Stockholm

Skiftande

Gårdagen bjöd på skiftande innehåll.  Vid lunchtid åkte jag till Uppsala för att hämta yngsta barnbarnet, William ,snart fyra år.  Men inte är det så att man kan räkna med att tågen går som de ska. Flexibel tidtabell är det som gäller och  tur att jag också är det.  Uppsalatåget var 20 minuter sent p.g.a elfel men till Uppsala kom jag och eftersom vi var sena hade jag 30 sekunder på mig att på perrongen hitta William och komma på tåget innan det skulle avgå. (I vanliga fall har tåget ett stopp i Uppsala på 20 minuter och det är ingen brådska. Men det var det nu.) Tur jag och William är raska. Fortfarande sol i Stockholm och ett besök i temalekparken Bryggartäppan väntade, en lekpark i närheten av oss som är byggd i Per Anders Fogelstöms anda och som inbjuder till mycket lek. Parken är populär och här är det alltid många barn och vuxna som leker.

William intar bron.

Gamla miljöer inbjuder till riktig lek och här leker verkligen barnen. Barn som inte tidigare träffats samsas och knyter kontakter.

När vi nu ändå var i lektagen blev det ett besök även i Stora Blecktornsparken, också den i närheten av där vi bor. Här finns en del djur som kaniner, getter och grisar och parkleken håller till här. Många lekredskap finns och området är stort och sparkcyklar, trampbilar, trehjulingar finns att låna.  Roligt hade vi och William fastnade mest för träbåtarna och vi lekte sjörövare och pirater. Ett ösregn överraskade oss och vi plaskade hemåt längs blöta gator.

Men efter regn kommer sol och det blev en fin kväll, dock inte sommarvarm.  Upptäckte att månen höll på att fyllas och även tog upp konkurrensen med Globen om att lysa.  Vi satt länge ute på balkongen, dock med tröjor på och mörkret sänkte sig ganska hastigt.

28 svar på ”Skiftande”

 1. Verkar ha varit en heltrevlig dag med my och leken med barnbarnet.
  Dessa tåg som ofta har något elfel, tycks det mig. Förstår att det var lite stressande, i alla fall skulle jag tycka det, med så kort marginal till godo.
  “William intar bron” det verkar verkligen att stämma. Så kavat och framåt han ser ut där. Trivs som fisken i vattnet.
  Härligt med dina fina bilder.
  Den sista där med månen och toppen på Globen är verkligen härlig.
  Trevlig helg.
  Varm kram till dig och sköt väl om dig.

  1. Det blev en jättefin dag och vi hade så roligt. Jäktigt blev det i Uppsala men vi kunde pusta ut på tåget och på hemvägen gick tåget som det skulle. William är en glad gosse, precis som sin storebor. Barnbarnen ger mig så stor glädje.
   Jag satt en stund igår kväll på balkongen och såg plötsligt både Globen och månen och det blev ju en bra bild.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram!

 2. Så mysigt att få leka med barnbarnet.
  Vädret var verkligen skiftande igår, ena minuten blått och nästa grått. Blött och torrt. Är det bara inte kallt så gör det ju inte så mycket.
  Trevlig fortsättning på lördagen

  1. Vi hade en fin lekeftermiddag och att vi blev blöta på hemvägen gjorde inte så mycket. Och kallt var det ju inte.
   Idag har det blivit “Prideparaden” och den brukar jag titta på om jag är i stan. I år var det extra häftigt med 45 000 personer i tåget och en riktig folkfest i Stockholm.
   Önskar dig en fin helg!

 3. WOW, villa trevliga parker för både barn och vuxna. Härligt att barn har så lätt att knyta nya bekantskaper// trevlig helg och en stor kram

  1. Vi hade en fin dag och det är verkligen toppen med parkern apå nära håll där barnen fritt kan både röra sig och leka. Och en mormor också…
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 4. Tur att du är flink Ditte! Bra jobbat på perrongen!
  Både Bryggartäppan och Blecktornsparken har vi besökt med barnbarnen, jättefina parker!
  Ha en fortsatt fin helg!

  1. Ja, visst är det för här i Uppsala blev det bråttom, men sedan kunde vi ta dte lugnt. Visst är dessa parker fina och de inbjuder verkligen till lek. Även för stora….
   Förstår att ni varit här men barnbarnen och man återkommer gärna.
   Önskar er ockås en fin helg.

 5. Det var ett lekfullt inlägg! Så söt han är, lille William, som säkert tycker han är stor. Mitt yngsta barnbarn blir 4 år i början på september. De är då för goa i den åldern
  Ja, vädret det skiftar verkligen, utom idag, för här har varit fint hela dagen, utan en endaste droppe regn. Regnet föll i natt, som var.
  Lördagskram från mig, som vart ute mycket!

  1. Vi brukar hitta på roliga sake och det som William tycker om. Finns mycket hör i närheten. Och jag hänger gärna med. Nu var dte lite speciellt att bara ha William här för ofta är storebror Max också med och lätttare att anpassa aktiviteterna till en ålder.
   Här har det varit blandat väder under dagen, men jag har varit ute i flera timmar och sett Pride paraden och det är alltid lika fint och uppiggande. Och jag brukar se den när jag är hemma. I år var det ca 45 000 deltagare i paraden och minst 200 ekipage. En verklig folkfest i Stockholm.
   Kram i kvällen som avnjuts på balkongen. (Med kofta på…)

 6. Så fint och trevligt med upplysning av Globen ? Du bor kalasbra ? Men 30 sekunder!!! Påminner mig en gång jag skulle byta i Uppsala, ut, upp och över spåren… jag frågade den kvinnliga kunduktörer om råd när vi var försenade… lugn grabben: Tåget du ska med kommer in några tåg bakom oss… Jag skyndade mig ut osv. hoppade på tåget! Jag sa: Jag hann! Jasså är du på rätt tåg då sa den nya konduktören ?

  1. Jag bor verkligen bra, om man nu ska bo i en storstad. Mitt i stan men ändå med naturen nära inpå. Visserligen strorstadsnatur, men den kan ockås vara fin. Ohc mycket vatten runt om är det.
   Ja, det blev bråttom i Uppsala men det var tack och lov bara ett tåg här. Värre för dig som hade fler. Men hoppas du kom rätt.

 7. Vilka läckra bilder både på sötingen William och “närområdet:-) Roligt i sammanhanget är förresten att jag tog en liknande bild av månen igår – fast utan Globen såklart. Molformationerna var helt fantastiska igår kväll. Tyvärr känns dom betydligt mindre fina under dagstid om man säger så;-)

  1. Tack! Ja, William är en “going” och jag får bra träning i att hänga med honom.
   Satt en stund påbalkongen igår kväll och såg månen, molnen och Globen och de fastnade på bild. Kul att du såg samma formationer. Ja, minus Globen då…
   Ja, dagtid är det andra formationer som framträder…

 8. Svar: Är impad Ditte!!! Mycket impad till och med! Visst var det en Droid Robot (jag googlade). Det märks att du har barnbarn som håller dig àjour. Tack:-)

  1. Utan barnbarnen hade jag absolut inte vetat för just Star Wars är en mörk fläck hos mig. Men jag lär mig mycket av dem.
   Och du hittade ju figuren…

 9. Vilken tur att du hann hitta William och att ni kom med tåget! Förstår att det är en roligt lekplats. Nästan så man själv skulle vilja leka där 🙂
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. Tur var det för perrongen i Uppsala är jättelång. Men vi hann komma med. Å andra sidan går tågen en gång i timmen, men trist att ha behövt vänta.
   Både Bryggartäppan och blecktornsparken är trevliga och det finns mycket här att leka med. Även för en mormor.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Stor kram från ett regningt Stockholm.

 10. Jag får lust till att William ville hålla min hand och vi kunde gå omkring lite bara så där! Fantastiska bilder tagna på just hans hans närvaro!
  30 sekunder ja, då är det bråttom huvvaligen 🙂 men ur brådskan kom lekfulla lugnet.
  Stor kram!

  1. Tack! Du och William skulle trivas tillsammans och tänk så mycket ni skulle se och upptäcla tillsammans.
   Bråttom blev det i Uppsala så tur att vi är vana resenärer och han hoppa på tåget. Men sedan var det lugnt. Och en fin dag blev det.
   Stor kram!

 11. Tur ni hann efter strulet Den parken hade jag gillat att besöka. Han har tur som har en sådan pigg och leksugen Mormor. Underbara slutfoton. Mums!
  Söndagskram Bosse

  1. Vad gäller SJ och tågen är det alltid ett vågspel…Men vi hann. Tur en varit sprinter i ungdomen. Kanske sitter lite takter kvar.
   Vi hade en fin dag med mycket lek och bus. Och än så orkar jag …
   Kram!

 12. Vilka spännande och kreativa miljöer vilket är nog så viktigt för barn i storstäder. Jag gillar att det satsas på bra lekparker för det behöv. Hos oss rivs många lika många tillkommer inte vilket är lite tråkigt.

  Kram och god söndag!

  1. Trist att fina lekparker rivs för lek bidrar verkligen till barns utveckling på många olika sätt. Och jag leker gärna också här.
   Kram och trevlig söndag.
   Tyvärr regn i huvudstaden idag. Men jag har inläsningsjobb att göra så det är helt ok.

 13. SEr ut som en helt underbar dag tillsammans med William 🙂 Visst är det viktigt för barnen att leka och såna fina lekparker lockar förstås 🙂
  Härliga bilder! Snyggt fångat med kameran!
  Kram

  1. Tack! Vi hade en jättefin dag och det är roligt både med den Per- Anders Fogelströmsinspirerade Bryggartäppan och Blectornsparken och där båda inbjuder till mycket fri lek och där barnens egen fantasi får råda.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *