Trevligheter

Lättsamma dagar att fylla – Men vad vill jag fylla dem med

Några löften inför ett nytt år ger jag inte. Har nog aldrig gjort det. Men ett nytt år blir som ett oskrivet ark.  Snarare många oskrivna ark som väntar på att bli fyllda. Å andra sidan är det ju ingen idé att vänta på att de ska fyllas utan lika bra att  ta tag i det som jag verkligen vill göra.  Vill fylla de tomma arken med. Och just där börjar det köra ihop sig. För vad vill jag göra – på lite längre sikt. (Inser ju också, rent matematiskt, att den sikten inte är obegränsad.) Tankarna fladdrar, några av dem stannar kvar. Söker liksom fäste. Många lättsamma dagar att ta till vara och jag hoppas på att kroppen och hälsan hänger med ett tag till. För det är framåt som gäller.

 

Lättsamma dagar

där jag kan styra mycket av det jag gör eller inte gör har jag gott om. Inser att jag är privilegierad. Men efter att ha jobbat heltid i dryga 40 år så tar jag med glädje emot dessa dagar.  Jodå, jag jobbar fortfarande en del med lite olika saker men jag äger i stort sett ändå min tid. Och det jag jobbar med är resor, något jag verkligen brinner för.

Gårdagen innehöll också en resa men av det kortare varianten. Jag tog pendeltåget från Stockholms södra station till Solna station, en resa via Stockholms central och Odenplan som tog 11 minuter.  Målet för resan var Mall of Scandinavia och lunchträff med min äldsta vän Eva.Vi träffades första gången i augusti 1968 när vi båda började på GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan och har sedan dess varit vänner. ( I vår firar vi 50 år sedan vi gick ut GIH och i augusti 2018 firade vi vår 50-åriga vänskap ute på Fjäderholmarna.)

Lättsamma dagar kan innebära lunch med vänner. Här i Mall of Scandinavia och "Klang Market",Lättsamma dagar kan då och då innebära lunch med vänner. Här gårdagens lunch på “Klang Market” i MoS . Gott och väldigt trevligt.

Här på Mall of Scandinavia har julen dröjt sig kvar. Den verkar inte alls ha någon brådska ut. För oss blev det en långlunch på ett par timmar och med efterföljande kaffeintag.  Klockan hade hunnit passera 16 och mörkret gjort sitt intåg när vi skildes åt.Dags att pendla hem igen till Södermalm.

Strax efter klockan 16 och mörkret har sänkt sig. Men julbelysningen är kvar och lyser upp.

Väl hemma var det stundtals månen som lyste upp.

 

 

 

34 svar på ”Lättsamma dagar att fylla – Men vad vill jag fylla dem med”

 1. Vänskap som varat så länge är ju super kul, att man håller fast <3 ja tiden kan man förvalta på olika sätt o man får hitta sitt eget 🙂 vackra månbilder du bjuder på …önskar dig en fin helg på alla vis …varm kram

  1. Visst är god vänskap värt så mycket! Ja, tiden kan man ju till stor del råda över men visst har jag större frihet nu när jag är pensionär än jag hade när jag jobbade full tid och barnen var små. Men jag ror jag då var betydligt mer effektiv. Var ju även yngre.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 2. Grattis till er 50 åriga vänskap!!
  Gammal vänskap rostar aldrig. Ni verkar kunna unna er båda att njjta av livets behag. Du verkar alltid så nöjd med livet och gillar du att resa och guida så ska du fortsätta med det. Bara njut av kvalitetstiden. Har man förmåga att kunna planera sin tid så är det Guld värt.
  Trevlig Fredag!
  Kram

  1. 50 år är en lång tid och mycket har hänt under dessa år. Och ännu hänger vi med. Oftast är jag nöjd med det liv jag lever men har ibland lite lång startsträcka. Funderar nu på vad jag verkligen vill göra och uppleva. Att jobba med resor är så roligt och verkligen något jag vill göra. Fortsätter gärna med det. Och visst är det en ynnest att i princip äga sin tid och fylla den med i stort sett valfritt innehåll.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 3. Så trevligt att du var tillbaka på MoS igår, och visst smakar maten bra på Klang!
  Trevligt att träffa gamla goda vänner. Lustigt nog så var ju jag också på MoS igår, men mycket senare än dej tror jag, biofilmen började 21.15!
  Kram och trevlig helg!

  1. Det är ju väldigt smidigt att ta sig hit och min väninna bor alldeles i närheten. Vi brukar annars träffas i stan men nu blev det jättebra här med lunch. Riktigt gott var det och vi åt båda “räkskålarna”. Alltså inte själva skålarna. Och MoS är ju luftigt och fint på alla sätt. Men undrar hur länge julen ska ska stanna. Aha, ni var där på kvällen. Ja, då hade jag förgäves fått hålla utkik.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 4. 50 år! Så roligt, också beundransvärt. Vänskap av det slaget är snudd på unik, men liksom med ett lyckligt äktenskap så ligger det ödmjukhet och respekt bakom för den andra parten från båda håll. Grattis!
  Så skönt också att det finns någon som inte stressar med att städa undan julen. Julbelysningen är väldigt vacker där och får förmodligen stanna kvar till tjugondag Knut.
  Trevlig kväll!

  1. Tack! Vi har haft och har en väldigt fin vänskap som hållit i sig genom åren. I både vått och torrt Och jag är väldigt glad över den. I sommar blir det 50 år sedan vi examinerades från GIH så det får vi ju också fira.
   Visst är belysningen på MoS vacker och det skulle nog kännas tomt utan. Undrar vad den ska ersättas med. Men säkert finns det något.
   Här har barnbarnen kommit och stannar tills i morgon.Och det är alltid roligt.
   Önskar er också en fin kväll.

 5. Att göra ingenting är jag väldigt bra på. 🙂

  Att ha en livsvän, hälsa, tid och pengar att göra nästan vad man vill –
  vad mer kan man önska – men-
  det kan bli överväldigande. “ÖVERFLÖDETS BRYDERI” var ett uttryck
  en av mina realskolelärare använde.

  Jag känner, som jag flutit genom livet; inte planerat mycket, saker bara händer,
  och jag har nog haft till motto “Det ordnar sej alltid.” Och det har det gjort
  hittills, men slutspurten, den är oviss.

  Att fylla sina dagar? Min dator fyller mina dagar med allt möjligt förutom nya
  vänner på annan ort. Politik, musik, kan läsa om allting varän det händer.
  VÄLSIGNELSE för mej.

  1. Jag brukar ju här hemma vara ganska aktiv med olika saker och har ofta en del resejobb att ägna tid åt. Väldigt roligt och givande. Men ibland är det fint att ta dagarna minut för minut också.
   Just mottot att “det ordnar sig alltid” är bra. Ofta har jag de tankarna i bakhuvudet. Men visst förstår jag att slutspurten kan var något oviss.
   Visst kan en dator vara en god vän. Absolut! Jag vet och förstår att du har väldigt stor glädje av den.Jag ser än så länge datorn som ett bra komplement som ger mig mycket och på olika sätt. Men det finns också så mycket annat runt omkring när jag nu orkar och har hälsan med mig i hyfsat skick.Funderar verkligen just nu på vad jag vill ägna mina närmaste år åt. Kanske funderar jag så länge att de hinner försvinna innan jag kommer till skott.
   Tänkte på dig igår när jag var uppe på Åsöberget i Fogelströms fotspår. Du var med där.

 6. Så perfekt att tillbringa eftermiddagen tillsammans med din äldsta väninna. God mat, god dryck, kaffe och mycket att prata om kan jag tänka. Ett bra innehåll att fylla dagen med helt enkelt.

  Kram och god kväll!

  1. Vi har verkligen trevligt när vi ses och så fint att ha haft Eva som vän i dryga 50 år. Perfekt att kombinera att ses med god mat och dryck, något vi är bra på. En väldigt bra dag!
   Kram och trevlig kväll.

 7. Inga nyårslöften för mig, aldrig haft några någonsin!
  Trevligt med väninna genom många år.
  Före jul träffade jag min barndomsvän.
  Vi började klass 1 när vi sågs första gången, 1960
  Alltså 60 år i höst…..hjälp var har tiden tagit vägen?
  Som du säger bäst förvalta tiden framöver.

  1. Vad roligt att du också har en riktigt “gammal vän” som funnits med dig genom åren. Så mycket värt- Roligt att du fick till en träff med din barndomsvän. Kan tänka mig att ni hade mycket att prata om. Ja, 60 år är en lång tid. Och man kan ju fråga sig var tiden tagit vägen- Önskar dig en fin helg-

 8. MoS är fortfarande ett plats som jag inte har besökt, är kanske den enda i Stockholm som inte varit där?! Det får bli en av mina platser att åka till när jag slutar jobba och får penionärlivets dagar att fylla hihihi

  1. Inte behöver man åka hit! Men Eva bor i Solna och i närheten, så nu passade det bra att ses här. MoS är luftigt och här är gott om plats, vilket gillas. Och ska man handla så finns ju det mesta samlat. Har aldrig upplevt trängsel här. Inte ens före jul och det uppskattar jag.
   Jag tar mig snabbt dit med pendeln. Men kanske tar du dig ett studiebesök här när pensionärslivet kommer.Men som pensionär är det ändå lätt att fylla dagarna. Även utan MoS.
   Trevlig helg

 9. Den där räkhistorien, jisses så gott det såg ut! Såååå gott! Tror bestämt jag börjar bli hungrig, men det var länge sedan jag åt räkor. På Lidl har de frysta räkor som är som svenska men de jäklarna har höjt priset, tror kilopriset ligger på 20 € så det är ju inte direkt lågt för frysta räkor. Men ibland köper jag och har till räksmörgås, smörgåstårta eller som fyllning till bakad potatis. Mmmm … Gott!

  Kanske man skulle köpa sig några gambas eller langostiner och grilla. Det var det länge sedan jag gjorde.

  Jo, jag är hungrig!

  En sak är säker, du kommer att fylla din tid med massor av intressanta saker vad än du hittar på. Det tror jag inte att det är någon som oroar sig för. Medan du funderar så önskar jag dig en riktigt härlig kväll! Och julen där i köpcentrumet kanske de dansar ut den 13:e – precis som man ska göra! Här hemma är allt kvar förutom kransen på dörren som blåste ned i dag.

  1. Räkor är så goda och de svenska speciellt. Här kan man köpa stora frysta för dryga 100 kr /kg. Jag köper ibland de färska Smögenräkorna men då kommer de upp en bra bit o pris, runt 200 kr eller mer. I Spanien köper vi ofta gambas och langostiner för skaldjur är en verklig favorit. Gärna också en färsk hummer då och då. (Blir dessa skaldjur även hemma men då till mycket högre priser än de spanska.)
   Säkert kommer jag att fylla min tid och det gör jag ganska bra. Men det finns å andra sidan så mycket att jag får börja prioritera och välja vad som är viktigast för mig just nu.Det är klurigt.
   Antar att de skyltar om ljusen den 13 januari, men hos oss försvann det vi hade strax efter nyår. Känns bra så!
   Trevlig kväll.

 10. Goda vänner är guld värt! Jag har en gymnasievän som jag fortfarande håller kontakt med, dock bor hon 45 mil härifrån men via Facebook “pratar” vi varje dag, hon börjar alltid sin dag med en klagosång som jag får lyssna på, sen är hon nöjd. Du vet, det är ungefär som Astrid Lindgren och hennes syster som alltid började sina samtal med : Döden, döden, döden…sen var det slutpratat om det 😀
  Så jag förstår att ni njuter av era stunder tillsammans, som jag ser verkar vara riktigt trevliga!

  1. Visst är de! Vad roligt att du har en vän kvar från gymnasiet och idag går det ju fint att hålla kontakten trots avstånd. Och fint att ha någon som lyssnar när en klagar. Sen är ju det klart för dagen.
   Vi hade verkligen en jättetrevlig långlunch med kaffe därpå.

 11. Så gott med lång vänskap, god mat och innan dess lite funderingar vad du skal bruka din ägandes tid åt.
  Elaine och jag fyller 40 år i vänskap i år. Ytterliga en vän och jag fyller 45. Det är gott att få vara med om sånt.
  Och var är vi nu i år, 4 eller 5?
  Ha en skön fredagskväll!
  Stor kram!

  1. Visst är vänskap fint, både lång och kort. Tänk att du och Elaine känt varandra i hela 40 år. Härligt! Och en annan vänskap har du som varat i 45 år. Fint! Jag vet inte riktigt men satsar nog på 5 år av väldigt fin vänskap. Men det känns som mycket längre tid.Och mer lär det bli.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 12. Fantastiskt med en vänskap som hållit i 50 år, och så kul att ni håller den vid liv genom att mötas och äta och dricka gott.
  Å du är ju verkligen superaktiv. Sluta fundera över vad du vill göra och när, för då blir det bara “måsten”. Så tycker jag i alla fall. Som Ruth säger, allt ordnar sig ändå. Å du hinner nog med det du vill göra.
  MoS och Täby Centrum har ju samma ägare. Så här är också juldekorationerna kvar. De är aningen flashigare i MoS måste jag säga. Men hoppas de ryker den 13:e. Är aningen trött på dom, speciellt då de sammanfaller med alla julförpackningar av bland annat kosmetika som ligger framme och reas ut.

  1. Visst är det! Mycket roligt har vi haft och en del resor har vi också gjort tillsammans. Eva kom t.ex till oss i Peking på en förlängd weekend. Och gissa så mycket vi upplevde där. Minnesvärt på alla sätt. Och när vi ses så är det som om det “vore igår”. Ofta blir det numer över en bit mat, gärna på en asiatisk restaurang men igår blev det inte det fullt ut. Dock en asieninspirerad lunch ändå. Vad gäller smakerna.
   Några måsten vill jag inte ha men det finns lite kvar på min “bucket list” och med det skulle jag vilja sätta fart. Har ibland lite lång startsträcka. Men visst brukar det mesta ordna sig. Så tänker jag också. Ligger inte för mig att oroa mig i förväg. Det lönar sig inte.
   Kanske kommer juldekorationerna bort på måndag. Hoppas. Lite vår kan ju vara trevligt att få in.

 13. Så kul med såna ” gamla” vänner. Och härligt att äga sin tid det är guld värt att kunna göra det. Mysigt med långlunch.
  Vi åker till Branäs i morgon, det ska bli kul. Trevlig helg och stor kram till dig.

  1. En fin vänskap är det verkligen och som jag verkligen uppskatta så mycket. Jag har ju nu varit pensionär sedan i princip 2012 och just att äga min tid tycker jag om. Men jag har också alltid också gillat mitt jobb. Jag jobbar ju en del även nu men inte direkt schemabundet.
   Vad trevligt med Branäs! Hoppas det också finns lite snö.
   Kram och jag önskar er en fin resa.

 14. Har aldrig varit i MoS, men det ser verkligen fint ut och det verkar finnas huuur många bra restauranger som helst! Får nog ta och åka till Sverige snart igen…
  Härligt med en vänskap som hållit så länge!
  Här i Torrevieja såg jag igår att stora julkrubban på gamla kyrktorget är puts väck och det gick en sopgubbe och sopade mängder av barr under den avklädda (och nu ÄNNU fulare) julgranen. Vid vita kyrkan stod ännu den konstgjorda granen fortfarande fullt påklädd.

  Ha en fin dag!

  1. MoS är verkligen fint och jag uppskattar att den är luftig, fräsch och med gott om plats. Min väninna bor i Solna så det passade bra att ses här. Annars blir det oftast i stan. Ja, dryga 50 års fin vänskap är det, något jag är väldigt glad för.Här i MoS är det gott om restaunger, caféer, biografe roch mängder av butiker finns om man är i shoppingtagen. Men det var vi inte.
   Ja, lika bar för krubban att avgå nu när julen i morgon ska dansas ut. Här hemma kom det lilla julaktiga vi hade bort redan den 2/1. Granen på kyrktorgen var ju inte direkt vacker, ens med belysning, så jag kan tänka mig hur den så ut nu. (Såg dina bilder av den när den kom)
   Önskar er också en fin lördag. Minusgrader i Stockholm idag. Men ingen snö..

 15. Vänner man har över lång tid är ju fint…har ett fåtal som jag umgåtts med sen 87 men resten har försvunnit längs vägen så som det ofta blir…man går i olika riktningar för att sen aldrig råkas mer än möjligtvis på Facebook.
  Det där köpcentret har jag aldrig besökt men hört mycket om även om jag inte shoppar speciellt mycket….finns med på min lista över saker jag måste göra iallafall.

  Ha det bäst nu.

  1. Visst är det så! Och även så som du skriver, att en del vänner försvinner på vägen av olika skäl. Jag är väldigt glad för vår vänskap. Och när vi bodde i Peking så kom Eva dit över en förlängd helg för att hälsa på och så roligt det var. Minnesvärt. En hel del resor har vi också gjort tillsammans under årens lopp. Alltid roligt det också.
   Jag shoppar inte alls mycket men här finns en del bra restauranger och eftersom Eva bor i Solna och här i närheten var det bra att träffas här.
   Önskar dig en fin helg och hoppas veckan varit ok.

 16. Bäst att inte planera för mycket … man vet aldrig vad som väntar. Trevligt att träffa en gammal god vän – mer än 50 år … det är inte många förunnat. Jag har en god vän, som jag bara har fb- kontakt med då och då, men vi har varit vänner sen 1964 …
  Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
  Kram

  1. Just så tänker jag också men jag vill ända tänka om jag kan så “skulle jag vilja”. Roligt att du också har en “gammal vän”. Och bor man en bit från varandra är det inte så enkelt att få till att ses. Men då fungerar ju FB bra. Eva och jag bor ju ganska nära varandra och har alltid gjort det. Undantaget de år vi bodde i Peking men då kom Eva på besök.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

  1. Ja då! Och att ha det trevligt är värt mycket. Vänskap likaså! Och visst var månen fin!
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *