Stockholm Trevligheter

Smak och lite känsla av Thailand – På nära håll

I lördags  firade vi döttrarnas födelsedag och det gjorde vi utomhus i Hagaparken. Väldigt lyckat på alla de sätt. Mer firande får det bli när det kommer “andra tider”. Döttrarna är tvillingar och har oftast tillbringar en del av  födelsedagen tillsammans och så blev det nu även 2021. Men av praktiska skäl  (rekommendationer) som vi följde så delade vi upp oss inför kvällens middagar som blev på två håll. För dotter Liv med familj blev det en god och rolig middag i Uppsala hos hennes svärmor. Och för egen del stannade jag hemma här på kajen på Södermalm. Middag tillsammans med dotter Helen på restaurang Thaiboat där både smak och en känsla av Thailand genast infann sig.

Stockholm. Södermalm. Restaurang Thaiboat. Här serveras både en känsla och smak av Thailand.Restaurang Thaiboat   är alltid så vackert upplyst. Och extra fint med belysningen som speglar sig i vattnet. Vi ser detta från fönstren i lägenheten och man kan inte bli annat än glad.  Nu är  på väg hit för att äta middag. Vi ser fram emot både känsla och smak av Thailand 

Iglor – inte så thailändskt

Mycket troligt är att  man inte förknippar iglor med Thailand. Men i år är det ett smart och extra välkommet inslag eftersom man på restauranger ska hålla avstånd och sprida ut sig. Men jag kan tänka mig att dessa kommer att bestå även efter pandemin för de är väldigt omtyckta och bokade. Dessa iglor finns på för och akterdäck och är i lite olika storlekar. Tanken är att de ska finnas från oktober till maj månad. Värme finns och de är verkligen ombonade .

Är man ett sällskap på fyra så delar man iglo med andra gäster men är man ett sällskap på fem eller fler får men disponera en egen igloo. Bra att veta är att om man väljer man att boka en igloo så är det en fast thailändsk meny som serveras och då måste alla i sällskapet välja den. (Finns även i vegetarisk variant och barn kan beställa separat från en annan meny) Mer om Thaiboats iglor finns här.

Någon igloo hade vi inte bokat denna gång.

Känsla och smak av Thailand

kom det att bli. Restaurangen är ganska liten men man hade verkligen av och anpassat det mesta här för att det skulle vara “coronasäkrat”. Och några rekommendationer var det inte frågan om. Utan personal, samt kompletterande skyltar, talade tydligt om vad som gällde. Eloge för detta.

Gästerna är väl utspridda och många bord är “under karantän”. 

Vid bord där man förr kunde sitta sex personer är det nu fyra som gäller. Är man fler gäster är det två bord som gäller. De flesta bord har också plexiglas mellan sig och finns inte det är bordet “i karantän”

Vi var fyra tillsammans och satt längst in i salongen. Kändes bra. Och bra kändes det också att börja med en riktigt god drink. Jag vill hest inte ha “söta” drinkar så denna “frozen strawberry daiquiri” blev en bra start.  ( Jordgubbar och rom ingår)

Stockholm. Södermalm. Restaurang Thaiboat. En strawberry daiquiri ger både smak och känsla av Thailand. God var den också.En god drink med både smak och känsla av Thailand.

Och visst blev det mat. Vi började med förrätter men eftersom man inte får röra sig runt (utom att gå på toa) blev det lite knepigt med bilderna. Maken och jag startade med att dela på en “Båt- Mix”. Här serverades kycklingspett, fritterade jätteräkor och vegetariska vårrullar tillsammans med jordnötssås, plommonsås och sweet chilisås. (All mat lagas efter hand så man kan byta ut/ta bort olika ingredienser och få mer av annat)

Stockholm. Södermalm. Restaurang Thaiboat. Förrätt kycklingspett, jätteröjor och vårrullar. Så gott och med en rejäl smak av det thailändska köket. Vår “Båt-Mix”. Verkligen god. Och med riktig smak av Thailand. (Kockarna är från Thailand vilket är en fördel.)I bakgrunden skymtar Helens vegetariska vårrullar som hon valde plommonsås till.

Kvällens utsikt mot kanalen. Igenkännande med vacker ändå.

Mer mat med smak

blev det. Och den smakade  just så som vi minns att riktig thailändsk mat smakar. De varmrätter vi valde var alla märkta med en “chili”, alltså lite starkt, vilket det var. Vi hade nog lite glömt av just den detaljen.

Maken beställde sin favorit; wokad kyckling med cashewnötter, champinjoner och grönsaker. Både vackert upplagt och väldigt gott. Jodå. jag provsmakade. 

Vid borden finns en apparat där man trycker för att göra personalen uppmärksam på att något mer önskas- Skymtar till höger.

Stockholm. Södermalm. Restaurang Thaiboat. Alla rätter vi beställde hade den smak som vi mindes på rätterna vi fått när vi varit i Thailand. Mer smak av Thailand. Ett par beställningar blev det  av denna wokade rätt”Pad Bai Grapao”. Jätteräkor, thaibasilika, chili, vitlök och grönsaker. Serverat med ett wokat ägg. (Helens”pad thai,”wokade risnudlar med wokad kyckling och grönsaker, kom inte med på bild .

En  god och lyckad dag och kväll blev det. Och vi fortsätter att fira hela året.

 

30 svar på ”Smak och lite känsla av Thailand – På nära håll”

  1. Det blev så lyckat på alla sätt och verkligen riktig smak av Thailand.Miljön är också så fin.Fräscha råvaror är en del av knepet och väldigt skickliga kockar från Thailand gör resten. Har lite olika erfarenheter här i stan också av thailändsk mat men detta slår mycket.Vi har tidigare haft thailändsa vänner med hit och de var också väldigt nöjda.

 1. Den där thaibåten ser verkligen så spännande ut! Väldigt fint ordnat också. Fantasin flödar när det gäller att fixa och ändra i en pandemi. Jag tror att det kommer att fortsätta mycket i den stilen och inget fel på det.
  Vilka goda rätter! Vad trevligt att få fira tvillingarna så där mycket, bra att låta livet vara en fest 😀
  Härliga bilder som du bjuder på.
  Ha det så jättefint och stor kram från mig!

  1. Tack! Det blev så lyckat och väldigt gott. Vi går ju ut och äter då och då och de ställen som finns som vi besöker är alla väldigt av och anpassade. Men Thaiboat var extra bra. Att maten sedan var på topp liksom miljön och service betyder ju mycket.Här i Stockholm är det många som går ut och äter men eftersom man tar emot mindre gäster måste man på de populära ställena boka bor i god tid. (Och det är ju inte restaurangerna som är smittospridarna.)
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 2. Så trevligt det ser ut på mysiga Thaiboat, känner ju igen mej! Förrätten känns igen, den har vi också tagit när vi varit där, mycket gott. Minns dock inte vad jag ätit som varmrätt där, men Bosses mat känns igen. Dina jätteräkor ser också väldigt goda ut!
  Vi måste boka in ett besök där snart, så bra att det är distans till varandras bord, det är ju lite trångt där inne.
  Fortsätt fira Helen och Livs födelsedag hela året, ett bra koncept!
  Må så gott!
  kram

  1. Det blev en både god och trevlig kväll. Och Thaiboat levererade som vanligt. Nu är det glest mellan bodr och gäster och en suverän ordning på allt. Inga rekommendationer utan tydlighet vad gällde allt.
   Och vi fortsätter att fira hela året.
   Ha det bra du också-
   Kram

 3. Herreguuuuu vilka drömbilder! Här har du återigen överträffat dig själv. Å då menar jag både utomhusbilderna och fotona av maten. Så himla gott. Å lite udda med ett stekt ägg på Pad Bai Grapao. Det har jag aldrig sett. Alla rätr såg oerhört tilltalande och vackra ut. Mums! Så praktiskt att du bor så nära;-)
  Sedan så bara älskar jag bilden på tjejerna. Så fint fotat. Bra gjort där:-)

  1. Tack! Lite knepigt att dels fota i mörker och dels att jag inte kunde spatsera runt öfr att ta bilder. Men jag rätade in mig i ledet om vad som gällde. Vi hade en supertrevlig kväll med väldigt god mat i härlig miljö.Och lite Thailandskänslan infann sig.I alla fall för en stund.

  1. Vi var här och åt några gånger i somras och i tidig höst men då satt vi utomhus. Har varit här även tidigare men aldrig suttit inomhus. Men nu var det dags.En väldigt god och lyckad kväll på alla sätt. (Väldigt av och anpassat och gott om plats.) Härlig miljö och så god mat. Verkligen! Och lite känsla av Thailand och med de “riktiga” smakerna i maten. (Vi har varit ganska mycket i Thailand och vill inte ha maten försvenskad) Tänkte också på porslinet. Blev extra förtjust också i faten som hade olika skålar för såser.

  2. Oj, vad sugen jag blev. Jag har bara ätit thai ett par gånger sedan jag flyttade hem och det har varit gott men inte som det är i Thailand. Maten ni fick såg helt underbar ut.
   Att sitta i en igloo och äta thaimat skulle kännas konstigt 😀

   1. Här är det “thailändska smaker” som gäller. Och allt så gott och vackert presenterat. lite känsla av Thailand på nära håll.
    Jag tror igloorna kom till eftersom man nu inte kan ta emot så många gäster inomhus i huvudrestaurangen. Det är en båt så utrymmena är begränsade och ä mer nu.
    Just den runda formen gjorde att de kunde få plats med fler ute på både för och akterdäck. Men lite den tanken har jag också att det skulle kännas lite udda att sitta i en igloo. (Men inuti den upplever man inte att det är en igloo)

 4. Sitter här och fullkomligt dreglar! Buhuu, så gärna jag skulle vilja känna thailändska smaker i gommen, allt såg vrålgott ut! Precis som när jag var hos BP o beundrade hennes sushi så kan jag konstatera att det krävs många mil för att jag ska kunna äta en god middag ute. När restriktionerna lättar, då baske mig ska jag unna mig! Man kan nästan tala om ett uppdämt behov. …Men än så länge får jag nöja mig med t.ex dagenshemlagade köttsoppa, jättegod men inte så exotisk direkt.
  Jag trodde det bara var igloona som gällde, men ser nu att den vanliga restaurangen också är öppen! Och krypavstånd hem hade ni! Kramen

  1. Här blev det både smak och lite känsla av Thailand- Väldigt god mat i skön miljö. Och allt här är väldigt av och anpassat för att vara “säkert”. Nej, nu är det ju inte direkt tid att ge sig ut och iväg- Men det kommer andra tider. Tycker din köttsoppa låter väldigt god. Och för mången vore den ju exotisk
   Igloorna kom till i höstas då restaurangen inne fick “glesa ut” och formen är bra och man har kunnat bygga fler.
   Vi har nära hem men tog ett varv runt kvarteret för att smälta maten.
   Just nu snöar det här och jag tittar ner på igloorna och de passar just nu in riktigt bra där de står.
   kram

 5. Ser verkligen ut som en perfekt plats för födelsedagsfirande! God mat och dryck … och nära hem 🙂
  Härliga bilder!
  Kram

  1. Tack!Det blev både gott och lyckat och nära hem hade vi ju. Men vi tog en extra runda runt kvarteret för att smälta maten.
   Kram!

  1. Det blev både gott och lyckat och fint med både smak och känsla av Thailand. Och vi får fortsätta firandet under året. Bara trevligt att fortsätta fira.

 6. Mums vilken god mat och i en helt underbar omgivning! Synd bara att ni hade så långt hem sen… 😉 😀

  Klart ni ska fortsätta fira! Året har ju bara börjat 🙂

  Ha det gott! (Här har fulvädret dragit in över oss, kommer nog inte att lämna lägenheten…)

  1. Kvällen här med både god smak och känsla av Thailand blev väldigt lyckad och fint att vi också kunde ses och fira lite under dagen. Och vi har anammat din tanke med att om man nollar kan man fira hela året. Väldigt god tanke,
   Här har vi fått snö igår, under natten och nu på morgonen så det lyser vitt. Men tror inte det vita blir så långvarigt här.
   Önskar dig en bra dag trots “fulväder”

 7. En sådan iglo låter ju mysigt, som ett eget litet vardagsrum men ändå inte, man slipper städa efteråt 😉
  Maten såg ju himmelsk ut, gott gott.
  Fortsätt firandet och njut av livet, tycker det där med att fira hela året är ett så bra initiativ att jag funderar på det själv fom nästa år efter frugans födelsedag. 🙂

  Ha det underbart nu.

  1. Igloorna är riktigt fina men kanske inte direkt så thailändska- å andra sidan praktiska. Den runda formen gör ju att fler av dem får plats och fler gäster kan komma. Både maten och miljön här på Thaiboat är verkligen fin. Och det blev en riktigt lyckad dag och kväll för alla. Jag tycker absolut du ska anamma detta med att om man “nollar” så kan man fira hela året. Det var vännen Ama som jag tror först nämnde det. Ett bra förslag.
   Här snöar det lite blött idag men jag kan ju titta ut tills det upphört.
   Önskar dig en trevlig dag.

 8. Vilket härligt firande det blev och så gott allting såg ut. Livsfarliga bilder att titta på när det börjar närma sig lunch 😉

  Kram och god torsdag!

  1. Det blev en jättetrevlig kväll på alla sätt.Vi var väldigt nöjda. Så härlig miljö och riktigt god mat.
   Önskar dig också en trevlig torsdag.
   Kram

 9. Jag tycker den restaurangen verkar så trevlig. Och maten såg väldigt god ut. Förstår absolut att ni fick en trevlig kväll!
  Stor kram

  1. Thaiboat är verkligen en trevlig restaurang med härlig miljö och så god mat.Så det blev en lyckad kväll . Ja, dagen i Hagaparken blev också väldigt lyckad.
   Stor kram

  1. Det blev en så lyckad kväll med både fantastiskt god mat och härlig miljö med lite känsla av Thailand.
   Fint var ju att vi också alla kunde ses under dagen och fira i Hagaparken för här på restaurangen var vi bara fyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *