka av de olika tapas på utspridda ställen. Ganska smart affärsidé att locka dit folk?
  Igår var det 10 grader kallare än dagen innan. Även köldgrader på natten÷(

  1. “Gamla kläder” är något jag hörde talas om när jag såg Lasse Åvergs film “Sällskapsresan” men jag hade aldrig testat det tidigarem men nu blev det av. Visst är det trevligt att gå runt och smaka olika tapas och det blir lätta av då att testa för oss nya restauranger.
   Kallt har vi också och väldigt båsigt men under +16 har termometern inte kommit.
   Hoppas den sköna värmen snart är tillbaka.

  1. Nja, viss sportutövning blev det och i form av marknadsbesök. I övrigt har jag tränat på mitt “hemmagym”; (omvårdnad av blommor och praktiskt hushållsarbete.)
   Trevlig kväll! Och i kväll tar jag nog några steg på “Let´s dance”. Vill till att hålla formen.
   Kram!

  1. Här är det liknande evenemang några gånger om året och med lite olika inriktningar, Alltid roligt att testa nya tapas och för oss nya restauranger. Men en del gamla “sökra kort” blir det också. Och sista stället gillades bäst av oss alla. Kul att även du fastnade för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *