Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Godis-en varierad blandning av det goda i tillvaron

Godis är veckans ord att fritt tolka i ord och/eller bild hos Sannna i Gems Weekly Photochallenge. Där finns också andra tolkare av veckans tema och även denna vecka så kan jag tänka mig att tolkningarna blir vitt skilda.

För mig är inte godis direkt förknippat med det ätbara utan mer med det goda i tillvaron. (Men inte tackar jag nej till det ätbara godiset heller.)

Godis en varierad blandning

Jag blandar gärna friskt men i denna temaordspåse har jag samlat några godbitar. Och jag bjuder gärna. Var så god! Resor, både längre och kortare, är ju en del av mig och förenat med många goda upplevelser. Dock inga färska bilder!

Ön Boracay i Filippinerna är minnsevärt och det på olika sätt. Kritvit sand, ett toppenbra hotell på den långa strandens lugnaste del, stora parasoller som skuggade, färska skaldjur, ljuvliga bad, fin snorkling och segelturer var en minnesvärd semester och ren avkoppling. (Jag jobbade då på svenska skolan i Peking och hade ledigt över det kinesiska nyåret)

Att sitta under ett parasoll på Boracay, Filippinerna är godis för mig. Vår strand på Boracay som tillhör hotell Friday´s där vi bodde.

Döttrarna Liv och Helen och barnbarnen Max, nu 7 år och William 4 år, finns överst i min godisblandning.

Liv och William på ångkokståget Lennakatten efter en heldagsutflykt.

Helen och William har roligt tillsammans på ånglokståket (En museiejärnväg som går mellan Uppsala och Faringe station i Uppland.)

Plättar smakar extra gott på “njutflykt” tycker både Max och William.

God mat och dryck piggar upp tillvaron och tillhör också livets godis och färska skaldjur är en klar favorit.  Mängder av olika skaldjur ingår tillsammans med mycket annat gott på den champagnebrunch som serveras på St. Regis hotell i Peking.  (Man kan givetvis inmundiga annan dryck)

Champagnebrunch på hotell St. Regis i Peking innebär godis för gom och öga.Champagnebrunch på St. Regis hotell innebär “godis” för både gom och öga.

Annat njutbart godis för mig är att vandra på kinesiska muren. På en lugn del, det finns många sådana, och dit väldigt få turister hittat. Hade under åren vi bodde i Peking möjlighet till många besök här.

KInesiska muren är gammal godis. Alltid lika mäktigt att komma hit.

Maken finns förstås också med i blandningen av det goda i livet. Här i Tibet, en resa som knappast kan beskrivas utan måste upplevas. Helt fantastisk. (I min gamla blogg – akker.blogg.se  finns inlägg om hela resan om nytillkomna läsare vill kika.)

Tibet ingår förstås i min godispåse vad gäller resor.

Och till sist får en solnedgång från vårt thailändska paradis på Chackpongstranden knyta ihop godispåsen för denna gång.

 

 

 

40 svar på ”Godis-en varierad blandning av det goda i tillvaron”

  1. Godis kan vaar så mycket men jag samlar mest upplevelser och trevligheter i min påse. Jodå, lite godsaker rums också.
   Stor kram!

 1. Vilka godbitar! En del ätbara, andra inte men alla väl värda att minnas! Fantastiska bilder som definitivt är ögongodis 😀

  Kram och god tisdag!

  1. Tack! Godbitar tycker jag om och även de som inte är ätbara. Men jag har några smärre laster där också .
   Och ögongodis tycker jag extra mycket om och särskult om det blandas med det i upplevelseform.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Det var många godbitar i godispåsen!
  Eftersom jag inte äter godis, så skulle jag också vilja lägga några verkliga godbitar och minnen i min påse, men jag är inte med i utmaningen numera. Och livet matar på fler.
  Fina bilder att minnas!
  Tisdagskram !

  1. Jag hade kunnat fylla många påsar och godis för mig är upplevelser i stor utsträckning. Och god mat tycker jag om så lite av det fick också vara med i påsen.
   Önskar dig en fin kväll!
   Kram från mig.

 3. Underbara godisbitar!!! Tack för alla vackra foton! Funderar på något liknande, som jag gillar mer än ätbart godis!!! Kram och trevlig kväll!

  1. Tack! Det fick bli lite gott och blandat i min godispåse och med fokus på upplevelser. Det är oftast de som varar.
   Kul med dina godisar och upplevelser är alltid gångbara.
   Kram!

 4. Här blev det mycket ögongodis kan jag säga:-) Bilden på Liv och William på Lennakatten till exempel. För att inte tala om skaldjursbuffén på St. Regis hotell. Hummer – mums:-) Å så fina ni är du och Bosse – en fin selfie utan selfiepinne till och med. Men den var nog inte uppfunnen när bilden togs;-) Solnedgången är också underbar!
  En godispåse med många härliga minnen:-)

  1. Tack!Ja, en godisblandning av upplevelser i olika sammanhang och även för gommen.
   Nej, en selfiepinne skulle jag inte använda, men vår goa vän Anna som var med oss till Tibet tog fotot.
   Och både minnen och upplevelser i godisform består ju ett bar tag. Det gör ju inte godiset en äter direkt. Men visst tar jag gärna en godisbit i vanlig mening också.

 5. Hola! Ja godis kan vara många saker! Familj, upplevelse, ett glas vin, sällskap av goda vänner! Såg bilder på FB av ert “samkväm” idag! Hade så gärna velat vara med!
  Kram ❤️

  1. Hola! Visst kan godis vara vitt skilda saker och förstås även sådant en kan äta.

   Gårdagens “samkväm” var jättetrevligt och hör också till godisbitar. Du saknades! Men var med oss ändå.
   Kram!

  1. För mig är upplvelser godis som består. Jag äter även lite mer tuggbart godis men det försvinner ofta utan minnen.
   Kram!

  1. Stort tack! Och extra roligt att du också är förtjust i Boracay. Vi hade. på olika sätt, en mycket minnesvärd vistelse där men fina upplevelser. Så visst fick Boracay ingå i godispåsen. DEt är scårt bara att välja vad som ska få plats i den utan att det svämmar över.

 6. Wow! Vilken härlig godispåse du bjuder på … verkligen Gott & blandat! Underbar tolkning på veckans tema!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Stort tack! Det blev gott och blandat från livet. Och de godisbitarna finns ju kvar.
   Solen skiner, himlen är blå och snart väntar kafffe på terrassen. Lite kyligt ute ännu, +13 men det blir +20 under dagen idag också. Och det är ljust!
   Trevlig onsdag!
   Kram!

 7. Det var mycket välvalda godisbitar du bjöd på. Du har verkligen fått erfara mycket genom det ljuva livet. Jag håller med att barnen kommer högst upp på listan. Att resa är även för mig ett gott och blandat val i livet. Tack för ett ännu ett intressant inlägg med fina bilder. Nu är jag tillbaka igen efter en liten bloggpaus// kram på dig

  1. Tack! Godis kan vara så mycket och livets godisbitar finns ju ofta med som minnen och varar länge.
   Välkommen tillbaka! Såg att du var på plats igen. Trevligt, yrevligt!
   Kram!

 8. Precis godis hittas lite varstans, härliga bilder. Ser så härligt ut.
  Härliga familjebilder på er två barn och barnbarn ,-)
  KRAM och ha det fint
  Primrose ,-)

  1. Visst är det fint att det finns olika godis och att dte kan finnas lite överallt. Döttrarna och barnbarnen betyder mycket och ingår i godispåsen, liksom maken.
   Kram!

 9. Livet bjuder på mycket godis av många olika slag. Att se dina vackra bilder är ögongodis en snöstormig, mörk novembermorgon. Tack för de otroliga bilderna!

 10. Kul och annorlunda tolkning av temat, eftersom jag kom in sent här så fick jag scrolla och kolla fler godisbilder hos dig Porträttet från Lennakatten var fint. Jag har själv åkt Almunge -Uppsala men då var det rälsbuss.

  1. Tack! Ja godis kan vara lite av varje som en tycker är gott.
   Jag tycker också mycket om proträttet av William och Liv på Lennakatten, så omedelbart och här och nu.
   Lennakatten är trevlig att ta som utflykt. Just rälsbuss här har jag inte provat, men vanlig buss.

  1. Tusen takk! Og visst är det så. Godis kan vara så mye. För mig är det ofte opplevinger som du kan se.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *