Spanien Torrevieja

En fin söndag i Torrevieja! Och med “all inclusive”

En fin söndag hade vi igår i Torrevieja. Verkligen! Både vad gäller väder och innehåll. Av den gångna veckans oväder märkte vi  nästan ingenting när vi kom ner till havet och stranden vid Playa de Los Locos, en av flera  stränder inne i stan. Visserligen hade stormen Gloria tagit med sig mycket av den vita sanden som nyligen fyllts på ut i havet. Och den mer “vanliga” ljusbruna sanden hade återkommit. Kanske kommer också mer av den vita sanden att återkomma. Återstår att se.

Stranden Los Locos i Torrevieja. Och en fin söndag var et. Verkligen en fin söndag. På alla sätt. Och de som jobbat med att rensa efter stormen har fyllt på ny sand på stranden Los Locos. 

En fin söndag

fick vi och det kändes på nytt som om det sköna försommarvädret vi haft innan stormen Gloria nu återkommit. Och att dessa vackra dagar, ja även mulna, promenera längs havet ger mig en speciell känsla av frihet. De som följt mig ett tag vet att jag dras till havet som en magnet. Men även till vatten/vattendrag i största allmänhet.Vi hade bestämt att äta en sen lunch tillsammans med vänner på en restaurang vid havet. Här hade vi också turen att få ett bord med fin havsutsikt. Perfekt

Absolut njutbart! En fin söndag i Torrevieja. Stranden Los Locos. Absolut njutbart! Och visst är det en fin söndag! (Bergen som skymtar i fjärran hör till La Manga, en halvö,ca 5 mil bort fågelvägen.)

Målet för dagens lunch, restaurang El Sabor .

“El Sabor” har ett varierat kök och är man förtjust i indisk mat är detta ett väldigt bra val. Men här finns mycket av det mesta. Och för vår del var det nog de goda “papadam” bröden som var det mest indiska denna gång. Hårda, tunna bröd som serverades med goda röror att lägga på.

Pappadambröden, eller pappudambröd som man också kallar dem, hade en strykande åtgång.

 

En fin söndag blev än bättre tilsammans med goda vänner , god mat och dryck. Och havsutsikt som restaurang El Sabor har på terrassenEn fin söndag blev än bättre tillsammans med goda vänner, god mat och dryck. Och havsutsikt. Lite “all inclusive”. Lunchgänget samlat: Patrik, Ami  Ingrid. Leffe, maken Bosse och jag.

Och det fina vädret höll  fortfarande i sig när vi ett par timmar senare lämnade restaurangen. Nu var det dags för “efterfest” hemma hos Ami och Patrik.

Är så fascinerad av de de olika blå nyanser som Medelhavet visar upp och trots att det “blå” är en synvilla.

En jättetrevlig “eftersittning”  blev det hemma hos Ami och Patrik.  en fin söndag hann

En fin söndag övergick i en fin kväll innan vi skildes åt. Vy över takåsarna i Torrevieja ner mot havet. Och en fin söndag övergick i en fin kväll innan vi skildes åt.(Vy ner mot havet från Ami och Patriks terrass.) 

 

40 svar på ”En fin söndag i Torrevieja! Och med “all inclusive””

 1. En fin söndag verkar ni ha haft.
  Tjusig solnedgång.
  Havet gillar jag också, som du säger inger en frihetskänsla.
  Indisk mat är gott, speciellt chicken tikka.
  Fast ni höll er ju bara till indiskt”bröd” denna gången!

  1. Vi hade en jättefin söndag på alla sätt. Vad gäller restaurangen har vi varit här förr och då testat deras indiska mat. Och den är också väldigt god. Men de har en hel del att välja på. Ägarna är indier så smaken på dne indiska maten är väldigt bra. Ja, på allt som serveras. Och utsikten ingår.
   Önskar dig en bra vecka.

 2. Dina bilder får mig att längta ännu mer efter sol och värme. Jag gillar indisk mat. Vi äter alltid det när jag besöker min dotter i Luxemburg för där finns en utmärkt indisk restaurang. Bröden är verkligen goda. Ha en fortsatt fin vecka.

  1. Nu hoppas vi på att det blir mer sol när stormen Gloria dragit vidare. Vi njöt av den vackra dagen och god mat i kombination med fina vänner och havsutsikt. Och visst är indisk mat gott. Just igår blev det inte det vi åt, annat än bröden, men restaurangen har riktigt bra indisk mat. Vad roligt att du också gillar den och har hittat en bra indisk restaurang i Luxemburg.
   Önskar dig också en fin vecka.

 3. Den söndagen kunde ni verkligen inte klaga på. En bra dag i goda vänners lag helt enkelt! Så gott att befinna sig i sol och värme för här regnar det självklart som vanligt.

  Kram och ha en fin måndag!

  1. Nej, absolut inte! En jättefin söndag på alla sätt. Och med ett strålande väder som extra krydda.
   Sitter nu på terrassen och det är fortfarande +17 och sol. Behagligt.
   Inte ett moln på himlen är det heller. Skickar genast lite sol.
   Kram och trevlig kväll

 4. Vilken härlig söndag! Precis som du älskar jag havet med alla dofter, de varierande färgerna i det, det stilla eller det vredgade….
  Min son älskar indiskt mat, så jag gav honom två kokböcker med det…nu har han flyttat och böckerna finns hos mig, tror jag måste leta receptet på brödet där!
  Ha en toppenmåndag med fortsatt fint väder, här är det minus 7 grader och snöfall!!!

  1. Vi hade en så fin söndag på alla sätt. Jag har här på restaurangen testat indisk mat några gånger och den är riktigt bra. Ägarfamiljen är indisk. Just igår åt vi dessa papadam/papadum men d ehar jag inte testat att baka. Däremot har jag bakat “naanbröden”. Också väldigt goda. Vad roligt att din son är så förtjust i indisk mat och under tiden böckerna är hos dig kan du ju testa lite varianter.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Och är det vinter så är det ju trevligt både med lite snö och snöfall.
   Önskar dig en trevlig vecka.

  1. Stort tack själva! Så trevligt, roligt och gott på alla sätt och vis.
   Ja, detta får vi göra om. Absolut uppiggande.
   Hälsningar till K!

 5. Indisk mat i kombination med goda vänner och vackert väder kan ju bara bli bra.
  Vi var till Manga tillsammans med mågen när vi var där i knutarna för drygt ett par år sedan.
  Ett aningen annorlunda ställe måste det vara att bo och leva på denna långsmala udde.
  Ha en fin fortsättning på veckan!

  1. Visst blev det bra! En jättefin söndag på alla sätt. La Manga har vi besökt för många år sedan när vi en sommar bodde i Cabo de Palos. Visst är det ett “annorlunda ställe”- Nu är det nästan helt “dött” på vintern. Vi tycker ju att det är fint med en plats/stad där människor bor och verkligen lever året om.Torrevieja som stad är ju inte direkt den “vackraste plats” jag besökt. Men staden lever och har sin charm. Och visst finns det fina områden/miljörer alldeles i närheten.
   Önskar dig också en fin vecka.

  1. Här har de som jobbat med att ställa allt i ordning verkligen lyckats. Och så snabbt!
   Och visst har vi det gott och på många sätt.Fint att kunna variera mellan Stockholm och Torrevieja.

 6. Åh, vilken trevlig söndag ni fick i goda vänners lag, och inte var det något fel på vädret heller.
  Så fort det har städats på stränderna, undrar om det blir mer vit sand igen ,eller?
  Ha det fortsatt gott!!!

  1. Det blev en så lyckad söndag på alla de sätt. Verkligen! Här är de väldigt snabba med att städa och ordna upp efter ovädren, ett jättejobb. Vad gäller den vita sanden så återstår det att se om den kommer tillbaka. Den låg överst och försvann först ut i havet. Men visst såg den fin ut. Om den var ändamålsenlig är en annan sak.
   Kram

 7. Vilken rolig och på alla sätt festlig söndag! Fantastiskt att se att stränderna har återställt såpass fort. Ja, kommunarbetarna har ju vanan inne, men den här gången trodde jag att det skulle ta längre tid att återställa dom.
  Sista bilden är förresten helt magisk.
  Har faktiskt aldrig ätit indiskt hårt bröd, bara de mjuka naanbröden som man får här hemma och på de flesta indier. Så dessa pappadams var en nyhet för mig.

  1. Det blev en väldigt lyckad söndag och visst gjorde både väder, mat, dryck, miljö och sällskap sitt till. En vacker kväll upplevde vi ju också. Och visst är de flinka som ordnat till stränderna och allt annat så snabbt. Ska se om det kommer mer av den vita sanden. Den låg överst och försvann ut till havs.
   Naanbrödet är gott och hemma bakar jag det ibland men det tunna “papadam” är gott det också med lite goda “röror” på. Papadambrödet är även vanligt på Sri Lanka och man kan köpa det hemma på ICA har jag sett.

 8. Hej, indisk mat och jag , tja, vi synkar inte helt ihop. Det är något med curryrätterna, inte kryddan i sig utan konsistensen, tänker mest på currygrytor nu, som inte jag är så förtjust i. Däremot är jag förtjust i ert vackra väder och trevliga sällskap. Kram

  1. Just denna dag blev det ingen indisk mat mer än brödet vi tog före maten. Restaurangen är ägd av en indisk familj men på menyn finns det mesta, vilket inte annars är så vanligt just på “nischade” ställen. Vackert väder hade vi och väldigt trevligt. Och god mat och dryck också.
   Kram

  1. Tack! Tror jag också åt dessa bröd första gången på Sri Lanka men då kändes de mer “starka”. Eller också har jag nu vant mig vid stark mat. Och skönt att vi nu återfått det fina vädret.

 9. Samma strand med få dagar mellan tillfällena. Havet ger och tar.
  En solnedgång tackar jag aldrig nej till.
  Njut du på i värmen. Om jag blickar ut ser jag en gråskala med regn som dominant inslag.
  Men det gör inget. Nu ska jag titta vidare på hyllningen till Marie Fredriksson som berör starkt. Tänk att den långa smala tjejen skulle bli så stor. Det kunde jag aldrig anat när jag stod och tittade på henne när hon skrev i punklåtar. Sedan avslutade hon giget med en ballad och jag blev hemligt kär i publiken. Hon kunde sjunga visade det sig. Första intrycket kan vara kanonfel.
  Kram från Visby

  1. Havet ger och det tar. Visst är det så. Det är ju fortfarande januari men vi hoppas nu det sköna “svenska försommarvädret” ska återkomma. Och det känns så. Behagligt. Hyllningen till Marie Fredriksson såg jag. Så bra och fint gjord. Tänk att du följt henne så länge. Fantastiska texter och en röst man kommer att minnas.
   Kram

  1. Verkligen! Både gott, jätteroligt och trevligt.
   Och att vädret blir än bättre tackar vi för.
   Stor kram

 10. Så mysigt!,-)
  Det är vackert. Älskar själv att gå på stranden, det kunde vi göra förra sommaren eftersom stränderna var fleramil långa ,-)) Så skulle man ha det jämt!
  Synvilla, så jag gissar att vattnet är grönt .
  Härligt med goda vänner. Ha det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Det blev en riktigt fin söndag på alla sätt. Och att gå längs havet är en lisa både för kropp och själ. Kan tänka mig att ni njöt av de milslånga stränderna det förra sommaren. Vi pendlar ju mellan Stockholm och Torrevieja så ofta kan vi här gå längs havet. Hemma blir det ofta längs Årstavikens stränder – Mälaren. Men fint det också. Men havet är ju något helt annat förstås.
   Kram

  1. Visst är det skönt att det vackra vädret är tillbaka igen och även hos er.
   Även här har de pysslat om stränderna men när jag sett hur ovädret ställt till det runt om i Spanien har vi nog här klarat oss ganska bra. Har inte testat ännu att gå barfota på den. Bara med skor.
   Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *