Spanien Torrevieja

Sol och hav är det gott om på Costa Blanca

Sol och hav samt viss behaglig värme, dagstemperaturer på +20, gör dagarna fortsatt njutbara.  Det vackra vädret består och jag kan inte påstå att jag just nu längtar hem till Stockholm och efter november månads väder. Stockholm i sig kan jag alltid sakna och även döttrar och barnbarnen. Men å andra sidan finns Stockholm alltid kvar.

Här i Torrevieja är det olika nyanser av blått som gäller och det är njutbara dagar. Dagarna försvinner i rask takt och många timmar tillbringas utomhus och gärna på gående föttter. (Stegräknaren visade igår på  15 200 steg, ca en mil.) Även en och annan cykeltur har det  blivit under veckan vi varit här.

Sol och hav är alltid nära till hands i TorreviejaSolen fortsätter att lysa på oss och havet skiftar vackert i olika blå nyanser.

Sol och hav

Vår sommarstuga ligger i Torrevieja, i en del av östra Spanien som heter Costa Blanca, den vita kusten. Detta är en ca 20 mil låmg kuststräcka som går från Denia i norr till Pilar de Horadada i söder. Området tillhör provinsen Alicante och regionen Valencia.  Vi har i omgångar rest längs kusten och jag har tidigare skrivit om bl.a Altea, Denia, Alicanteoch Benidorm. Om Benidorm finns också mycket  härlig läsning att hos bloggvännen BP.

Costa Blanca ståtar med dryga 320 soldagar /år och en genomsnittstemperatur på +20 så det är fullt förståligt att många kustremsam är populär inte bara för spanjorer utan även för frusna nordbor och andra nationaliteter.

Costa Blanca sträcker sig från Denia i norr till Pilar da Horadada i söder.

Spanien karta och på denna, där “mindre städer” inte är utsatta blir Costa Blancas sträckning i norr ungefär mellan Valencia och Alicante och söderut till kusten utanför staden Murcia.

Träff

I Torrevieja liksom i de andra orterna längs Costa Blanca är det aldrig långt till havet. Jag går dagligen  långa promenader längs havet och gårdagen var inget undantag. Jag mötte väninnan Ami för en pirpromenad och bara att gå den fram och tillbaka är en sträcka på 2700 meter. Piren, “Dique de Levante” är gåvänlig med trätrall och är omgärdad av metallräcken. Tanken är att man ska få en känsla av att befinna sig på ett fartyg. Och omgiven av hav är man. Under själva piren finns en cykelbana om en cykeltur känns aktuell. Piren var förfallen i många år med gjordes i ordning och nyinvigdes åe 2000.  Skulle det vara aktuellt med en vätskepaus finns i mitten av piren en trappa ner och där finns några mindre barer/restauranger.

Sol och hav möts på piren i TorreviejaBehaglig pirpromenad  och sol och hav möts. 

Fiskare finns på plats. Vi stannar till och förundras över det klara vattnets olika skiftningar.

En bit ut på piren möter vi den evigt väntande fiskarhustrun.

För oss blev det inget stopp ute på piren utan vi fortsatte längs strandpromenaden för att så småningom dra oss upp i stan. här hade vi bestämt lunchträff med andra vänner.

Gott om människor på strandpromenaden och även på stranden.

Och det fanns de som badade. Väl kyligt för mig med +18 i havet.

Dags för både lite mat och dryck. Njutbart i solen. Här träffar Ami och jag de goda vännerna Preciosa, Jeanette och Peter (Peter tar bilden) Och vi blir sittandes länge bland god mat, dryck och skratt.

Jättetrevligt att ses! Här jag, Ami och Jeanette.

 

28 svar på ”Sol och hav är det gott om på Costa Blanca”

 1. Så fantastiskt att fortfarande kunna bada i havet och njuta av sol och blå himmel. Perfekt väder när man vill komma ut och promenera och få lite motion. Perfekt att avsluta med mat och dryck i goda vänners lag 😀

  Kram och fortsatt trevlig onsdag!

  1. Vi njuter fortfarande av sommarkänsla och det går bra att använda sandaler och shorts. I alla fall dagtid. Nu blir det långpromenader och värmen passar perfekt för det med sina +20 under dagen.
   Det är lätt att spontant umgås och startsträckan för oss här är kort.

   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 2. Tack för litet havsluft igen, piren är så klart även ett av mina bästa promenadstråk! Fin karta över Costa blanca. Och en sådan trevlig träff efter promenaden! Här nån cm snö och litet frost i träden på min skogspromenad.

  1. Jag delar gärna med mig av både havsluft och sol. Och visst är det fint att gå ut på piren och vara omgiven av havet.
   Och att sedan slå sig ner med fina vänner bidrar helt klart till trevligheterna.

   Lite snö hemma piggar ju upp och gör att det blir ljusare. Skönt även med en skogspromenad kan jag tänka.

 3. Vilka bilder!
  Att gå längs stranden och njuta av havet är ett av det bästa jag vet, vackert och SÅ avkopplande, vilka färger havet har och som du skriver så klart det är, fantastiskt vackert!
  Här har vi snö inte mycket men lite vitt och frost på träden ,-)
  Ha det härligt
  KRAM Primrose ,-)

  1. Stort tack! Visst är det avkopplande och “hjärnrensande” att gå längs havet och låta tankarna fladdra i en eventuell vind. Annars låter jag dem fladdra ändå.
   Fint med lite snö och frost för dte lyser upp. Och kanske är hundarna extra glada- om de nu gillar snö.Förstod att min dotters labrador var överlycklig att det snöat.
   Önskar dig också fina dagar.
   Kram!

 4. Så härligt ni har det och så långa härliga promenader du tar. Fina bilder och vädret kan man ju inte klaga på. Vi ska åka till San Augustin i januari tillsammans med en svåger och svägerska. Vi har varit där fler gånger men skönt med lite sen. Hoppas det är varmt och skönt där då.
  Ha det bra fina Ditte och stor kram.på dig.

  1. San Augustin i januari låter väldigt trevligt och roligt att ha emester med lite sol och värme att se fram emot. Vi har dte väldigt bra här och mycket gående blir det och extra njutbart i det fina vädret.
   Ha det bar du också.
   Kram!

 5. Det är verkligen njutbart här nere. Och jag är så glad över att få vara din väninna, alltid lika roligt att träffa dig!
  Och så roligt att ta en fika med Preciosa, Janette och Peter!
  Stor kram!

  1. Tack detsamma! Vi har alltid roligt när vi ses och skratten blir många. Jättetrevligt att sammanstråla med Preciosa, Janette och Peter.
   Och med fortsatta trevligheter…
   Det gör vi om!
   Stor kram!

 6. Härliga bilder från Torrevieja! Å du vill inte byta med oss här i nollåtta kan jag säga. Inte med resten av Sverige heller, speciellt inte med Norrland imorgon;-) Så stanna kvar och fortsätt NJUTA:-)

  1. Tack! Nej, just nu vill jag inte byta bort Torrrevieja mot Stockholm eller andra snöiga trakter i Sverige. Jag stannar allt kvar ett tag till.

  1. Så bra! Då vet du att det inte går någon nöd på mig. Livet här är tämligen behagligt med ljuset oc solen.
   Stor kram “söstra mi”. B hälsar!

 7. Visst är det njutbart här fortfarande! November är (enligt mig) den absolut tråkigaste månaden i Sverige, mörk, grå, grå, grå och lite till grå. Det är nog därför november hör till en av mina favoritmånader här, även om det såklart är både mörkare och kyligare även här. Men dagarna är heeelt underbara 🙂

  Härliga bilder från vår fantastiska stad! 🙂

  1. Tack! Visst är det fint här och närheten till havet är ju hela tiden påtaglig. November hemma tycker jag också är grå, men i Stockholm har jag alltid några trevligheter att göra så då känns det mindre grått. Men visst är det skönt här, särskilt dagtid, och perfekt väder bl.a för sköna promenader. Ljuset här gillar jag verkligen och skönt med solen som är vaken tämligen länge.

 8. Hola! Sverige är lätt utbytbart i november. I Estocolmo har snön slaskat bort och det ösregnar. Hade så gärna varit med er på Shangri-La!
  Kram ❤️

  1. Vi saknade dig på Shangri-La men du var med oss i santal, skratt och tankar. Bara fotot av dig saknades. Glömde ta fram ett…
   Kan avstå regn och slask.
   Kram!

  1. Att gå längs piren är alltid trevligt och man är helt omgiven av hav och det tycker jag om.
   Kram och trevlig torsdag!

 9. Ser verkligen njutbart ut! Stanna där och njut vidare av det sköna klimatet, vännerna, den goda maten och drycken – här hemma är det blött och mörkt!
  Underbara bilder!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Senhöst och vinter känns just nu fjärran och det är trevligt att dagarna fortfarande är “långa” och ljusa. Mycket utevistelse blir det.
   Hinner nog med en sväng av det blöta och mörka hemma också. Har lite jobb hemma till advent.
   Ha det gott du också.
   Kram!

  1. Ja, vi trivs bra här och det är ju en plats att vistas på året om. Fint med närheten till havet.
   (Men vi är ju aldrig här i juli och aygusti. alltför hett och trångt. Då komer alla Madridbor som har sommarhus/lägenheter och många andra spanjorer som gärna semestrar här.)

 10. Men så mysigt ni har det & njutbart väder o klimat förstår jag ju 🙂 jag är själv lite snurrig efter all smärtlindring , ja längtan finns alltid där inom mig 🙂 kram å fin dag

  1. Vi har det väldans bra och det blir många roliga stunder dagligen.
   Kan tänka mig att du både har ont och blir snurrig av smärtlindingen. Hoppas det onda snart ger med sig.
   Kram och tankar till dig.

 11. Det låter som behagliga temperaturer att vistas ute í.
  Jag har aldrig varit i Spanien, men däremot Portugal som kanske vädermässigt liknar varandra.
  Tack för all information, roligt att lära mig något nytt, fast i ärlighetens namn så måste jag tillstå att det försvinner fort. Men, just då jag läser så finns det där och piggar upp och berikar.
  Njuter också av dina vackra bilder, blå hav och blå himmel.
  Snön som vi hade i går försvann med nattens ihållande regnande. Så nu är det inte vitt och fint längre och inte halt heller.
  Sköt om dig och varm kram till dig.

  1. Tack! Ja, det är “lagom” nu skönt att gå och fint att sitta ute i halvskugga under dagtid. Kvällarna blir lite kyliga och då är det skönast att flytta inomhus.
   Att slippa snömodd och halka är inte heller så tokigt. Jag hinner nog med det också innan vintern är slut.
   Det blå havet och himlen gör mycket för att det ska bli än mer njutbart.
   Viktigast är att du njuter av bilderna och har glädje av texten då du läser. Men behöver inte minnas allt.

   Skönt att det inte längre är halt hos dig fr det är lätt hänt att halka till. Du får verkligen se upp och ner när du ger dig ut. Var rädd om dig.

   Mpnga kramar till dig och även tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *