Trevligheter Utflykter

Skärgårdsmiljö och skön avkoppling på Djurönäset

Just nu befinner jag mig tillsammans med maken i härlig skärgårdsmiljö ute på Djurönäset, fem mil öster om Stockholms innerstad. Hit ut kom vi i går med buss från Slussen i Stockholm, en resa på drygt en timme. Djurönäset är en stor hotell/spa och konferensanläggning som ligger på Djurö. Djurö i sin tur ligger på Värmdö, en skärgårdskommun, granne med Stockholm. Området består av åtta tvåvåningsbyggnader varsamt utplacerade inom ett stort område med typisk skärgårdsnatur. Här finns totalt 274 rum men i och med att byggnaderna är så utspridda och de allmänna utrymmena rejält tilltagna känns hela anläggningen “luftig” .

Värmdö. Djurönäset. Här möttes vi genast av skön skärgårdsmiljö när vi klev av bussen. Djurönäset. Och här möttes vi genast  vid busshållplatsen av skön skärgårdsmiljö.

Resan med buss ut till Djurönäset med tog oss dryga 1 h från från Slussen i Stockholm.

Skärgårdsmiljö

då tänker jag mig öar, hav/vatten, båtar, klipphällar, tallar och ju längre ut i skärgården man kommer desto färre träd finns det. Även olika fåglar/sjöfåglar och fiskar har ju här sina hemtrakter. Ibland kan man även få en en havsörn. Men visst ser miljön i skärgården olika ut och lite beroende på hur långt ut eller  in skärgården man är. Förra veckan gjorde vi en tur ut till Söderarm i yttersta havsbandet mot Ålands hav. Och där var det kargt men låga buskar och en del änsblommor såg ut att trivas

Utanför Djurönäset ligger Kanholmsfjärden en av de större fjärdarna i Stockholms mellersta skärgård så antalet båtar som passerar är stort.

Värmdö. Djurönäset. Busshållplats i ett litet hus som också har skärgårdsmiljö. Till busshållplatsen vid Djurönäset hör ett litet hus där man kan sitta och vänta.Och känslan av skärgårdsmiljö finna även här. Inte minst  genom de målningar som finns på väggarna och lite annat pynt.

Tydliga skyltar visar vägen från busshållplatsen till huvudbyggnaden där receptionen finns.

Skulpturen “Dragkamp” av Tomas Almberg välkomnar utanför huvudbyggnaden/receptionen. 

Incheckningen klockan 15 och med nyckelkorten i handen begav oss till byggnad nr. 7. Jag hade önskat ett rum med havsutsikt, högt upp och med tyst läge och det fick vi. (De olika hotellbyggnaderna ligger alla mellan 200 och 300 meter från själva huvudbyggnaden. I huvudbyggnaden finns matsal, reception, lounge, inom och utomhusbassäng och  delar av spaanläggningen.Ytterligare en “SPA-paviljong” finns i en annan byggnad)

Djurönäset. Byggnad 7. Enda byggnaden där man kan få mer eller mindre havsutsikt. Men skön skärgårdsmiljö finns det gott om. Hus nr 7. Enda byggnaden där man från några rum har mer eller mindre havsutsikt. Men skön skärgårdsmijö finns runt om.

Rum med utsikt 

En del av loungen i vår byggnad och här skulle vi en trappa upp till vårt rum.(Verkar inte vara fler än vi som bor just här…)

Ett trevligt  och fräscht rum med en del havsutsikt. Trevligt var det också med badrockar, tofflor, flera rejäla badlakan och extra handdukar framlagda. (Ett stort plus var också sängarna av märket “Carpe Diem”och sköna kuddar)

Ännu fler handdukar fanns i det stora badrummet.

Så var det då havsutsikten från rummet. Inte direkt öppet hav men vackert ändå.

Värmdö Kanholmsfjärden. Djurönäset. Vacker skärgårdsmiljö utanför hotellrumsfönstret. Vacker skärgårdsmiljö och Kanholmsfjärden har vi utanför fönstret. (Bilden är inzoomad från fönstret)

Här bor vi. Kanholmsfjärden skymtar mellan tallarna.

Dags för att ta in atmosfären och samtidigt få oss lite till livs.

 

Mer från Djurönäset och vår vistelse  kommer i morgon. 

20 svar på ”Skärgårdsmiljö och skön avkoppling på Djurönäset”

  1. Verkligen! Vi är så nöjda.
   Och fint väder har vi också.
   Skönt att ni också har fint väder.
   Önskar en trevlig kväll.

  1. Jag hade läst en hel del varierade synpunkter (positiva och negativa) men vi var odelat positiva. Nu badar inte jag i pool men deras fina utomhuspool var “överbefolkad” och det trots att tydliga skyltar fanns. Det ska ju inte behövas en ordningsvakt när det kommer till vuxna. Vi var supernöjda med rummet på andra våningen i byggnad 7 och havsutsikt fick vi som önskat. Vet att rumsstandarden kan variera.
   Vi är väldigt nöjda med allt och omgivningarna inte minst. Och att kunna ta bussen hit.

 1. Vilken härlig liten minisemester ni är iväg på och vilken vacker miljö! Bra rum fick ni också vilket var skönt för det kan skilja en del.
  Vi har sängar från Carpe Diem och jag kan intyga att de är mycket sköna.

  Kram och god kväll!

  1. Verkligen lyckat! Och tur med allt. Även vädret. Vad gäller rummen vet vi att det kan variera här men vi fick våra önskemål uppfyllda och ett fräscht nyrenoverat rum. Vi har något liknande “Carpe diem” här hemma och gillar dem verkligen. Och både sängarna och kuddarna här på Djurönäset är så sköna- Ja. du vet ju hur sköna sängarna är.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 2. Riktigt mysigt att “semestra” bara en bit hemifrån. Rummet ser ju supertrevligt ut! Och så havsutsikt! Men det har ni ju nästan till vardags också!
  Ha det gott! Kram!

  1. Visst är det! Och skärgården tycker vi ju så mycket om. Perfekt att ta bussen hit. Allt lyckat och även vädret.
   Havsutsikten är lite “mer” än den vi har hemma. Och tallskogen och klipporna….
   Ha det fint du också.
   Kram

 3. Så fint man har piffat upp Djurönäset! Minns att jag var där just på konferens i slutet av 1990-talet, och då var det inte hälften så fint som nu. Jättekul med en minisemester. Och vädret är ju kanooon, vilket gör så mycket när man befinner sig i skärgårdsmiljö. Fortsätt och NJUT!

  1. Har förstått att man piffat till Djurönäset en hel del men antar att en del rum återstår.Jag hade önskat havsutsikt, högt upp (två våningar finns) och ett lugnt läge- Och det fick vi. Ett jättefräscht rum och även “loungen” här var så fin.
   Gillar miljöombyte och skärgård så det här blev verkligen jättebra. God mat dessutom. Och vädret är ju toppen. Tur har vi.

 4. Är ju inte alls fel att besöka en sådan anläggning, fina rum brukar det ju vara och god mat, massor av god mat 😉

  Skärgården är ju fin oavsett var man befinner sig i landet, helt underbart.
  Tackar för detta, ger ju inspiration till att företa sig ett liknande upplägg. nån gång.
  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Vi bestämde oss snabbt för att dra iväg. Och skärgården gillar vi. Inte alls dumt med ett bra hotell i den här fina miljön och med god mat och dryck.
   Visst är skärgårdarna runt om i Sverige fina och jag dras ju gärna dit. Hit ut blev det nu en perfekt tur med buss.
   Önskar dig också en fin kväll.

 5. Så fint! Känner knappt igen mej. Minns att när jag var där i början på 2000-talet med jobbet så bodde vi i huvudbyggnaden, vi fick alla enkelrum, vilket ju är en lyx när man är många från en arbetsplats. Ni ser ut att ha fått ett fint rum med utsikt, och verkligen sköna sängar! Hoppas att maten smakade bra! Ser fram emot fler bilder från Djurönäset.
  Artiklarna du skickade, vi båda här hemma tackar och bugar, som sagt, din far var en hjälte av stora mått, så imponerande att läsa om honom!
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Vi var jättenöjda med allt. Nu finns inga hotellrum alls i huvudbyggnaden utan de är utspridda i byggnaderna runt om. Och visst är det skönt med enkelrum.
   Hade ju läst lite blandade recensioner om Djurönäset och det kändes som att de verkligen tagit till sig och rättat till bristerna. God mat, bra rum, fin miljö och god service. För oss utan bil var det ju perfekt att ta bussen hit från Slussen och vara framme på ca. en timme.
   Mer härifrån Djurönäset kommer idag.
   Vad gäller artiklarna så tänkte jag att eftersom M är intresserad så …
   Ha det fint du också.
   kram

  1. Det finns många bra platser i närheten så det svåraste är att välja. Verkligen en härlig miljö med bra boende, god mat och fin service. Perfekt att ta bussen hit ut och vara på plats inom drygt en timme.
   Ha det fint du också! Och trevlig lördag.

 6. Härligt, underbart.
  Detta skulle kunna vara något som vi också skulle tycka om att besöka och tillbringa några fina dagar på.
  Fint hotell och jättemysig utsikt.
  Gillar busshållplatsen också, den är verkligen speciell.
  Det är skönt att komma ut lite ibland och det behöver inte vara långt borta. Praktiskt med nära, kan jag tycka.
  Hoppas att ni får en fortsatt fin avkoppling och semester.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  1. Vi är så nöjda med besöket. Djurönäset är ju en större anläggning och många kommer hit på olika konferenser. Men husen är utspridda inom ett ganska stort område så någon trängsel var det inte tal om. Inte annat än i den fina utomhuspoolen. Men bada i pool gör jag ändå inte. Vacker miljö och fina promenadområden kunde vi njuta av och god mat och fin service.
   Vi hade önskat rum med tyst läge, högt upp och sjöutsikt. Och det fick vi.
   Visst är busshållplatsen gullig! Den var lika fin på andra sidan vägen.
   Eftersom vi inte har bil (kan ju hyra förstås…) blir det extra bra att kunna ta sig kommunalt.Men det finns stora parkeringsplatser så att komma med egen bil går väldigt bra.
   Nu är vi hemma igen och med fina minnen med oss.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *