Trevligheter Utflykter

Djurönäset- Ett fint möte i Stockholms mellersta skärgård

  Vi är nu hemma igen på Söder, i Stockholm, efter att ha tillbringat  ett par sköna dagar i Stockholms mellersta skärgård. I torsdags morse lämnade vi huvudstaden och tog bussen från Slussen för att ta oss ut till Djurö som ligger på Värmdö. En smidig resa på drygt 1 timme. Här hade vi bokat in oss på konferens hotell Djurönäset som för oss båda blev en både ny och väldigt trevlig bekantskap. Djurö, som är en ganska stor ö, har vi besökt i andra sammanhang och likaså vattnen runt om där vi seglat en del. Men just hotell/konferens Djurönäset i sig var ett oskrivet blad för oss.

Värmdö. Djurönäset erbjuder en fin skärgårdsmiljö och detta bara en timme med buss från Slussen i Stockholm. Djurönäset erbjuder verkligen en fin och avkopplande miljö. Och känslan av skärgård finns absolut med.

Valet av Djurönäset

var inte helt självklart för oss. Men vi tycker om skärgårdsmiljön och och tittade runt en del och  mycket var fullbokat. (Hotellen i Sverige har i sommar ett väldigt högt bokningsläge överlag.) Och eftersom vi inte längre har bil är det fint att kunna ta sig kommunalt. Jo då, vi kan i och för sig både låna och hyra bil.  Men det är en liten utmaning/sport i att hitta platser dit det fungerar bra att ta sig kommunalt. Just runt Stockholmstrakten, grannkommunerna inräknade, finns väldigt goda möjligheter att ta sig kommunalt på olika sätt. Hit räknar jag även in “Waxholmsbåtarna” och de testade vi förra veckan när vi tog oss från Kapellskär, genom skärgården och in till Stockholm.

Nu hade vi tänkt kombinera lugn och vacker skärgårdsmiljö med god mat och avkoppling i största allmänhet. Och just så var den första känslan när vi kom och checkade in. (Berättade om det i gårdagens inlägg)

Jag visste att  många förlägger olika konferenser till Djurönäset  och så var det nu också. Men det var inget vi direkt märkte något av. Att Djurönäset är populärt förstod vi  genast och det var också många gäster här. Även om anläggningen inte alls är ett renodlat “SPA hotell” så är det nog många besökare som kommer och besöker de olika SPA-avdelningarna.

Värmdö. Hotell/konferens Djurönäset. En läcker infinitypool med utsikt mot Kanholmsfjärden. En läcker “infinitypool” finns på Djurönäset.  (En pool som har en illusion av att vattnet i den flödar över kanten.) Poolen har fin utsikt över Kanholmsfjärden.  En bassäng finns också inomhus, liksom annat som hör till ett SPA. Men inget som vi testade. (Jag badar inte i pool) 

Badrockar och tofflor finns på alla rum och inom området är de flesta ute och går just i badrockar och tofflor.

Sköna solstolar i trä och hängmattor finns utplacerade på klipporna mellan tallarna och med utsikt över Kanholmsfjärden. Och visst var dessa välbesökta. 

Tvärs över  “stora vägen”

finns också ett område som hör till själva Djurönäset. Man går nerför en brant backe och här finns  olika motionsslingor och flera utegym. Ute på en udde finns en vedeldad bastu och lite längre bort en mindre sandstrand. Vill man hellre bada från klippor finns det gott om dem också. Här nere vid vattnet ligger också skärgårdskrogen “Sjöboden”.

Här kan man boka bord för både för lunch och middag i stället för att äta på hotell/konferens Djurönäset. Vill man slå sig ner för något drickbart på bryggan så går det förstås också fint. Ofta är det också olika artister både mer och mindre kända som underhåller på eftermiddagen och kvällen.

Värmdö. Djurönäset. Hit hör Sjökrogen där man också kan välja att äta lunch elle rmiddag. Bokas i förväg. En del av Sjökrogen som också hör till Djurönäset. Här baren. 

Solen i den sena eftermiddagen får vattnet att glittrar här vid sandstranden.

Dags för middag på Djurönäset

Redan när vi checkade in bokade vi bord till kvällens middag. Vi hade gärna velat sitta utomhus på verandan och ätit men hade missat att säja det när vi bokade bordet. Men sjöutsikt fick vi, men från insidan.

En stor veranda går runt själva restaurangen och här var det många som önskat sitta till middagen. Tak finns så  verandan är tämligen regnsäker. (Ja, man kan sitta här till frukost också. Och det gjorde vi.)

Ett “öppet kök”

I det “paket” vi bokat ingick en valfri förrätt och en valfri varmrätt från à la cartemenym. Fanns en hel del att välja på både fisk, vegetariskt och kött.  (Önskade man dessert gick det att lägga till. )

Djurönäset hotell. Matsalen. Gott om plats och trevlig miljöGott om plats i restaurangen på Djurönäset.  Och så även mellan de olika sällskapen i den stora och trevliga matsalen. Vårt bord med sjöutsikt.

Till förrätt valde både maken och jag toast Skagen. Till varmrätt tog jag också en förrätt. En råbiff som serverades med hackad rödlök och rödbetor, kapris, äggulor och dijonsenap.  Maken valde grillad biff  med palsternackspuré, rosad paprikasky, grillad grön sparris och rostad potatis. Ett gott rödvin därtill.  Allt smakade så bra.

Kvällens middag för min del.

Efter middagen

blev det en skön promenad längs stigarna uppe på klipporna och med Kanholmsfjärden nedanför oss.  Skön avkoppling samtidigt såg vi himlen sakta färgas rosa. Och till sist landade vi i vilstolarna.  Någon större aktivitet än detta lockade inte.

Men om man nu skulle vilja vara mer aktiv så var “infinitypoolen” fortsatt öppen i några timmar till och likaså inomhusbassängen. Cyklar finns att låna och roddbåtar, kanoter och kajaker går att höra. Kanske vill man hellre spela tennis eller boule? Eller för de hågade kanske tennis eller en runda på någon av naturstigarna.

Vi nöjde oss med en promenad.

Så skönt i solnedgången. Utsikt över Djuröbron till höger och Kanholnsfjärden ligger framför mig.

Absolut njutbart!

 

22 svar på ”Djurönäset- Ett fint möte i Stockholms mellersta skärgård”

  1. Vi är verkligen nöjda med allt. Och himla tur hade vi också med allt från väder till annat.
   Önskar dig också en fin helg. Regn idag i Stockholm. Men det är helt ok. Vi har haft flera sköna dagar och regnet behövs.

 1. Vilken trevlig minisemester det blev för er del! Maten lät väldigt god och utsikten var det inget fel på även om ni satt inomhus. Behaglig avkoppling helt enkelt.

  Kram och god lördag!

  1. Vi är så nöjda med minituren och glada att vi kom iväg. Och att det fanns plats förstås här ute förstås. Mycket är fullbokat i skärgården och har nog varit det hela sommaren.
   Önskar dig också en fin lördag från ett regnigt Stockholm.
   Kram

 2. Jag blir mer och mer intresserad av denna tur, men kanske vi inte kan göra den detta år, redan gjort flera småresor och vi ska “hem till Ångermanland” också.
  Vilken utsikt och vy, så njutbart så jag förstår att ni hade det underbart.
  Fanns det bra promenadvägar?
  Det ser så skönt ut där du ligger avslappnad.
  Jag gillar inte heller att bada i pool.. Fast jag har gjort det i Brasilien, men annars bättre i sjöar eller så.
  Ha det fint och tack för denna inblick i en skön minitripp.
  Varm kram!

  1. Vad trevligt med en resa hem till Ångermanland. Jag fick ju lite av detta vackra landskap när jag i mitten av juli var här på resejobb.
   Det fanns fina promenadvägar här ute och gott om bänkar att vila på. Min rygg behöver ju vila då och då. Just hus 7 där vi bodde rekommenderar jag. Och ett rum med sjöutsikt.
   Jag tror du skulle tycka om det här men det är stort. Men det märker man inte mycket av eftersom husen är fint placerade i den dins skärgårdsmiljön.
   Från vårt hus var det ca 250 m att gå till huvudbyggnaden med restaurangen. Men bra väg att gå på.
   Ha det fint du också och ta det lugnt.
   Varm kram

 3. Tänk jag gissade på att du skulle välja toast skagen redan innan jag fick facit. Men jag hade räknat med en fiskrätt till huvudrätt…ja ja häften rätt iallafall. Det ser mycket fint och mysigt ut. Ha en bra kväll hemma på balkongen.

  1. Det hade kunnat bli fisk till huvudrätt också. Men nu slog jag till på råbiff och det är sällan jag äter det. Men jag hade kunnat tänka mig sotad lax också eller torskrygg.
   Vi hade en fin vistelse och skärgården är jag så förtjust i.
   Heldagsregn idag så på balkongen var jag för att rädda några pelargoner från att dränkas.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Njutbart är ju bara förnamnet:-) Å vilken tajming från er sida -tänker på det fina vädret alltså. Stället har ju enormt mycket att erbjuda varken man är konferensgäst eller vanlig gäst. Glädjande att se att där fanns så mycket folk. Så det verkar gå bra för anläggningen. Så skönt efter ett pandemiår.

  1. Vi är supernöjda med vistelsen. Bättre än vad vi ens hoppats på. Och vädret var ju perfekt.
   Vad jag förstått genom resejobbet så går det bra för många hotell runt om i Sverige nu i sommar och många har ju skippat utlandsresor. Fullt förståeligt. Sverige har ju så mycket fint och med detta vackra väder känns det ju onädigt att ge sig iväg sommartid. Vi hade ju inte åkt till Spanien i juni och början av juli om vi inte känt att vi “var tvungna”. Stugan behövde verkligen tillsyn. Men annars är vi ju inte på plats där sommartid. Åker mycket hellre i mitten slutet av september eller senare på hösten. Vi kan ju välja.
   Djurönäset är väldigt bokat och dottern med vänner som tänkt sig dit om ett par veckor fick inga rum. Bara att glädjas åt att det blivit ett uppsving.

 5. Här sitter jag och lyssnar till regnet som skvalar mot fönsterrutorna och läser dina inlägg och tror inte vi är på samma planet! Jodå för all del, men är glad att ni fick vackert väder på er tur, det gör ju rätt mycket skillnad om man kan vistas utomhus eller inte! Jag hade inte hört talas om varken ön eller anläggningen, men så är jag inte heller så bevandrad i skärgårdslandet. Infinitypoolen hade nog lockat mig oerhört mycket eftersom jag bara sett sådana på bild! Förstår att ni mådde toppen, och så gott med en råbiff, det var länge sedan jag åt.
  Kram

  1. Goder afton! Jo, här regnar det också idag och vi är ju hemkomna men hade det väldigt fint på alla sätt ute i skärgården. Så nöjda och en skön minisemester och perfekt att ta bussen dit och hem.
   Vad gäller poolen är den jättefin och läget var ju så fint men jag badar inte i pool. Nöjde mig med att sitta i en vilstol och njuta med en drink och se på de som badade. (Många människor var det också i. Hade kanske gått i om den varit “privat”)
   Kram!

 6. Så vacker natur! Och den där poolen hade jag slängt mig i! Otroligt så mycket du är ute och rör på dig, både nära och långt bort – ska du inte vara hemma ett tag nu???? (jag är lite avundsjuk, men som tur är trivs jag hemma! vilket inte hindrar att en liten utflykt sitter som en smäck)

  1. Jag är väldigt svag för skärgården och tar gärna en avstickare hit ut. Både med övernattning och utan men jag trivs också väldigt bra hemma. Promenader i stan blir det förstås en del och skönast är ju det när det är “lagom” varmt. Urvalet är ju stort även vad gäller att alternera dem. Och runt och längs Årstaviken med koloniområdena går jag ju gärna.

 7. Det ser helt fantastiskt ut, och jag känner inte igen mej sen jag var där, förutom att jag minns mycket skog och så vatten förstås. Mysigt med infinitypoolen, visste inte att det kallades så, jag hade nog provar på ett bad, om det var tillräckligt varmt vill säga! Maten ser supergod ut. Vilken trevlig utflykt ni fick, och fullbokat verkar det ju vara!
  Tack för att vi fick följa med på ett hörn.
  Må så gott!
  Kram

  1. Kul att du känner igen dig till viss del. Numer finns det inga hotellrum i huvudbyggnaden utan där är restaurang, en stor lounge och en stor baravdelning.
   Besöket blev verkligen lyckat på alla sätt och tur med vädret hade vi.
   Roligt att många söker sig hit och jag förstår valet för vare sig man är på konferens, vill ta det lugnt eller vara mer aktiv verkar möjligheterna finnas.
   Kul att du var med.
   Ha det gott.
   Kram

  1. Ett ställe helt i vår smak i denna vackra skärgårdsmiljö. Detta var första gången vi var här så extra roligt att allt blev så lyckat.
   Önskar dig också en trevlig söndag.

  1. Hola,
   Vi hade så fina dagar i härlig miljö. Och skärgården gillar vi ju verkligen. Tur med vädret hade vi ju också-
   Jag tycker själv att jag är bra på att hitta “guldkornen”. och detta var ett av dem.
   Kram

 8. Dit skulle jag absolut kunna tänka mig att åka! Vi är väldigt dåliga på att besöka Stockholm och du visar ofta så mycket fint därifrån. Där får vi skärpa oss. Härligt med solstolar, utegym, pool etc. Synd att ni inte fick sitta ute men ni verkar ha haft det väldigt bra ändå!
  Ja förstår att du känner igen dig i mina inlägg nu. Jag läste alla dina Höga Kusten-inlägg innan vi åkte iväg. Igår var vi vid Lotsstigen. Det är så fint här uppe. Idag kom regnet hit men vi har haft så fina dagar så vi klagar inte.

  1. Vi hade ett par riktigt fina dagar här ute och solen var med oss hela tiden. Fina områden fanns också att röra sig i. Jag kan ju nu med min trassliga rygg inte vandra så långt men jag jobbar på.
   Läser och är med dig på Höga kusten. Kul att du läste mina inlägg innan ni reste iväg. För mig var det ju en jobbresa men mycket att s eoch uppleva är det ju ändå. Har haft förmånen att jobbresa hit nu i flera år så området här har verkligen blivit en favorit. Var ju här en del även innan jag jag började jobba med resor hit så Höga kusten har hunnit sjunka in rejält.
   Ha det fortsatt bra och hoppas regnet drar vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *