Trevligheter

Roligt firande i Uppsala med sportinriktning

Första veckan på det nya året försvann i rask takt och trevligheterna har avlöst varandra. Det nya året firade vi in in i Stockholm ombord på kryssningsfartyget Birka. Och efter 12 -slaget kastade vi  loss och gick över till Åland och Mariehamn. Nyårsdagens morgon vände vi åter mot Stockholm i strålande väder och det blev en vacker resa genom ytter, mellan och innerskärgården. Döttrarna har också hunnit med att fylla år den 2/1 och det passade vi på att fira i lördags. Det blev verkligen ett roligt firande i Uppsala och under lite småsportiga former.

Det sportsliga utövandet för vår del blev att spela shuffleboard.

Ett roligt firande

blev det. Vi var en skara på elva stycken som  samlades på sportrestaurangen/sportbaren Interpool i Uppsala- .Här började vi med att spela Shuffleboard, ett spel som  finns på många sportbarer. (Ett bra alternativ till dart och biljard.)  Vad är då shuffleboard? Det påminner om curling men man spelar det  på speciella bord. Jag har testat shuffleboard ombord på kryssningsfartyg och då har “banan” varit på fartygets däck och man använder en sorts långskaftade “rakor”att skjuta iväg puckarna/stenarna med.

Ett roligt firande är i gång. Och vi börjag med shuffleboard. Här har Johan, dotter Livs make, förklarat reglerna för oss och vi samlar oss för att starta spelet. (Liv till höger om Johan) Ett roligt firande och spel är i gång.

Shuffleboard påminner om curling och man kan spela det i lag eller parvis. Vi var 11 stycken och delade upp oss i fyra lag Varje lag har fyra röda och fyra blå stenar.  Dessa stenar “curlas” – skickas iväg från den ena kanten av bordet till den andra.  Och det gäller att komma så nära den bortre kanten som möjligt med den egna stenen. Helst ska den inte falla över kanten och bra är också om man kan blockera motståndarens sten/stenar. Lagen/deltagarna skickar stenarna varannan gång.

Poängen är utsatta på shufflebordet och kommer man närmast kanten och ligger kvar där ger det 5 poäng.

Spelet är igång. Här mitt lag till vänster med dotter Helen och vännen Sara.

Min tur. Koncentrationen är stor. Och visst är jag lite tävlingsinriktad.

Kanske gick min sten bra. Motståndarna ser fundersamma ut. Och helt oavsett är det ett roligt firande och spel Sara i mitt lag ler så det verkar som om min sten gick bra.  Motståndarlaget ser mer sammanbitet ut. Ett roligt firande är det och särskilt att göra något lagom aktivt tillsammans.

Hög stämning vid båda borden. I shuffleboard kan gammal som ung vara med. Längst till höger barnbarnen Max 9 år och William 6 år.

Till slut

hade vi spelat klart och det var dags för vår mat att bli serverad. Men hur blev spelresultatet? Man spelar om att först komma till 15 och det visade sig att laget där jag spelade vann. Med ett poäng tror jag…

I väntan på en sen lunch testar Max och William en sorts tennis. 

Alla samlade vid lunchbordet. Ett roligt firande blev det på Interpool i Uppsala och väldigt gott dessutom.Nästan alla samlade vid bordet för en sen  lunch. Ja, Johan är med men agerar här fotograf. Ett riktigt roligt firande blev det och gott dessutom.

Vårt firande är slut för denna gång så tack alla för en jättetrevlig eftermiddag. Och visst gör vi om det?

45 svar på ”Roligt firande i Uppsala med sportinriktning”

 1. Vilket trevligt firande med aktiviteter passande alla åldrar! Precis som det ska vara. Själv har jag aldrig spelat shuffleboard och visste inte ens vad det var förrän vi hälsade på sonen på hans arbetsplats. Där finns en hel del aktiviteter för personalen och bland annat ett shufflebord. Även om det var en tävling er emellan så är jag säker på att det viktigaste var att delta. Sedan är det förvisso inte helt fel att vinna 😉

  Kram och ha en fin trettondag!

  1. Det blev verkligen ett så lycka firande. Väldigt roligt och lagom ansträngande med spelet och sedan god mat och dryck. Vinsten var inte så viktigt utan mer att ha roligt tillsammans.
   Önskar dig också en fin kväll.

 2. Så skoj ni hade det, och det är ju kvalitets tid förstår jag.Tiden har gått enormt fort var precis nyår ha ha kram å fin måndag

  1. Det blev ett lyckat firande! Och roligt att kunna samlas alla och göra något tillsammans. God mat och dryck blev det också-
   Kram och trevlig kväll

 3. Jag kan mycket väl tänka mig att ägna mig åt den sporten, den verkar passa mig bra, inte för att jag är duktig och pricksäker, mer för att jag lider av brist på konditionsträning!!! Jag må ha fel 😉 Ni ser verkligen ut att ha roligt där, härligt Ditte 🙂

  1. Vi hade jätteroligt och detta är en lagom ansträngande sport. Och någon kondis behöver man inte besitta. Får du tillfälle att testa så gör det. Många sportbarer brukar ha shuffleboard. Extra roligt om man är några stycken. Detta kommer vi att göra om.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Vilket ovanligt och trevligt firande. Jag gillar spel av allehanda slag. Vi fick ett nytt spel till helgerna….Sequence…och det har spelats åtskilliga gånger. Man blir så biten av spelet och tänker inte på något annat. God fortsättning.

  1. Vi bor lite utspridda, både i Stockholm och Uppsala, så firandet brukar ibland vara i Uppsala och ibland i Stockholm. Att nu spela shuffleboard och sedan äta en sen lunch blev så lyckat. Visst är det roligt med spel av olika slag och fint att samlas kring detta. Kul med Sequence, måste se vad det är.
   Önskar dig också en god fortsättning.

 5. Vilket härligt firande för familjens alla åldrar! Underbar samling kring tävlingen och maten. Undrar om jag också skulle bli lite vinnarsugen i en sån situation? Troligen.
  Stor kram!

  1. Du hade tyckt om att vara med här.Hög stämning och många skratt och glada tillrop- Det blev ett väldigt roligt och trevligt firande av döttrarna och med god mat och dryck dessutom. Kul att ha en aktivitet där vi alla kunde vara med och “spela”.
   Stor kram

  2. Det blev verkligen ett lyckat firande på alla sätt. Du hade tyckt om att vara med här. Väldigt roligt med shuffleboard och att alla, stora som små, kunde vara med. God mat och dryck förhöjde det hela ytterligare. Och visst var det roligt att vi vann. Oväntat dessutom.
   Stor kram

 6. Vilken rolig grej! Jag har hört ordet men inte vetat hur det går till riktigt. Och som du säger, perfekt när man kan delta ung som äldre!
  Det där som killarna spelar, är inte det lufthockey? En puck slås fram och tillbaka över bordet där det blåses luft och man ska försöka slå ned den i motståndarens fack. Mannen min och sonen har spelat det ibland när vi varit ute.
  Grattis till vinsten, tror nog att du är lite nöjd med att du vann!

  1. Det blev ett så lyckat firande. Roligt och trevligt med kombination av shuffleboard och en sen lunch. När jag ser att du skriver “lufthockey” så var det nog det killarna spelade.Roligt tyckte de att det var. Kul att mannen och sonen testat detta.
   Var överraskad över att vi vann och nog var det mest tur. Men roligt ändå.

  1. Vi hade en jätterolig och trevlig eftermiddag. Och det är fint att kunna göra något tillsammans där ålder inte spelar någon roll. God mat fick vi också.
   Önskar dig också en fin fortsättning på 2020.

 7. Ser verkligen trevligt ut, kanske t.o.m jag kan spela detta spel! Har inget bollsinne, men detta är ju annorlunda!
  Ha en trevlig kväll!

  1. Vi hade jättetrevligt så jag rekommenderar ett parti. Och bollsinne behöver man inte alls ha. Men ett gott humör hjälper upp det hela. Många skratt blev det för vår del.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Jomenvisst har jag provat på shuffleboard…fast bara en gång men det var ganska kul.
  Eh, tror jag iallafall, var lite på den beryktade “kanelen” eller med andra ord “på örat”…men jag har för mig det var kul och alla andra sa ju att det var kul dagen efter så jag får tro på dem 😉

  Bra firande där…underbart att få ta del av.

  Ha det bäst nu.

  1. Kul att du testat shuffleboard! Många sportbarer har ju detta som komplement till dart, biljard och annat. Kanske testar du igen. Viss precision kan vara bra att ha i spelet. Men man kan ju ha tur även om just den inte är närvarande.
   Och ett bra firande blev det verkligen.
   Ha det bra du också.

  1. Visst gör vi det! Riktigt roligt var det och något man kan göra tillsamman både stora och små. Säkert vill några ha revansch.
   Ha det fint du också.

 9. Vilket trevligt och roligt födelsedagsfirande! Så kul att göra något tillsammans och det där spelet shuffleboard verkar ju riktigt roligt! Jag tycker också att ni hade ett härligt nyårsfirande. Bra att bo i Stockholm och ha nära till båten. Önskar att du ska få lika trevliga veckor framöver som den första! God fortsättning!

  1. Tack, Marga! Vi önskar dig också en god fortsättning.
   Firandet i Uppsala av döttrarnas födelsedag blev både roligt och trevligt. Väldigt roligt också med shuffleboard där vi alla var med. Nyårsfirandet blev också lyckat och visst är det smidigt att ha kort sträcka till båten.
   Varm kram

 10. Vilket roligt spel! Tror att jag har spelat det nån gång i min barndom med dom där pinnarna-varianten. Men aldrig bordsmodellen 🙂
  Du såg onekligen väldigt koncentrerad ut där 😀

  1. Shuffleboard är riktigt roligt och här finns det på flera olika sportbarer. Bra komplement till dart och biljard. Ett lyckat firande blev det på alla sätt och med god mat och dryck.
   Visst var jag koncentrerad!
   Trevlig kväll.

  1. Det har blivit en bra och rolig början på 2020 och hoppas året fortsätter så-
   Och en kryssning kan vara riktigt rolig.

  1. Det blev ett lyckat födelsedagsfirande och fint med det lite sportiga före maten. Här kunde både ung och gammal vara med. Så roligt att vi alla kunde ses. Ja, några i familjen saknade vi. Men de var med i tankarna. Och det här gör vi gärna om.

  1. Det var jätteroligt att spela. Och trevligt hade vi.Shuffleboard finns på många sportbarer så kanske kan du testa med några vänner.

 11. Shuffleboard – tänk att jag inte visste vad det var till igår, och idag får jag “reglarna” också. Det verkar vara ett himla roligt spel, där alla kan vara med. Å då jag vet att du är ganska så tävlingsorienterad och envis så kan jag tänka mig att du var riktigt stolt över dig själv och laget. Bara att se din min när det var din tur säger allt om tävlingsinstinkten:-) Stort GRATTIS:-)

  1. Vi hade en väldigt trevlig och rolig eftermiddag och shuffleboard kändes lagom sportigt. Kul att både “gammal” som ung (barnbarnen) kunde vara på och spela- Jag kan vara tävlingsinriktad, absolut. Men att vi vann här var nog mer tur än något annat. Måste villigt erkännas. Och tävlingsinstinkten sitter nog kvar när det gäller.Envis är jag ju också.

  1. Det blev ett väldigt lyckat firande och med både god mat, dryck och shuffleboard. Roligt att ses alla tillsammans!
   Stor kram

 12. Å, vilka härliga glada bilder, ni ser ut att ha det jättemysigt tillsammans. Kvalitetstid med nära och kära är alltid fint.
  Shuffleboard tror jag inte att jag spelat, men det ser underhållande ut.

  Må gott och god fortsättning på detta nya magiska år!
  Kram Christina

  1. Det blev en jättetrevlig och rolig eftermiddag med både spel, god mat och dryck. Och så fint att ses. Shuffleboard är roligt och man kan vara med från liten som gammal.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar på 2020.
   Kram

 13. Oj va du såg koncentrerad ut, nog har du vinnarskalle alltid! Toppen med ett spel där både yngre o äldre förmågor kan samsas. På somrarna är ju minigolf en sån lek….förutsatt att ingen blir så arg så klubborna ryker. ähum…
  Kram

  1. Jadå! Är det tävling så kommer tvinnarakterna fram. Men jag tar det på lek.Numer i alla fall. Vi hade en jättetrevlig och rolig eftermiddag tillsammans.
   Kul med blandade åldrar.
   Kram

 14. Härligt och roligt att det fortfarande är fler som bloggar!!!
  På söndag, den 12:e januari är det Ett Foto I Timmen, ta och var med vet ja!

  1. Jodå! Visst finns det en hel del som är kvar här i “Blogglandet” men det har ju helt klart minskat. “Ett Foto i Timmen” verkar roligt men på söndagar är jag med på “Skyltsöndag” som bloggvännen BP förvaltar. Men i övrigt skulle jag hänga på.

  1. Det blev en jättetrevlig och rolig eftermiddag i Uppsala. Och roligt att göra “mer” än att äta lunch när man är så många. Jadå, koncentrerad var jag. Vad gäller vinsten var det nog mest tur. Men roligt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *