Trevligheter

Solen kom på tillfälligt besök – Både ute och inne

I går tittade solen fram här i huvudstaden. Och stundtals skiftade himlen i blått. Men jag hade verkligen tur med det soliga denna fredag.  För senare på eftermiddagen fick jag besök av ytterligare ett par solar.

Solen tittade fram på förmiddagen och passade på att spegla sig i några fönsterruror bakom Tullgårdsparken. Solen tittade fram på förmiddagen och passade på att spegla sig i några fönsterrutor i husen bakom Tullgårdsparken.

Visst är solen efterlängtad

och likaså ljuset. Och igår tänkte jag verkligen på att mörkret nu väntar ett tag med att slå sig ner. Noterade att det fortfarande var hyfsat ljust vid 15.30 när jag tog mig till Stockholms  Central för att möta barnbarnen som kom från Uppsala.

Solen leker kurragömma och försöker gömma sig mellan träden och bakom Tullgårdsskolan. Här lekte solen i går på förmiddagen kurragömma bakom träden och försökte gömma sig bakom Tullgårdsskolan. 

Soligt även inne hos oss. Genom fönstret kan man skymta en liten del av Hammarby sjöstad.

Och när vi väl var hemma strax efter 4 var det mörkt. Men å andra sidan så blev det en del lek och spel här hemma som både lyste och piggade upp.

William, 6 år, har slagit sig till ro och inväntar kvällens middag.

Och en liten aptitretare smakade bra.

Max, äldsta barnbarnet på 9 år, hade bestämt kvällens mat. Pastasallad som bestod av köttbullar, pesto, gurktärningar, cocktailtomater, oliver och tärnad ost skulle det bli. Legobygge blev det efter maten och sedan fick jag parkera mig i soffan och till på tv-programmet “Talang” på fyran. Premiär för min del. Och jag kan nog  säga att det inte kommer att bli någon vana. (Är extremt irriterad på alla reklamkanaler där programmen tar extra lång tid och med märkliga avbrott under sändningarna)

Max förbereder kvällens middag. Och gott blev det.

Nu är lördagen här och det är en bit in på förmiddagen. Dags för oss att ta tag i dagen.

 

28 svar på ”Solen kom på tillfälligt besök – Både ute och inne”

 1. Vilken mysig kväll den blev tillsammans med barnbarnen. Jag kan tänka mig att maten blev mycket uppskattad. Har man den yngsta generationen på besök så får man offra sig när det gäller val av TV-program. Talang är inget för mig heller men hade lilla S velat se det hade vi så klart tittat på det. Nu är det inte aktuellt för henne än men…

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

  1. Det märks verkligen att de blivit “stora” och det på många sätt. Åren har gått försvinnande snabbt skulle jag vilja säga. Max fyller 10 år i morgon. Jag minns såväl när han föddes och jag just återvänt till Peking. Och dit kom han som tremånaders baby.
   Och med önskemål om “Talang” så fick det bli så- Men det blir ingen vana.
   Önskar dig också en fin lördag.

 2. Kommer ihåg biordklamen. Den var dock innan filmen och sen var det bra så. Nu blir man bara irriterad över alla avbrott.
  Så kul att få hem ett par solstrålar! De är så fina, barnbarnen.
  Här regnar och blåser så jag nöjde mig med att gå ut med soporna bara.
  Trevlig lördag 🌟 stor kram!

  1. Jag har svårt för dessa reklamkanaler och undviker den så mycket jag kan. Men ibland är det program jag vill se och då får jag ta reklamen på “köpet”. Talang ser jag ju helst inte men igår var ett undantag då pojkarna gärna ville se det. Killarna är så fina och det är så enkelt att ha dem. Väldigt självgående och ordnar med mycket. Jättekul att Max både bestämde och ordnade med maten.
   Blåsten kom här på sena eftermiddagen när pojkarna rest tillbaka till Uppsala så jag har sedan dess hållit mig inomhus.
   Stor kram och trevlig kväll.

 3. Så mysigt att ha barnbarnen på besök. Och så roligt när de önskar maten.
  Sist vi hade Julia och Teo fick Julia bestämma maten…..hon önskade pizza 😄
  Stor kram

  1. Verkligen fint att ha dem här. Och extra roligt att Max både bestämde maten och ordnade den. Kan tänka mig att Julia önskade pizza. Mångas favorit. Max önskad först hummer men så blev det inte.
   Stor kram

   1. Visst är det härligt när det sakta ljusnar. Jag slutar kl 15 på fredagar och igår var första dagen på länge som det faktiskt var ljust när jag gick hem.
    Vilken mysig dag du fick med barnbarnen.

    1. Visst märker man skillnad och ljuset betyder ju så mycket. Stor skillnad under den senaste veckan. Och skönt öfr dig att gå hem när det var ljust.
     Barnbarnen och jag hade en fin dag och kväll och roligt när de sover över.
     Önskar dig en fin söndag.

 4. Så mysigt med de där två solarna hos dig,! Härlig är det när solen leker i trädgrenarna och gör solspel.
  Killsolarna är så charmiga och goa 🙂
  Såg också med Mona och Pontus om det var något.
  Fortsatt fin kväll till er!
  Stor kram

  1. Ja, det var det verkligen fint med olika varianter av solar som visade sig denna dag. Och pojkarna lyser förstås alltid upp. DEt vet jag ju att dina barnbarn också alltid gjort. Lycka för oss.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 5. Visst märks det att dagarna blir längre. Å lite sol blev det både igår och idag faktiskt, och då känns ju dagarna ännu ljusare och längre.
  Valet av mat var väldigt “vuxet”. Så himla kul med barn som gillar alla slags mat och inte bara äter stuvade makaroner med ketchup och pannkakor. Bra uppfostran där!
  Visst har de blivit stora Max och William. Å de är lika vackra som de alltid har varit. Sedan får man lida sig genom Talang, som jag aldrig sett… Reklamkanaler har bara en enda fördel, och det är att man får kisspauser. Att man sedan inte behöver gå på toan en gång i kvarten är en helt annan sak…

  1. Jag tar de ljusare dagarna till mig med glädje och när solen försvann så had ejag ju killarna här. Och de lyste verkligen upp. Max äter mycket av det mesta och William tränar på det. Men det går snabbt framåt. Pojkarna har ju rest sedan de var några månader gamla och besök i andra länder innebär ju att maten “inte är som hemma”. Bra erfarenhet!
   Vad gäller Talang så är de inte här alla lördagar så visst kan jag utså det. Och särskilt med killarna kommentarer av både jury och artister. Många skratt blir det. Du har helt rätt här vad gäller kisspauser. Men de är väl många.

 6. Vilka söta och hjälpsamma barnbarn du har. Vilket bra val av mat. Underbart att få umgås så ofta med barnbarnen. Det gynnar gott både för de gamla och unga.
  Trevlig kväll
  Kram

  1. Ja,killarna är så fina. Och man kan undra hur de hunnit bli så här stora. Minns när Max föddes, i morgon för 10 år sedan och jag var i Peking. Sen dröjde det några månader innan han kom dit för första gången. Lycka! Max valde mat och ordnade med den. Han lyckades riktigt bra. Barnbarnen ger mig alltid mycket glädje och alltid fint att ses.
   Önskar dig också en fin kväll. kram

  1. Solen och ljuset tycker jag är så viktigt. Men vissa dagar får den kämpa för att visa sig. För min del var jag glad över att barnbarnen kom och lyste upp när solen gått i moln. Alltid så roligt när de kommer.

 7. Vilka söta barnbarn du har och det måste ju vara guld värt att få ha dom hos sig <3 Ja Ditte, nu gläder vi oss åt ljuset som så sakteliga kommer åter, ljuvligt!! Ha en mysig kväll nu 🙂

  1. Killarna är så fina och alltid roligt när de kommer. Och tiden går så ort. I morgon fyller Max 10 år och jag minns såväl den dag han föddes. Så liten och dålig. Maken och jag bodde då i Peking och det kom att dröja tre månader tills max kom på besök med sina föräldrar. Fantastiskt att då möta honom.
   Och visst gläder vi oss nu åt ljuset som sakta är på väg.
   Önskar dig också en fin kväll-

 8. Va mysigt att ha barnbarnen på besök! Å att Max även tillagar maten han vill ha, imponerande!
  Talang har jag inte sett, men reklampauser känner jag väl igen!
  Ha en fortsatt bra lördagkväll!

  1. Det är så fint när de kommer och de piggar verkligen upp och är så lättsamma. Jätteroligt att Max ville göra mat och han lyckades fint. Helst hade jan velat äta hummer, men så blev det inte denna gång. Nu offrade jag mig och såg Talang men vad gör man inte. Gillar inte dessa reklamkanaler med alla pauser. Men ibland så…
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 9. Så roligt att barnbarnen fixar middagen, eller h jälper till iaf…Mina barnbarn kunde nog kanske hjälpa till men mest bakade de alla tårtor till sig själva o åt oss andra eftersom de visste att momi inte dög något till vad gäller bakning.
  Åren när de är små går så otroligt fort, jag jobbade halvt ihjäl mig när alla barnbarn var små o hann inte njuta så ofta, något som grämer mig idag. Men så är det ju i livet, man kan inte alltid göra de prioriteringar man önskar.
  Jag tycker inte alls att det känns ljust och hoppfullt, glimtvis men huvudsakligen eländigt, ikväll stormvindar och ösregn som piskar mot fönstret. Tänker på vår skidanläggning som nog lär få problem att hålla igång backarna och så ökar det ju på mörkret att snön saknas.
  Slutgnällt, Talang har jag aldrig sett, programformatet lockar inte, jag har några få underhållningsprogram som jag följer, Idol är ett av dem. Och det räcker mer än nog för mig…
  Kramen

  1. Max bestämde mat och ordnade till den. Fint med dina barnbarn som bakade sina tårtor. Här har vi blivit bortskämda med min dotter Helen som gör alla tårtor så vi andra har nog lagt av oss. Jag jobbade ju i Peking när Max föddes så avståndet var långt. Men han kom resande dit som tre månaders baby på besök och senan blev det några resor ytterligare han gjorde innan vi flyttade hem 2011. Och efter det jobbade jag bara lite grann. Jag var 61 år när Max föddes och skulle snart gå i pension. (Slutade när jag var 62) Du var nog yngre när du blev mormor första gången och arbetslivet var kvar. Jag tänker också på din by där ni verkligen skulle behöva snön. Ja, den behövs nu på många ställen. Håller tummarna för att den kommer till er.
   När killarna är här brukar de få bestämma om de är något program de vill se och Talang var det denna kväll- Så fick det bli. Programmet lockar inte mig heller. Idol ser jag heller inte. Ofta blir det en bok i stället…
   Kram

 10. Vilka härliga solar! Både den på himlen och grabbarna 🙂
  Visst är det irriterande med reklamavbrotten i tid och otid! Eftersom jag gillar både Idol och Let’s dance så betalar jag för reklamfritt på C-more. Finns även ett flertal andra program (och filmer) som man kan se där. Tycker det är värt priset att bespara mig den irritationen, faktiskt. Fast vad priset är, det har jag förträngt. Blir billigare så… Haha!

  Ha en fin söndag!

  1. Och de olika varianterna strålade riktigt fint. Men grabbarnas solighet höll i sig längre. C-more har vi haft men vi ser så lite på tv att vi tog bort det. Idol ser jag inte men däremot Let´s dance och ett fåtal program på fyran och då får jag stå ut med reklamen. Ser
   jag på Tv 4 Play så kan jag slippa reklamen.
   Önskar er också en fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *