Stockholm

Dagens mål

Dagens mål var två. Det första var att köpa nya ”joggingskor”. Visserligen joggar jag mycket sällan, men jag ville ha en repris av de skor, av märket Scetcher, som jag köpte för något år sedan och de har i stort sett varit på och med mig dagligen sedan dess.  Detta är skor som formar sig efter foten och mina skadade stortår får plats, de är lätta och luftiga, har bra  sula och mycket  bekväma. Många önskningar men jag vet att skorna finns. Det finns en huvudbutik på Sveavägen i Stockholm där sortimemtet är stort. Och jag hittade mina skor. (Skorna säljs även hos flera andra kedjor men där blir antalet modeller mindre. )

Dagens mål nummer två

Promenerar gör jag dagligen men idag bytte jag för ett tag ut asfalten mot lite mer grönska under fötterna. Dock inte med de nya skorna på.  Förr när hösten kom passade jag på att ge mig ut i skogen då och då för att leta svamp. Oftast ar inte lyckan så stor men det var roligt att leta. Bloggvännen Anki har inspirerat mig. Hon är en riktig svampexpert och kan också det mesta om det som finns i naturen. Så efter att ha läst fler av hennes blogginlägg och njutit av vackra svampbilder  bestämde jag mig för en egen svamputflykt till Nackareservatetdit det tar mig drygt 40 minuter ”från dörr till skog”

Längs Hammarbykajen mot ett av dagens mål. En promenad längs kajen  på 600 meter för att komma till färjan som går över kanalen till Hammarby Sjöstad, Södra Hammarbyhamnen, som är den mer korrekta benämningen.  

Vår ”hållplats” är Barnängsbryggan och här går och kommer olika färjor flera gånger i timmen. Man kan även ta en färja in till Nybroplan, via Djurgården, men där gäller separat taxa och inte SL kort.

Färjan ta ca fem minuter över till Sjöstan och på andra sidan ligger Södermlam. Sofia kyrka är ett tydligt landmärke.

Jag går längs vattnet i Sjöstan och över ett par broar innan jag närmar mig dangens andra mål. 

Stannar till  på bron över  Sicklasjön innan jag fortsätter –

Framme vid dagens andra mål-och här ligger så Nackareservatet, ett stort friluftsområde med fem sjöar och stora friluftsområden.

Hur det gick med dagens andra mål. Jodå, det uppfylldes det också.  Vad gäller svamparna, kantarellerna, så blev det en en klen skörd. Åtta kantareller var vad jag fick med mig hem i en liten påse. Men jag hittade dem! Nog så viktigt. Undrar om det blir något kvar om jag steker dem. Kom just på att jag faktiskt har ett gång torkade trattisar (trattkantareller) och om jag blötlägger en del av dem borde det kunna bli en smörgås. En liten till kvällen.

Dagens mål - skor och nyplockade kantareller

12 svar på ”Dagens mål”

  1. DEt blev en liten macka och jag kompletterade med torkade trattisar som jag öfrst blötlade. De gula kantarellerna fick bli på toppen.
   Skorna känns toppen! Så sköna!Går nu med dem inne…

 1. Hahaha!!! Visst är Ankis naturkunskaper helt otroliga!!! Har lärt mig massvis av henne vad gäller namn på både svampar och växter/blommor. Den tjejen är ett levande naturlexikon:-)

  Sedan skrattade jag gott åt din svampskörd. Höll på att skriva att du borde gjort ett besök hos ICA och ”stödköpt” några kantisar för att få åtminstone till en minimacka;-)

  Skoj att du hittade dina älsklingsskor! Så skönt med tanke på dina stortår. Lycka med andra ord!!!

  1. Anki är verkligen kunnig och jag försöker att lära mig. Men att sedan minnas allt. Det blir trångt ibland i hjärnan.
   Svampskörden blev minimal, men det blev några kantareller. Har kompletterat med torkade trattisar som jag blötlade och fick till en god macka. Tänkte tanken på stödköp av kantareller men orkade inte gå de 700 metrarna till ICA.

   Skorna går jag med inne nu för att slippa skoskav och de känns riktigt bekväma. Så bra med sulan som formar sig efter öftterna. Och tårna får plats ordentligt.

 2. Snygga joggingskor, ska tipsa gubben som har en tå han har en krosskada, fick en sten på stortån när han var 4 år ,-)
  Härligt med kantareller ,-)
  Finns det mycket svamp, för det var ont om bär.
  Härliga bilder!
  Broar vatten och båtar, det är rogivande.
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Skorna är helt perfekta för mina fötter. Och dessa kommer att användas i stort sett dagligen.
   Svamp är det ont om här och jag var riktigt glad över att hitta åtta kantareller.
   Och visst är det rogivande både med naturen, vatten och broar.
   Ha det bra du också!
   Kram!

 3. Snygga skor som ser väldigt sköna ut, och du hittade svamp i alla fall! Jag har köpt mina på ICA, sååå gott att smörsteka och njuta av…men de är ganska dyra på ICA dock, och jag är urdålig på att hitta svamp i skogen, har lyckats en gång! Kram

  1. Skorna blir bra och de är verkligen sköna och med bra sulor som formar sig efter mina fötter. Mina tår är ganska kinkiga.
   Jga hittade åtta kantareller så de fick kompletteras med lite trattisar som jag hade. Torkade, en efter blötläggning kan de stekas med kantarellena. En liten god macka blev det.
   Men ICA har ju förstås och Hötorget…
   Kram och trevlig tisdag.

 4. Jättefina skor, som verkar sköna. Du, som går så mycket, måste ju ha det allra bästa. Väldigt vackert i Nacka reservatet. 🙂
  Ha en fin vecka! Kram!

  1. Skorna känns jättesköna och tårna får plats ordentligt. Har provat denm inomhus öfr säkerhets skull.
   Nackareservatet är väldigt fint och ligger dessutom nära. Fint med en tur dit.
   önskar dig också en fin vecka.
   Kram!

 5. Roligt att du lyckades så fint ned alla mål! Ock kul att jag fick uppleva turen från Barnängsbryggan till Sjöstan. Den turen känner jag väl till som du vet! Även den fortsatta promenaden till reservatet! Vackert!

  1. Nu kom jag i mål med målen. Klart att du väl känner till turen här och Nackareservatet är ju väldigt fint alla årstider. Kul att jag hittade åtta kantareller som fick sällskap av torkade trattisar (blötlagda och stekta) och blev till en liten macka. Jag åt med andakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *