Stockholm

Trevlig och reserelaterad arbetsdag väntar

God morgon! En ganska tidig sådan. Och det känns som en riktigt god morgon. För mig är det arbetsdag idag, inte så vanligt i denna pensionärstillvaro. Men en reserelaterad och trevlig dag blir det i Stockholm. Här finns alltid mycket att se och uppleva och idag blir det fokus på historia och kultur.

Gårdagen var i stort sett en studiedag och det var en del att repetera vad gäller Stockholmskunskaper. En hel del om Stockholm kan jag men detaljer behöver alltid finslipas. Så för att rensa hjärnan blev det igår, i skymningen, en promenad i mina kvarter. Längs Mälarens vatten. Och lite kändes det som om sommaren fortfarande var närvarande.

Spännande molnformationer syntes från balkongen vid 17-tiden

Blev förvånad över att pelargonerna fortfarande var pigga. Har glömt att ge dem vatten.

Även potatisen verkar ha fått ny kraft. Vill till att se om det finns några knölar också. Och inte bara blast.

En trevlig skymningspromenad

längs Mälarens vatten, Årstaviken, rensade hjärnan och gjorde att det jag pluggat in under dagen landade i sina fack.  Förhoppningsvis poppar kunskapena upp under dagen när det är dags.

Att slå sig ner för att fiska kan vara rogivande. Men om det nappade vet jag inte.

Trevligt promenad längs Mälarens vatten. Längs Årstaviken. Den  vackra skymningen inbjöd till en picknick på bryggan. Kanske den sista för säsongen.

En del rosor fanns kvar i koloniträdgårdarna.

Jag satte mig ner på en bänk för att se solen ganska snabbt sänka sig bakom höghusen i Årsta. Jag memorerar Stockholms historia och det nutida Stockholm. Och jag är både just här och just där i tankarna. Väl förberedd inför en trevlig arbetsdag i huvudstaden.

Trevlig arbetsdag som reseledare i Stockhom väntar. Fint att rensa tankarna och fylla på med nya längs Årstaviken.

 

 

34 svar på ”Trevlig och reserelaterad arbetsdag väntar”

 1. Hoppas du får en riktigt fin arbetsdag nu då. Att få jobba i den miljön är ju absolut en ynnest 🙂

  Ha en bra och lärorik dag ! Ja, lärorik för dom du ska guida runt alltså 🙂

  1. Tackar! Arbetsdagen blev väldigt lyckad och det inkluderar både väder, lunch och fina besöksmål. Stockholm är ju en stad som har så mycket att erbjuda. Jag har guidat en del i stan och på Djurgården men annars har vi haft lokala guider på besöksmålen. Men mycket att läsa in ändå är det för man vet aldrig i förväg vilken väg det är möjligt för bussen att ta i stan. Ständigt nya avstängningar och reparationer.
   Önskar er en fin fortsatt torsdag.

 2. Lycka till idag med ditt uppdrag.
  Du har en underbar stad att visa.
  En fin och stämningsfull promenad fick du igår när du rekognoserade och repeterade.
  Så fint att folk förstår att ta vara på stunderna med att meta, fika och bara vara.
  En idyllisk storstad är Stockholm, annat kan man inte säga. Det finns äkta pärlor i den staden.
  Ha det gott Ditte!

  1. Tack! Uppdraget har gått bra.Och det mulna vädret i morse med lätt regn byttes vid lunchtid mot blå himmel och strålande sol. Stockholm är fint och idag blev det både historia och konst. God lunch också.
   Det är skönt att rensa huvudet men en promenad och sedan kan jag fylla på nytt igen. Här runt där vi bor finns vackra platser. Stockholm har mycket av det mesta.
   Ha det gott du också.

 3. God morgon och jag önskar dig en härlig arbetsdag! Du bjuder på fantastiska bilder, du är en fena på detta 😀
  Dessutom är du en otroligt duktig guide. Jag vet, du privatguidade ju mig i somras, tacksam för det.
  Lycka till och stor kram!

  1. Tack! Det är fint där vi bor och så skönt att bara gå ut en sväng och rensa huvudet så att nytt kan fyllas på. Arbetsdagen har gått riktigt bra och med både varierande och intressant program. Dessutom jättegod lunch i fin miljö. TRor även min guidning gick bra. NU dags för “kvällspasset” som är ett event som är resebaserat. Bara trevligt.
   Stor kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Jodå, hösten är här men idag är det +15. i morse regn men efterlunch strålande sol och klarblå himmel. Vi får ta och skörda potatisen någon dag. DE första tog vi i juni men nu verkar en ny omgång vara färdiga.
   Arbetsdagen blev riktigt lyckad och nu väntar lite andra trevligheter i kväll.

   Ha det bra!

 4. Vilka härliga bilder från din promenad. Här har vädret slagit om så i dag är det kallare och fuktigare i luften. Höst igen helt enkelt. Hoppas att ditt arbetsrelaterade uppdrag går bra men det är jag säger på att det gör! Du kan dina saker 😀

  Kram

  1. Gårdagen var riktigt fin men lite regn och mulet hade vi i morse. Men solen kom och piggade upp dagens resejobb. Jobbet har gått riktigt bra och nu väntar “kvällspasset”. Inget jobb men reserelaterat det också.
   Kram!

 5. Åh så vackra bilder & våra pelargoner ser ut som dina, så roligt att dom blommar så mkt 🙂 hoppas du får en fin dag med lite spännande saker att göra kanske? kram

  1. Tack! Visst är det roligt att pelargonerna fortsätter att blomma. De får stå kvar ute ett tag till. Det är så roligt med dessa resejobb och många upplevelser blir det av skilda slag.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. Tack! Dagen blev riktigt bra och tur med vädret blev det också-
   Och att pelargonerna fortfarande blommar är riktigt roligt. Det är trots allt mitten av oktober. Har nu +15 här och strålande sol. Så skönt.
   Stor kram!

 6. Gokväll!
  Underbart fina bilder som vanligt.
  Beundrar dig och din energi att guida och uppdatera inför jobb.
  Här har jag kämpat med protokoll. När det är godkänt ska jag börja tänka på att packa väskan.
  Fakirresa från Skavsta på måndag.
  Många kramar till dig och Mr B med en önskan o. En trevlig helg/A-K

  1. Gokväll!
   Det är väldigt roligt med resejobben och det gick väldigt bra. Och energin kommer med det roliga. Regn i morse men senare strålande vackert höstväder.
   Skönt att dina protokoll börjar bli klara. Lättnad – kan jag tänka. Ja, resan närmar sig snabbt nu. Och en tidig flygning gör också att du är på plats tidigt. Bra det också.
   Kram från oss.

 7. Härliga bilder från Söder och inte minst från din balkong, där växterna fortfarande tror att det är sommar. Bra så:-)
  Du hade ju världens tur med vädret idag, så jag utgår ifrån att det blev en riktigt bra guidning för dig och dina gäster. Vi var på söder igår och från t-banan såg vi hur många turistbussar som helst som stod parkerade i Gamla Stan. Turistsäsong året om nästan:-)

  1. Växterna tror att det är sommar och i helgen när barnbarnen kommer ska vi skörda potatisen. Kanske blir det 8 stycken i modell mindre. Vi skördade 8 stycken även i juni. Små men naggande goda. Och pelargonerna får stå kvar ett tag till. De har ju söderläge. Jo, väderstrecket alltså..
   Det blev en jättebra heldagstur idag. Regnet övergick vid lunchtid till klarblå himmel och sol när vi lämnade Riddarhuset. Lunch på Hasselbacken och eftermiddagen i nedre Manilla med besök bland de Bonnierska porträttsamlingarna. Kul att ni var på Söder igår och visst är det fortfarande många turistbussar i stan. Idag kom årets sista kryssningsfartyg så nu blir det andra turister som kommer. Bortsett från Finlandsresenärerna…

 8. Lite svalare men visst är det fortfarande fint ute. Solnedgångsbilden över Årsta holmar gillar jag. Sen är himlen i första bilden fantastisk.

  1. Tack! Första bilden skyndade jag mig på att ta igår innan jag gick ut. Stod på balkongen och tog det. Skönt att ta sig en tur it här längs vattnet. Bra sätt att rensa huvudet att gå här. Kul när solen liksom blir dubbel.

 9. Så skönt att arbetspasset avlöpte till belåtenhet. Troligtvis både för dig och de du guidade. Ni hade väl också hyfsad tur med vädret. Förmiddagsskuren höll ju inte i sig så länge. Det är så vackert i stan nu och längst Åstaviken på Årstasidan är höstträden alltid så vackra.
  Kram oh trevlig helg.

  1. Jadå arbetspasset gick utmärkt. Och det vackra vädret tog ju över vid lunchtid. Vi var då ute på Djurgården och det var så vackert.
   Årstaviken är ett kärt promenadmål och jag går ofta här. En skön oas i storstan.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 10. Såklart har du haft en toppendag idet vackra vädret! Å säkert hjälpte den sköna promenaden med de vackra bilderna till.
  Hoppas även kvällen blev till belåtenhet!
  Man blir ju nyfiken på dina spännande jobbäventyr!

 11. God morgon! Underbara bilder från din promenad – rogivande och vackra bilder!
  Har redan sett att guidningen gick bra – skulle vara roligt att vara med någon gång 🙂
  Redan fredag! Ha en fin dag och en härlig helg!
  Kram

  1. God morgon! Skönt att gå ut på en promenad här längs vattnet och naturen är fortfarande så vacker. Uppdraget gick fint och morgonens regn övergick till blå himmel. Kommer du till Stockholm så tar jag dig gärna med på en tur. Ja, redan fredag. Önskar dig en fin dag. Kram!

 12. Spännande uppdrag! Och väldigt vackra bilder! Och förresten, din långa kommentar kom fram! Vi måste numer moderera alla kommentarer innan de blir synliga.

  1. Alltid roligt med reserelaterade uppdrag även för bara en dag. Jag hade glömt att ni måste godkänna kommentarerna. Är ju likadant hos mig. Men nu ska jag komma ihpg det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *