Skyltar Torrevieja

Sett i veckan med Skyltsöndag – En sammanfattning

Söndag! Och dags igen för en både trevlig och rolig ”Skyltsöndag”som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Så håll till godo med en sammanfattning av det jag sett i veckan.

Sett i veckan. Stormen Gloria drog in över Spanien och lämnade även sina spår i TorreviejaSett  i veckan! Stormen Gloria drog in över Torrevieja och lämnade sina spår.

Sett i veckan – Skyltar

Först och främst så drog Stormen Gloria  in över Spanien förra söndagen och har verkligen ställt till det runt om i landet på olika sätt. I vissa delar av Spanien var det synnerligen kraftiga regnbyar som drog in och med åska och rejäla stormbyar i släptåg. Medelhavet var i uppror och på sina ställen runt kusterna har flervåningshus också blivit helt översköljda. Våghöjder på upp till 13 meter har rapporterats. Och i andra delar av landet, främst i bergsområdena, har det som ett resultat av ovädret snöat en hel del. När jag sett de spanska nyheterna och rapporterna på tv så hade Torrevieja klarat sig förhållandevis bra.

I tisdags, när det värsta ovädret dragit vidare, gick vi ut och visst hade ändå stor skada skett. Men jämförelsevis med andra delar av Spanien var det ändå förhållandevis lindrigt. Och redan på onsdagen var solen tillbaka och de flinka jobbarna hade rensat undan mycket av oredan som det upprörda Medelhavet orsakat.  Så efter att ha väntat ett par dagar på mer promenadvänligt väder kändes det fint att “ordningen här” var återställd igen. Så mellan 8 och 10 km har vi avverkat per dag. Och med trevliga pitstop under vägs.

Sett i veckan. Intressant prissättning på bostäder. Sett i veckan. Har inte noterat denna annons tidigare. Gott om lägenheter och hus till försäljning. Ofta är objekten till försäljning av fler mäklare så konkurrensen är hård. Nya grepp kan vara behövliga. Här noterade vi priserna. 

Fler siffror. Här ett bilnummer man minns.

Efter regn kommer ofta sol och så blev det. Uteserveringarna öppnade efter hand i veckan och många var välbesökta

 

Mer från veckan

Och vill man ha en egen bänk att sitta på i stället så finns den möjligheten också. Havet har lugnat sig och risken att bli översköljd är borta.

Första parkett med ryggstöd.

Och utan. Här en mamma med ett litet barn som somnade av vågorna stilla brus.

I Torrevieja är detta med hundägare som inte plockar upp efter sina telningar en stor olägenhet. Så kommunen bestämde sig för något måste ske.  Visserligen är det böter för hundägarna om de blir påkomna att inte plocka upp, men polisen har annat att göra än att se till att hundägarna ska sköta sig. Kommunen har nu inlett en kampanj där man på den lokala turistbyrån eller kommunkontoret kan hämta “bajspåsar” gratis. Även små flaskor finns för utdelning. Flaskor som skall fyllas med hälften ättika och hälften vatten och vätskan ska sedan sprutas där hunden kissat. Vätskan “ska” vara bra för att andra hundar inte ska lockas att märka ut sitt revir på husfasaderna. Och förhoppningsvis ska blandningen även ta bort dålig lukt.

Fler av dessa skyltar "låt inte din hund kissa här" har jag sett i Torrevieja i veckan. veckanFler av dessa skyltar har jag sett i veckan .”Låt inte din hund kissa här”.  Också ett led i kampanjen.

På denna restaurang får inte hundar tas med in. (Ofta är det annars tillåtet om de är av modell mindre. ) Sedan får man inte gå in utan skjorta . Borde vara självklart. Och rökning är förbjuden i hela lokalen. Tydligt vad som gäller.

Tydliga skyltar om vad som gäller på den här restaurangen. Vi gick in.

Dags för sen lunch!  För min del musslor. Maken slog runt på en köttgryta.

“Rincon del Dulce” – “Söta hörnet”. Om restaurangen är söt vet jag inte. Men trevlig och med väldigt god mat.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!  Och välkommen att vara med.

 

44 svar på ”Sett i veckan med Skyltsöndag – En sammanfattning”

 1. Söta hörnet låter som ett trevligt ställe att besöka, mums…..hoppas det är det också 🙂
  Ja, det där med hundar och bajshögar är ju lite knepigt, men här i staden där jag bor har kommunen ombesörjt så att vissa lyktstolpar har en slags hållare sittande med bajspåsar . Det är bara att riva av dem. Superbra. Bajspåsarna sponsras av Sveland djurförsäkring och några till företag. Kommunen fyller på med jämna mellanrum. Det är sällan det saknas bajspåsar. Så här är det ganska rent men visst finns det slöingar som inte tar upp efter sina hundar.
  Låter bra att det sköna livet med uppehållsväder har återvänt och serveringarna satt ny fart. Härligt !
  Önskar dig en fin söndag och en ny bra vecka som är i antågande !
  Kram från Marie

  1. Vi hade inte tidigare besökt “Söta hörnet” men de serverade bra mat. Här har det ett tag varit illa med hundägare som inte plockar upp. Man får verkligen se upp och ner på trottoarerna. Gillar att kommunen nu tagit tag i detta. Bra försök. God idé av din kommun och fint att Svealands djurförsäkringar sponsrar.
   Sol idag så långpromenad väntar och sedan lunch vid havet med vänner. Just nu +17 i skuggan på vår terrass. Behagligt.
   Önskar dig också en fin söndag och en bra start på veckan.
   Kram

 2. Braig skyltning igen! Bra att dom börjar försöka ta tag i det där hundbajs- och kiss problemet. Inte trevligt alls med all avföring som finns på gatorna. Fast jag undrar jag ifall det hjälper med gratispåsar. Tyvärr är det nog slöhet och ignorans som är det största problemet.

  Ha en finfin dag!

  1. Tackar! Visst är det ett gott initiativ, men jag tvivlar också på resultatet. Men jag har sett några hundägare med sparyflaskor och det är bra i sig. Mer behövs nog. Och slöheten är stor bland många hundägare.
   Vi har haft en väldigt trevlig dag och med skön sol.
   Hoppas ni också haft det bra.

 3. Hyfsade priser där tyckte jag här…jo…som alla läsare på min blogg kanske fått till sig nån gång så suktar vi efter att fly fosterlandet för något annat…vi får väl se om det någonsin blir av.
  Rökförbudet i restauranger tycker jag är bra även om jag rökt i 40 år ungefär…vill alltid ta hänsyn till andra fast ibland kan förbudet ute i det fria bli lite överkurs.
  Nere på busshållplatsen här finns ingen askkopp längre…drivor av fimpar på marken istället.
  Jag står alltid en bit ifrån och slänger sedan filtret i papperskorgen men de flesta andra skiter i det.
  En askkopp tack!!!

  Ha det bäst nu.

  1. Vi pendlar och trivs vi med det. Vårt hem är i Stockholm och det känns bra.
   Hemma tycker jag också att det är för mycket med all hets på rökare. Jag röker inte men någon hejd på förbuden får det vara. Och utanför restaurangerna borde det vara tillåtet- Känner igen det du skriver från Stockholm. Bort med askkopparna och fimparna hamnar på marken. Inte alls bra- Fler askkoppar är önskvärt.
   Önskar dig en bra start på veckan. Ha det fint!

 4. Det viktigaste var att maten var god och jag förstår att ni blev nöjda.
  Det borde vara en självklarhet att plocka upp men under våra dagliga promenader får vi bevis på att så inte är fallet. Tråkigt när man själv sköter det bra och sedan trampar i andra hundars visitkort. Ett tag bjöd kommunen på bajspåsar och man kunde hämta dem på biblioteket. Med tanke på att jag är där ofta hade vi ett rejält förråd men alla läser ju inte…

  Kram och god söndag!

  Kran

  1. Vi hade inte ätit här tidigare och jag med mins musslor var nöjd och maken med sin rätt. Kul att testa lite “nytt” i restaurangväg.
   Detta med att hundägare inte plockar upp är här så irriterande. Och att man låter hunden sätta sig på trottoaren. Jag välkomnar nu stans goda initiativ med gratis bajspåsar och de små plastflaskorna för att kunna spraya så dålig lukt inte heller ska uppstå när hundarna lyfter på benet vid alla husknutar. Hoppas detta ska hjälpa. Men lite tveksam är jag. Dock ska jag tänka positivt.
   Timmen är sen men jag hoppas du haft en bra söndag. Önskar dig en bra start på veckan.
   Kram

 5. Som vanligt gillar jag din skyltmix skarpt:-)
  Så himla prisvärt det är att köpa lägenhet i Torrevieja! för dom priserna får man inte ens en etta i Täby. Efter finanskraschen 2008 fanns de ju ännu fler lägenheter/hus till salu på Costa Blanca,
  Registreringsskylten skrattade jag gott åt, bra fångat där:-)
  Hundar eller rättare sagt deras ägare är alltså fortfarande ett stort problem även i Torrevieja. I Benidorm fanns det kostnadsfria hundpåsar i behållare som var fästa vid stolpar. Problemet var bara att behållarna alltid var tomma… Idén med ättika var nåt nytt. Bra att kommunen försöker bli av med hundbajs, kiss och revirtänkande. Men det första jag tänkte på är hur man gör med vilda katter som det ju finns massor av på Costa Blanca.
  Skrattade även gott åt förbudsskylten att man inte får gå in på restaurangen utan skjorta. Skylten borde stå på engelska också, då det ofta är just överviktiga, knallröda/sönderbrända engelsmän som struntar i att sätta på sig en t-shirt.
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Tack!Priserna här är “ganska bra” och det är många lägenheter till salu. Men många lägenheter säljs av flera mäklare så verka än fler.
   Reg. skylten med 0000 hade jag inte sett tidigare så den fick per automatik en plats här idag.
   Jag tycker det är bra att Torrevieja försöker ta tag i hundägarproblemet och håller tummarna. Det är höga böter för att inte plocka upp efter sina hundar men polisen har ju annat att syssla med än just detta.
   Här i stan har man ett projekt med att kastrera vildkatter och det har fallit väl ut. Fler och fler kastreras nu år för år. Bra tycker jag.
   Vad gäller att klä sig med skjorta så är det i varje fall inga spanjorer som skulle komma på tanken att inte ha skjorta eller t-shirt på sig. Men däremot både britter och andra turister. Respektlöst.

 6. Tänk vilka skador Moder jord kan åsamka. Skönt Torrevieja klarade sig lindrigt undan. Älskar bilden av modern på bänken!
  Angående om hundar spm kissar och dylikt på icke passande platser är ett problem. En ganska så bra lösning av turistbyrån att dela ut påsar/ flaskor.
  Hoppas att problemet minskar =))
  Trevlig kväll
  Kram

  1. Jag tycker att Torrevieja klarade sig bra undan “Gloria” när jag sett på tv hur stora skador det blivit både norrut och söderut. Både Mallorca och Ibiza var hårt drabbade. Jag tycker också bilden med mamman på bänken är så fin. Och barnet somnade stilla här i hennes famn till vågorna stilla brus.
   Visst var det ett bra initiativ av Turistbyrån och kommunhuset att satsa på en “drive” för att få hundägare att skärpa sig. Om det hjälper återstår att se. Upptäcks en hundägare som inte plockar upp efter sin hund är det höga böter men vem ska se efter detta. Tycker sunt förnuft och skärpning till hundägarna borde gälla. Men icke! Här i stan får man verkligen se ner på trottoarerna på många ställen eftersom hundägare låter sina telningar sätta sig varsom.Trist!
   Hoppas du haft en fin söndag.
   Kram

  1. Musslorna var riktigt goda och för oss var detta en “ny” restaurang.
   Vad gäller stormen Gloria så har den ställt till mycket elände runt om Spanien. Men den verkar nu ha klingat av. Bra så.
   Önskar dig också en bra vecka.

  1. Vissa saker tycker man är självklart men många som är “gäster” här i landet har inte riktigt förstått detta med hyfs och beteende. Tyvärr. En spanjor skulle inte komma på tanken att komma utan skjorta eller t-shirt på sig.

 7. Skönt att vädret lugnat ner sig! Oj så imponerad jag blir av era långa promenader under dagarna, skön motion! Å såklart mysigt med lite pitstops på vägen.
  Så det säljs fortfarande mycket lägenheter i Torrevieja, måste åka dit och se hur det ser ut, eller ja, får ju tack vare dej, Ama och Ami se massor av stan!
  Ha det fortsatt gott!

  1. ätteskönt att stormen Gloria och allt som kom i släptåg nu försvunnit. Och här klarade vi oss ganska lindrigt ändå. Många andra delar av Spanien drabbades mycket hårdare. Det blir en del metrar varje dag om det nu inte är oväder och det är trevligt att förena nytta med nöje – “pitstop” och lumch vid havet.
   En hel del finns här till salu med det ser mer ut än det är eftersom flera mäklare kan sälja samma objekt. Men tror nu du har en bra hum om hur det ser ut i Torrevieja med omnejd via våra bloggar.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   Kram

 8. Aktuell skyltskörd.
  Bra att spanska kommuner tagit tag i hundproblemet med bajsar överallt. På mitt bostadsområde är det förbud mot rastning av hundar, men det struntar folk i. Och hunden fattar ju inte det.
  Idag har jag ätit en dagens hämtsallad Caesar till halva priset, perfekt att “rädda maten” på. Berättar mer i morgon.
  Söndagskvällskram!

  1. Jadå, här var det aktuella skyltar från det jag sett i veckan. Hur det är med hundar och ägare som inte plockar upp i andra kommuner vet jag inte men jag är jätteglad att man här i Torrevieja gör ett krafttag. Det är i princip höga böter för att inte plocka upp hunsbajs men polisen har ju annat att göra än att kolla just detta så många bryr sig inte. Visst är det irriterande att hundägare, som hos dig och många andra platser, inte kan inordna sig efter skyltarna.
   Vi har i eftermiddag ätit lunch med vänner så härligt att sitta ute vid havet och njuta av både mat, Medelhavets vågor och i alla fall +18 grader. Och lunchen fortsatte vidare en bra bit in på kvällen. En riktigt lyckad söndag.
   Perfekt att rädda maten med en Caesarsallad.
   Stor kram

  1. Nej, hela stormen Gloria har verkligen påverkat stora delar av Spanien. Men vi klarade oss här ändå ganska hyfsat.Bra så!

 9. Jag såg faktiskt i veckan en liten tjej spraya efter att hon varit ute och rasta hunden. Jättebra, det är ju många som får sina fasader förstörda.

  0000 har jag också sett, tänk att man tycker det är roligare. Men det är det ju!

  1. Jag blir så irriterad på hundägare som inte plockar upp efter sina telningar. Och dessutom kan man ju träna en hund att i alla fall inte sätta sig på trottoarerna. Har också här i slutet av veckan sett de som haft sprayflaskor med sig. Bra initiativ av kommunen i Torrevieja att tilllhandahålla både dem och plastpåsar. Här i Torrevieja är det höga böter om man som hundägare blir påkommen att inte plocka upp efter sin hund. Men polisen har ju liksom annat att syssla med än just det.
   Hoppas att fler även i ert område sprayar för det hjälper har jag förstått. Kanske är hundägarna där också bättre på att plocka upp efter sina hundar.
   För mig var det första gången jag såg 0000 på en reg. skylt men hade jag haft bil skulle jag gärna haft 007.

   1. Det är väldigt olika hur de plockar upp, det är ofta man ser högar, allra helst trampade. Det är höga böter här med men vad spelar det för roll när ingen ser till att de efterlevs. Vid Svenska skolan var det ju en sträcka som jag döpte till Bajsgången för där rastade hela Los Boliches sina hundar, tror jag. Nu är det ju några år sedan jag var där så kanske har det blivit bättre. Men tror vi på den? Egentligen?

    1. Här i stan har det blivit bättre med hundägarnas upplockning det senaste året men väldigt mycket är kvar. Höga böter är det men det finns ingen som bötlägger.Antar att polisresurserna tas till annat. Men en “drive” under en tid skulle nog göra än mer skillnad.

 10. Ett riktigt nolligt registernummer som man lätt kommer ihåg.
  Det är verkligen bra att man tar tag i hundbajs-problemet. Såg att de var duktiga på det också i Santa Pola då vi var där. Så nödvändigt “ont” för allas trivsels skull.
  Tack Ditte för många skyltar av varierande slag.
  Ha det!

  1. Ja, detta registreringsnummer kommer man lätt ihåg. Har aldrig sett liknande tidigt. För egen del skulle jag gärna ha 007 om jag hade bil.
   Visst är det ett bra initiativ av kommunen att ta tag i problemet med hundägare som inte har vett att plocka upp efter sina telningar. Mne jag är tveksam till resultatet, dock hoppfull. Egentligen är de höga böter om man inte gör det men ingen polis kan ju stega runt och spana.Förstår att ni sett detta med hundägare som inte kan sköta sig även i Santa Pola.
   Önskar er det bästa och fortsatt fina dagar.

 11. Skönt att Torreveija klarade sig lindrigt undan stormen. Inget vidare när vädrets makter härjar..
  Hoppas att ni får ett lugnt och fint väder framöver.

  Må gott och ha en fin vecka!
  Kram

  1. Jag såg ju på spansk tv hur det såg ut runt om och det var verkligen stora skador.Så jämförelsevis klarade sig Torreviejatrakten bra.Vädret lugnade sig här redan i tisdags och nu tror jag stormen “Gloria” helt lämnat Spanien.
   Önskar dig också en fin vecka. Och kanske är våren på våg.Lite tidigt kanske men ljuset är välkommet.
   Kram

 12. Ojdå, tänkte först att vi har haft bättre väder här, men bilden på uteserveringen visar att ordningen är återställd. Priserna är ju tyvärri Euro så jag får nog skippa att flytta dit.

  1. Stormen Gloria drog vidare både norr och söderut och jag har på spansk tv sett hur stora skadorne blivit runt om.
   Ja, priserna är i euro men jag skrattade gått åt att de inte “avrundats”. Lockpriser kan man nog säga.

  1. Tack och tack! Och en del variation har det varit under veckan. INte minst vädermässigt.
   Önskar dig en fin måndag i en trevlig vecka.
   Kram

 13. stormar o oväder är inte skoj, men det gick ju bra ändå. Du som reser ofta Ditte hur gör man då man kan checka in på nätet? o fast track när gör man det? kanske dumma frågor …stor kram

  1. Nej,stormar och oväder eller ens vanligt väder kan man inte påverka. Men Torrevieja klarade sig lindrigt. Har sett att andra delar drabbats hårt. Ja, även Turkiet nu med jordskalv.

   Vad gäller incheckning på nätet så är jag tveksam om man kan göra det med charter. I vanliga fall går man in på flygbolagets hemsida och gör det. Och har man bagage med måste ju bagagetaggar tryckas ut i en automat på flygplatsen. Man följer bara anvisningarna på skärmen och lämnar sedan väskorna i “bagagedrop”. Men ofta vid charter finns det incheckningsdiskar där man checkar in och även lämnar bagaget. “Fast track” ser du när du kommer till säkerhetskontrollen och och visar då upp ditt boardingkort. Och åker ni “privligerat” bör ni också hamna gå ombord på planet först. Och du, inga frågor är dumma.
   Kram och lycka till.

 14. Vi har aldrig ätit där på rincon del dulce utan bara tagit något att dricka med tillhörande tapas. Men det har varit bra!
  Stor kram och tack för igår!

  1. Nu passerade vi och testade. Fastnade för skyltarna också.
   Stort tack för igår! Så jättetrevligt!
   Stor kram

 15. Det var en udda registreringsskylt men som sagt, lätt att komma ihåg.

  Oj, oväder men skönt att det gick över. Här snöar det och ska visst snöa mer under veckan så för oss dröjer det ett bra tag tills det är badsäsong. 🙂

  1. Visst var registreringsskylten lätt att minnas. Den och 007…
   Ovädret passerade och vi klarade oss ändå ganska lindrigt undan. Värre blev det på Malllorca, Ibiza, söder och norrut längs kusterna.
   Vinter är det ju hemma och visst förknippar man det med snö och minusgrader. Men Stockholm har haft en grön vinter hitintills och naturen tror ju att det är vår.
   Badsäsongen tycker jag här känns fjärran men det lär vara 17-18 grader i havet. Mne jag badar helst inte om det är under 25.
   Önskar dig en bra vecka.

  1. Stormen Gloria ställde till med mycket här i Spanien men här klarade vi oss lindrigt undan. Men 13 personer avled i hennes kölvatten. Illa! Jämförelsevis har vi ju fint januariväder och som det brukar vara här i januari. Är mer bekymrad för den gröna vintern i Stockholm. Ja, inte snön i sig men det blir trassel när växer och djur tror att det är vår i januari. Visst var det ett lätt nummer att komma ihåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *