Torrevieja

Riktigt varmt i Torrevieja

.Varmt, snarare hett, är det nu på många ställen både i Europa och runt om i världen. Hörde att Stockholm i går hade +29 och idag runt + 27. Men i Torrevieja där jag är så  visar termometern i skrivandets stund, +40 och klockan är snart 14.30. Alltså riktigt varmt. Obehagligt varmt i mitt tycke och andra bekymrar sig inte så mycket.

Men vädret rår en inte på. Och idag gäller skugga på terrassen och en fläkt bredvid som arbetar för högtryck. Inne finns det rejäla ac så svalka kan vi få här hemma. I morgon ska det förhoppningsvis hålla sig runt +33-34 och liknande verkar det bli under början av kommande vecka. Förhoppningsvis blir det någon grad svalare i slutet av veckan.

Inne i Torrevieja finns flera stränder och de mest centrala är välbesökta. Ja, även de andra. För egen del är jag aldrig på stränderna här eftersom jag inte ska vara i solen. Trångt är det förvisso men det är också på stranden man umgås med vänner.

Riktigt varmt

är det alltså och så brukar det vara här i augusti. Men däremot  brukar inte vi  vara här i denna månad.Några få gånger har vi varit här en vecka in i juli, bl.a. förra året och då tyckte jag att +29 var väl varmt-

Inser och har gjort det för länge sen egentligen, att svenska sommaren passar mig bättre. Att sedan ta en tur utomlands och en längre tid när det i Sverige är mörkt och kallt är mer i min smak. Hit till i Torrevieja har vi ju  pendlat genom åren men inte spenderat tid här i juli, augusti eller början av september.

Igår, var det  också varmt, +32, men inte som idag när det är + 40, (vid 13-tiden) så det blev en promenad längs havet och i skuggan. Och även en del pauser.

Spanien. Torrevieja. PLaya del Cura. När det är riktigt varmt är det fint med ett parasoll som ger skugga. Och spanjorerna är måna om att just också ha tillgång till skugga. Strandlivet är omtyckt och till stränderna tar man med sig stolar, bord och det nog så viktiga parasollet. Och när det är riktigt varmt så ger parasollet eller parasollerna en del skugga. Här hissar badvakten upp flaggan som visar att det är “grönt”.

Grön flagg!

Men man kan också hitta sig en mer avskild vrå att spendera dagen. Och att då ha en “dra maten” kärra utan påse är populärt. Då behöver man inte kånka allt utan packningen rullas fram-

En del saker att transportera kan det bli inför en heldag vid stranden.

Att slå sig ner med parasoll och medhavda stolar kan man också göra nära havet, ovanför stranden och alldeles vid strandpromenaden. Igen trängsel heller. Och palmerna kanske också skuggar . 

Nära havet och utan sand mellan tårna. Kanske lite hårt underlag men säkert fungerar det. Ofta finns också badstegar så att det fungerar att ta ett bad.

Spanien. Torrevieja. När det är riktigt varmt kan det vara skönt att sitta på en klippudde där det svalkar. Trängseltritt dessutom. När det är riktigt varmt eller att man vill ha mer svalka så finns det platser  där det stänker och där det också blåser lite mer. Och inte behöver man trängas heller. 

Fler som valt en avskild plats.

Apropå parasoller och lite svalka

så har våra spanska grannar ett gigantiskt parasoll som är i “specialutförande”. Ingen värmande nylon utan ett tyg som stänger ute värmen. Igår hade den bärande pinnen i mitten av parasollet brustit så maken var behjälplig med att fila till en ny pinne. Får nog i kväll höra om det hela fungerade bra.

Ska det vara ett parasoll så kan det ju lika gärna vara rejält.

När vi i går sent på kvällen åt en skaldjurssallad hemma tog vi ut en av fläktarna för lite extra svalka. Och det var nästan så det gick vågor i vinglaset.

I natt vaknade jag vid två-tiden av att det var ett rejält blåsande. Stolarna på terrassen hade flyttat sig, liksom soptunnan och bordduken hade, trots att den var fastsatt, blåst iväg. Blåsten kändes nästan som en tromb. Även vattnet i ledningarna försvann i kvarteret men elen hade vi kvar. I morse var blåsten borta men värmen var tidigt uppe i +35.

Termometern visade +37 på förmiddagen och antar att den kommer att hålla sig här eller några ytterligare några grader plus resten av dagen. Kanske lite svalare i kväll. Hoppas!

32 svar på ”Riktigt varmt i Torrevieja”

 1. Nej + 40 är i varmaste laget.
  Vet jag upplevt sådana temperaturer för länge sedan i Indien/Dehli.
  Tur vi hade tillgång till pool och ac.
  Sydeuropa gör sig bäst vår och höst.
  Ja vissa delar även vintertid.
  Får hoppas på lite svalare för er framöver.

  1. Jag har upplevt denna värme förr och då i USA och olika platser i Asein- Ac har vi ett par rejäla och flera takfläktar och föyttbara fläktar och det är så skönt. Pool badar jag ytterst sällan i om den inte är helt “privat”. Kan lika gärna duscha.
   Men vi har lite praktiskt att ordna med så därför blev det nu en resa i augusti. Men annars vill jag vara i Sverige sommartid.
   Vi ska inte stanna så länge så det ordnar sig. Men varmt är det.
   Trevlig kväll.

 2. Här har jag 28 grader, det räcker till. Jag har min yngsta småbarnsfamilj på Rhodos alla sju i värmen och det är en resa som de beställde för ett år sen, som så många gjorde.
  Så hög värme som 40 grader verkar jobbigt.
  Hoppas det blir mer drägligt för dig. Förstår det är roligt att träffa vänner.
  Stor kram!

  1. Absolut! Och vi har idag haft +40. Pust! Skönt med ac och både takfläktar och andra. När vi åt middag vid 20.30 tig vi även idag ut en fläkt som svalkade slöny på terrassen.
   Vi har ju ytterst sällan åkt till södra Europa under juli eller augusti. Och aldrig i augusti . Men nu var det en del praktiska saker vi skulle ordna med så då fick det bli en resa. Vi ska heller inte stanna så länge.
   Men vi piggar upp oss med fina vänner och havet, god mat och dryck.
   Stor kram

 3. Pust och stånk, lite väl mycket värme för mig också men vad göra? Det är bara att söka svalka och försöka ordna det på bästa sätt. Troligen var det en tromb som kom och hälsade på någonstans i närheten.
  Vi väntar på värmen, hettan som alla pratar om här men tydligen har den inte kommit ännu…
  Kanske den smyger sig hit från Spanien? Jag behöver den inte, det räcker så bra med 27-30 grader i skuggan dagtid.
  Ha det gott, svalka er, drick vatten och bara ha det bra!
  Kram

  1. Just så! Och vi ordnar med svalka. Två bra ac, takfäktar och flyttbara föäktar på stativ ger god hjälp. Vi är ju heller inte nu vana vid värmen.
   Ja, en tromb kom i natt och den lär komma även denna natt så vi har förankrat våra saker på terrassen ordentligt. Bosse var ute klockan 02 och höll på att blåsa bort och det var då också +34 grader. Märkligt.
   Nej, den här värmen behöver nog ingen-
   Har mest varit inomhus idag och kylt ner oss. Middag ute på terrassen och då med en fläkt som svalkade.
   Ha det bra ni också och hoppas ni slipper denna spanska värme.
   Kram

 4. Även om jag gillar sol, värme och bad så finns det en gräns. Generellt brukar man säga att när det blir varmare än vår kroppstemperatur då blir det ansträngande. Vi hade 44 grader både i Turkiet och på Sicilien och det var varmt. I Turkiet var det nästan obehagligt för luftfuktigheten var hög. Nej, lagom är bäst tycker jag. Dessutom så är det viktigt att kunna söka skugga och ha relativt svalt inomhus. Hoppas det blir lite lägre temperaturer hos er.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Instämmer helt! Vi har aldrig förr varit här i augusti och har nog heller aldrig semestrat i södra Europa denna månad. Vill inte heller resa i södra Europa i juli.
   Men vi har lite praktiska ting att ta tag i så det är därför vi är här nu. Men väldigt trevligt att träffa vänner och att byta miljö- Absolut.
   Inomhus har vi svalt med två ac och har två bra takfläktar plus några på stativ.
   Lite svalare ska det bli mot slutet av veckan. Bra så.
   Kram från terrassen som nu, klockan 21.30 har + 34. Och vi har en fläkt ute som svalkar,

 5. Hu då!
  Har för länge sedan insett, att det där med medelhavssemestrar är en passerad historia för min del. För varmt! Speciellt som man(jag) inte orkar företa mig något då det är för varmt
  Februari-mars passar bättre. Fast då blir det Kanarieöarna… eller Madeira….
  Ha det gott i värmen. Kram

  1. Instämmer helt. Och i augusti inte minst. Men vi har lite att göra här så det fick bli en tur nu-. Jag orkar inte heller.Igår, när det “bara” var +32 blev det en rejäl runda men idag, blev det inget alls.
   Vi brukar ju pendla mellan Stockholm och Torrevieja men just juli och augusti undviker vi. Övrig tid är perfekt att var här och ofta med temperaturer som Madeira och Gram Canaria och mycket sol.
   Vi har ju ofta förr också åkt till Thailand och vår lilla by där från november till februari. Men med pandemi och annat har det kommit av sig-
   Nu hoppas vi på svalare väder men det blir nog inte förrän i slutet av veckan.
   Kram

 6. Svettas ymnigt av din text! Vi har nu klockan halv åtta på kvällen fortfarande 26 grader i skuggan o det är på tok för varmt för mig. Att ligga och pressa på stranden i denna hetta är för mig obegripligt, men vi är alla olika. Den hårda blåsten, kom den från Sahara tro? Hoppas ni slipper spika fast utemöblerna! Ta hand om er i värmen, glöm inte dricka!
  Kram

  1. Då är vi två! Och vi har ytterligare +10 grader denna tid. Har ställt ut en fläkt som svalkar vid middagen. Och det gör den verkligen-
   Strandliv är inget för mig. Men det var det en gång. Jättetråkigt och endast av anledningen att jag ville bli brun. Pust. Därav alla mina solskador.
   Vad gäller blåsten brukar den från Sahara ha röd sand i sitt följe men så var det inte. Verkade mer som olika tromber när jag sett tidningarna och nyheterna här-
   Vi håller oss inomhus och på terrassen i skuggan och då med fläkt. Och vi dricker mycket.
   Tack för omtanken.
   Hoppas vi snart kan resa hem för detta är väl varmt för mig. I alla fall om ma vill göra något. Å andra sidan mår nog både häl och rygg bra av att jag vilar och inte kan vara så aktiv.
   Kram

 7. Även jag som älskar värme och inte är speciellt “svettbenägen” måste säga att temperaturer över 30 grader är i högsta laget. Mitt semesterrekord är 44 grader i Turkiet, och det var INTE roligt, då man inte kunde röra sig under dagarna och började “semestra” först efter klockan 22 varje kväll.
  Så värst mycket “kallare” var det inte här heller. Ni fick en tromb, vi fick härligt svalkande blåst. Så jag klagar inte.

  1. Mitt semesterrekord är +42 och det är från juli 1975 och när jag jobbade som reseledare i Tunisien. Pust! Minns det och minns att jag hade jobb att göra- Leda en utflykt.
   Du leder med 2 grader, men inte är det något man minns som behagligt.
   I natt här när maken var ute och såg till det hela var det +34 när klockan var 02.
   Vi orkade inte gå ut och äta i kväll utan det blev hemma på terrassen med en fläkt som svalkade. Sen kom åskan och lite regn.
   Natten lär bjuda på mer tromb men vi får se.
   Svalkande blåst låter skönt. Saknar det.

  1. I mitt tycke är det alltför varmt och många verkar instämma. Gatorna ligger öde. I natt vaknade vi av storm och det var klockan 02 +34 grader. Pust! Men vi har bra ac och fläktar Och nu i kväll är det åska.
   Här hjälpte det inte så mycket med skuggan utan nu i kväll har vi suttit ute och ätit en sen middag runt klockan 20.30.
   Men vi har fixat en del inne.

 8. +40 har jag upplevt i Indien, en del afrikanska länder och Vietnam och nog var det varmt alltid. Det räcker så bra (och blir över) med de 30 grader vi har här och ganska skönt att nätterna är lite svalare.
  Sköt om er i värmen och ha det så gott!

  1. Visst är det riktigt varmt när termometern går över +40. Har upplevt +42 i Tunisien, Asien, Australien och USA.Men inget jag uppskattar alls. Pust. Tycker +25 passar mig bra.
   Vi brukar inte söka oss hit till den spanska sommarstugan i juli eller augusti men i år blev det ändå ett besök i augusti. En del praktiska saker skulle ordnas så då fick det bli så här.
   Tacksam för väl fingerande ac, takfläktar och flyttbara fläktar och att inte behöva gå ut. Men en sen middag åt vi på terrassen och då med en fläkt ute för att ge svalka.
   Nu i kväll. klockan 22, är det fotrfarande +33.
   Tursamt nog blir bi inte så länge. Gillar den svenska sommaren bättre. Passar nu på att planera en tur till Gotska Sandön enligt era tips. Tacksam för dem-
   Önskar er en fin helg.

   1. Den spanska vintern i södra Spanien och sommaren i Sverige. Det bästa av två världar.
    Själv blir jag bara passiv och gnällig när det är över 26+! Försökte hoja till Hagaparken i skugga, gick rätt bra fram till Solnavägen där vägarbete tvingade över mig till solsidan…
    Längtar efter regn, naturen börjar se hängig ut.
    Hoppas din häl är bättre nu när den fått vila lite i er spanska stuga. 😊
    Saknar dina promenad-och balkongrapporter. ⭐

    1. Instämmer helt! Men en del praktiska bestyr gör att vi är här nu. Tycker ju om den svenska sommaren.
     Och att göra något dagtid är inte för mig att tänka på. Men min inflammerade häl och rygg verkar ganska nöjda med att jag är i viss stillhet. Alltid något.
     Skönt med en cykeltur. Här har vi bara pumpat våra. Kan inte ens tänka tanken på en cykeltur.
     Bra jobbar att du kom till Hagaparken.
     Tack! Roligt att du uppskattar promenad och balkongrapporterna. Vi stannar inte så länge så mina rapporter återkommer .
     Ha det gott och trevlig söndag.

 9. Tur ni har det svalare inomhus. Vi har ju många stora fönster i vår lägenhet, och den blir väldigt varm när det är varmt ute, som idag. Men ni har det såklart ännu varmare. Vi har dumt nog besökt Sicilien i augusti, glömmer det aldrig, en sån fruktansvärd hetta , även på kvällarna. Numera har vi vett nog att inte åka söderöver i augusti, däremot har det blivit en tradition med Gran Canaria under vinterhalvåret!
  Hoppas ni får det lite svalare! Ha det gott!
  Kram

  1. Jadå vi har det svalt inomhus med två fungerande ac och takfläktar och andra. Vi reser också helst till varmare trakter under vinterhalvåret men nu har vi lite praktiska bestyr att ordna så det är därför vi är här. Men så långvarigt blir det inte.
   Hoppas ni har ok men solskydd som kan hjälpa till lite med att få det mindre hett om öronen-
   Kan tänka mig Sicilien i augusti. Nej, inget vidare.
   Svalare ska det bli mot slutet av veckan och det ser vi fram emot- Kanske ner mot +32.
   Kram

 10. Visst är 40 grader för varmt. Vi håller oss inne då. Lite nyfiken på vilken luftfuktighet ni har när det är så varmt? Den är ofta det värsta tycker jag, värme funkar men inte när det samtidigt är väldigt fuktigt. Glad att ni har möjlighet till svalka! Sand mellan tårna är mysigt, men jobbigt när en ska klä på sig 🙂

  1. Inne är det ok. Takfläktar och två ac och bärbara fläktar som vi tar ut på terrassen om kvällarna- Men det är ju inte direkt så kul i flera dagar.Men vädret rår en ju inte på. Å andra sidan visste vi att det var hett och hade kanske inte åkt nu om det inte vore för att ordna med en del praktiska saker.
   Just nu klockan 10.45 är det +35 i skuggan och en luftfuktighet på 43%, ganska mycket. (Stockholm har idag ca 20%) Varmare blir det under dagen och troligen ökar också luftfuktigheten.
   Hoppas att du har det bra i värmen.

 11. Varmt som bara den verkar ni ha – fast man måste ju kolla sina domäner lite då och då. Hoppas allt var Ok när ni kom ner. Här har vi 30 grader just nu och det blir en njutflykt till dottern och hennes pool! Det ska bli skönt att svalka sig lite!
  Kramar och hade det underbart i värmen!

  1. I mitt tycke alltför varmt nu i augusti men lite praktiska bestyr gjorde att vi åkte nu. Värmen här är inget för mig och vi stannar inte så länge.
   Men väldigt trevligt är det att träffa fina vänner förstås.
   Låter skönt med besök hos dottern och ett eller flera dopp i poolen.
   Kram och vi har det så bra vi kan-

 12. 37 grader låter ju mycket men jämfört med 37 i Sverige så är det ju ändå lite mildare av någon underlig anledning.
  Här sitter vi två med fläktarna på full effekt, annars smälter vi bort. 😉
  Tack för denna rundvandring.

  SV: Hemleverans är ju inte så fel tycker jag, nyttjar den funktionen ibland. 🙂

  Ha en fin söndag Ditte.

  1. Varmt är det, men inget vi kan påverka. Rör oss sakta och är mycket inomhus. Ac är perfekt och även fläktar-
   Skönt att ni också kan svalka er med hjälp av dem-
   Visst är det bra med hemleverans och att möjligheten finns.
   Vi har träffat vänner och haft en bra söndag ute med dem.
   Men nu är det inomhus ett tag som gäller och med full ac.
   Önskar dig en skön kväll-

 13. Den enda plats jag bott, där man inte behövde varken AC eller värme,
  var i Bandung, Indonesien. Bandung ligger ganska nära ekvatorn men
  på en höjd, som ger nästan perfekt temperatur året runt. Det är bara
  två säsonger – den torra och den regniga.
  Här i norra Virginia är vi nere i 20-talet efter en lång period i 30-35C.
  Väder kan man prata om, när man inte kan komma på nåt annat. 🙂
  Keep cool!

  1. Låter skönt med Bandung.
   Vi brukar ju inte utsätta oss för hettan här i Torrevieja i juli och augusti men nu har vi en del praktiska saker att ordna med och därför är vi här just nu. Men det blir inte så långvarigt.
   Är ju förtjust i den sköna, svenska sommaren.
   Vi håller oss i skuggan och det är skönast.

 14. Vad trevligt med miljöbyte.
  Varmt både här och där, fast hos dig är det ju ganska vanligt med höga temperaturer och ingen större överraskning under augusti månad, även om det kanske är lite extra varmt.
  Kul att träffa vänner och vara i en annan miljö. Jag längtar mest efter den spansk maten.
  Njut!

  1. Visst är det trevligt att byta miljö, men för oss är det alltför varmt här. Detta är första gången vi är här i augusti men hade nu lite praktiska bestyr. Men trevligt att träffa vänner är det och huset behöver lite tillsyn oavsett hettan. Men vid +42 är det alltför hett.
   Vad gäller den spanska maten så blir det nu mest kall. För varmt för annat.
   Vi blir dock inga långliggare denna gång.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *