Skyltar Stockholm

Regnbågar

Mångder av regnbågar av olika slag fyllde Stockholms city under lördagen då den årliga Prideparaden ägde rum, en parad och tillika manifestation för alla människors rätt att få älska den man vill.  Och det är ju i många länder inte en rättighet. Jag läste att Clarion hotell Arlanda  också kallade paraden för “Stockholm Walk of Love”.
(Clarion hotellen med hotellkedjan Nordic Choise Hotels som ägs av Petter Stordalen är stora sponsorer av hela Pridefestivalen.) Arrangörerna räknade i år med rekordstort antal deltagare i paraden, ca 50 000 människor och ca 200 olika ekipage. Detta, tillsammans med de ca 500 000 personer som var åskådare  längs cortègevägen, gav en riktigt festlig inramning åt det hela. Att regnet då och då vräkte ner var inget hinder för stämningen.

Idag är det redan söndag igen, tillika skyltsöndag som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar och mina skyltar är denna vecka alldeles färska och hämtade från gårdagens “Stockholm Walk of Love” – Prideparaden. Och här finns övriga söndagsskyltare med.

Kanske ett ekipage på ävg  till paraden.  I alla fall synligt lördag morgon utanför hos oss på kanalen. 

Jag hade placerat mig på Vasagatan mitt emot Stockholm Central och dit tog det ca 40 minuter innan de första passerade. Start för paraden var på Kungsholmen och målgång drygt fyra kilometer längre bort på Östermalms idrottsplats. Och med i tåget sågs partiledarna från Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och FI. Socialdemokraterna företräddes av bl.a  arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och socialminister Annika Strandhäll.   Följ med! Nu går vi! (Många skyltar blev det för jag kunde inte välja så jag får ta med färre nästa vecka.)

En stor grupp gick i paraden för de som av olika anledningar inte får/kan. Stora applåder mötte dem.

Några som kämpat sedan länge i Sverige för allas rätt till att älska den man vill, Mark Levengood och Jonas Gardell.

Ännu en jättestor grupp som kraftigt applåderades.

“Vi gillar olika”

Jan Björklund, Liberalernas partiledare, tillsammans med rikdagsledamötena Barbro Westerholm och Birgitta Ohlsson. Här är friheten synlig på banderollerna men jag hann inte få med hela. Paraden rör sig raskt.

Full fart på Socialdemokraterna och här handlar det ju inte om transporter. Eller?

“Babsan” ser tveksam ut och har egen transport idag.  Bäst att ta det säkra…

Visst gör den!

Framtiden? För Post Nord verkar oviss- 

Men här verkar det mer hoppfullt.  I alla fall idag på paraden. Moderaternas AKB med sällskap-

“Vi bryr oss inte om vilket lag du spelar för…”

– Nej, men viktigt är att göra sitt bästa. Och med ett glatt humör kommer en en bit på väg i alla fall. Här Annie Lööf, Centerpartiets ledare Och glad var hon.

 

 

 

 

 

18 svar på ”Regnbågar”

 1. Ja här fanns alla regnbågens färger politiskt sett också! Härligt! Fina bilder på Mark/Jonas, Babsan mfl! Du hade bra åskådarplats ser jag, skickligt ?!

  1. Tack! Jadå! Här var det regnbågar. Bra plats hade jag men också en kamera med bra zoom. Brukar se prideparaden när vi är hemma och budskapet är viktigt.

 2. Världens bästa bidrag till Skyltsöndag! Just på grund av vädret lät jag bli att åka in. Brukar stå vid Stadion och har ju också bloggat om paraden de åren jag varit där. Så idag är jag extra glad att jag får se bilder från firandet! Kanoooonbilder! Dessutom är jag impad över att du kan alla politikers namn. AKB hade jag nog klarat av liksom Jan björklund, men riksdagsledamöterna – ooooops. Eloge där!

  Tusen tack för en härligt färgglad skyltning och länkarna:-)

  1. Tack! Jag kan förstå att du avstod att ta dig in, men regnet kom i skurar och jag hittade regnskydd på hotellet.
   Minns att du också bloggat om paraden och jag också för är jag hemma så har det i många år blivit ett besök här.
   Nya kameran har bra zoom, men en får vara rask för tåget väntar ju inte på att jag ställt in kameran.
   Och en färgglad skyltning blev det och lång så den får väl bli kortare och kanske mindre färgglad nästa vecka.I varje fall färre bilder.

 3. Här har du lyckats jättebra med att få fina bilder. Du måtte haft en bra ståplats, skulle kunna tro att du var journalist, så bra är reportaget!
  Fina skyltar, regnbågens alla färger, glada miner och ett viktigt budskap.
  Voilà!
  Skyltsöndagskram! ?

  1. Tack! Jag har två kameror som är olika varav den ena har en mycket bra optisk zoom, 40x optical zoom och dte underlättar klart.
   Platsen varierade jag eftersom det kom störtskurar men visst så jag bra.
   I år var det rekordmånga deltagare i paraden och publiken längs Stockholms gator uppgick till föera hundra tusen.
   Och visst är budskapet otroligt viktigt!
   Kram och trevlig ny vecka.

  1. Här var det glatt på alla sätt och stor glädje längs gatorna. Budskapet är viktigt. Och en del “kändisar” kom med.

 4. Åh, så härligt! Önskar jag hade varit där. I fjol var jag ju i Stockholm när Prideparaden gick av stapeln och det är verkligen en upplevelse att se på. Härliga bilder hann du med att få också. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Jag tänkte även på dig där jag stod. Minns att du var på plats förra året. Och i år var det ännu fler deltagare och besökare som kantade Stockholms gator.
   En del regnskurar kom så en fick söka skydd men jag har en bra zoom på ena kamera så en del bra bilder blev det-
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

  1. Du var med här! Helt klart! Och det fast du kroppsligen befann dig mer norrut.
   Hela Stockholm blev plötsligt “walk of love”.
   Stor kram!

 5. Vilket underbart bidrag till skyltsöndagen. Alla har vi rätt till kärlek och alla får vi älska den vi vill. Det glädjer mig verkligen att en tolerans ar utvecklats och att folk vågar ta sida. Kärleken ska kunna finnas i allas liv helt enkelt <3

  Kram

  1. Tack! Och många färgglada skyltar fanns det att se. Och just rätten att få älska den man vill är ju inte självklart, inte ens i Sverige.
   Så budskapet här tycker jag är viktigt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *