Spanien Torrevieja

Efter regnet och stormen Gloria kom solen tillbaka här i Torrevieja

“Efter regn kommer sol” är ett uttryck som kan passa lite nu och då. Ett uttryck som man kan tolka bokstavligt, alltså ordagrant.  Eller man kan göra en bildlig tolkning, mer en liknelse som att “efter en period av av besvär och motgångar kommer det ofta bättre /ljusare tider.” I alla fall hoppas man ju det. Och så blev det här i Torrevieja. Efter regnet och ovädret kom solen tillbaka.

Visst kom solen tillbaka i Torrevieja efter regnetOch visst kom solen tillbaka efter regnet. 

Efter regnet

och ovädret som varade från söndag eftermiddag till tisdag lunch kom  solen tillbaka. Och den var välkommen. Ovädret, stormen Gloria, drog norrut längs kusten och både öarna Mallorca och Ibiza blev rejält åtgångna plus stora delar av kusten. Man räknar med att stormen Gloria fört med sig 500 mm regn på fyra dagar, havet har varit i uppror med 13 meter höga vågor och vissa vindbyar har haft en styrka på 90m/sek. Mer finns att läsa här i Aftonbladet. Gloria tog också en tur söderut längs kusten och även Malaga  och andra städer där har drabbats hårt.  I bergstrakterna runt om hennes spår har även en del snö och hagel kommit.

Vi gick igår en promenad här i Torrevieja och det märktes att havet dragit sig tillbaka en bit. Lite mer av stränderna var nu synliga och havet hade dragit sig tillbaka en bit. Stränderna var också delvis rensade från allt som havet fört med sig upp . Och en eloge till de som arbetar med att ställa till rätta de skador ovädret fört med sig-  De stenar som havets vågor kastat upp var också borta och uteserveringarna kunde öppna igen. Alltså stor skillnad mot när vi gick här i tisdags.

Förödelsen var kraftig efter regnet. Men här har havet dragit sig tillbaka och stränderna delvis rensats upp. Förödelsen var kraftig efter regnet men här har jobbarna rensat rejält.  Längs kusten här runt Torrevieja kom vågorna upp till ca 8 meters höjd. Och längre norrut, mot franska gränsen och på Mallorca  och Ibiza var de uppe i 13 meter.

Nu ser barnstrande "Mini Cura" nästa ut som vanligt igen efter regnet och stormenNu ser barnstranden “Mini Cura” nästan ut som vanligt efter regnet och stormen. 

Havet har lugnat sig men en del “gammal sjö” ligger kvar.

Fiskarhustrun sitter kvar. Och här har hon suttit länge på sin bänk och väntat på sin make. Kommer? Kommer ej?

Vi gick hemåt och såg att palmerna i parken nära oss fortfarande stod kvar. Men visst lutade några betänkligt.

 

26 svar på ”Efter regnet och stormen Gloria kom solen tillbaka här i Torrevieja”

 1. Vilket oväder som har drabbat Spanien, ja inte hela, men jag har sett på nyheterna att det har varit rejält med blåst och elände.
  Fint att det jobbas så mycket för att få allt i ordning igen. Så att det går att vandra på strandpromenaderna och titta in på caféerna.
  Fiskarhustrun måste ju ha blivit översköljd många gånger om av vattenmassorna.
  Så fint blomsterträd på den översta bilden.
  Ha det så bra du kan och varm kram till dig.

  1. Stormen har lämnat oss här men grenat sig både norr och söderut. Har sett bilder idag på tv där det varit stor förödelse- Flera människor har också omkommit. Även gränsen mot Portugal är hårt drabbad i sydväst-
   Ja, fiskarhustrun har blivit översköljd många gånger men hon väntar troget.
   Önskar dig också det bästa.
   Varm kram

 2. Skönt att solen är tillbaks och att det börjar torka upp. Visst är dom duktiga på att laga till efter regnovädren, den här gången kan det nog ta lite längre tid med tanke på styrkan i vindar, regn och vågor.

  Ha en skön dag i solen!

  1. Tack! Vi har haft en ganska behaglig fredag.Men Gloria har ställt till det rejält även söderut med gigantiska vågor i trakterna kring Nerja och Malaga. Och även mot Portugal.
   Här har vi nog klarat oss ganska lindrigt.
   Hoppas ni också har det fint. Men svårt att tänka mig annat.

 3. Härligt att finvädret är tillbaka. Helt otroligt att de hunnit städa upp så fint på paseon.
  Önskar dig och Bosse en trevlig helg.
  Många kramar/A-K

  1. Här är det nu riktigt bra igen och ovädret med stormen Gloria har dragit både norr och söderut längs kusten. Många områden är riktigt hårt drabbade. Hörde idag på nyheterna på spansk tv att 13 stycken avlidit. I inlandet vid Alicante har det kommit snö-
   Önskar er också en fin helg.
   Kramar från oss.

  1. Hos oss är det nu riktigt bra nu med både norr och söderut har stormen Gloria orsakat omfattande skador. Såg bilder på tv från södra Spanien och där vågorna kom upp till tre våningar i husen.
   Fint att snön gjorde det mer lättcyklat hos dig-
   Önskar dig också en fin helg.

 4. Vädrets makter kan vara grymma!! Tänk vilka vågor….men vilka duktiga människor som städat upp efter stormen, beundransvärt må jag säga. Så måste jag berömma dig som fotograf, jag gillar verkligen dina bilder! Ha det fint, Ditte!

  1. Tack! Vad roligt att du tycker om mins bilder. Visst kan vädrets makter ställa till det. Och vi här i Torrevieja på Costa Blanca drabbades tämligen lindrigt. Och de som jobbat med att få allt i ordning har gjort ett fantastiskt jobb, Stormen Gloria har dragit både norr och söderut och orsakat stora skador.Även gränsen till Portugal har också drabbats. Såg bilder idag på spansk tv. Läste att 13 personer hitintills avlidit, men det blir nog fler.
   Önskar dig en fin kväll.

 5. Nu har ju Torrevieja en viss erfarenhet av att rensa och återställa stränderna, men den här gången var det ju aningen mera allvarligt. Som sagt, det kan inte vara billigt heller med transporter och arbetskraft. Men nu fick ju den nya sanden bekänna färg nästan omedelbart. Å det var ju inte helt lyckat med just det materialet. Kanske finns det andra alternativ, men naturens krafter är det inte lätt att stå emot.
  En som klarar det mesta och lite därtill är fiskarhustrun. Hon håller verkligen ställningen och står emot vind och vatten.

  1. Här borde man ta in experthjälp från Norge som är vana vid Atlantens oroligheter. En del pirrar och avspärrningar längre ut skulle hjälpa till. Men har nu sett på spansk tv att det är än värre söderut mot Nerja och Malaga. Och illa var det norrut också. Betydligt värre än hos oss. Här har de verkligen jobbat dygnet runt med att få det hela återställt- Och den nya sanden häll sig dock lite bättre än den gamla. Bra så-
   Och den tappra fiskarhustrun som suttit här på sin bänk så länge. Tålmodig. Och hoppet har hon kvar.

 6. Oväder kan ju uppstå lite varstans i världen så man är aldrig säker.
  Januari kanske är en osäker månad.
  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Vi har ändå klarat oss bra men nu har stormen Gloriia härjat runt i andra delar av Spanien. Hitintills med 13 döda. Och i världen i stort är det ju många betydligt värre naturkatastrofer.
   Och vädret rår en ju aldrig på var man än är.
   Stor kram!

 7. Så skönt att få se sol och blå himmel igen. Imponerande att spanjorerna rensar upp så smidigt.
  Å vad hon har härjat Gloria, så tragiskt med dödsfall.
  Hoppas nu att vår/försommaren håller i sig med sol och kanske lite värme!
  Kram!

  1. Solen är på väg tillbaka men det var mycket som “Gloria” ställde med sig runt om i Spanien, både norrut och söderut. Här har de som jobbat fått det mesta att återgå till det mer “vanliga” och de strandnära barerna har kunnat öppna igen.
   Nu har det varit runt +15-16 under dagen i skuggan men solen värmer skönt så man kan sitta utomhus på caféerna.
   Kram och trevlig lördag.

 8. Ja, det var ett rejält oväder som drog fram … skönt att allt återgått till det vanliga nu. Härliga bilder!
  Ha en fin helg!
  Kram

  1. Ja, stormen Gloria har ställt till det rejält och både norr och söderut i Spanien och jag läste att 13 stycken avlidit. Här känns det nu nästan som vanligt men det är mycket kvar att laga runt stränderna. Och de som jobbar med detta gör det väldigt bra.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 9. Vädrets makter rår man ju inte på så mycket..man kan förbereda och skydda sig men mer än så kan man väl inte göra.
  Snabbt jobbat där..kollade ju bilderna från inlägget innan där…återigen….bra jobbat av spanjorerna.
  Här i fosterlandet har åtminstone snöröjningen fungerat denna vintern i göteborg…fast det beror väl mest på att snön inte kommit hit ännu…men jag ger mig sjutton på att kommunen kommer att ta åt sig äran 😉

  Ha det jättefint.

  1. Så är det! Vi klarade oss här i trakten förhållandevis bra men både söder och norrut i Spanien har det varit betydligt värre. Hörde igår på tv att 13 personer avlidit i Spanien. Här har de som jobbat med att återställa eländet jobbat snabbt och barerna har kunnat öppna igen.
   Även i Stockholm fungerade snöröjningen i vinter. Den behövdes inte. Men jag finns förra året då trottoarerna var snöiga och isiga men se cykelbanorna var torra och plogade,
   Och säkert tar kommunen både hos dig och i Stockholm åt sig äran…
   Önskar dig en fin helg.

 10. Härligt att solen är tillbaka, ser härligt ut men gud ja vädret kan ställa till med det …läste om jordskalvet i Turkiet usch hemskt hoppas du får en mysig lördag fina Ditte kram <3

  1. Solen är till viss del tillbaka. Idag har den nog lite “kompledigt”. Stormen “Gloria” har ställt till mycket här i Spanien och en bit in i fRankrike men 13 personer hitintills som döda. Såg bilder på jordskalvet i Turkiet. Hemskt det också-
   Önskar dig också en fin lördag.
   kram

 11. Visserligen har solen fortfarande lite svårt att göra sig gällande, men stormen har i alla fall försvunnit. Helt OK tycker jag och ännu bättre väder är nog också på gång.

  1. Tror solen har en del komptid att ta ut. Men den kommer nog tillbaka. Och skönt att “Gloria” dragit vidare.
   Trevlig lördag!

  1. Skönt att stormen Gloria lämnade oss här i Torrevieja och vi klarade oss ganska bra. Har sett på andra delar av Spanien, både norr och södeut, hur äm mycket mer förstörts. Hörde också att hitintills 13 personer omkommit i ovädret.
   Fiskarhustrun har suttit här i många år och troget väntat så npg är hon tålmodig alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *